4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

junior guitar

Junior guitar: De bedste i test

Vil du gerne give evnen til at spille på guitar til et barn, så er en junior guitar perfekt til de mindste. Forskellen er nemlig, at børn bedre kan nå, hvis du vælger en mindre guitar, så de kan lære alle teknikkerne, før de rykker op i voksenstørrelse.

Men en guitar junior kan spille på, kan du glæde et barn med en helt særlig gave. Hvis barnet oveni kan modtage undervisning, så er der god sandsynlighed for, at musikken bliver en fast følgesvend gennem hele barnets liv. Derudover træner det også barnets rytme og motorik, som giver en fordel i andre sammenhænge.

I denne artikel får du et overblik over forskellige junior guitarer, fordele og ulemperne ved modellerne og en guide til, hvordan du vælger den helt rigtige. Er du blevet inspireret, så kan du se et stort udvalg af børneguitarer på Danguitar.dk.

TESTVINDER OVERSIGT – Junior guitar 
1. TESTVINDER Taylor GS MiniSe prisen
2. DEN BILLIGE Tanglewood TW2T SESe prisen
3. VENSTREHÅNDS Santana B7 LEFT v2Se prisen

Testvinder – Taylor GS Mini

junior guitar taylor

Vinderen i denne test er Taylor GS Mini Mahogany western-guitar. Det er en virkelig flot mahogni guitar i en kortere og mere kompakt udgave, der gør den oplagt som junior guitar.

Om Taylor GS Mini Mahogany western-guitar

Strengene på Taylor GS Mini Mahogany western-guitar er i alt 597 mm, hvilket er 51 mm kortere end en normal western-guitar. Derfor er denne model også oplagt som junior guitar, hvor barnet bedre vil kunne nå strengene.

Denne udgave kan både bruges som junior guitar, men er også i en praktisk rejsestørrelse, hvis du skal have en mere kompakt guitar til ture ud af huset. Du får ydermere også en smart taske til transport og opbevaring, så det er endnu lettere at transportere den kompakte vinder af denne anmeldelse.

Guitaren er lavet med bund, sider, hals og et massivt dæk i flot mahogni, hvilket gør denne guitar til noget særligt. Den har en Grand Symphony kropsform, og så er lyden rigtig lækker.

Den høje kvalitet, som guitaren er lavet i, gør, at den lyder godt både på lejrtur med vennerne eller på en scene foran et publikum.

Specifikationer

 • Western-guitar i kompakt og komfortabel udgave
 • 597 mm strenge
 • Bund, sider, hals og dæk i mahogni
 • Grand Symphony kropsform
 • Høj kvalitet
 • Medfølger taske til opbevaring og transport

Den Billige – Tanglewood TW2T SE

junior guitar tanglewood

Skal dit barn først til at prøve kræfter med guitaren, og vil du gerne have en billig model at starte med, så er Tanglewood TW2 T SE Winterleaf western-guitar et godt valg. Det er en god junior guitar til en fordelagtig pris!

Om Tanglewood TW2 T SE Winterleaf western-guitar

Den kompakte Tanglewood TW2 T SE er en rejseguitar, der derfor er lavet med kortere strenge, så den er praktisk at transportere på farten. Det gør den dog også oplagt som junior guitar, da barnet lettere kan nå.

Formen er en dreadnought. Strengelængden er 571 mm, hvilket er omkring 79 mm kortere end på en klassisk dreadnought guitar.

Engelske Tanglewood er kendt for at producere gode guitarer, der er prisvenlige. Det er derfor en god junior guitar, der kan bruges, mens barnet lærer teknikkerne.

Denne guitar har en indbygget mikrofon, så den kan slås til en forstærker eller computer.

Siderne og bunden af guitaren er lavet i mahogni, mens dækket er fremstillet i gran. Kombinationen af træ giver en god bas og volumen i klangen.

Specifikationer

 • Kompakt og kort rejseguitar
 • Produceret af engelske Tanglewood
 • Strengelængde på 571 mm
 • Indbygget mikrofon
 • Bund og sider i mahogni og dæk i grantræ

Venstrehånds – Santana B7 LEFT v2

junior guitar santana

Denne flotte sorte spanske guitar til venstrehåndede børn er lavet af det danske mærke Santana. Santana er kendt for deres akustiske guitarer, der har en fantastisk kvalitet til en overskuelig pris. Denne junior guitar er ingen undtagelse!

Om Santana B7 BK LEFT v2 børne spansk-guitar, venstrehåndet sort

Hvis dit barn er venstrehåndet, så er den spanske guitar Santana B7 BK LEFT v2 det helt rigtige valg. Den flotte sorte guitar er perfekt til de mindste, der gerne vil lære det spændende instrument at kende.

Santana B7 BK LEFT v2 er en mindre guitar i 3/4 størrelse, der gør det let for de mindste at lære at spille guitar. Denne størrelse passer særligt til børn i alderen 6 til 9 år. Derudover er den lavet til venstrehåndede, så det er lettere at lære at spille guitar for de mindste venstrehåndede.

Denne junior guitar har nylonstrenge, der ikke er så hårde ved fingerspidserne. Selve dækket er lavet i lamineret gran, mens bunden og siderne er fremstillet i mahogni.

Specifikationer

 • 3/4 størrelse guitar
 • Passer til børn fra 6 til 9 år
 • Venstrehåndet udgave
 • Produceret af danske Santana
 • Fremstillet i mahogni og gran
 • Flot sort model

Hvilken junior guitar skal jeg købe?

Hvis du er i tvivl om, hvilken guitar, der er mest oplagt til junior, så kan du blive lidt klogere her. De tre udgaver, der er præsenterede i anmeldelsen, har hver deres fordele og ulemper.

Hvis dit barn lige er startet med at lære at spille guitar

Hvis dit barn skal til at lære at spille guitar, kan det være en fordel at vælge en mindre dyr model, indtil du ved, om interessen holder ved. Her er Tanglewood TW2 T SE et godt valg, fordi det er en billig og kompakt model, der samtidigt byder på en dejlig klang.

En billig junior guitar er ikke lig med dårlig kvalitet, og Tanglewood er netop kendt for at producere lækre guitarer i et overskueligt prisleje. Det er derfor en god begynderguitar, når junior skal prøve kræfter med musikken for første gang.

Junior guitar til den øvede

Hvis dit barn derimod allerede har vist et talent for guitaren, eller junior guitaren godt må være lidt ekstra god, så er Taylor GS Mini Mahogany western-guitar en lækker kvalitetsguitar i mahogni. Det er en kortere og mere kompakt udgave af en western-guitar. Derfor er det også lettere for selv de mindste at nå strengene, når der skal øves.

Denne udgave er også smart, fordi den kan bruges som rejseguitar, når barnet er stort nok til at skulle øve sig på en guitar i fuld størrelse. Derfor kan den flotte guitar blive ved med at være en fast makker, der kan tages med på lejrture, til stranden eller med på rejser.

Venstrehåndede skal bruge denne model

Når man er venstrehåndet, er det en fordel at verden ikke var indrettet efter alle de højrehåndede. Derfor kan du også hjælpe et venstrehåndet barn ved at lade dem prøve kræfter med en guitar skabt til dem. Santana B7 BK LEFT v2 er netop en børneguitar til venstrehåndede, så det er lettere at lære instrumentet at kende.

Udover at være skabt til de venstrehåndede, så passer denne guitar også perfekt til barnet mellem 6 og 9 år. Det gør det til en oplagt begynderguitar, der er let at lære alle teknikkerne på, før barnet er stort nok til at spille på en guitar i fuld størrelse.

Sådan fungerer en guitar til junior

En junior guitar er ofte blot en mere kompakt og kortere guitar, der gør det lettere for de mindste at nå med hænderne, når de spiller. I denne anmeldelse finder du både deciderede børneguitarer, men også rejseguitarer, der er oplagte som instrument til de mindste.

En børneguitar som Santana B7 BK LEFT v2 er lavet specifik med børn in mente. Den er derfor kun 3/4 størrelse i forhold til en guitar i fuld størrelse. Den er derfor mindre på alle leder og kanter, så den passer til børn i alderen 6 til 9 år.

En rejseguitar er en kortere udgave af en almindelig guitar, hvilket gør det lettere at nå strengene, når børn skal øve sig. Den kan dog også let bruges af voksne, der synes en guitar i fuld størrelse er for stor eller skal bruge en smart og kompakt model, der er let at transportere. Med en rejseguitar kan dit barn få glæde af guitaren både under træningen som lille, men også som voksen, hvor den kan komme med på ture og rejser.

Strenge til junior guitarer

Du kan få en særlig type strenge til en junior guitar, der er mindre hårde for fingerspidserne. Man kan dele guitarstrenge op i henholdsvis tykke og tynde udgaver, der har hver deres fordele og ulemper:

Tynde guitarstrenge:

 • kræver mindre pres for at trykke ned
 • er lettere at spille på
 • har lidt mindre lyd end tykke strenge
 • springer lidt lettere end tykke strenge

Tykke guitarstrenge:

 • er hårdere at trykke ned
 • kræver mere styrke i fingrene
 • har en bedre lyd end tynde strenge
 • giver mere spænding i halsen af guitaren

Til en guitar junior skal spille på, kan det derfor være en fordel at vælge de tynde strenge. Det gør det lettere for barnet at presse strengene ned, og det slider ikke så hårdt på fingrene.

Når barnet har fået en vis styrke i fingrene, kan du skifte strengene til den tykke udgave for en bedre lyd.

Bedste junior guitar i test

Vinderen af denne anmeldelse blev Taylor GS Mini Mahogany western-guitar. Den er både i kvalitet og lyd en særlig smuk guitar i en kompakt og praktisk størrelse. Den egner sig bedst til børn, der allerede har vist interesse for musikken, men så spiller den også fantastisk.

Udført i mahogni er der brugt ekstra gode materialer til denne junior guitar. Det giver en skøn klang, der både lyder fantastisk i øvelokalet, om et lejrbål eller på scenen og i studiet. Det er derfor en meget alsidig model, der kan blive en følgesvend livet igennem.

Det gode ved denne model er nemlig, at den også kan bruges af voksne. Den kompakte størrelse gør den oplagt som rejseguitar, der let kan tages med på ture ud af huset. Derfor er denne guitar ikke blot til børn, men kan bruges af barnet under opvæksten, men også efter at barnet er stort nok til at spille på en 4/4 størrelse.

Fordele & Ulemper

Fordele:

 • Kvalitetsguitar udført i mahogni
 • Fantastisk god klang
 • Smart og kompakt rejsestørrelse
 • Kan bruges både af børn og voksne

Ulemper:

 • Bedst til børn fra 6 og opefter
 • I den dyre ende af prisskalaen 

 

Junior guitar til begyndere

Hvis du skal købe en begynderguitar til et barn, så er det vigtigt, at størrelsen af guitaren passer. Der laves både guitarer i 1/4, 1/2 og 3/4 af størrelsen på en almindelig ”voksenguitar”. Derfor skal du også vælge en guitar, der passer til barnet, så det er nemt for barnet at nå, når det skal lære at spille.

Du kan få guitarer til børn i alderen 2 til 4 år, men ofte er det lege-instrumenter, der kan vække en interesse hos barnet. Når du rykker op i en rigtig guitar, vil du derfor tydeligt kunne høre forskellen i klangen. Disse er derfor bedre, hvis barnet med alderen viser en oprigtig interesse for musikken, og musikundervisning er en del af hverdagen.

Med en guitar i 1/4, 1/2 og 3/4 størrelse har guitaren en rigtig guitarlyd og kan også stemmes, så den altid lyder lækkert. Det er guitarer, der passer til børn fra alderen 4 og op til, at barnet er mere udvokset og kan nå strengene på en guitar i fuld størrelse. Ofte vil børn fra 10 år kunne bruge en 4/4 voksenguitar, men det afhænger af, hvor stort barnet er af sin alder.

Derfor skal du købe en junior guitar

De fleste børn vil elske at lære at spille på et instrument. Med en junior guitar kan du let inspirere de mindste til at dyrke musikken. Jo tidligere man begynder, jo lettere vil barnet have ved at lære teknikkerne. Det træner både den musikalske sans, rytme og motorik, når barnet tidligt lærer instrumentet at kende.

Til de allermindste kan en legeguitar vække interessen, men så snart barnet kan gå til undervisning, er det en fordel, at du vælger en rigtig junior guitar med god lyd og klang. Med en junior guitar kan barnet let nå strengene og spille rigtigt, inden barnet omkring 10-årsalderen kan rykke op i størrelse til en voksenguitar.

Du skal derfor vælge en junior guitar, hvis du vil give dit barn muligheden for at blive fortrolig med et populært instrument, der kan give musikglæde og -forståelse resten af livet.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

palmer
Brands

Palmer

Palmer Mikrofon splitbox 4 ch. – Signalprocessorer Palmer Mikrofon splitbox 4 ch. 4 kanals passiv splitbox til 19″ rackmontering. Ikke på lager i webshoppen Ikke

Yamaha LL16 ARE Natural
Guitar

Anmeldelse: Yamaha LL16 ARE Natural

Akustisk/elektrisk guitar med dæk af massiv A.R.E behandlet Engelmann gran, sider og bund af rosentræ, mahogni/rosentræhals med gribebræt af Ibenholt og Zero-Impact pickup-system. L6-serien er