4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Western Guitarer: De bedste i test

Western guitar

Guitaren er en af de mest populære instrumenter i verden. De er lette at lære at spille på, hvilket gør det til et instrument, som mange har prøvet at spille på i deres liv. Selvom langt de fleste guitarer ligner hinanden, så er der stor forskel på de forskelle typer.

Når du begynder at gå mere op i at spille på guitar, ligger du måske mærke til, at der er nogle typer guitarer, som passer bedre til din spillestil end andre. Der er nemlig stor forskel på den lyd, som de forskellige guitarer laver, når du spiller på dem. Det er især formen på guitarens krop og strengene, som giver forskellig lyd.

Western guitar
1. Testvinder – Sant Guitars Ac western Guitar Se Prisen
2. Den billige – Norfolk Starter Western Guitar Se Prisen
3. Venstrehånds western guitarSe Prisen

En af de mest populære akustiske guitarer er western guitaren. Den kommer i mange forskellige modeller, men fælles for dem alle er dens stålstrenge. Du kan finde et stort udvalg af western guitarer på Danguitar.dk

Testvinder – Sant Guitars Ac western Guitar

sa ac96eq bk guitars western

Denne flotte guitar er uden tvivl en solid guitar til dens pris. Den er lavet af kvalitetsmaterialer, hvilket sikrer god lyd og tone.

Fordele:

 • Halvakustisk
 • Indbygget stemmeapparat
 • Lavet i gran

Ulemper:

 • Prisen.

Denne guitar er lavet i det populære dreadnought design, som har været et af de mest anerkendte kropsdesigns til western guitarer siden 1940’erne. Kroppen har ikke cutaway, hvilket giver den en dybere tone, som gør lyden lækker og rund.

Guitarens dæk er lavet i massivt gran, hvilket er et af de bedste træsorter at bruge til akustiske guitarer, da træet giver guitaren mulighed for at udvikle sig med lyden. Det betyder, at du både får lækker lyd, når du først har fået guitaren, men også at lyden bliver bedre med årene. Bunden og siderne er lavet af nato, som minder om mahogni. Denne træsort giver guitaren mere dybde til dens klang uden at få prisen til at stige.

Denne guitar er halvakustisk, så du har mulighed for at tilslutte den til en forstærker. Den er udstyret med et mikrofonsystem ved strengeholderen. På guitarens forforstærker kan du nemt justere på lyden og volumen, når du har tilsluttet din guitar til en forstærker. Derudover er guitaren udstyret med et stemmeapparat, så du altid har mulighed for at stemme din guitar præcist.


Den billige – Norfolk Starter Western Guitar

nf starter pk western guitar

Er du stadig ny til guitar, eller er du ikke helt sikker på, at det er noget for dig. Med denne billige western guitar fra Norfolk, behøver du ikke at spare en masse penge op, når du gerne vil eksperimentere med at spille guitar.

Fordele:

 • Prisen
 • Small body
 • Stort udvalg af farver

Ulemper:

 • Cutaway
 • Lydkvaliteten er ikke i top.

Denne lille guitar er ikke for den øvede guitarist, men den er et perfekt sted at starte for nybegynderen. Den lille krop gør det nemmere for nybegynderen at spille på den, da den er nem at håndtere. Guitaren kommer i 4 forskellige farver, så du kan vælge den farve, som du føler passer bedst til dig. Den lille krop gør det svært for guitaren at nå dybde i sin klang, men den har nemmere ved at nå de høje toner, hvilket især også skyldes kroppens cutaway.

Hele guitarens krop er lavet af lindetræ, men halsen er lavet af mahogni. Selve gribebrættet er lavet af finer træ. Guitaren har 18 bånd, så du har mulighed for at spille i mange forskellige skalaer.

Når du køber en Norfolk guitar, bliver den tjekket og stemmet inden afsending, så den er klar til at blive spillet på så snart, du får den ind ad døren.


Venstrehånds western guitar

82eq v sant guitars ac

Det kan være svært at spille på guitar, hvis man er venstrehåndet. Heldigvis er der kommet flere venstrehåndsmodeller på markedet, så du også har mulighed for at spille på guitar.

Fordele:

 • Venstrehåndsmodel
 • Halvakustisk guitar
 • Lavet i gran

Ulemper:

 • Cutaway.

Denne flotte guitar er lavet i det populære dreadnought design, som blev populært i 1940’erne. Dækket er lavet i gran, hvilket giver guitaren en flot klang. Siderne og bunden er lavet i sort valnød, hvilket er med til at give lyden mere dybde. For at gøre det høje toner mere klare har modellen cutaway, dette kan dog fjerne noget af klangens rundhed. Guitaren er udstyret med en mikrofon, hvilket gør det muligt at tilkoble den akustiske lyd til en forstærker.

Sammen med guitaren får du en gigbag, så du nemt kan have din guitar med på farten. Du får også en sele og 2 plektre, så du har alt, hvad du skal bruge til at spille på din guitar. Guitaren har hele 20 bånd, så du har stort register af toner. Guitaren har derudover også en slagplade, så kroppen holdes i god stand længe.

Du kan høre guitaren blive spillet på her.

Hvilken guitar skal jeg købe?

Der findes mange forskellige typer og modeller af guitarer. Der er som sådan ikke en rigtig eller forkert måde at vælge en guitar på, men du kan komme langt ved at vælge en, som passer til den genre musik, som du godt kan lide at spille. Hvis du vælger ud fra, hvad du godt kan lide, så vil du også blive gladere for din guitar, fordi den giver dig den lyd, som du går efter. Hvis du gerne vil have en guitar med en blødere lyd, så er en med nylon strenge nok noget for dig. Hvis du gerne vil have en skarpere lyd, så burde du måske gå efter en western. Hvis du gerne vil have mulighed for at prøve forskellige toner ud, så kan det være en fordel at vælge en elektrisk guitar, hvor du har mulighed for at justere på bassen osv.

Hvis du spiller meget guitar, kan du overveje at læse mere om, hvilken effekt de forskellige kroppe gør ved lyden. Der er for eksempel forskel på, om en guitar har cutaway eller ej.

Sådan fungerer en western guitar

En guitar er især blevet populær, da den kan spilles næsten overalt. Den er nem at have med sig, og den er nem at tage frem og spille på med det samme. Det eneste, som skal justeres gang til gang er, om den er stemt eller ej. Derudover kan det virke som et mysterium, hvordan guitaren faktisk fungerer.

Strenge spiller en meget vigtig rolle, da det faktisk er dem, som laver lyden. Det er strengens materialer og spænding, som bestemmer, hvilken tone de laver. Når du slår på en streng vibrerer den. Det er disse vibrationer, som er det, som laver lyden. En streng alene vil ikke give meget lyd, da lyden nem rejser igennem luften, hvilket er, hvorfor der er en hul krop på guitaren.

Guitarens krop opfanger vibrationerne fra strengen og laver dem om til lyd. Det gør den ved at forstærke vibrationerne fra strengene i kroppen, så de faktisk bliver skubbet rundt inde i guitaren. Det gør, at lyden af strengen bliver forstærket ved, at vibrationerne kommer over i et større objekt. Fordi træet skal vibrere for at lave lyd, så er der stor forskel på, hvordan forskellige træsorter lyder i en guitar. Der er noget træ, som er mere bevægeligt end andet, hvilket giver en klarere og dybere klang, da de har større mulighed for at bevæge sig med vibrationerne.

Bedste western Guitar i test

Der er stor forskel på, hvilke guitarer der lyder bedst fra person til person, men der er en lang række kvaliteter, som mange synes godt om. Når man bestemmer, hvilken guitar som er bedst i test, leder man efter en, som lyder universelt godt. Det betyder ikke, at du automatisk vil kunne lide en guitar bedre, bare fordi den er bedst i test. Noget af det, som mange går efter, når de leder efter en ny guitar, er en blød og dyb klang. Det skyldes blandt andet, at det lyder behageligt og luksuriøst. Selvom det er en god klang, betyder det ikke nødvendigvis, at den klang passer til dine behov. Der er nogle, som går efter en guitar, som spiller lidt mere sprødt og har nemmere ved at nå de høje toner.

Når du leder efter en ny guitar, er det smart at gå efter dem som var bedst i test, da du næsten altid kan være sikker på, at de er af god kvalitet. Dog skal du være sikker på, om du kan lide deres lyd, inden du køber den, hvilket du blandt andet kan gøre ved at se videoer, hvor guitaren bliver spillet.

Fordele og ulemper

Fordi der er mange forskellige typer af guitarer, er der også en lang række fordele og ulemper ved hver type. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige fordele og ulemper ved en western guitar.

Fordele:

 • En af de største fordele ved western guitaren er den stærke lyd. Stålstrengene er nemme at få til at give en god og kraftig lyd.
 • God mulighed for halvakustiske guitarer. Fordi strengene giver en klar lyd, er det nemmere at overføre den akustiske lyd til en forstærker.
 • Alsidig. En western guitar kan bruges til langt de fleste genrer, hvilket gør den til en solid guitar for langt de fleste.

Ulemper:

 • Ikke særlig begyndervenlig. De tynde stålstrenge kan godt være hårde for en nybegynder at trykke nok ned.
 • Ubehagelig at spille på. Hvis man ikke er vant til at spille guitar, så kan en guitar med stålstrenge godt være en halvubehagelig oplevelse.
 • Strenge skal tit skiftes ud. På en western guitar er det vigtigt, at strengene er i god stand. Det betyder også, at det er vigtigt, at du skifter strengene ud jævnligt. Du skal dog være opmærksom på, at kvalitetsstrenge er ikke så dyre igen.

Western guitar til begyndere

Når du er begynder er der mange forskellige gode muligheder til en guitar. Det vigtigste er egentlig, at du kan lide lyden af din guitar, så du er motiveret til at spille på den. Der er stor forskel på, hvor nem en guitar er at spille på, men det skal ikke være det eneste, du vælger ud fra. Selvom en western guitar er lidt hårdere mod dine fingre, så er der mange, som vil ofre det for at få bedre lyd. Du skal også tænke på, at når du først har vænnet dig til følelsen af stålstrenge, så er western guitaren faktisk et super godt bud til en begynder.

En af de største fordele ved at vælge en western guitar som begynder er, at den er nem at få til at lyde godt. Der skal ikke særlig meget til, at den giver en masse lyd, hvilket gør, at dit guitarspil lyder bedre. Derudover er en western guitar også en meget alsidig guitar, da du kan bruge den til næsten alle genre. Der er også stor mulighed for at finde en halvakustisk western guitar, så du får mulighed for at tilkoble den en forstærker.

Western guitar vs. Andre guitarer

Der findes mange forskellige guitarer, hvilket kan gøre det svært at vælge en. Der er 2 hovedkategorier af guitarer; akustiske og elektriske. Hvis du er nybegynder og leder efter din første guitar, så er der mange der går efter en akustisk, da den ikke kræver så meget udstyr. Under akustiske guitarer er der igen to grupper; nylonstrenge eller stålstrenge. Disse kaldes også spanske og western guitarer.

Den klassiske guitar er den spanske guitar, som er udstyret med nylon strenge. Denne er også den mest begyndervenlige, da den typisk har en bredere hals, hvilket gør den nem at håndtere. Derudover der nylon strenge også ret tilgivende, når det kommer til fingerplacering, hvilket gør den populær blandt begyndere. Fordi den har nylon strenge, er strengene blødere at spille på, men lyden er ikke så kraftfuld.

Western guitaren er så udstyret med stålstrenge, hvilket giver den en kraftigere lyd. Det er dog hårdere for fingrene at spille længe på stålstrenge, hvilket er hvorfor, at det ved western guitarer er vigtigt at få hård hud på fingerspidserne. Selvom en western guitar er lidt hårdere mod dine fingre, så giver den en anden lyd, som den spanske guitar ikke kan lave. