Elektriske trommer

Elektrisk trommesæt – bedst i test

Der er mange gode grunde til at spille trommer, men det er ikke, alle som føler, at det er praktisk. Det er især den høje lyd, som trommer laver, der gør, at mange vælger ikke at spille på dem. Det er heldigvis et problem, som nemt kan løses med elektriske trommer, da du har mulighed for at tilslutte et par høretelefoner.

Her kan du læse alt, hvad du skal vide, når du skal købe elektriske trommer, så du kan finde det rette el trommesæt til dig.

Elektriske trommer 
1. Testvinder – Artesia HD 3m eltrommesætSe Prisen
2. Den billige – Hitman Drum el Trommesæt Se Prisen
3. Til begynderen – Hitman hm 22 elektrisk trommesætSe Prisen

Du kan finde et stort udvalg af elektriske trommer på danguitar.dk.

Testvinder – Artesia HD 3m eltrommesæt

artesia hd 3m el trommes sæt
 

Dette elektriske trommesæt er lavet til at være kompakt, men stadig fuld af lyd, hvilket gør den perfekt til begynderen.

Fordele:

  • Fuld af lyd
  • Kompakt
  • Lilletromme i mesh

Ulemper:

  • Prisen

Dette el trommesæt er perfekt til dig, som ikke har så meget plads, men stadig gerne vil have masser af lyd. Trommesættet kan foldes sammen, så du nemt kan opbevare det, når det ikke er i brug.

Trommerne kommer med 5 trommepads og 3 bækkenpads, så du har et helt trommesæt. Lilletrommen er lavet i mesh, hvilket giver dig mere respons, når du spiller på den. Responsen er vigtigt for, at du nemmere kan lave en glidende overgang fra det elektriske trommesæt til det akustiske.

Trommesættet kommer også med 349 forskellige lyde, 30 styles, 14 chorus og 11 forskellige rumklang, hvilket gør dette trommesæt super alsidigt, så du nemt kan bruge det i langt de fleste genrer.

Selve trommesættet minder meget om Hitman HD3. Forskellen er, at ved dette trommesæt er lilletrommen blevet opgraderet, så den er mere autentisk for dig at spille på.


 

Deluxe – Millenium MPS-850 E-Drum Set

 

Dette trommesæt er til den kvalitetsbevidste trommeslager, der vil have en oplevelse af, at spille på et trommesæt uden mangler. Trommesættet kommer sågar med en ægte pedal, hvilket giver en komplet oplevelse af det elektriske trommesæt.

Fordele:

  • Indeholder ‘quick record’
  • UDB-indgang
  • 100 sange
  • Trommestikker medfølger
  • 6 faders, der kan justerer hver enkelt pad. 

Ulemper:

  • Pris og kvalitet hænger ofte sammen – også her.
  • Fylder meget

 

Dette elektriske trommesæt er altså perfekt til dig, der ikke vil gå ned på udstyr. Du får en komplet pakke af udstyr, der indeholder alt fra pre-indspillet sange, til mere end 550 lyde samt en metronome. Hvis du er i tvivl om, hvad en metronome er, så er det et ‘tick’, der hjælper med at holde en fast tagt. Ligeledes er trommesættet udstyret med et smart display, hvor du hurtigt kan ændre indstiullingerne til dit elektriske trommesæt.

Trommesættet kommer også med en quick record, hvilket betyder, at du hurtigt kan optage en ny sang, eller rytme. Trommesættet indeholder også en USB-indgang, så det bliver nemt at hente beatet til din computer. 

I nedenstående video ser du trommesættet i aktion. Videoen er en ‘sound demo’, og giver dig indblik i, hvordan lyden er, samt hvordan det fungere. 

Den billige – Hitman Drum el Trommesæt

drum 1 b5 1 hitman trommesæt

 

Dette lille trommesæt er perfekt til begynderen som gerne vil have så meget for pengene som muligt.

Fordele:

  • Kompakt
  • Masser af lyde
  • AUX-indgang

Ulemper:

  • Kan ikke foldes sammen

Det kan være svært at spille trommer, hvis man bor i lejlighed, men her får du et sæt, hvor trommerne er elektriske, så du ikke skal være bekymret for, at de laver samme støj som ved akustiske trommer. Dette trommesæt er også perfekt til dig, som leder efter dit første trommesæt, da prisen ikke er alt for voldsom. Derudover er trommesættet også kompakt, så du ikke skal bekymre dig om, hvor meget plads det tager.

Du kan tilslutte din telefon eller tablet til trommesættet med et AUX-stik, så du kan spille til musik, hvilket gør det nemmere for dig at øve rytme og timing.

Trommesættet har hele 193 forskellige lyde, så du sagtens kan få dette el trommesæt til at passe til din musikgenre.

Selvom dette trommesæt er billigt i forhold til andre, så er det stadig mange penge. Derfor kan det være en god idé at høre trommesættet i brug, inden du køber det. Du kan høre trommesættet blive spillet på her.

 

Til begynderen – Hitman hm 22 elektrisk trommesæt

hitman hm22 el trommesæt

 

Dette trommesæt er perfekt til dig som ikke vil gå på kompromis med lyden, også selvom du er begynder.

Fordele:

  • Vellydende
  • Kompakt
  • AUX-indgang

Ulemper:

  • Prisen

Dette trommesæt er fyldt med lyd på trods af dens lille størrelse. Dine naboer og familie vil elske, at du kan tilslutte et par høretelefoner, så de ikke skal lytte til dine øvesessions på alle tider af døgnet. Trommesættet er monteret på et solidt aluminium frame, så du ikke skal være bange for at slå igennem, når du spiller på trommesættet. På trods af dens holdbarhed, er trommesættet stadig let, så det er nemt at flytte rundt på, når du har brug for det.

Trommesættet består af et lydmodul, hvor du kan skifte mellem de mange forskellige lydindstillinger. Derudover har sættet alle de basale trommer og bækkener, som du vil møde i et akustisk trommesæt. Det der især gør, at dette trommesæt er godt til begynderen, er den medfølgende app. Denne app gør det nemmere for dig at visualisere, hvilke trommer du skal spille på og hvornår. Du kan bruge den til at øve din teknik eller lære at spille den sang, som du bedst kan lide.

Hvilket el trommesæt skal jeg købe?

Trommesæt bliver hele tiden forbedret, hvilket også betyder, at der findes en lang række forskellige typer af elektriske trommesæt i dag. Du kan finde trommesæt, som dem du har set tidligere her, som skal give dig følelsen af at sidde ved et akustisk trommesæt. Her spiller du på de pads, der giver dig feedback, som var det et traditionelt trommesæt.

Forskellen er, at trommerne ikke giver den samme lyd, som hvis de havde været akustiske. Det betyder dog, at de er perfekte til dig, som gerne vil have mulighed for at skrue ned for dine trommer. Her findes der et kæmpe udvalg af forskellige typer af trommer, som alle føles anderledes at spille på. De er dog hovedsageligt lavet af mesh eller gummi.

Hvis du ikke føler behovet for at have et helt trommesæt, kan du også finde forskellige percussion pads. Disse består kun af en eller få pads, som ikke er opstillet på et stativ. Du bruger dem ved at have dem liggende på et bord, og så laver de lyd, når du slår på dem. Du kan også finde hele trommesæt som tabletop udgaver. Her har du mulighed for at øve, uden at det fylder for meget. Du vil dog ikke have den rigtige afstand mellem de forskellige trommer.

Sådan fungerer elektriske trommer

Når du køber et elektronisk trommesæt, så er der en masse ord, som du skal have styr på. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan elektriske trommer virker.

En af de vigtigste ting ved trommesættet er “hjernen”, som er lydmodulet. Det er her, du indstiller trommesættet efter, hvilken lyd du gerne vil have. De simpleste trommesæt har et lydmodul, som er nemt at overskue.

Hvis du har et mere avanceret sæt elektriske trommer, så er lydmodulet typisk også mere avanceret. Der er nogle lydmoduler som giver dig mulighed for at tune hver tromme enkeltvis, hvilket giver dig langt mere frihed, når det gælder lyden.

De mest simple lydmoduler giver dig kun mulighed for at ændre på den overordnede lyd. Dette gør også, at trommerne altid passer sammen i deres lyd, hvilket er godt, hvis man er begynder.

Derudover er der selve trommerne. Disse er trigger pads, som betyder, at de reagerer på noget. Når det er trommer, så reagerer de selvfølgelig på at blive slået. Når du rammer en tromme med en trommestik, så afgiver den et signal, så der bliver produceret lyd. Der er stor forskel på, hvor kraftigt du skal slå en pad for at der kommer lyd, da det typisk varierer med kvaliteten.

Digitalt trommeset

Elektrisk trommesæt – bedst i test

Når du leder efter et trommesæt, så er det en god idé at gå efter det trommesæt, som er bedst i test. De fleste elektriske trommer giver dig mulighed for at lave forskellige lyddesigns, så du kan få præcis den lyd, som du gerne vil have. Derfor skal du ikke nødvendigvis tænke på et trommesæts tone, da du i langt de fleste tilfælde kan ændre på det. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle trommesæt som lyder ægte.

Det skyldes især, at den elektriske lyd mangler den rumklang, som et akustisk trommesæt har. Nogle af de mere high end trommesæt giver dig mulighed for at justere på rumklangen, men det er ikke alle.

Hvis du gerne vil være sikker på at finde et godt elektrisk trommesæt, så kan det derfor være smart at gå efter et, som er bedst i test. Her er det nogen, der har mere viden om trommesæt, som har bedømt det. På den måde er du sikker på, at de elektriske trommer er værd din tid og penge. Du kan også tage ud i en musikforhandler for at høre, hvad de anbefaler.

Fordele og ulemper

Der er mange fordele ved elektriske trommer, hvilket er, hvorfor de er blevet mere populære gennem tiden. Det betyder dog ikke, at der slet ikke er nogle ulemper ved dem overhovedet. Her kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved elektriske trommer.

Fordele:

  • Styr lydniveauet. Den største fordel ved elektriske trommer er helt klart, at du har mulighed for at skrue ned, når du spiller på dem. Faktisk har du for det meste også mulighed for at tilslutte et par høretelefoner, så du slet ikke larmer.
  • Nem adgang til nye lyde. Akustiske trommer giver dig ikke mulighed for at ændre på selve lyden, hvilket kan gøre det svært at spille på tværs af genre. Med elektroniske trommesæt, kan du nemt justere på lyden, så den passer til musikken.
  • Nemme optagelser. Der er mange elektriske trommer, som giver dig mulighed for at optage lyden direkte på lydmodulet. Trommer er generelt et svært instrument at optage, hvilket gør det smart, at du nemt kan optage dig selv spille direkte på dit trommesæt.
  • God følelse. Elektriske trommer har udviklet sig meget, siden de først kom på markedet. Det er ingen hemmelighed, at de i starten slet ikke kunne måle sig med de akustiske trommer, men sådan er det ikke længere. I takt med, at de er blevet videreudviklet, er de begyndt at føles bedre at spille på.
  • Fylder mindre. Akustiske trommer fylder meget, og det kan man ikke komme udenom. Elektriske trommer fylder stadig meget, men de er mere kompakte end de akustiske.

Ulemper:

  • Lyden er tit dårlig. Den største ulempe ved de elektriske trommer er helt klart, at det er svært at få ordentlig lyd. Det skyldes især, at det er svært at gendanne den akustik som almindelige trommer laver.
  • Føles anderledes. Selvom de elektriske trommer har udviklet sig meget, så er der stadig lang vej endnu, når det gælder følelsen af at spille på dem. Nogle af de dyreste på markedet føles meget som de akustiske, men dem til begynderpriser mangler stadig lidt.

El trommesæt til begyndere

Tit, når du køber et instrument, er det vigtigt, at den har den rigtige klang. Det er selvfølgelig vigtigt, at dine trommer lyder godt, men du har meget frihed, når det kommer til tone og klang. Derudover kan det være smart at gå efter et elektrisk trommesæt, som kan klappes sammen, når du er begynder. På den måde kan du nemt gemme det væk, når du ikke spiller på det. Derudover er elektriske trommer også mere kompakte, så du kan nemt have et stående fremme, uden det tager for meget plads. Når dit instrument står fremme, vil du typisk spille mere på det. Hvis du mangler andet udstyr som nybegynder kan du eksempelvis læse mere om en trommestol her

El trommesæt vs. Normalt trommesæt

Det kan være svært at finde ud af, om et elektrisk trommesæt eller akustisk trommesæt er bedst for dig. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke fordele der er ved både elektriske og akustiske trommer.

Hvis du skal have et helt trommesæt af akustiske trommer, så skal du være forberedt på, at det fylder meget. Trommerne skal bruge et stort hulrum for at kunne producere lyd, hvilket betyder, at de også fylder meget mere. Elektriske trommer behøver ikke det hulrum, og typisk er de kun en gummiplade, hvilket gør, at de fylder meget mindre.

Ved akustiske trommer har du ikke mulighed for at ændre på lyden. Det betyder også, at du skal være forberedt på, at dine trommer måske ikke passer til alle genre. Ved de elektriske trommer kan du sagtens afprøve forskellige trommelyde. Det betyder, at du får et mere alsidigt trommesæt.

Man kan ikke komme udenom, at trommer er meget højlydte. Du kan dæmpe lyden på et akustisk trommesæt ved at dække trommerne med et tæppe eller komme en pude ind i stortrommen, men det kan kun gøre så meget. Med et elektrisk trommesæt kan du tilslutte et par høretelefoner eller skrue ned for lyden, hvilket gør det perfekt, hvis du gerne vil have mulighed for at øve på alle tider af døgnet, eller hvis du bor tæt på dine naboer.

Lyden på det akustiske trommesæt er dog noget helt andet end lyden på det elektriske trommesæt. Det er ingen hemmelighed, at det er svært at opnå samme lydkvalitet på det elektriske trommesæt, hvilket især er, hvorfor mange foretrækker det akustiske trommesæt.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 3

Bedømmelse

L.R.Baggs Element Active System VTC
Tilbehør

L.R.Baggs Element Active System VTC

Aktivt piezo-pickupsystem til stålstrenget med stolindlæg, battericlips, volumekontrol og endpin-preamp. Man skal ikke have læst ret mange guitarblade gennem de sidste år for at vide,

Behringer MS40 Digital
PA Højttalere

Anmeldelse: Behringer MS40 Digital

Kompakt studiemonitor med digital indgang. Pris pr. sæt. Et kompakt sæt monitors til det lille hjemme-setup. Nemme at tilslutte og med mange tilslutningsmuligheder. Højttalerne er