Bedste studieborde – Komplet test af 6 forskellige studieborde

Vi har lavet en komplet oversigt over de bedste studieborde til dig. Vi håber det kan hjælpe dig med at finde det bedste studiebord til dig og dit behov. Testen er lavet ud fra alt tilgængelig information på nettet.

Alle testede studieborde

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Testvinder

  Glorious Workbench white

  Produktbeskrivelse

  Vores helt klare testvinder i denne omgang var Glorious Workbench. Dette studiebord er perfekt når man skal arbejde hjemme eller til studieprojekter. Den har racks der kan benyttes til dit grej og er relativt nem at sætte op. Thomann skriver selv at den er meget robust og har et ergonomisk design, hvilket man må sige er vigtigt når man skal sidde mange timer og producere musik. Den har en keyboard hylde, som du enten kan benytte til et keyboard eller tastatur afhængig af preferencer. Bordet er ikke det største, men passer perfekt til de fleste formål. Denne model har også en dedikeret plads til dine monitors, hvilket er ret sejt. Den primære ulempe ved bordet er at den ikke har hjul når det vejer så meget.

  Vi anbefaler Glorious Workbench white​ til

  Vi anbefaler dette studiebord til både nybegyndere og amatørere. Der er en stigende interesse for at producere musik i Danmark, så står du derude og er en af dem er dette et godt all around bord. Montering er dog lidt svært for dette bord, så du skal have skruet hænderne rigtigt på, eller kende en der kan hjælpe dig. Ellers synes vi det her passer perfekt til studiet.

  Vores vurdering:
  5/5
  Bruger vurdering:
  5/5

  Fordele

  Ulemper

  Køb Glorious Workbench white​ her

  Specifikationer

  Specifikation Glorious Workbench white​
  Keyboardhylde Ja
  Rackplads 2x 4 U 19" racks
  Vægt 43 kg
  Materiale MDF træ
  Hjul Nej

  Se Glorious Workbench white​ i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Rigtig godt all around bord til både den garvede og den nye i faget. Der går lang tid før du vokser ud af denne model, fordi der er meget rack plads. Det eneste dårlige der er værd at nævne er at det er tungt og lidt svært at samle, men man skal jo ikke flytte bordet hver dag alligevel.

  Den Billigste

  StudioRTA Creation Station

  Produktbeskrivelse

  Den billigste model vi har medtaget er StudioRTA Creation Station. Her får du et studiebord der er billigt, men stadig har en vis grad af kvalitet. Dette bord har massere af rackplads og er bygget på et understel hvor der er plads til en stationær computer. Understellet har monteret hjul, hvilket gør det praktisk og nemt at flytte rundt kontra mange andre modeller. StudioRTA Creation station er nem at samle, hvilket gør den indledende oplevelse god. Dog mangler der keyboard udtræk, hvilket vi hos 4Sound savner.

  Vi anbefaler StudioRTA Creation Station til

  Vi anbefaler dette studiebord til dig der ønsker et rigtig godt møbel fra en af de bedre producenter til en vanvittig god pris. Det er godt til dig der lige er startet på din musik karrierer og nu skal i gang med at kreere. Dette er specielt et godt begynderbord på grund af prisen og muligheden for at vokse når man får brug for racks.

  Vores vurdering:
  4.5/5
  Bruger vurdering:
  4/5

  Fordele

  Ulemper

  Køb StudioRTA Creation Station her

  Specifikationer

  Specifikation StudioRTA Creation Station
  Keyboardhylde Nej
  Rackplads 2x 4 U 19" racks
  Hjul Ja

  Se StudioRTA Creation Station i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Alt i alt et fantastisk bord når man kigger på prisen. Der er visse begrænsninger som f.eks. at der ikke medfølger et keyboard hylde under pladen og det for nogen forekommer en smule ustabilt. Skal du dog til at lave dit første studie synes vi helt og aldeles at dette bord vil passe godt til dine behov. Montering er også relativ enkelt med denne model og StudioRTA er en af de kendte producenter i Danmark. Begge ting der taler for dette studiemøbel.

