Bedste Keyboards i test

0
2324

Keyboard er et fantastisk instrument til dig, som er en lille smule intimideret af klaveret. Teorien bag key board og klaver minder meget om hinanden, men ofte er keyboard en lille smule mere simpelt, hvilket gør det perfekt til dig som er begynder på tangentinstrumenter.

Derudover giver keyboardet dig også langt mere frihed, når det gælder lyden, da du nemt kan prøve forskellige lyddesigns. Der er mange fordele ved at starte ud med at spille på keyboard. Her kan du læse alt, hvad du skal vide, inden du køber et keyboard.

Keyboard
1. Testvinder – Casio CTK-3500 Pakkeløsning Se Prisen
2. Den Billige – Ringway K35 Børne Keyboard med headset Se Prisen
3. Til Begynderen – Casio ct-s300 keyboard Se Prisen

Du kan finde et stort udvalg af keyboards på danguitar.dk.

Testvinder – Casio CTK-3500 Pakkeløsning

ctk3500 pack

Med denne pakkeløsning fra Casio får du alt, hvad du skal bruge til at begynde at spille på keyboard.

Fordele:

 • Har alt det udstyr, som du skal bruge
 • Solidt keyboard til en god pris
 • Masser af lyd

Ulemper:

 • Ikke vægtede tangenter.

Med dette keyboard får du alt, hvad du skal bruge, hvilket gør den perfekt til begynderen. Keyboardet kommer med hele 61 tangenter. Derudover har klaveret 400 indbyggede lyde, 100 rytmer og 50 DJ/Dance rytmer. Du får også Casios Step-Up undervisningssystem, så du nemt kan lære at spille på keyboardet, hvis du er begynder. Derudover er keyboardet også udstyret med en lydindgang til smartphones, så du kan spille med på dine yndlingssange.

Keyboardet har en indbygget AHL-lydprocessor, som giver dig mulighed for at spille med forskellige toner og klang. Den giver dig blandt andet mulighed for at spille, så det lyder som akustiske instrumenter. Tangenterne er lavet, så de er nemme at spille på. De har forskellige anslagsfølsomheder, så du kan få mere nuance ind i dit spil ved at bruge forskelligt tryk på tangenterne.

Udover alt det tekniske, som gør dette keyboard godt, så er der også en masse ekstra funktioner, som er lavet med henblik på at gøre dig bedre. Den har blandt andet “Music Challenge”, som tester din reaktionshastighed. Der er også “Step up”, som opdeler sange i mindre dele, så du har nemmere ved at lære hele sangen.


Den Billige – Ringway K35 Børne Keyboard med headset

ringway k35 keyboard pack

Med dette keyboard får du et lille og praktisk begynder keyboard, så du nemt kan pakke dit keyboard væk, når du ikke spiller på den.

Fordele:

 • Godt begynder keyboard
 • Billig

Ulemper:

 • Lavet til børn.

Dette keyboard er lavet til små fingre, hvilket gør den perfekt til børn. Den har 49 små tangenter, så du stadig har et stort toneregister. Keyboardet er nemt at bruge, hvilket gør det nemt for dit barn at spille på det alene. Den har hele 129 forskellige lyde, så du nemt kan spille på tværs af genre. Derudover har den også 100 forskellige rytmer at spille til og 70 sange at lære.

Der kommer et par høretelefoner med keyboardet, så du nemt kan øve uden at forstyrre andre. Keyboardet har indbygget metronom, så det er nemt at lære at spille rytmisk korrekt, hvilket er vigtigt at kunne, hvis du gerne vil spille med andre.

Du kan også tilslutte en computer eller tablet, så du kan bruge Ringway. Med Ringway kan du få adgang til forskellige undervisningstilbud, så det bliver nemmere for dig at lære at spille keyboard.


Til Begynderen – Casio ct-s300 keyboard

ct s300 keyboard

Dette begyndervenlige keyboard er perfekt til dig, som gerne vil have et keyboard, som er nemt at spille på.

Fordele:

 • Indbygget metronom
 • God pris

Ulemper:

 • Batterier medfølger ikke.

