4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Bedste diskolys i test

Er du ny som DJ og leder efter dit helt eget diskolys, eller står du og skal holde en privatfest, der kræver den helt perfekte belysning? Uanset hvad dit gøremål er, så kan du helt sikkert finde nyttig information og meget mere her!

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad opnår man med disko-lys?

  Diskolys bruges til at skabe en diskotekstemning. De er også kendt som danselys, fordi de belyser dansegulvet og gør det mere levende. Folk bruger diskolys til fødselsdagsfester, bryllupper, barer, klubfester og andre begivenheder. De bruges også på diskoteker og musikfestivaler.

  De fleste diskolys er fremstillet ved hjælp af stroboskoplys, som kræver en konstant strøm af elektricitet. De bevæger sig til den samme rytme som sangen og belyser dansegulvet med forskelligt farvede lys, der matcher sangens takter. Selvom det ikke er påkrævet, bruger de fleste diskjockeys (DJ’er) disse lamper, fordi de kan programmeres i henhold til deres beats.

  Disco ball party concept

  Mange DJ’s bruger diskolys, når de optræder live, så det skaber en mere dynamisk oplevelse for deres publikum. Diskolys bruges til mere end bare fester og dansebegivenheder. De kan bruges til bryllupper og bryllupsreceptioner, fester og koncerter for at tilføre mere diskoteksstemning. Diskolyset kan også bruges på diskoteker, natklubber eller andre virksomheder for at tiltrække flere mennesker.

  Mange diskolys bruger særlig software på deres computere til at synkronisere musikken med lysene, så det er svært for en anden at oprette diskolys på samme takt som deres system. Dette skyldes, at softwaren spiller et kort slag inden for sangen. Det er svært at synkronisere lysene med andre diskoteker, fordi det er forskelligt for alle.

  Skal man være DJ for at købe diskolys?

  Young DJ Playing in Nightclub

  Det er ingen hemmelighed, at lys er et af de vigtigste elementer for enhver DJ. Med tempoet i ny teknologi og nye belysningsenheder kan det imidlertid være svært at følge med alle mulighederne på markedet.

  Hvis du spørger dig selv om man skal være DJ for at købe diskolys – så er svaret NEJ! Det er virkelig ligegyldigt om du er professionel eller ej, der er masser af gode produkter til rådighed for alle. Konklusionen er, at du skal kunne finde det perfekte produkt til dine behov. Som DJ leder du måske efter noget simpelt og let at bruge, mens et professionelt teaterfirma kunne have brug for en enhed med total kontrol og fleksibilitet. Det vigtigste er at vide, hvad du vil. Selv hvis du bare er en privat forbruger, der gerne vil pimpe din kommende fest op, så er der også billigt diskolys på markedet, som er mere end rigeligt til dit behov.

  Du vil kunne finde forskellige typer diskolys, fra bevægelige hovedlasere og UAV’er til LED -strips eller intelligente LED -stænger, men også store stykker hardware som DMX -kabler eller en intelligent belysningskontroller. Det er klart at du kan se bort fra det her, hvis du bare skal bruge lys til et privat arrangement eller en ny hjemme-bar. Her er det vigtigste bare, at du får noget lys med flotte farver og måske lidt bevægelse uden behovet for den store programmering.

  En anden vigtig del af designet er formen. Med diskolys skal du tænke over, hvordan de bruges, fordi de tilbyder forskellige muligheder. Du kan vælge mellem rektangulære eller cirkulære former eller noget mellemliggende som en toroid. Det du skal være opmærksom på er, at hvis du spiller hård techno, så vil du nok ikke være interesseret i at have bløde røde farver i cirkler, men derimod have mere fokus på strobelys eller anden form for diskolys, der bevæger sig hurtigere. Skal du derimod holde en havefest, hvor diskolysets effekt bliver at skabe en varm stemning er cirkler alt rigeligt.

  Et andet kritisk aspekt er farveskemaet. Nogle komponenter fås i forskellige farver, hvilket kan være meget nyttigt. Nogle typer diskolys er dog designet med spillet i tankerne. Du skal tænke over dit spil og etablere dit farveskema, før du køber noget, eller det passer muligvis ikke til dit billede.

  DJ Control Panel

  Er det svært at programmere diskolys?

  Jeg vil nødig være uskarp på den her del. Det er ikke bare svært at programmere lys – det er vanvittig svært at programmere diskolys. For at programmere et diskolys skal du eksempelvis bruge en chip kaldet en PIC 20F2450, som kan være meget svære at finde. Men at vide, hvordan man programmerer det, kan være ganske nyttigt i programmeringen af andre mikrokontrollere, eller hvis du vil lære mere om den inverse firkantlov for lysintensitet.

  Nogle sjove måder at programmere lys på er at få det til at bevæge sig med slagets hastighed! En anden måde at programmere diskolys på er ved at bruge en lysring. Du kan bruge en stribe lys i stedet, eller du kan tilføje forskellige farver til lysene.

  Og endelig kan du tilføje en PIC -chip, hvor du programmerer hver lysfarve via PIC, så hver farve har en unik lysstyrke! Men ikke alle diskolys har disse muligheder. Så hvis dette er første gang, du beskæftiger dig med diskolysprogrammering, er det bedst at tage det et trin ad gangen og lære om, hvordan du programmerer et diskolys i en trinvis proces.

  Hvem anbefaler vi diskolys til?

  Vi anbefaler diskolys til en entusiast eller anden form for nybegynder, der vil imponere vennerne eller bare holde et brag af en fest. Det er klart at lys ikke er den billigste ting man kan investere i, så det at holde et brag af en fest handler i bund og grund mere om, at holde en række fester for det kan betale sig. Når det så er sagt, så kan lys udstyr holde i rigtig lang tid, hvis det bliver behandlet ordentligt!

  Stage lights

  Hvis du er en af dem, der bare gerne vil købe den billigste form for lys, så skal du overveje en ekstra gang, om du overhovedet skal købe det. Der er en tendens til, at DJ’s eller andre personer der vil købe diskolys køber det i Kina. Det anbefaler vi slet ikke, da man ikke får i nærheden af den kvalitet som hvis man handler ved Thomann eller lignende forhandlere. Med andre ord vil lyset falde fra hinanden efter kort tid, og så står du i den situation du alligevel gør nu.

  Derudover anbefaler vi selvfølgelig mere avanceret lys til bar og lignende spillesteder, men det kommer heller ikke som nogen overraskelse.

  Du kan også lige klikke her, hvis du mangler en røgmaskine til at fulende det perfekte set-up.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 0

  Bedømmelse