nybegynder guitar

Nybegynder guitar: De bedste i test

Som nybegynder indenfor musikalsk udøvelse handler det om at vælge en guitar, der passer til dine ambitioner og dine behov.

Der findes mange nybegynder guitarer, som kan bruges til både solospil og sammenspil.

Herunder finder du inspiration til at vælge en god begynder guitar, som kan passe til dig og dit budget.

Nybegynder guitar 
1. Saint Guitars AC-80-VS western guitar Sunburst – testvinderSe Prisen
2. Chateau STO1 BK el-guitar – bedst og billigstSe Prisen
3. Santana B8 BK (venstrehånds) – bedste, spanske guitar til nybegynderenSe Prisen

Værd at vide om valg af guitar for begyndere  

Køb af nybegynder guitar vil være en stor beslutning, som kræver god forberedelse. At begynde på guitar som nybegynder kræver både musikalsk forståelse og teknisk indsigt. Der er brug for masser af øvelse, før du begynder at mestrer fingerspil og akkorder.

Når du øver, er det afgørende for dit spil og din motivation, at du vælger en god begynder guitar, som passer til dig.

Her er det en fordel at vælge en akustisk guitar som begynder, da denne er nemmest at komme godt i gang med. Strengene på den er af nylon, der er det mest bløde materiale. Herved slipper du får blødende fingerspidser, der gør, at du bliver nødt til at holde en pause fra musikken i længere perioder.

Når du starter med at undersøge dine muligheder, kan det være en stor hjælp at få overblik over både de mange udgaver, der findes af guitarer samt udvalget af tilbehør. https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/guitar

Saint Guitars AC-80-VS western guitar Sunburst – testvinder

sunburst ac80 sant guitar western
 

Vil du have en elegant, velspillende og holdbar kvalitetsguitar, skal du vælge denne luksusmodel fra Saint. Den er lavet i fuld størrelse (41”), og den sælges til en favorabel pris, så du kan få den bedste start på din musikalske karriere.

Fordele og ulemper

 • Klassisk størrelse
 • Varm og rummelig klang
 • Nem at tune
 • Elegant design med flotte bindinger
 • Kan bruges i mange år
 • Konkurrencedygtig pris
 • Instrumentet leveres med stålstrenge

AC-80-VS kombinerer alle de fordele og egenskaber, du har brug for, når du vil have den bedste nybegynder guitar. Det er let at stemme instrumentet, så du kan frembringe de smukkeste og mest varme klange.

Instrumentets elegante design er med til at skabe stil og charme over guitaren, som kan bruges til solospil og i selskab med andre.

Når du vælger denne model, får du masser af kvalitet for pengene. Du kan bruge din western guitar i mange år, og den vil holde til både koncerter og transport. Den er lavet i valnød, der er et af de fineste træsorter, som anvendes til produktion af strengeinstrumenter.

Du skal være opmærksom på, at produktet leveres med stålstrenge, der er hårdere at spille på sammenholdt med strenge af nylon. Du kan nemt udskifte strengene, så du får større komfort som nybegynder på akustisk guitar.  


Chateau STO1 BK el-guitar – bedst og billigst

st01 rd chateau el guitar
 

Til dig med kærlighed til rock and roll er der brug for en elektrisk guitar. Denne Chateau er et godt begyndervalg, når du vil have de bedste opstartsforhold. Instrumentet er let at håndtere, og det er kraftigt bygget, så du kan tage det med til øvning med band eller koncert.

Fordele og ulemper

 • Autentisk design
 • Let at håndtere
 • Kraftigt bygget
 • Volumenkontrol
 • 2 toneskifter
 • 5 lydindstillinger der giver stor, musikalsk fleksibilitet
 • Egnet til band og koncerter
 • Der medfølger både kabel, guitarrem, bærebag og plekter

El-guitarer regnes normalt for at være de mest komplicerede modeller at begynde på indenfor udvalget af strengeinstrumenter. Sådan behøver det ikke være, når du vælger denne nybegynder guitar i elektrisk udgave.

Den helt store fordel ved at vælge Chateau STO1 BK er den komplette udstyrs- og tilbehørspakke, der følger med. Du behøver ikke skulle købe ekstra tilbehør, når du vælger en totalløsning.

Instrumentet har en alsidig lyd, der kan bruges til mange forskellige musikgenre. Det er det rette valg, når du spiller i band og tager ud for at give koncerter.

Der findes 3 mikrofoner på instrumentet samt 5 positionsskifter. Du kan indstille nybegynder guitaren i 5 forskellige lydindstillinger afhængig af, hvilken genre du ønsker at arbejde med.


Santana B8 BK (venstrehånds) – bedste, spanske guitar til nybegynderen

san b8bk left v2 spansk guitar
 

Vil du have det mest komfortable spil, skal du vælge en spansk guitar som nybegynder. Med den får du et alsidigt, slidstærkt og fleksibelt instrument, som er behagelig at spille på. Denne Santana model er lavet til dig med venstrehånddominans.

Fordele og ulemper

 • Fremstillet hos en af de førende procenter af strengeinstrumenter i verden
 • Kan bruges til solospil, undervisning og sammenspil
 • Perfekt til nybegyndere
 • Nem at transportere
 • 4/4 størrelse
 • Venstrehåndsdesign

Santana er kendt for deres høje kvalitet og kompromisløse design af guitarer. I en menneskealder har fabrikanten stået bag nogle af de mest populære og ikoniske instrumenter i verden, som bruges af både kendte musikere og nybegyndere.

Vil du have den bedste nybegynder guitar i spansk udgave, skal du vælge denne model fra Santana.

Den kan bruges af dig, som vil i gang med at få undervisning samt af dig, som ønsker at kunne udvikle dit spil på egen hånd.

Det praktiske ved de spanske modeller er deres lave vægt. De er nemme at tage med på farten eller på en ferie, hvor de kan skabe god stemning og dejlige stunder.

Du kan købe denne Santana B8 BK til en skarp pris, der giver dig masser af kvalitet for pengene.

Hvilken begynder guitar skal jeg købe?

Valg af nybegynder guitar afhænger af flere forhold. Du skal vælge type af instrument i forhold til den musikgenre, du ønsker at udvikle dig indenfor. Har du smag for rock eller pop, vil det være bedst at vælge de elektriske udgaver. Vil du derimod i gang med den akustiske genre eller klassisk musik, skal du vælge en spansk udgave.

Det er en god idé at gøre dig overvejelser om hårdhed på strengene på de forskellige typer af guitarer. En god nybegynder guitar skal være én, der er behagelig at spille på, og som ikke giver smerter. Strenge af stål er hårde, og de kan gøre det ubehageligt for dig at spille. Derved kan du miste motivationen eller interessen, når udøvelse er lig med fingersmerter.

For langt de fleste mennesker vil prisen have indflydelse på valg af model.

Har du høje ambitioner med dit spil på lang sigt, eller ved du, at du kommer til at spille ofte, er det værd at gå efter en nybegynder guitar i god kvalitet.

De bedste modeller vil være dem, som du kan udvikle dig med igennem flere år. De giver en mere autentisk og fuldendt klang, som gør dit spil mere tilfredsstillende.

Du kan sagtens begynde med et strengeinstrument i den lave ende af prisskalaen. Dette kan være en god og fornuftig beslutning, hvis du er usikker på, om finger- og akkordspil er noget for dig.

Vær opmærksom på at de fleste guitarer er lavet til højrehåndsbrug. Har du venstrehåndsdominans, er det vigtigt, du går efter ”left”-modeller som det primære.

Sådan fungerer en nybegynder guitar

En guitar for dig som nybegynder vil i bund og grund fungere på samme måde som et instrument til en garvet musiker. Det vil sige, at stemning og spil er helt det samme. Du stemmer dit instrument ved stemmeskruerne, som findes for enden af gribebrættet, og du spiller på samme måde, som hvis du havde med en professionel guitar at gøre.

Det, der kendetegner en nybegyndermodel, er valg af materialer samt størrelse. Nogle begyndermodeller er lavet i en mindre størrelse end de klassiske 41” modeller. Det er med til at give dig større kontrol over dit spil, når du har let ved at håndtere dit instrument.

Der kan være forskellige funktioner og egenskaber hos en begynderguitar. Derfor er det vigtigt, at du starter med at undersøge og sammenligne forskellige modeller, så du bedre kan udpege dig dén model, der vil være det bedste valg for dig.

For at opnå den bedste funktion med dit instrument er der brug for tilbehør. Plektre, stemmetuner og supplerende strenge er uundværligt tilbehør, som er med til at give alsidighed og fleksibilitet i dit spil.

Bedste begynder guitar i test

Der designes og udvikles hele tiden nye instrumenter. Det gælder indenfor alle genre, og det er med til at udvide dine valgmuligheder.

I takt med at der kommer nye udgaver til på markedet, bliver der også udført tests, som klassificerer de bedste nybegynder guitarer på markedet.

Det kan både være musikmagasiner og forhandlere, som udfører disse tests. For dig som nybegynder kan det få stor betydning for dit valg af strengeinstrument, at du læser nærmere om, hvilke produkter der regnes for at være de bedste på markedet.

Herved kan du få viden om særlige forhold og specifikationer hos de instrumenter, der kåres som testvindere.

Når det kommer til at anmelde de bedste nybegynder guitarer, skiller de sig ud fra mængden på følgende punkter:

 • Størrelse
 • Udformning på krop
 • Type af træ

De bedste guitarer til nybegyndere er lavet i et brugervenligt design. Det kan være, de har en anelse mindre størrelse, eller at kroppen er designet til at give større brugervenlighed.

Derudover vil der være brugt træ af enten valnød, gran eller mahogni, der giver høj slidstyrke og varm klang. Hvilken træsort der primært er anvendt til dit instrument, har stor indflydelse på, hvor let eller svært du kan frembringe varme klange. Valnød og mahogni er blødt træ, som er med til at give en rund klang.

Når du undersøger forskellige instrumenter, skal du forholde dig til deres træsorter. Nogle modeller er gennemført designet af en bestemt træsort, mens der er andre udgaver, som har én træsort på gribebrættet og en anden træsort på kroppen.

Guitar for begyndere

Har du interesse for musik, og ønsker du selv at blive udøvende kunstner, er det en rigtig god idé at vælge en nybegynder guitar. På dette instrument lærer du både som solospil, ligesom du kan blive dygtig til sammenspil. Du får mulighed for at udvikle dig fingerteknisk og spille komplicerede kompositioner, eller du kan vælge at bruge dit instrument til afslapning og hyggelige stunder med familie og venner.

Du får mange anvendelsesmuligheder og stor, musikalsk fleksibilitet, når du vælger en guitar som dit primære instrument.

Alle og enhver kan komme godt i gang med at spille på strengeinstrumentet. I starten vil det være ideelt at arbejde med små melodistykker, hvor du lærer om de forskellige strenge på instrumentet. Når du har styr på strengene, kan du udvikle dit spil med akkorder. Du får lettere ved at spille akkorder, når du har det grundlæggende kendskab til strenge og de enkelte toner.

Hvilken genre du vil spille, er helt op til dig. Der findes guitarer for begyndere, der kan matche enhver musiksmag. Det kan være alt fra klassisk musik over jazz til pop eller rock.

Begynder guitar vs. normal guitar

Teknisk set er det mest fornuftigt at vælge en nybegynder guitar som voksen og uerfaren med at spille på instrument. Der er en grund til, at de førende producenter af strengeinstrumenter i verden laver produkter, som er nøje udviklet til dig, der vil godt i gang med at spile musik.

En normal guitar vil som udgangspunkt være mere kompliceret og avanceret at spille på, når du er uerfaren.

Guitarspil handler både om fingersætning, og det handler om håndtering af instrument. Det vil kræve lidt tilvænning i starten at blive komfortabel med instrumentet. Når du vælger en begyndermodel, vil du få et instrument, som er nøje designet i forhold til at give dig mest mulig kontrol. Både krop og gribebræt er lavet til, at du kan arbejde frit og fleksibelt med fingerspil og akkorder. Derudover bliver modellerne til nybegyndere ofte lavet af bløde træsorter, der hjælper dig godt på vej i forhold til at opnå den rummelige klang.

Når du er blevet øvet og erfaren, kan du vælge at avancere til en normal model. Når du skifter model, skal du igennem en tilvænningsperiode igen. En normal guitar vil være det rette valg for dig, som ønsker at spille koncerter og fortsætte med at udvikle dig både teknisk og musikalsk.

Hvis du trives med din nybegynder guitar, og hvis den er tilstrækkelig for dig i forhold til anvendelsesomfang og musikalsk udvikling, kan du fortsætte med at spille på den.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 5

Bedømmelse

isoacoustics
Brands

IsoAcoustics

Vi anbefaler klart dette monitorstativ fra IsoAcoustics. IsoAcoustics Monitorstativ ISO-L8R155 Isolerende monitorstativ som forbedrer enhver monitor. Sæt. På lager i webshoppen Findes i 3 butikker