Dette keyboard er perfekt til dig, som ikke vil gå på kompromis med lyden. Den har hele 400 forskellige lyde og 77 rytmer at spille til. Til at levere lyden har keyboardet en indbygget højtaler. Keyboardet bruger batterier, hvilket blandt andet gør det muligt at tage det med på farten. Den er også god til at lave musik med, når du er hjemme, da det nemt kan pakkes væk, når det ikke er i brug.

Med keyboardet får du en app, som gør det nemmere for dig at lære at spille på dit keyboard. Appen gør det nemt for dig at spille de rigtige noder, også selvom du ikke har kendskab til musikteori. Du kan også downloade MIDI-filer til app’en, så du kan nemt kan lære at spille en sang.

På keyboardet er der en LCD-skærm, så du nemt kan ændre på indstillingerne. Keyboardet har også en indbygget metronom, så du nemt kan lære at spille i den rigtige takt, hvilket gør dig bedre rytmisk.

Hvilket keyboard skal jeg købe?

Der er mange forskellige ting, som er gode at overveje, inden du køber et keyboard. Noget, som er godt at overveje, er, hvor mange tangenter du gerne vil have. 66 tangenter er typisk nok til at kunne lære at spille på keyboard, 72 tangenter er nok til at kunne spille det meste musik, og 88 tangenter er bedst, hvis du gerne vil begynde at spille klassisk klaver også.

Hvis du gerne vil gå efter det billigste keyboard, så er færre tangenter også tit lig med en lavere pris. Du kan også gå efter keyboards, som bruger batterier. Fordelen ved batteridrevet keyboards er også, at de er nemme at have med på farten, og at de kan spilles stort set alle steder.

Hvis du gerne vil lave en glat overgang fra keyboard til klaver, så kan du overveje at investere i et keyboard med vægtede tangenter. På den måde føles det næsten som at spille på et klaver, så du har nemt ved at skifte instrument.

Hvis du skal købe et keyboard til dit barn, så kan det være smart at gå efter et billigere keyboard. Mindre børn har typisk ikke brug for det største toneregister, og hvis de skulle miste interessen, så står du ikke tilbage med et dyrt keyboard som ikke bliver brugt.

Sådan fungerer gode keyboard

Et elektronisk keyboard kan lave stort set alle slags lyde, hvilket gør dem populære blandt mange. De er blandt andet en nem måde at få strygere ind i et stykke musik uden at skulle spille på et rigtigt strygeinstrument. Det kan dog være en lille smule kompliceret at forstå, hvordan keyboardet laver sin lyd.

De fleste keyboards bruger elektricitet til at lave lyd. Det gør de ved at forme lydbølgerne med strøm, hvilket er det, som giver dem en bestemt lyd. Den lyd er ikke særlig høj, hvilket er, hvorfor den skal forstærkes. Det bliver gjort på keyboardets forstærker eller højtaler.

Under tangenterne er der små knapper, som bestemmer, hvilken tone der bliver spillet. Når du trykker på en tangent, så trykker tangenten på en knap som giver et signal videre. Dette signal er det, som bliver lavet til lyd. Der er stor forskel på tangenterne på forskellige keyboards, men funktionen bag dem er for det meste det samme. Det, som ændres mest fra keyboard til keyboard, er, hvordan det føles at trykke dem ned.

Bedste keyboard i test

Der er stor forskel på keyboards, hvilket især skyldes, at de tit bliver brugt til forskellige ting. Der er, som nævnt før, stor forskel på keyboards, som er gode til begyndere og dem, som er trænet. Hvis du er på udkig efter det bedste begynder keyboard, så behøver du ikke at tænke på størrelsen. Du kan godt nøjes med et lavere antal tangenter, da du typisk ikke bruger særlig mange i starten. Det gør det også nemmere for dig at få et keyboard til en god pris, hvor kvaliteten stadig er i top. Hvis du har en ide om, at du gerne vil spille keyboard på et højere niveau, så kan du overveje at gå efter et med flere tangenter og flere forskellige lyde. Du skal dog være opmærksom på, at der er prisen typisk også højere.

Hvis du føler dig på bar bund, når det gælder at vælge, så kan du gå efter dem, som er dømt bedst i test. Her er det typisk en med en masse viden om keyboards, som har bedømt dem. Det betyder også, at deres bedømmelser er gode og fair. Hvis du går til undervisning i keyboard, så kan du overveje at snakke med din lære om, hvilke funktioner du skal prioritere, når du køber et keyboard. De vil typisk kunne give dig en masse hjælp til, hvad du skal gå efter.

Fordele & ulemper

Ligesom ved de fleste andre instrumenter, så er der en masse fordele og ulemper, som er gode at overveje, inden du bruger penge på at købe et instrument til dig selv. Her kan du læse nogle af de fordele og ulemper, der er ved keyboards.

Fordele

 • Musik er sundt. Uanset om det er et keyboard, du vil spille eller ej, så er det sundt at spille musik. Når du spiller musik, så træner du din hjerne, hvilket kan give dig en masse fordele senere.
 • Keyboards er sjove. Tit når man spiller på et instrument, så er det fokuseret på klassisk musik. Når du spiller på et keyboard, så ligger det meget vægt på til at eksperimentere med forskellige lyde, hvilket gør det sjovt og interessant.
 • Nemt at have med. Keyboardet er et mindre instrument, som er nemt at have med på farten eller gemme væk efter brug. Du skal ikke tænke på at have et kæmpe klaver i stuen som fylder, da du nemt kan have plads til dit keyboard i et skab, når det ikke er i brug.

Ulemper

 • Lyden. Du vil have svært ved at opnå den samme lyd, som du ville ved et elklaver eller akustisk klaver. Det skyldes især, at keyboardet fokuserer på at have mange lyde og ikke fokuserer på én.
 • Følelsen. Det føles meget anderledes at spille på keyboard end på et klaver. Det skyldes især, at tangenterne på et keyboard ikke har samme vægt som dem på et klaver. Det gør, at der er nogle, som føler, at de mangler respons, når de trykker på en tangent.

Bedste begynder keyboard

Når du begynder at spille på et nyt instrument, så kan du ofre en del på kvaliteten. Dit øre er typisk ikke trænet til at kunne høre forskel på et instrument af høj kvalitet og af lav kvalitet. Dette gælder også keyboardet. Når du begynder at spille keyboard, så skal du ikke tænke på at købe det flotteste og dyreste instrument, da du typisk ikke vil bruge de funktioner, som gør den dyr. Du kan i stedet nøjes med et keyboard uden så mange tangenter eller lyde, da det er begrænset, hvor mange af dem du vil bruge i starten. Når du går efter et keyboard, som ikke er så avanceret, så sparer du også tit en del penge. Det gør også, at du ikke vil have så stor skyldfølelse ved at stoppe, hvis keyboardet ikke var noget for dig.

Når du er på udkig efter dit første keyboard, så kan du sagtens vælge et med 66 tangenter, da det giver dig et toneregister, som er stort nok til at udforske instrumentet med. 

Keyboard vs el klaver

Der er stor forskel på el klaverer og keyboards. Det skyldes især, at de er lavet til forskellige ting. Et keyboard er lavet til at kunne lave en masse forskellige lyde, hvilket gør det nemmere at inddrage forskellige musikinstrumenter og lydeffekter. Et el klaver er lavet, som et mere praktisk alternativ til klaveret. Med et el klaver vil du kun have få forskellige lyde, hvis der overhovedet er mere end én. Dog lyder el klaveret bedre, da det skal lyde så meget som et akustisk klaver som muligt. Derudover så føles el klaveret også anderledes at spille på, de det typisk er lavet til at føles som et ægte klaver. Det betyder, at tangenterne er vægtede, så de giver mere respons, når du trygger dem ned. El klaveret er dog typisk også meget dyrere end keyboardet, så det er vigtigt at overveje, hvad du skal bruge.

Hvis du gerne vil kunne lave forskellige lyde og effekter, så er el klaveret ikke det, som du skal gå efter. Hvis du gerne vil have noget til at øve klaver på, så er el klaveret det, som du skal gå efter. Fælles for dem begge to er, at du kan styre lydens volumen, hvilket du ikke kan på et akustisk klaver.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her