Mikrofon til iPhone og Smartphones – Her er de 5 bedste

Vi har lavet en komplet oversigt og guide over de bedste mikrofoner til din iPhone! Vi håber, at du ved at læse dette indlæg kommer frem til den mikrofon, der passer bedst til dit behov!

Her får du vores guide til de iPhone-mikrofoner, der er bedst i test.

Alle testede mikrofoner til iPhone

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Bedst i test

  Røde Wireless GO II

  Vores vurdering:
  5/5
  Bruger vurdering:
  5/5

  Produktbeskrivelse

  Du har søgt på bedste mikrofon til iphone i test, og vi giver dig den lige her! Det kendte brand fra Røde har lavet et stilfuldt mikrofonsæt, der giver dig lyd i verdensklasse. Mikrofonen er et to-personers trådløst system, der inkluderer to mikrofoner samt en modtager. Det er altså muligt, at skifte mellem stereo- eller dual-mono outputtilstande.

  Dette lille smarte setup virker til iPhone, computer, kamera, iPad og langt de fleste Android telefoner. Derudover har Wireless GO II en indbygget Omnidirektionel mikrofon, der gør det muligt at optage selv de bredeste lydfelter – altså overføre lyden fra alle retninger. Dette gælder også i støjende miljøer, hvor du kan gøre brug af en vind pels, så du er sikker på at få en bedre lydkvalitet, når du uploader videoer på de sociale medier!

   

  Hvis du laver videoer er det også rart ikke at være begrænset af rækkevidden. Heldigvis for dig, så har Wireless GO II mulighed for at opfange lyd på en distance op til 200 meter! Derudover er denne mikrofon fra røde, også kendt for sin nemme opsætning. Med blot én informativ LCD-skærm, skal du ikke spilde tid på opsætningen, samtidig med du ikke går glip af nogle funktioner! Den kommer nemlig også med tre justerbare Gain-indstillinger. Den trådløse mikrofon gør endda livet endnu nemmere for dig, da du kan koble iphone mikrofoner op på en app fra Røde!

  Måske tænker du – Sådan en stor mikrofon skal jeg ikke have på mine videoer. Frygt ej! Røde har sørget for at gøre det muligt for dig, at tilslutte en ekstern mikrofon, så du kan bruge en klip eller anden lille mikrofon. Slutteligt så har Wireless GO II, et genopladeligt batteri med en levetid på 7 timer. Dette bliver også vist på LCD-skærmen, samt din app, så du aldrig går glip af et godt interview pga. manglende batteri!

  Fordele

  Ulemper

  Køb Røde Wireless GO II her

  Specifikationer

  Specifikation Wireless Go II
  Lyde 50 Hz - 20 kHz
  Mikrofon signal Analog
  Batteri Lithium
  Mikrofon karakteristik Omnidirektionel

  Se Røde Wireless GO II i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Samlet set kan det konkluderes, at disse to små mikrofoner er de bedste i test! Her vil du opleve lydkvalitet ud over det sædvanlige, og især når du sætter det op mod lyden fra din gamle iphone! Som bruger skal du ikke være nervøs for det tekniske, da brugervenligheden er i top, og med lang rækkevidde, god lydkvalitet og smart informativt LCD-display, så er der ingen tvivl om, at dette sæt er godt til dig, der elsker at lave video, interviews eller anden form for content.

  Den Billigste

  Røde VideoMic ME

  Vores vurdering:
  3/5
  Bruger vurdering:
  3.5/5

  Produktbeskrivelse

  Måske tænker du? Jeg skal egentligt bare bruge en billig iPhone mikrofon, der skal være simpel, og give god lyd. Så er denne lille og smarte mikrofon fra Røde, den perfekte mikrofon til dig! Mikrofonen er lille og aflang i en sort diskret farve. Derudover er den retningsbestemt, hvilket vil sige, at den er utrolig velegnet til interviews eller anden form for video. 

  Den største styrke ved den eksterne mikrofon fra VideoMic ME er, at den leverer væsentlig bedre lydkvalitet end, hvad du vil opleve under normale optagelser med en iPhone. Mikrofonen kan altså lukke dårligt vejr ude, eller anden form for støj fra eksempelvis en byggeplads. Helt specifikt opfanger VideoMic ME lyde i et frekvensområde fra 100 Hz – 20 kHz. Dette må siges at være imponerende taget i betragtningen, at mikrofonen kun er 8 cm lang, 2,1 cm bred og har en højde på 3,8 cm. Vægtmæssigt vejer den kun 34 g, hvilket betyder, at du som contet creator ikke vil kunne mærke nogen forskel fra før og efter. 

  Hvis man skal se på den største svaghed, så er det, at denne trådløse mikrofon er retningsbestemt. Så man på testvinderen, så var der en Omnidirektionel indbygget mikrofon, hvilket gør dig mere fri som optager. Derudover virker denne mikrofon kun op til og med iPhone 6. Hvis du har en nyere iPhone, så henviser vi til et lignende produkt fra Røde ved at klikke her

  Fordele

  Ulemper

  Køb Røde VideoMic ME her

  Specifikationer

  Specifikation Røde VideoMic ME
  Lyde 100 Hz - 20 kHz
  Længde 8 cm
  Højde 3,8 cm
  Bredde 2,1
  Vægt 34 g

  Se Røde VideoMic ME i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Vi kan altså konkludere, at denne smarte mikrofon fra Røde, er den bedste af de billigste. Den eksterne mikrofon sikre dig kanon lydkvalitet til en meget billig pris. Det er selvfølgelig klart, at du ikke får et professionelt mikrofonsæt, men man skal ikke undervurdere, hvor stor en forskel det gør for dig, der vil sikre lydkvaliteten!

  Den Billigste

  Record VK-37 vlogger-sæt

  Vores vurdering:
  4.5/5
  Bruger vurdering:
  4.5/5

  Produktbeskrivelse

  Er du Vlogger, Youtuber eller influencer? Måske har du en drøm om at blive det? Så er denne iPohne mikrofon til dig! Her får du nemlig ikke kun en ekstern mikrofon, men derimod et helt sæt, der inkludere justerbart lys, 360° kuglehoved-stativ og farvetemperatur, der kan bruges til alle smartphones. Lysstyrken kan justeres fra 0 til 100%, og farvetemperaturen kan justeres fra 2700K til 6500K. 

   

  Mikrofonen har et analogt signal og har altså drift gennem et kabel. Derudover har den et frekvensområde fra 100 Hz – 20000 Hz, hvilket  betyder, at den indbygget mikrofon kan opfange lyd over et bredt område. Mikrofonen er sammenlignelig med den billigste mikrofon. Den er nemlig retningsbestemt. Dette bør dog ikke være noget problem for dig som vlogger, da kameraet ofte vil være stationært placeret. Derudover, så kan mikrofonen, ligesom den billigste mikrofon beskrevet ovenfor,  skære unødvendig støj fra, hvilket gør en markant forskel på dine udendøres optagelser! 

   

  Dette sæt kan altså klart anbefales til den kommende vlogger, der ikke kun vil være begrænset af at skulle sidde indendørs. Derudover er denne  iPonemikrofon inkluderet i vores testguide, fordi den kommer som sæt. Du skal altså købe denne iPhone mikrofon, fordi den kan optage lyd, samtidig med, at du har mulighed for at optage video under professionelle forhold!

  Fordele

  Ulemper

  Køb Record VK-37 vlogger-sæt her

  Specifikationer

  Specifikation Record VK-37 vlogger-sæt
  Frekvensområde 100 Hz - 20000 Hz
  Mikrofon type Kondensator
  Følsomhed -35 dB
  Mikrofon drift Kablet

  Konklusion

  Er du til at lave vlogs, så er det her sættet for dig! Der er ingen tvivl om, at hvis du skal være den næste store på YouTube, så skal du kunne optage videoer i de rette vinkler og kontrollere lysstyrker og lyden! Derfor er dette sæt helt perfekt til dig, der vil have et godt udgangspunkt for at optage på din smartphone!

  Bedste til junior

  Røde SmartLav+

  Vores vurdering:
  4.2/5
  Bruger vurdering:
  3.8/5

  Produktbeskrivelse

  Vi kender det alle sammen! Vi har selv leget legen. Optaget de sjove videoer, hvor vi var MGP-stjernerne! Nu er det din tur til at give den ultimative oplevelse til junioren i familien. Og det behøver ikke være svært! Med dette headset fra Røde kan du koble dig direkte på telefonen, så du skaber den bedste lyd, og de sjoveste, mest underholdende oplevelser! 

   

  Mikrofonen er en klemmemikrofon, der kommer med en praktisk hovedbøjle. Mikrofonen sættes her på bøjlen, og kablet, der er 1 meter langt, trækkes ned til telefonen. Kablet kan holde til 10 kg’s træk, hvilket betyder, at du ikke skal være opmærksom på, om den går i stykker!

  Derudover behøver mikrofonen ikke kun være til junior. Som nævnt kommer mikrofonen med en klips, hvilket betyder, at du som voksen kan lave håndfri optagelser (Også uden du skal gøre brug af hovedbøjlen). Dette er især smart efter, at flere møder bliver afholdt online. Denne mikrofon er altså ikke kun en gave for junior, men et perfekt alternativ for jer begge, til at skrotte dårlig lydkvalitet. 

  Fordele

  Ulemper

  Køb Røde SmartLav+ her

  Specifikationer

  Specifikation Røde SmartLav+
  Enheder iOS-enheder & Android
  Ledning længde 1 meter
  Træk holdbarhed 10 kg

  Se Røde SmartLav+ i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Denne mikrofon er god til alle lyde, forstået på den måde, at den både virker til senior og junior! Det er klart blandt de bedste iphone mikrofoner til børn, der vil have drømmen udlevet, om at være en rockstjerne! Heldigvis har Røde også tænkt over, at du som voksen skal kunne bruge den! Derfor har de inkluderet en professionel klips! Denne mikrofon, er altså til dig, der vil give junior en sjov oplevelse, men selv kan bruge lyd til håndfri optagelser eller møder!

  Alternativet

  Zoom iQ7

  Vores vurdering:
  4.8/5
  Bruger vurdering:
  5/5

  Produktbeskrivelse

  Vores sidste mikrofon i testen er iQ7 Zoom mikrofonen. Denne mikrofon er på mange måde alternativet til alle de øvrige mikrofoner vi har nævnt her i anmeldelsen. Den er lille og smart, nem at have med rundt og så opfanger den lyd på samme niveau som vores testvinder! Den er stilfuld og kommer i lækkert ‘stål’ materiale! Derudover har den en pris som næsten kan matche den billigste i test!

   

  iQ7 Zoom er ideel til optagelse af musik eller koncerter. Derudover er den også ideel til optagelse af interviews. Mikrofonen har en iOS lightning indgang, og er blandt de bedste mikrofoner til iPhone lydmæssigt! Ved at indsætte iQ7 er der mulighed for at lave lydoptagelser i op til 48kHz. Helt ekstraordinært medfølger en mid-side-kodensatormikrofon, hvilket betyder, at du kan lave stereo optagelser med en iPhone! Desuden er der en hovedtelefon udgang, så du kan høre, hvordan lydkvaliteten er under selve optagelserne. Hvis den ikke er optimal kan du altså indstille den via MIC Gain-knappen, der angiver, hvor nemt lyden skal kunne komme ind! 

   

  En anden stor fordel ved iQ7 Zoom er, at der medfølger en app. Med appen kan du foretage en masse indstillinger, samtidig med, at du kan uploade dit content direkte til SoundCloud! Appen giver også mulighed for at ligge lydeffekter ind over dine optagelser!