  Sidste nyt

  Millenium SD-180 B StudioDesk

  Produktbeskrivelse

  Millenium SD-180 B Studiodesk er noget af det sidste nye på studiebord markedet. Derfor var der ingen tvivl om at denne skulle medtages, for at se hvad den kan ift. sine forgangere. Med sine 47,5 kilo er der både plads til rack hylder, keyboard hylde og understel hvor det typisk er oplagt at smide sin stationære computer. Dette bord har altså det meste man som ny producer har brug for. Millenium har endda valgt at smide hjul på denne model, hvilket giver super god mening, når møblet vejer så meget som det nu gør. Det eneste der taler imod dette bord er at keyboardhylden hænger lidt lavt, ift. hvad der nogle gange kan være lækkert rent ergonomisk.

  Vi anbefaler Millenium SD-180 B StudioDesk til

  Dette studiemøbel anbefales både til amatøren og den professionelle – Eller til nybegynderen med et større budget. Når først der er smidt racks i StudioDesk’en her, så har man et rigtig sejt møbel. Montering af denne er rimelig nemt, hvilket giver en god start oplevelse. Alle spørgsmål og bekymringer man typisk har i forbindelse med et nyt studiebord er væk efter man blot har set på bordet. Det fortæller lidt om overskueligheden det medbringer, som de andre producenter må være ret misundelige på.

  Vores vurdering:
  4/5
  Bruger vurdering:
  4/5

  Fordele

  Ulemper

  Køb Millenium SD-180 B StudioDesk her

  Specifikationer

  Specifikation Millenium SD-180 B StudioDesk​
  Keyboardhylde Ja
  Rackplads 2x 4 U 19" racks (inkl. M6 rack skruer)
  Vægt 47,5 kg
  Materiale MDF træ
  Hjul Ja

  Se Millenium SD-180 B StudioDesk i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Hvis du er til et mørkt træ look, så passer studiebordet her perfekt til dit studie. I Danmark er der mange der vil misunde dig, fordi det indeholder alle de features der er nødvendige for et godt studiemøbel. Hjul, keyboard udtræk, understel, rack plads og hylder til monitors er blot få af de rigtig mange fordele dette bord besidder. Er budgettet stort nok, synes vi klart studiet fortjener denne lækre sag.

  Professionelt

  Sessiondesk Set Trapez-100

  Produktbeskrivelse

  Dette studiebord er klart det fedeste vi har med i vores test. Alt kommer dog med en pris og som den dyreste af de producenter der er medtaget, skal du også grave ret dybt i dine lommer hvis du skal erhverve dig dette bord. Dit studie vil dog elske dig resten af livet når dette bord bliver båret ind af døren. Med både en front bord del, bag bord del, sidevægge, 2x lower racks, 2x upper racks og 2x korte table tops, er du helgarderet. Der er både plads til monitors og skærme fordi du har så meget bordplads. Det vi savner ved denne model er dog en keyboardhylde.

  Bordet er bygget af rigtig fine materialer, nemlig betoplan, hvilket vil give dig en lækker følelse når du benytter det. Ydermere er det hvid højglans, så du kan imponere dine venner og veninder

  Vi anbefaler Sessiondesk Set Trapez-100 til

  Dette studiebord er klart for den professionelle der ved at det at producere musik er levevejen for altid. Her investerer man i markedets svar på en Porsche og du vil opleve at have blandt de fedeste studiemøbler i Danmark. Du skal dog være opmærksom på at du skal kunne undvære en keyboard hylde når du er i studiet, for det er ikke en del af dette møbel.

  Vores vurdering:
  4/5
  Bruger vurdering:
  4.5/5

  Fordele

  Ulemper

  Køb Sessiondesk Set Trapez-100 her

  Specifikationer

  Specifikation Sessiondesk Set Trapez-100​
  Keyboardhylde Nej
  Rackplads L12U + 12U
  Vægt 104 kg
  Materiale Betoplan
  Hjul Nej

  Se Sessiondesk Set Trapez-100 i aktion

  Konklusion

  Lækkerhed er vel i bund og grund en ret god konklusion. Det er i hvert fald det du får. Højglans, gode materialer og plads til alt dit udstyr om det så er racks, skærme eller monitors. Prisen er dog høj og du skal kunne undvære keyboard udtræk under bordpladen, men husk på at bordet er så bredt, at det måske godt kunne stå her. Sessiondesk må siges at have gjort det godt med sin Trapez-100 model, ift. andre producenter.

  Klassikeren

  StudioRTA Producer Station

  Produktbeskrivelse

  Her ser du på en klassiker blandt studieborde. Der er blevet produceret rigtig meget musik på StudioRTA Producer Station af alverdens musikere verden over. Dette studiebord vil gøre det godt i dit studie hvis du er en af dem der elsker det klassiske look. Som nævnt før er StudioRTA en af de gode producenter. Her får du både hjul så du nemt kan rykke det rundt i studiet, keyboard udtryk så du mere bekvemt kan producere musik, racks så der er plads til alt dit udstyr og understel så du kan have din computer trygt ved din side.

  Vi anbefaler StudioRTA Producer Station til

  Hvis du elsker retro design og har brug for alle de lækre features, der gøre livet bedre i studiet, så er dette studiemøbel lige noget for dig. Dette studiebord er en sand klassiker og er blandt de mest solgte hos Thomann, hvilket ikke er underligt. Du vil være top motiveret til at lave musik og udgive subsoniske toner til hele Danmark, når du får sat dette op i dit studie.

  Vores vurdering:
  3.5/5
  Bruger vurdering:
  4/5

  Fordele

  Ulemper

  Køb StudioRTA Producer Station her

  Specifikationer

  Specifikation StudioRTA Producer Station​
  Keyboardhylde Ja
  Rackplads I alt 33U rack plads
  Materiale MDF træ
  Hjul Ja

  Se StudioRTA Producer Station i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  En klassiker indenfor branchen, som helt sikkert vil give street credit hos de gamle rotter i faget. Det er dog nødvendigt at du elsker designet, da det modsat det sidste studiebord i denne test, er ret gammeldags i designet (men på den fede måde!). Montering er til at overkomme, men vi anbefaler altid at man er to mand til at samle et studiebord som dette.

  Det Moderne

  Zaor Vision OS

  Produktbeskrivelse

  Dette studiebord skabte blandede meninger da det blev diskuteret i forbindelse med dette indlæg. Vi har her et moderne design, udover det sædvanlige, men dette studiebord har en del mangler ifølge vores panel, som vi gerne vil dele med dig. På dette studiebord finder du ingen keyboard hylde, hjul, understel, rackplads og der er begrænset bordplads. Studiebordet her passer derfor perfekt til det lille studie eller hvis du bord på et værelse, men man skal som producer være indstillet på at man har disse begrænsninger og der ikke er plads til at vokse så meget rent udstyrsmæssigt.

  Når det så er sagt, har vi et studiemøbel der er vildt cool og vil passe ind i de flestes studie, kvag størrelsen på det. I Danmark er der også mange der kan lide det moderne design, hvilket også taler ret godt for dette møbel.

  Vi anbefaler Zaor Vision OS til

  Vi anbefaler Vision OS til dig der går rigtig meget op i design og hvor plads ikke er noget der betyder ret meget for dig. Studiemøblet her vil passe perfekt ind i dit studie, hvis du er begrænset på kvadratmeter.

  Vores vurdering:
  3.5/5
  Bruger vurdering:
  4/5

  Fordele

  Ulemper

  Køb Zaor Vision OS her

  Specifikationer

  Specifikation Zaor Vision OS​
  Keyboardhylde Nej
  Rackplads Ingen
  Vægt 32 kg
  Hjul Nej

  Se Zaor Vision OS i aktion

  Brugeranmeldelser

  Konklusion

  Et rigtig flot og moderne studiebord, der er oplagt til dit studie, hvis du går op i design. Montering skulle efter sigende være ret simpel og kan gøres i studiet. Dog er der begrænset muligheder, når det kommer til at vokse med denne model, fordi der ikke er så mange features.

  Hvordan vælger jeg det bedste studiebord?

  Afstem dine behov før du køber dit næste studiebord og lad os guide dig igennem, hvad du skal kigge efter.

  Når du kigger på, hvad der er tilgængeligt af studieborde på markedet, vil det første, du bider mærke i, nok være den enorme prisforskel, der er på de billige og de dyre modeller. Det allermest basic bord kan fås til omkring 1000 kroner, imens de dyre kan koste op imod 35.000 eller i det prisleje. Det er jo en massiv forskel, og derfor skal du som forbruger sætte dig ind i, hvor i det spektrum, dine behov er. Men økonomien er ikke alene afgørende for, om du ender med det rette produkt, start i stedet med at finde ud af, hvilke krav du har til selve setup’et, og vend så tilbage og se, om det kan gøres inden for dit budget.

  Kig på produkterne ud fra disse kriterier:

  Billede af studieborde og spørgsmålstegn

  Sådan vælger du det helt rigtige klaver

  Trin 1 : Hvor meget udstyr har du nu? Og vil mere komme til henad vejen?
  Sørg for, at bordet passer til dit nuværende udstyr som minimum, men også gerne, at det er langsigtet, så det kan imødekomme dine fremtidige udvidelser af dit setup.
  Trin 2 : Hvor mange niveauer skal der være? Skal der være plads til både keyboard, monitor og mixer?
  De enkelte modeller har op til fire niveauinddelinger og kan derfor have plads til både det enkle og det helt udvidede setup.
  Trin 3: Har du behov for Racks?
  En rack er en ramme, hvori du kan indsætte computerudstyr eller anlægsdele. Mange der indspiller egen musik vil have gavn af, at der er racks til at ordne deres forskellige udstyr, men det kommer helt an på, hvilket udstyr du har, om det er nødvendigt for dig.
  Step 4 : Design er også vigtigt
  Ikke kun om det stilmæssigt taler til dig, men også, om det virker rart at sidde ved, og lækkert at bruge. Har du ikke mulighed for at tage ud og sidde ved det enkelte bord fysisk, så test dine borde i hjemmet, hvor høje eller brede er de? Og hvordan ville det passe dig at sidde mange timer her at arbejde? Hvordan kunne de blive optimeret? Tag alle disse tanker med dig, når du går på indkøb, så er det langt mere sandsynligt, at du ender med det rette bord for dig.

  Ofte stillede spørgsmål om studieborde

  Vi har samlet de mest spurgte spørgsmål omkring studieborde og studiemøbler herunder. Hvis der er nogle spørgsmål der mangler, så stil dem i kommentarfeltet nedest.

  Er det et hjemmestudie, du skal etablere, er det selvfølgelig en overvejelse, hvorvidt det nye setup kan passe ind i dit hjem. Og ja, et studiebord kan sagtens være en del af en stilfuld indretning. De fås i både sort og hvid, og med overflader i diverse forskellige træsorter, så du skal blot vælge, hvad du syntes stemmer bedst overens med resten af huset, og så udpege dig det perfekte spot til, at du kan sidde i mange timer og hygge dig. Mange standardborde er omkring 120 cm i bredden og cirka 60 cm i dybden, så tag tommestokken med og mål op, og husk også at kigge på målene når du finder din favorit.

  Det kan være en bekostelig affære at etablere et studie. Ikke kun møbleringen, men særligt også udstyret er en stor post på budgettet, derfor skal man selvfølgelig lige overveje, om økonomien er til det.

  Har du først udstyret, vil du kunne få bedre brug af det ved at få nogle gode studiemøbler, som er behagelige at sidde og arbejde ved og gør, at du ubesværet og agilt kan gøre brug af alle de funktioner, dit udstyr har. Du passer bedre på udstyret, når det har en plads, hvor det opbevares korrekt, og du har langt nemmere adgang til det hele.

  Det kommer fuldstændig an på, hvordan dit studiesetup ser ud. Som minimum har de fleste en computer, monitor, mikrofon og også keyboard, når du kigger på størrelserne, skal du prøve at notere dig, hvor på bordet dit udstyr kan være, er der ikke plads til god opbevaring af det hele, så er det ikke det rette for dig.

  Alt mellem 3 og 21U egner sig til studieborde.

  Men som ved andre faktorer, så gælder det også for Racks, at de bedste Racks er dem, der passer til dit setup. Men lad være med at vælge nogle, der er for små – det er ærgerligt at skulle udskifte hele løsningen, fordi du har valgt en Rack, der er for lille.

  Om møblet er samlet eller ej kommer helt an på, hvor du køber det fra. Igen er det også en mulighed for at regulere i udgiften, da en løsning, hvor du selv samler bordet unægtelig vil være lidt billigere end et møbel, som leveres samlet. Men kig på, hvor komplekst et bord du ender med, hvis du ikke er super handy, giver det måske ikke så meget mening at kaste sig ud i samling af et kæmpe setup.

  Hvorfor vælge et studiebord?

  Når det giver mening at vælge et studiebord, så skyldes det, at møblet er designet til at fungere optimalt som et arbejdsbord for dig, der laver musik. Her er tænkt over det udstyr, du typisk vil benytte, og hvordan det bedst kan opbevares, så det er tilgængeligt for dig som musiker.

  Modsat et regulært skrivebord, er studieborde ofte i flere lag, og selvom du har meget gear, vil du have mulighed for at tilgå det på en organiseret måde og samtidig undgå, at de forskellige elementer står for tæt og risikerer at overophede.

  Ligeledes har mange den funktion, at der er Racks monteret på møblet, det vil sige, at det udstyr du har, som optimeres ved at være installeret på den måde, bliver integreret fint i et samlet møbel, som ser ordnet og ordentligt ud, så det ikke skæmmer udsynet i hjemmet, eller hvor end du skal have dit studie.

  Har du de optimale forhold for at sidde og arbejde med din musik, vil du også i langt højere grad have lyst til at sidde der og investere den tid og lidenskab det kræver for, at du kan opnå de mål du har for musikken.

  Ligeledes vil et bord med det nødvendige udstyr give dig lyst til at invitere dem, du har lyst til at samarbejde og spille sammen med ind, og det bliver afsæt for gode kreative projekter.

  Investerer du i et ordentligt studiebord, vil det kunne følge dig mange år frem og er en engangsudgift, der hjælper dig på rette vej i dine musiske udfoldelser.

  Hvordan vedligeholder man et studiebord?

  Når du har købt et nyt fint møbel til dit studie, ønsker du selvfølgelig også at vedligeholde og holde det så godt, du kan. Her er et par tips til, hvordan du gør det:

  Langt de fleste studieborde er fremstillet i laminatplader, som er utroligt nemme at vedligeholde, og i det hele taget holde i mange år frem.

  Laminatpladen gør, at du ikke skal bekymre dig så meget om overfladen, da den er meget hårdfør i brug, og der ikke særlig let kommer mærker og rander på.

  Daglig rengøring foretages blot med en blød tør klud, som også kan bruges til at fjerne støv fra dit udstyr.

  Skulle der være kommet pletter på, eller en lille kafferande, så brug en hårdt opvredet klud tilsat en lille smule opvaskemiddel, og tør derefter af med en tør klud.

  En gang om året bør du tjekke samlingerne, om de skal efterspændes, træ er et levende materiale, og i takt med, at du bruger bordet, kan de små skruer og bøsninger løsne sig og har godt af at blive strammet op på ny, derved undgår du også skader på bordet forårsaget at skæve træk og deslignende.

  Ved simpelt vedligehold og pleje har du et flot og funktionelt bord med fantastisk mange muligheder.

  Studieborde - Her er de bedste på markedet for dig

  Er det blevet tid til, at du skal indrette et studie, hvor du kan indspille din musik, så har du også brug for et studiebord, som opfylder dine behov. Uanset om det er første gang du køber et studiebord eller du skal erstatte et gammelt, så sæt dig ind i, hvad der findes på markedet, så du kan finde det helt rette for dig. Der er selvfølgelig overvejelser om, hvor meget plads du rent faktisk har brug for, hvad der ellers skal være i dit musikstudie, og hvilken funktionalitet har de enkelte. For langt de fleste spiller design også en rolle. Dit studie skal være et sted, du føler dig godt tilpas og inspireret til at lave musik, derfor hjælper det at gøre det både funktionelt og sætte sit eget personlige præg.

  Herunder har vi samlet en række virkelig gode bud på dit næste studiebord og hjælper dig igennem, hvad du skal kigge efter før dit indkøb.

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 3

  Bedømmelse

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *