Bedste følgespots i test

Leder du efter nyt diskolys, men er ikke sikker på, hvilken type du skal lede efter, så læs med her, hvor du finder en dybtegående beskrivelse af følgespots!

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er følgespots?

  Er du på jagt efter følgespots til dine hjemmefester eller diskotek, men ved ikke med sikkerhed, hvad de gør, så læs her. Den største egenskab, der kan beskrive et følgespot, er evnen til at bevæge sig rundt efter det du spiller (artisten) eller det, der kommer ud af højttaleren. Man kan finde følgespots som håndteres håndholdt eller monteret på gulvet. Der er eksempler af begge i dette blogindlæg, som du finder øverst. Håndholdte følgespots er ofte batteridrevne fordi de bruger pærer som dem i en lommelygte og ligner lamper – funfact: det er også dem, der bruges af politifolk. Monterede følgesteder er stationære; de er fastgjort til gulvet, loftet eller væggen og forbliver ét sted. 

  White disco light

  Hvis du har et mobilt diskotek, så er det mest oplagt at lede efter et monteret følgespot, så du ikke skal bruge tid på at styre dem manuelt. Sidder du derimod og skal finde spots, der kan lyse et teaterstykke op, så er det klart mest oplagt at købe manuelle spots, da der ikke er nogen rytme eller andet, som spottet kan følge.

  Som sagt er hensigten med dette indlæg at hjælpe dig med at købe nyt følgespots til din fest, der fungerer bedst for dig. Der findes forskellige slags følgespots på markedet. Ikke alle er designet til natklubber, men de er perfekte til hjemmefester, firmaarrangementer eller endda kirker. Hvis du læser dette, er det sandsynligvis fordi du skal købe lys til din hjemmefest. I dette tilfælde anbefalede vi monterede følgesteder, fordi de er billigste og lette at bruge (du behøver ikke at bære den med hænderne). De andre typer følgepunkter som håndholdte bør bruges af avancerede brugere, hvor lyset spiller en helt central rolle.

  Hovedfunktionen for følgepunkter er at levere skarpt lys, som følger rytmen fra højttaleren, performeren eller anden aktivitet på scenen. Bortset fra dette kan du også bruge dem til at give fokus og fremhæve bestemte objekter eller artister. Lysstråle bevæger sig i overensstemmelse med det, du vil vise, så det er ekstremt vigtigt for installatøren at konfigurere udstyret korrekt.

  Night club lights

  Måske sidder du og undrer dig over, om det er svært at programmere et følgespot. Svaret er nej. Hvis du bruger et monteret følgested, er det ret simpelt at gøre det. Du skal programmere følgestedet ved hjælp af DMX -controlleren. Hvis du bruger et håndholdt følgested, skal du trykke på knapperne på selve armaturet for at konfigurere det. Installatøren skal kende nogle helt basale programmeringsteknik samt principperne for belysning. Hvis han/hun ikke ved dette, kan du finde en person, der kender det. Ofte er det kun en gang de skal programmeres, og derfor kan det lige så godt blive gjort ordentligt første gang!

  Er følgespots dyre?

  Lights on the stage

  Nogle følge spots er dyre, mens andre ikke er. Det, der gør følgespots dyre, er, om du kigger på at leje eller købe.

  Hvis du overvejer at leje, vil priserne alt andet lige være noget mindre end hvis du køber. Derfor afhænger beslutningen meget af, hvor ofte du skal bruge dem. Hvis vi genbruger det gamle eksempel om, at du har et mobilt diskotek, som du spiller på hver weekend, så vil det ikke give mening at leje lysudstyr, fordi det i længden vil blive langt dyre selvom det først for er billigere. Desuden kan man også sælge følgespots når man ikke skal bruge dem igen, hvilket også gør det mere fordelagtigt at købe dem frem for at leje følgespots. Skal du derimod kun bruge det til en fest, så anbefaler vi ikke at du køber lyset, da det bare vil komme til at ligge og samle støv.

  En anden faktorer, der bevirker prisen, er hvor avanceret teknologien er. Dette er på grund af den høje teknologi, de bruger til at udføre deres job. Jo mere krævende følgespots skal være, jo dyre bliver de også. Dette er fordi det kræver flere kræfter at udvikle følgespots, der ikke kun reagerer på rytmen, men eksempelvis også automatisk kan følge en bestemt person. Andre tilfælde skal lyset også kunne indfange andre elementer, som man finder i andre lystyper, hvorfor prisen også her stiger. Til slut kommer der også brandeffekten ind over. Brandeffekten vil sige, at du kan spare penge ved at købe lysudstyr fra en mindre forhandler, som ikke kun har virksomhedens navn i deres favør. Ulempen er dog her, at de måske ikke har samme effektive mulighed for refundering eller hjælp til service.

  Hvor meget lys giver et følgespot?

  Hvis du ved noget om teater eller produktioner, er et af de vigtigste aspekter lysets kvalitet. Med et enkelt tryk på en switch kan et teater gå fra at være lyst som i dagtimerne til at blive mørkt og skyggefuldt som hvis man skal illustre en mordscene.

  Følg spotlys er en vigtig del af enhver teaterproduktion. Et følgested tænder, når det er nødvendigt, og slukker, når det ikke er nødvendigt, så det er perfekt til at belyse skuespillere, der skal flytte rundt på scenen.

   

  Et følgested er meget mindre end et gennemsnitligt scenelys, så det producerer ikke så meget lys. Den faktiske mængde lys, der produceres, afhænger af pærens størrelse og effekt. De mest almindelige follow spot -pærer er 150W eller 250W halogenpærer. De producerer omtrent samme mængde lysstyrke som en 100 watt glødepære i dit hus.

  Med andre ord bør du også overveje, hvor store krav der bliver stillet til din oplysning. Eksempelvis er nattelivet krævende at lyse helt perfekt op, hvorfor det giver mening at købe noget lys, der kan justeres som aften forløber.

  Hvis det ikke lige var følgespots, der var det rigtige lys for dig, så kan du finde inspiration til andre typer af lys lige her! Hvis du desuden mangler noget at hænge dit lys på vil jeg anbefale du læser dette indlæg!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 0

  Bedømmelse