  Fordele

  Ulemper

  Køb Zoom iQ7 her

  Specifikationer

  Specifikation iQ7 Zoom
  Strømtilførsel Enhed
  Dybde 57,2 mm
  Højde 54,5 mm
  Bredde 26,5 mm
  Vægt 32 g

  Se Zoom iQ7 i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Samlet kan det konkluderes, at denne lille mikrofon kan optage lyd i en kvalitet fra aller øverste skuffe. Den er altså enormt god til dig, der vægter kvaliteten højt, uden at skulle have optage video med. Med andre ord er den godt til diktering, møder eller interviews. Den store svaghed er dog, at den er bundet til iPhonen, og kun en iPhone. Du skal altså ud og finde en adapter, hvis du vil bruge iQ7 Zoom på andre tablets eller enheder!

  Hvordan vælger jeg den bedste mikrofon til iPhone?

  Du kan efterhånden finde en lang række produktalternativer på det danske marked, og du har måske svært ved at finde ud af, hvad du skal vælge. Vi giver dig nogle gode tips til, hvordan du vælger den bedste mikrofon til din iPhone.

  Billede af mikrofoner til iPhone og smartphone og spørgsmålstegn

  Sådan vælger du den helt rigtige mikrofon

  Trin 1: Hvad har du behov for?
  Du træffer det bedste valg, hvis du er realistisk omkring, hvad du skal bruge din eksterne mikrofon til. Skal du f.eks. lave videooptagelser til din YouTube-kanal, hvor du bevæger dig en del? Så bliver du lynhurtigt træt af at have valgt en ekstern mikrofon med ledning. Du skal grundlæggende vælge, om du går efter en ekstern mikrofon med eller uden ledning. Mikrofoner med ledning er et perfekt valg til bl.a.:

  • Hjemmekontoret, hvor du skal arrangere Zoom-møder og lign.
  • Podcasts, der bliver optaget i stuen.
  • Andre former for stillestående videoer.

  Det store plus er den høje frekvensrespons på 50-20.000 Hz samt den lavere pris. Et minus er, at du ikke får den store bevægelsesfrihed. Trådløse mikrofoner er et perfekt valg til bl.a.:

  • Videoer med en del aktivitet, så som YouTube-videoer
  • Interviews
  • Vlogs

  Det store plus er den store bevægelsesfrihed. Ulemper kan være den højere pris og en lavere frekvensrespons på 35-14.000 Hz. Samtidig skal du altid sørge for, at sender og modtager befinder sig inden for den korrekte rækkevidde.
  Trin 2: Hvilken mikrofontype søger du?
  Eksterne mikrofoner til iPhones fås i en lang række forskellige varianter. Du kan f.eks. vælge knaphuls- eller klemmemikrofoner, der er et ideelt valg til interviews i rolige omgivelser. Andre mikrofontyper (såsom shotgun) er mere retningsfølsomme, så de bortfiltrerer baggrundsstøjen i den retning, du peger dem. Du bør sætte dig grundigt ind i, hvordan den enkelte mikrofon fungerer, hvor lang en rækkevidde den har, og om den passer til det ønskede anvendelsesområde.
  Trin 3: Er mikrofonen kompatibel med din iPhone?
  Selvom du vælger en trådløs mikrofon til din iPhone, skal du være OBS på, at den består af to enheder. En sender og modtager, der kommunikerer inden for den angivne rækkevidde. Stikket skal derfor kunne gå i din telefon – det samme gælder for mikrofoner med ledning. Du skal huske at undersøge, om din mikrofon er kompatibel med din iPhone-model. Det kan i nogle tilfælde blive nødvendigt at tilkøbe en adapter. Det er også en god løsning, hvis du allerede har en mikrofon, men har købt en telefon, der ikke passer til den.

  Ofte stillede spørgsmål om iPhone mikrofoner

  Vi har samlet de mest spurgte spørgsmål omkring mikrofoner til iPhone og smartphones herunder. Hvis der er nogle spørgsmål der mangler, så stil dem i kommentarfeltet nedest.

  Du kan finde mikrofoner til alle iPhone-modeller. Du skal blot være opmærksom på, om stikket på mikrofonen/senderen passer til indgangen på din mobiltelefon. Du vil ofte kunne finde de ønskede produktoplysninger på pakken. Her bliver du gjort opmærksom på, om du eventuelt skal tilkøbe bestemte tillægskabler eller en adapter. Det vil f.eks. også fremgå, om du kan bruge mikrofonen til din iPad eller alternativt Android-enheder. Det kan være et stort plus at vælge en mikrofon, der kan anvendes til flere enheder, hvis du f.eks. har planer om at skifte mellem de forskellige enheder.

  Det kommer lidt an på, hvilken model du har kig på. Enkelte eksterne mikrofoner er designet specifikt til Apple-produkter, mens andre både kan anvendes til iPhone, Android og de forskellige tabletmodeller. Vi anbefaler, at du tager et grundigt blik på produktspecifikationerne. Ved du på forhånd, at du gerne vil bruge din eksterne mikrofon til forskellige enheder – det kan være, at I er flere i familien, der skal bruge den – så vælg gerne en model, der spænder bredere end måske kun lige iPhone. Husk også altid, at du skal være OBS på, at telefon og mikrofon er kompatible. Der skal eventuelt bruges en adapter.

  Ja. Langt de fleste eksterne mikrofoner til iPhone-telefoner, kan også anvendes til din iPad. Det vil typisk være angivet under produktbeskrivelsen. Eksterne mikrofoner til iPhone og iPads giver dig en krystalklar lyd, hvad enten du skal i gang med at lave interviews hjemme i stuen, ønsker at lancere en ny YouTube-kanal eller vil præsentere rejsebeskrivelser fra det store udland. Den store fordel er, at du kan optage som normalt, uden at skulle eftersynkronisere lyd og billede.

  Overhovedet ikke. Ofte giver det helt sig selv, hvordan du skal tilslutte mikrofonen. Har du valgt en mikrofon med ledning, skal ledningen placeres dér, hvor du normalt placerer din oplader, alternativt i jackstikket til dine høretelefoner. Bemærk, at trådløse mikrofoner også skal forbindes til telefonen. De består nemlig af to enheder: en sender og modtager. Senderen placeres i telefonen, mens modtageren fanger signalet inden for den angivne rækkevidde.

  Det kommer naturligvis helt an på, hvad du søger. Australske RØDE er dog et af de mest velansete mærker, når det kommer til eksterne mikrofoner – og det har de været siden 1990’erne, hvor de præsenterede deres første studiomikrofoner. Virksomhedens historie går dog tilbage til 1960’erne, hvor svenske emigranter etablerede virksomheden. RØDE bliver forbundet med pålidelige produkter af en høj kvalitet, der figurerer på flere bedst i test-oversigter. Virksomheden har deres hovedsæde i Australien, men selve produktudviklingen finder sted i Californien. Produktsortimentet inden for eksterne mikrofoner omfatter bl.a. Wireless GO II mikrofonsæt, vloggersæt og klemmemikrofoner. Et godt alternativ til RØDE er Boya.

  Hvorfor er det en god idé at bruge en ekstern mikrofon?

  En ekstern mikrofon er en god investering for dig, der vil have en bedre lydkvalitet på de videoer, du optager på smartphonen. Det er i øvrigt også et godt valg, hvis du vil have en bedre lyd på dine opkald, eksempelvis i forbindelse med Zoom-møderne fra hjemmekontoret.

  Den type mikrofon, der er integrereret i de moderne iPhones, holder ikke den samme høje standard som kameraet. Mens mobilkameraerne leverer så knivskarpe billeder, at digitalkameraerne næsten er blevet overflødige, lukker mikrofonerne en del baggrundsstøj ind i lydbilledet. Dét kan være frustrerende – særligt for dig, der bruger dine videoer i en professionel sammenhæng. Optager du en video til din YouTube-kanal foran Eiffeltårnet i Paris, mens du fortæller dine følgere om tårnets historie, kan du risikere, at de kun kan høre trafikken fra de omkringliggende veje, blæsten eller amerikanske turistguider, der ivrigt forsøger at finde vej hen til de gule og røde elevatorer i Eiffeltårnet.

  På dagens marked kan du finde en lang række eksterne mikrofoner til mobiltelefoner, og de fås både med og uden ledning. Den store force er, at de er designet til at bortfiltrere baggrundsstøj, så du får en langt bedre lydkvalitet. Hvad enten du vælger den ene eller den anden type, skal mikrofonen tilsluttes din mobiltelefon. De trådløse modeller er opdelt i to enheder – modtager og sender – senderen skal tilsluttes telefonen og virker med modtageren inden for den rækkevidde, producenten angiver. Ved mikrofoner med ledning bliver de tilsluttet telefonen direkte. Du skal derfor altid vælge en ekstern mikrofon, der er kompatibel med den pågældende smartphone. Det er dog også muligt at købe en billig adapter.    

  Du skal være opmærksom på, at de trådløse mikrofoner gerne er lidt dyrere end dem med ledning. Til gengæld får du en større bevægelsesfrihed. Dog har mikrofoner med ledning en langt bedre frekvensrespons, og du er altid sikker på, at der er forbindelse.

  Hvordan bruger jeg en ekstern mikrofon?

  Det er ret nemt at tilslutte din eksterne mikrofon til din mobiltelefon.

  Har du en mikrofon med ledning, skal du placere ledningen dér, hvor du normalt placerer din oplader, alternativt i jackstikket til dine høretelefoner. Trådløse mikrofoner skal også kobles til telefonen. De består nemlig af både en sender og modtager – senderen placeres i telefonen, mens modtageren fanger signalet ”ude i felten” – dog skal du holde dig inden for den angivne rækkevidde.

  Du skal altid være omhyggelig med at vælge en ekstern mikrofon, der er kompatibel med telefonen. Ellers virker det ganske enkelt ikke. I enkelte tilfælde er det nødvendigt at gøre brug af en adapter.

  Der findes flere forskellige varianter af eksterne mikrofoner. Du finder f.eks. knaphuls- eller klemmemodellen, som er oplagt i interviewsituationer. Her sætter du mikrofonen direkte fast på blusen og forbinder ledningen til telefonen. Herefter får du en krystalklar lyd på dine videooptagelser, og du slipper helt for at skulle eftersynkronisere billeder og lyd. 

  En anden populær variant er de retningsbestemte mikrofoner. Når de er tilkoblet telefonen, kan du pege dem i den ønskede retning – og det vil så være i denne retning, at de bortfiltrerer støjen. Varianten går bl.a. under betegnelsen ”Shotgun”.

  Det er en klar fordel, at du orienterer dig om de forskellige modeller, så du finder den type mikrofon, der er mest velegnet til formålet. Der er nemlig stor forskel på, om du skal bruge en ekstern mikrofon til dine podcasts hjemme i stuen, eller om du skal i gang med at optage TikTok-videoer, vlogs eller lignende. Det kan være en rigtig god idé at kigge nærmere på de forskellige testanmeldelser, så du får en idé af, hvilke modeller der er populære valg på dagens marked. Et mærke som RØDE er f.eks. super populært.

  Guide: Sådan vælger du den bedste mikrofon til iPhone

  De nyeste iPhones har så gode kameraer, at du uden videre kan benytte dem til videoproduktioner, f.eks. hvis du vlogger. Til gengæld kan det knibe en del med lyden, da de integrerede mikrofoner lukker en del baggrundsstøj ind i lydbilledet. Resultatet kan derfor typisk blive videoer med knivskarpe billeder, men med super dårlig lyd. Måske bliver du overdøvet på stadion af glade fans, så din glimrende fodboldanalyse går tabt. Sågar vindstød kan være problematiske.

  Løsningen er at købe en ekstern mikrofon til iPhone – enten med eller uden ledning – der bortfiltrerer al baggrundsstøj. Skal du bevæge dig en del under videooptagelsen, er det bedste valg den ledningsfrie model. Til gengæld er en mikrofon med ledning et fint valg til Zoom-møder fra hjemmekontoret, eller hvis du vil have en bedre lydkvalitet på dine opkald.

  Det endelige valg af mikrofon afhænger kort sagt meget af, hvad du har brug for. Samtidig er det en god idé at skele til de mikrofonmodeller, der har fået positive ord med på vejen. 

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 2

  Bedømmelse

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *