trommestikker

Trommestikker: De bedste i test

Trommen er et helt essentielt instrument i langt de fleste musikalske genrer. Trommer findes i mange forskellige afskygninger, kan bidrage med mange forskellige lyde i et stykke musik og kan spilles på en lang række måder. For at spille på en tromme, skal man i mange tilfælde bruge trommestikker. Også trommestikker findes i mange forskellige afskygninger – i forskellige længder, tykkelser, træsorter og med forskellige hoveder.

Alle disse faktorer er både afgørende for, hvor komfortable trommestikkerne er at spille med, og hvilken lyd, der afgives, når man bruger trommestikkerne. Har du ikke den store erfaring med at spille på tromme, eller har du ikke tidligere prøvet at spille med trommestikker, kan det være svært at vide, hvilken trommestik man skal vælge. Vil du se flere varianter, kan du klikke på dette link.

Trommestikker 
1. TESTVINDER Rohema strawSe prisen
2. DEN BILLIGE Rohema HickorySe prisen
3. TIL BEGYNDEREN On-stageSe prisen

Testvinder – Rohema straw bush

trommestikker rohema straw

 

Brush-trommestikker med hoved af strå. I særligt stor størrelse med progrip håndtag og en længde på 36 cm. Justerbare.

Fordele:

  • Brush trommestik, der giver en særlig lyd
  • Ekstra stor størrelse
  • Med hoved af strå
  • 36 cm i længden
  • Håndtag af progrip gummi
  • Justerbare

Ulemper

  • Ikke din standard trommestik

Som nævnt findes der mange forskellige typer af trommestikker. Denne første type trommestikker er af den såkaldte ’brush’-type. Det vil sige, at der ikke er tale om den klassiske trommestil med et enkelt hoved, som de fleste formentlig kender. I stedet har denne trommestik en hel vifte af hoveder bestående af strå, som er samlet i et håndtag forneden. Denne type trommestik kan give en helt særlig lyd og er et uundværligt element i enhver seriøs trommeslagers samling.

Denne variant er i størrelsen XL, hvilket betyder, at den er en anelse tykkere end standardstørrelsen. Trommestikkerne måler 36 cm i længden og har et håndtag af progrip gummi, der gør dem behagelige og sikre at holde på, så de ikke glider ud af hånden, mens man spiller. Trommestikkerne kommer desuden med en elastik, som gør dem justerbare og kan medvirke til at variere lyden. 

Den billige – Rohema hickory 7 al

trommestikker rohema hickory
 

Standard trommestikker af hickory træ med afrundet trommehoved – også af træ. Trommestikkerne måler 40,5 cm i længden og 1,3 cm i diameter. De fås til en rigtig god pris og er således også velegnede til begyndere.

Fordele:

  • Standard trommestik
  • Med afrundet hoved
  • Af hårdt og solidt hickory træ
  • Måler 40,5 cm i længden og 1,3 cm i diameter
  • God pris
  • En god begynder trommestik

Ulemper

  • Har du allerede fundet din foretrukne standard trommestik, mangler du formentlig ikke disse trommestikker i samlingen

Disse trommestikker fra Rohema er trommestikker, som de fleste formentlig kender dem – en lang pind med et afrundet hoved for enden. Trommestikkerne er af amerikansk hickory træ, og det samme er trommestikkernes hoved. Denne træsort er særligt stiv og stærk og egner sig således godt til trommestikker. Derfor er det også det mest udbredte materiale at fremstille netop trommestikker af. Trommestikkerne måler 40,5 cm i længden og 1,3 cm i diameter.

Disse trommestikker er på alle måder det, man vil kalde standardtrommestikker. Det vil sige, at en trommestik som denne er essentielt inventar i enhver trommeslagers samling og også et rigtig godt sted at starte, hvis man skal i gang med at spille tromme med trommestikker. Denne variant fås oven i købet til en rigtig god pris og kan således være et godt par at prøve at, hvis du er ny.

Til begynderen – On-stage trommestikker

trommestikker on-stage
 

Pakke med standard trommestikker i klassisk design af hickory træ og med afrundet hoved. Pakken indeholder 12 par trommestikker i størrelse 7A.

Fordele:

  • God til begynderen
  • Pakke med 12 par trommestikker
  • I standarddesign med afrundet hoved
  • Af massivt hickory træ
  • Størrelse 7A

Ulemper

  • Knapt så god til den øvede trommeslager, som måske har fundet sine foretrukne trommestikker

Skal du først til at gå i gang med at spille trommer, kan denne pakke af trommestikker være et godt sted at starte. Her får du hele 12 par trommestikker, som du kan gå i gang med at øve dig med. Sættet er godt til dig, som ikke nødvendigvis er på udkig efter dit perfekte match, når det kommer til trommestikker, men som bare gerne vil i gang med at øve. Der er også her tale om standard trommestikker i det klassiske design, de fleste kender – en lang pind med et afrundet hoved for enden. Disse trommestikker er også i det udbredte hickory træ, hvilket altså gør dem meget hårde og solide – perfekt til begynderen. Trommestikkerne er i 7A størrelse.

Hvilke trommestikker skal jeg købe?

Det kan være svært at vide, hvilke trommestikker man skal købe – særligt hvis man er ny, når det kommer til at bruge trommestikker eller spille tromme i det hele taget. Men der er et par generelle råd, der kan være gode at kende, inden man vælger sine trommestikker. Først og fremmest er det dog vigtigt at fremhæve, at det langt hen ad vejen er en individuel sag, hvilke trommestikker man har det bedst med. Trommestikkerne skal eksempelvis være komfortable at holde på for dig, og det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad man mener er komfortabelt. Men nu til de generelle råd, som du kan have i baghovedet, mens du skal udvælge dine trommestikker: 

For det første er det en god idé at vælge en forhandler med et bredt udvalg af trommestikker. På den måde kan du få et overblik over det forskellige typer, der findes, og du kan sammenligne de forskellige varianter med hinanden. Du kan enten vælge at besøge en fysisk forhandler, hvor du har mulighed for at mærke de forskellige trommestikker mellem hænderne, eller du kan besøge en velasorteret webshop, hvor du stille og roligt kan klikke dig gennem de forskellige varianter. Særligt to faktorer er vigtige at bide mærke i, når du vælge dine trommestiller – tyngden og tykkelsen, da disse to faktorer især er afgørende for, hvor komfortable trommestikkerne er at holde på.

Når man først er blevet komfortabel med bestemte trommestikker, vil man som regel holde sig til dem. Mange trommeslagere finder med tiden en favorit og nøjes langt hen ad vejen med at genkøbe deres foretrukne model af trommestikker, når dem, de har, er slidt ned. I sådan et tilfælde kan det derfor også ofte betale sig at købe flere sæt af de samme trommestikker på en gang – særligt hvis de er på tilbud. Har du endnu ikke fundet dine foretrukne trommestikker, eller har du slet ikke prøvet trommestikker endnu, er det dog en dårlig idé at købe flere af den samme variant, da du af gode grunde endnu ikke ved, om trommestikkerne er gode for dig. Prioriter derfor hellere at købe et enkelt par eller et par forskellige trommestikker frem for at spare penge ved at købe mange af de samme trommestikker, som tilfældigvis er på tilbud.

Sådan fungerer trommestikker

Trommestikker fungerer i sagens natur bedst sammen med en tromme af en art eller en anden form for slagtøj, hvortil det giver mening at bruge trommestikker. Trommestikkerne fungerer ved, at de slås mod den givne tromme, som så afgiver en lyd. Når trommestikker findes i forskellige afskygninger – eksempelvis af den ovennævnte ’brush’-type, skyldes det, at det har betydning for lyden, der afgives, hvordan trommestikken er udformet. Den klassiske trommestik, som de fleste kender, er helt enkelt formet som en lang og lige pind med et afrundet og markeret hoved for enden. Denne type trommestik giver en ren og klar lyd, når hovedet slås mod en tromme. Der kan dog være forskel på hovedets størrelse, hvilket er afgørende for lyden. Et kraftigere hoved giver en mere fyldig lyd, mens et mindre hoved kan gøre lyden lysere så at sige. En brush trommestik giver en helt anden lyd med sine mange hoveder, der rammer trommen eller bækkenet samtidig. Så lyden, der kommer af at bruge en trommestik, afhænger altså både af trommestikkens udformning og trommen eller slagtøjet, der slås på.

Bedste trommestikker i test

Er man ikke den store trommekender, kan man måske være tilbøjelig til at tænke, at trommestikker jo bare er trommestikker, og at der næppe kan være den store forskel fra variant til variant. Er man derimod erfaren trommeslager, vil man vide, at forskellene kan være ret så store, og at disse forskelle kan være afgørende for, både hvor komfortabelt det er at spille tromme, og for hvilke lyde, der kommer ud af trommespillet.

Trommestikker findes i mange forskellige længder, tykkelser og træsorter. De adskiller sig også fra hinanden i kraft af deres forskellige hoveder, som kan være afgørende for, hvilken lyd, trommestikkerne laver.

Fordele & Ulemper

Det er svært at sige noget generelt om fordele og ulemper ved de enkelte typer af trommestikker, da omstændighederne og dine personlige præferencer og forventninger til trommestikkerne i vid udstrækning er afgørende. Det er måske et irriterende svar at få, når man er ny trommeslager og bare gerne vil vide, hvad man skal vælge, men det bedste er simpelthen at prøve sig frem. Et godt begyndervalg kan være standardtrommestikken af hickory træ med et afrundet hoved af træ. Når først du har prøvet kræfter med sådan en trommestik, kan du altid begynde at afprøve andre typer.

Hvad kan trommestikker holde til?

Er man en passioneret trommeslager, har man måske fra tid til anden oplevet, at en trommestik er revnet eller måske endda helt er flækket. Det kan være svært at undgå, hvis man spiller meget, og hvis man går til den, når man spiller. Derfor er det også altid en god idé at have et par trommestikker i baghånden, så man kan spille videre, hvis en trommestik på lade livet. Her er det dog vigtigt at indskyde, at trommestikkerne gerne skal passe samme forstået på den måde, at du ikke blot kan skifte den ene trommestik ud med en trommestik af en anden type. Har du kun en anden type trommestik i baghånden, må du skifte begge trommestikker ud, hvis du vil have en god lyd.

De fleste trommestikker er lavet af træ og har også et hoved af træ. Som nævnt er de fleste trommestikker gjort af det amerikanske hickory træ, fordi denne træsort er særligt stærk og stiv, hvilket altså giver holdbare trommestikker. Andre trommestikker kan være gjort af ahorn træ, som er blødere og lettere, og i sjældnere tilfælde kan man også finde trommestikker af træsorter som bøg, ask eller rosentræ. Nogle af disse træsorter er mere holdbare end andre, men alle trommestikker af træ vil slides over tid og har risiko for at revne eller flække. Derfor vælge nogle trommeslagere også trommestikker af andre materialer. Trommeslagere, der spiller rock eller heavy metal vælger ofte materialer som aluminium eller kulfiber. Der findes også varianter, hvor skaftet er af træ, men hvor hovedet er af et andet materiale – for eksempel nylon.

Så hvor meget, trommestikker kan holde til, afhænger blandt andet af, hvad du bruger dem til, og hvilken type trommestik, der er tale om.

Hvordan holder man trommestikker?

Der findes en række forskellige måder at holde trommestikker på. Hvilken måde, der er bedst, afhænger både af individuelle præferencer og komfort og af, hvilken type tromme og musik, man spiller. Den mest udbredte måde at holde trommestikker på er dog det såkaldte matched grip, hvor man holder de to trommestikker parallelt med hinanden med håndryggen opad, mens pege- og tommelfinger holder fast og de øvrige fingre styrer. Der er dog mange måder at holde på, og et godt tip kan være at se videoer af dygtige trommespillere og studere deres greb på trommestikkerne. Der findes også deciderede vejledningsfilm, hvor det forklares, hvordan man kan holde på forskellige måder. Er du nybegynder, kan det være relevant at investere i en sådan film.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

Boss SD-1 Super Overdrive Pedal
Tilbehør

Anmeldelse: Boss SD-1 Super Overdrive Pedal

Produktet er dog ved at udgå, hvorfor du snart kun vil kunne købe den opdaterede version: Boss SD-1W Super Overdrive guitarpedal Desværre en lidt dyrere

rcf
Brands

RCF højttalere, mixere og tilbehør

RCF er verdenskendt for sine fine højttaler-konstruktioner, både hvad angår færdige kabinetter, men i høj grad også membran- og horn-konstruktioner. Firmaets historie går helt tilbage

Samson Meteor USB mikrofon kondensator
Mikrofoner

Anmeldelse: Samson Meteor USB mikrofon (m. kondensator)

USB mikrofon 25 mm kondensator-membran kardoid (nyre) karakteristik, optagelsesområde 20Hz til 20kHz, 16bit, 44.1/48 Khz indspilning Meteor Mic er en universal-løsning til at indspille musik