Keyboard

Bedste Keyboards i test

Keyboard er et fantastisk instrument til dig, som er en lille smule intimideret af klaveret. Teorien bag key board og klaver minder meget om hinanden, men ofte er keyboard en lille smule mere simpelt, hvilket gør det perfekt til dig som er begynder på tangentinstrumenter.

Derudover giver keyboardet dig også langt mere frihed, når det gælder lyden, da du nemt kan prøve forskellige lyddesigns. Der er mange fordele ved at starte ud med at spille på keyboard. Her kan du læse alt, hvad du skal vide, inden du køber et keyboard.

Keyboard 
1. Testvinder – Viva Chord keyboard pakke m/bænkSe Prisen
2. Den Billige – Ringway K35 Børne Keyboard med headset Se Prisen
3. Til Begynderen – Viva Sound Keyboard pakkeSe Prisen

Du kan finde et stort udvalg af keyboards på danguitar.dk.

Testvinder – Viva Chord keyboard pakke m/bænk

Med denne pakkeløsning fra Casio får du alt, hvad du skal bruge til at begynde at spille på keyboard.

Fordele:

 • Har alt det udstyr, som du skal bruge
 • Solidt keyboard til en god pris
 • Masser af lyd

Ulemper:

 • Ikke vægtede tangenter.

Med dette keyboard får du alt, hvad du skal bruge, hvilket gør den perfekt til begynderen. Keyboardet kommer med hele 61 tangenter. Derudover har klaveret 400 indbyggede lyde, 100 rytmer og 50 DJ/Dance rytmer. Du får også Casios Step-Up undervisningssystem, så du nemt kan lære at spille på keyboardet, hvis du er begynder. Derudover er keyboardet også udstyret med en lydindgang til smartphones, så du kan spille med på dine yndlingssange.

Keyboardet har en indbygget AHL-lydprocessor, som giver dig mulighed for at spille med forskellige toner og klang. Den giver dig blandt andet mulighed for at spille, så det lyder som akustiske instrumenter. Tangenterne er lavet, så de er nemme at spille på. De har forskellige anslagsfølsomheder, så du kan få mere nuance ind i dit spil ved at bruge forskelligt tryk på tangenterne.

Udover alt det tekniske, som gør dette keyboard godt, så er der også en masse ekstra funktioner, som er lavet med henblik på at gøre dig bedre. Den har blandt andet “Music Challenge”, som tester din reaktionshastighed. Der er også “Step up”, som opdeler sange i mindre dele, så du har nemmere ved at lære hele sangen.


Den Billige – Ringway K35 Børne Keyboard med headset

ringway k35 keyboard pack

Med dette keyboard får du et lille og praktisk begynder keyboard, så du nemt kan pakke dit keyboard væk, når du ikke spiller på den.

Fordele:

 • Godt begynder keyboard
 • Billig

Ulemper:

 • Lavet til børn.

Dette keyboard er lavet til små fingre, hvilket gør den perfekt til børn. Den har 49 små tangenter, så du stadig har et stort toneregister. Keyboardet er nemt at bruge, hvilket gør det nemt for dit barn at spille på det alene. Den har hele 129 forskellige lyde, så du nemt kan spille på tværs af genre. Derudover har den også 100 forskellige rytmer at spille til og 70 sange at lære.

Der kommer et par høretelefoner med keyboardet, så du nemt kan øve uden at forstyrre andre. Keyboardet har indbygget metronom, så det er nemt at lære at spille rytmisk korrekt, hvilket er vigtigt at kunne, hvis du gerne vil spille med andre.

Du kan også tilslutte en computer eller tablet, så du kan bruge Ringway. Med Ringway kan du få adgang til forskellige undervisningstilbud, så det bliver nemmere for dig at lære at spille keyboard.


Til Begynderen – Viva Sound Keyboard pakke

Dette begyndervenlige keyboard er perfekt til dig, som gerne vil have et keyboard, som er nemt at spille på.

Fordele:

 • Indbygget metronom
 • God pris

Ulemper:

 • Batterier medfølger ikke.

Dette keyboard er perfekt til dig, som ikke vil gå på kompromis med lyden. Den har hele 400 forskellige lyde og 77 rytmer at spille til. Til at levere lyden har keyboardet en indbygget højtaler. Keyboardet bruger batterier, hvilket blandt andet gør det muligt at tage det med på farten. Den er også god til at lave musik med, når du er hjemme, da det nemt kan pakkes væk, når det ikke er i brug.

Med keyboardet får du en app, som gør det nemmere for dig at lære at spille på dit keyboard. Appen gør det nemt for dig at spille de rigtige noder, også selvom du ikke har kendskab til musikteori. Du kan også downloade MIDI-filer til app’en, så du kan nemt kan lære at spille en sang.

På keyboardet er der en LCD-skærm, så du nemt kan ændre på indstillingerne. Keyboardet har også en indbygget metronom, så du nemt kan lære at spille i den rigtige takt, hvilket gør dig bedre rytmisk.


 

Den anmelderroste – Yamaha PSR-E373 keyboard

Tjek prisen her

Et andet alternativ til et godt keyboard er PSR-E373 fra den kendte producent Yamaha. Keyboardet er i farven sort, der sikrer dig, at du altid vil kunne have det stående fremme uden det ødelægger måden du ellers vil have dit hjem til at se ud på. Keyboardet er den gyldne midtervej mellem et godt keyboard til begyndere, og et keyboard til den øvede. 

Den er perfekt til dig, der heller ikke vil have en masse andet udstyr stående, for at kunne spille på keyboard. Dette kunne eksempelvis være højtalere, højtalerstativer eller andet. Dette har Yamaha indkluderet i deres PSR-E373, ved at installere to stereo højtalere direkte i keyboardet. Derudover har klaveret 61 anslagsfølsomme tangenter. Det betyder, at der er forskel i lyden alt efter, hvor hårdt man trykker på tangenterne. Dette key board giver dig altså muligheden for at bringe en ekstra dimension ind i musikverdenen, hvilket også betyder, at det også er vel egnet til øvede pianister.

 Hvis man ser på softwaren, der er inkorporeret i keyboardet, så kommer det med 622 lyde, 205 rytmer og 154 sange! Der er altså massere sange du kan øve dig på, og som begynder, kan du med sikkerhed finde den sang du gerne vil lære. Hvis du derimod er af den gamle skole, og gerne vil lære at spile klaver uden at det bliver autodidakt, så medfølger “Yamaha Keys to Succes”. Det er et undervisningsprogram, der lærer dig klaverets ABC. Desuden er Yamaha et af de mest anerkendte brands i verden når det kommer til keyboards, hvorfor der ikke er tvivl om, at du kommer i mesterlære. 

En anden god feature er, at det er muligt at koble PSR-E373 til en iPhone eller iPad, hvilket betyder, at du kan optage, afspille og eksporterer sange til en af de mange apps Yamaha har lavet. Det bliver altså også meget nemmere at lave sange, til dig der er i band, eller gerne vil vise dine venner, hvad du går og spiller på! Hvis du modsat ikke ønsker, at andre skal høre dig når du spiller på keyboard, så er der også en hovedtelefon-udgang, så du kan høre dig selv uden andre skal lytte med.

Til slut må det altså konkluderes, at der ikke er nogen tvivl om, hvorfor netop dette keyboard er det mest anmelderroste keyboard. Det er alsidigt, og kan give udfordringer for den garvede pianist samtidig med, at den kommer med undervisningsmateriale til begynderen, der bare gerne vil lære at spille på klaver.


 

Den mest solgte – Yamaha PSR-E463

Billede af PSR-E463

Tjek prisen her

Som det mest solgte keyboard på markedet finder vi Yamaha PSR-E463. Dette er storebroren til den anmelderroste PSR-E373. En grund af mange til, at netop denne er det bedste solgte keyboard er, at det er klart det bedste keyboard til at spille flest forskellige musik genre. Med andre ord bliver du ikke pålagt at spille en bestemt form for keyboard, men kan derimod udforske mange forskellige genre. Derudover har PSR-E463 også 61 anslagsfølsomme tangenter, hvilket giver dig som pianist en stor varietet blandt mange forskellige lyde. Desuden kommer dette keyboard med to kraftfulde højtalere, så du ikke behøver at skulle tilkøbe bedre lyd sidenhen. 

Hvis du spiller i band er dette keyboard også oplagt for dig! Når du køber et PSR-E463 fra Yamaha, så får du en AUX indgang, hvilket er fordelagtigt, når du skal indspille sange. Derudover er der en USB-indgang. En USB-indgang er genial, da du kan importerer de øvrige medlemmer fra bandets lyde, og indspille dine egne oveni. USB-indgang tillader ydermere også, at du kan optage op til 80 minutters lydfiler. 

En anden ting, der gør dette keyboard til det mest solgte er muligheden for audio og MIDI. Dette taler selvfølgelig mest til de garvede pianister, men kan på sigt også blive fordelagtig for nybegynderen. 
Til slut er det også værd at nævne, at der er et lille display under det berømte Yamaha logo. Displayer giver dig mulighed for effektivt at kunne udnytte alle de features som keyboardet tilbyder. 

Fordele 

 • Kraftfulde højtalere
 • 61 anslagsfølsomme tangenter
 • Display-screen
 • USB/AUX-indgang

 

Ulemper:

 • Keyboardet har store mål

 

Deluxe modellen – Kawai ES-920 B

Tjek prisen her

Som afstikker har vi her valgt en deluxe model, fordi det er toppen inden for keyboards. Der er ingen modeller, der når Kawai ES-920 B til sokkeholderne. 

Kawai har designet dette keyboard med hele 88 tangenter og i den klassiske farve sort. Derudover kommer den med en nodesholder, der passer perfekt til det stilfulde, robuste design. En af de ting, der er flest kunder, der fremhæver er den ekstraordinere gode lyd, samt hvordan tangenterne er at spille på. Flere beskriver keyboardet som værende utrolig tæt på et klaver, bare transportabel og med alle de features, som et klaver kommer med. Desuden bliver det ofte komplimenteret med, at være et letvægtsinstrument, der nemt kan medbringes overalt. 

Når man har tændt keyboardet, afgiver knapperne et blåt lys, som er beregnet til ikke at forstyrre, når man sidder og spiller.

Det eneste negative, der er at sige om denne deluxe keyboardmodel er, at efter at have haft en session på keyboardet, bliver fingeraftrykkene siddende. Dette forstyrre dog ikke på nogen måde kvaliteten af det lyden eller spilleoplevelsen. 

Kan klart anbefales til den næste store pianist, der ikke vil gå ned på udtyr!

Hvilket keyboard skal jeg købe?

Der er mange forskellige ting, som er gode at overveje, inden du køber et keyboard. Noget, som er godt at overveje, er, hvor mange tangenter du gerne vil have. 66 tangenter er typisk nok til at kunne lære at spille på keyboard, 72 tangenter er nok til at kunne spille det meste musik, og 88 tangenter er bedst, hvis du gerne vil begynde at spille klassisk klaver også.

Hvis du gerne vil gå efter det billigste keyboard, så er færre tangenter også tit lig med en lavere pris. Du kan også gå efter keyboards, som bruger batterier. Fordelen ved batteridrevet keyboards er også, at de er nemme at have med på farten, og at de kan spilles stort set alle steder.

Hvis du gerne vil lave en glat overgang fra keyboard til klaver, så kan du overveje at investere i et keyboard med vægtede tangenter. På den måde føles det næsten som at spille på et klaver, så du har nemt ved at skifte instrument.

Hvis du skal købe et keyboard til dit barn, så kan det være smart at gå efter et billigere keyboard. Mindre børn har typisk ikke brug for det største toneregister, og hvis de skulle miste interessen, så står du ikke tilbage med et dyrt keyboard som ikke bliver brugt.

Sådan fungerer gode keyboard

Et elektronisk keyboard kan lave stort set alle slags lyde, hvilket gør dem populære blandt mange. De er blandt andet en nem måde at få strygere ind i et stykke musik uden at skulle spille på et rigtigt strygeinstrument. Det kan dog være en lille smule kompliceret at forstå, hvordan keyboardet laver sin lyd.

De fleste keyboards bruger elektricitet til at lave lyd. Det gør de ved at forme lydbølgerne med strøm, hvilket er det, som giver dem en bestemt lyd. Den lyd er ikke særlig høj, hvilket er, hvorfor den skal forstærkes. Det bliver gjort på keyboardets forstærker eller højtaler.

Under tangenterne er der små knapper, som bestemmer, hvilken tone der bliver spillet. Når du trykker på en tangent, så trykker tangenten på en knap som giver et signal videre. Dette signal er det, som bliver lavet til lyd. Der er stor forskel på tangenterne på forskellige keyboards, men funktionen bag dem er for det meste det samme. Det, som ændres mest fra keyboard til keyboard, er, hvordan det føles at trykke dem ned.

Bedste keyboard i test

Der er stor forskel på keyboards, hvilket især skyldes, at de tit bliver brugt til forskellige ting. Der er, som nævnt før, stor forskel på keyboards, som er gode til begyndere og dem, som er trænet. Hvis du er på udkig efter det bedste begynder keyboard, så behøver du ikke at tænke på størrelsen. Du kan godt nøjes med et lavere antal tangenter, da du typisk ikke bruger særlig mange i starten. Det gør det også nemmere for dig at få et keyboard til en god pris, hvor kvaliteten stadig er i top. Hvis du har en ide om, at du gerne vil spille keyboard på et højere niveau, så kan du overveje at gå efter et med flere tangenter og flere forskellige lyde. Du skal dog være opmærksom på, at der er prisen typisk også højere.

Hvis du føler dig på bar bund, når det gælder at vælge, så kan du gå efter dem, som er dømt bedst i test. Her er det typisk en med en masse viden om keyboards, som har bedømt dem. Det betyder også, at deres bedømmelser er gode og fair. Hvis du går til undervisning i keyboard, så kan du overveje at snakke med din lære om, hvilke funktioner du skal prioritere, når du køber et keyboard. De vil typisk kunne give dig en masse hjælp til, hvad du skal gå efter.

Fordele & ulemper

Ligesom ved de fleste andre instrumenter, så er der en masse fordele og ulemper, som er gode at overveje, inden du bruger penge på at købe et instrument til dig selv. Her kan du læse nogle af de fordele og ulemper, der er ved keyboards.

Fordele

 • Musik er sundt. Uanset om det er et keyboard, du vil spille eller ej, så er det sundt at spille musik. Når du spiller musik, så træner du din hjerne, hvilket kan give dig en masse fordele senere.
 • Keyboards er sjove. Tit når man spiller på et instrument, så er det fokuseret på klassisk musik. Når du spiller på et keyboard, så ligger det meget vægt på til at eksperimentere med forskellige lyde, hvilket gør det sjovt og interessant.
 • Nemt at have med. Keyboardet er et mindre instrument, som er nemt at have med på farten eller gemme væk efter brug. Du skal ikke tænke på at have et kæmpe klaver i stuen som fylder, da du nemt kan have plads til dit keyboard i et skab, når det ikke er i brug.

Ulemper

 • Lyden. Du vil have svært ved at opnå den samme lyd, som du ville ved et elklaver eller akustisk klaver. Det skyldes især, at keyboardet fokuserer på at have mange lyde og ikke fokuserer på én.
 • Følelsen. Det føles meget anderledes at spille på keyboard end på et klaver. Det skyldes især, at tangenterne på et keyboard ikke har samme vægt som dem på et klaver. Det gør, at der er nogle, som føler, at de mangler respons, når de trykker på en tangent.

Bedste begynder keyboard

Når du begynder at spille på et nyt instrument, så kan du ofre en del på kvaliteten. Dit øre er typisk ikke trænet til at kunne høre forskel på et instrument af høj kvalitet og af lav kvalitet. Dette gælder også keyboardet. Når du begynder at spille keyboard, så skal du ikke tænke på at købe det flotteste og dyreste instrument, da du typisk ikke vil bruge de funktioner, som gør den dyr. Du kan i stedet nøjes med et keyboard uden så mange tangenter eller lyde, da det er begrænset, hvor mange af dem du vil bruge i starten. Når du går efter et keyboard, som ikke er så avanceret, så sparer du også tit en del penge. Det gør også, at du ikke vil have så stor skyldfølelse ved at stoppe, hvis keyboardet ikke var noget for dig.

Når du er på udkig efter dit første keyboard, så kan du sagtens vælge et med 66 tangenter, da det giver dig et toneregister, som er stort nok til at udforske instrumentet med. 

Keyboard vs el klaver

Der er stor forskel på el klaverer og keyboards. Det skyldes især, at de er lavet til forskellige ting. Et keyboard er lavet til at kunne lave en masse forskellige lyde, hvilket gør det nemmere at inddrage forskellige musikinstrumenter og lydeffekter. Et el klaver er lavet, som et mere praktisk alternativ til klaveret. Med et el klaver vil du kun have få forskellige lyde, hvis der overhovedet er mere end én. Dog lyder el klaveret bedre, da det skal lyde så meget som et akustisk klaver som muligt. Derudover så føles el klaveret også anderledes at spille på, de det typisk er lavet til at føles som et ægte klaver. Det betyder, at tangenterne er vægtede, så de giver mere respons, når du trygger dem ned. El klaveret er dog typisk også meget dyrere end keyboardet, så det er vigtigt at overveje, hvad du skal bruge.

Hvis du gerne vil kunne lave forskellige lyde og effekter, så er el klaveret ikke det, som du skal gå efter. Hvis du gerne vil have noget til at øve klaver på, så er el klaveret det, som du skal gå efter. Fælles for dem begge to er, at du kan styre lydens volumen, hvilket du ikke kan på et akustisk klaver.

Hvorfor skal jeg begynde og spille keyboard?

Der er mange, der finder en utrolig stor værdi i at spille klaver. Grunden til de oplever denne glæde er, at man kæmper for at nå et bestemt mål – at lære en melodi. Når du har nået det mål, så er det næste trin, at kunne spille flere melodier. Vi garanterer for, at du vil opleve et enormt selvtillidsboost og glæde når du kan spille flere sange. Måske bliver du endda så god, at du ikke behøver at bruge et nodeark og bare kan improvisere og spille sammen med andre. Især den del er der, hvor flest folk oplever gevinsten ved at spille på keyboard. Som pianist, har man en central rolle i et band, hvor man fungere som taktsætter for de øvrige medlemmer. 

Yderligere oplever folk typisk at de i alt almindlighed bliver mere glad når de spiller musik. Musikken giver dig nemlig overskud i en ellers presset hverdag. Måske bliver keyboardet din vej til dit eget lille ‘safespace’, hvor du kan sidde og jamme selv, eller måske bliver det en god måde, at lede tankerne over på noget helt andet.

Hvorfor udstyr er vigtigt

Flere af de keyboards, du har læst tideligere i opslaget, kommer uden eksempelvis stativ. Du bliver som pianist begrænset i og med, at du kun kan spille fra et bord. Udstyret er også vigtig på sigt, hvis du gerne vil begynde at spille med et band. Her er det vigtigt, at du har transportabelt udstyr, som eksempelvis strømforsyninger. Det kan også være du har valgt et keyboard, hvor der ikke er blevet inkorporeret højtalere i. Det siger selvfølgelig lidt sig selv, at der skal være højtalere til et keyboard, men måske har du ikke tænkt over, hvordan du skal have højtalerne med rundt. Typisk anskaffer pianister sig tasker til udstyr. På den vis kan du nemt komme rundt i landet med dit keyboard, også uden er være bange for om det kommer til at tage skade. 
 
Hvis man ser bort fra den mere praktiske del, så er der også nogle helt essentielle tilkøb du bør foretage dig, så snart du har fået styr på det basale inden for klaver. Et eksempel kunne eksempelvis være en sustain pedal der giver dig mulighed for at holde tonerne (På mange måde ligesom vægtede tangenter). En sustian pedal bringer altså en ekstra dimension ind til din læringskurve, og tager dig til ny højder. 
 
Udstyr kan altså være sjovt at tilegne sig, fordi det er blevet en hobby, men det kan også være en praktisk nødvendighed. En ting er i hvert fald sikkert. Musik er sjovest at spille, når man kan stå frit med et stativ, høre tonerene på gode højtalere og fragte udstyret fra A til B på en sikker måde.

 

FAQ

Det bedste keyboard til begyndere er Viva Sound Keyboard pakken. Her får du et en komplet pakkeløsning med stativ, headset og kvalitets keyboard, der dækker en hver nybegynders behov.

Man finder som regel de billigste keyboards på DBA eller de gule sider. Vi anbefaler dog ikke altid at købe det billigste brugt, men i stedet købe Ringway K35, der også er utrolig billigt og i fremragende kvalitet.

Vægtede tangenter betyder, at hver tangent vejer mere end uvægtede tangenter. Vægtede tangenter ses ofte i forbindelse med flygel eller klaver, men kan også forekomme ved eksempelvis keyboards.

Ja! Alle børn kan spille keyboard, og alle børn bør spille keyboard. Et keyboard er med til at stimulerer indlæringssanserne, og er med til at holde børn beskæftiget i mange timer! Vi anbefaler Ringway K35.

Ja - der er forskel på tangeters størrelse. I de fleste tilfælde findes der børne tangenter og voksen tangenter, men det er også muligt at få specialdesignet tangenter til din eksakte størrelse.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 3

Bedømmelse

Valg af guitar for begynderen

Sponsoreret indhold En guitar er en god gave til en nybegynder. Det kan være en dyr gave, men den er investeringen værd. Der er mange

Marshall MS2
Tilbehør

Anmeldelse: Marshall MS2 mikro forstærker

Mikro Half Stack på 2 watt batteridrevet. MS-2´eren er den ultimative batteridrevne mikroforstærker. Fuldt pakket med Marshall-lyd i en størrelse på kun 14x11x6 cm. Har

Risa koki'o mahogany soprano
Strengeinstrumenter

Anmeldelse: Risa koki’o mahogany soprano

Sopran ukulele i mahogni med gigbag Når du spiller på en ukulele, er det svært ikke at drømme om ukulelens hjemland, Hawaii. Mange skønne ting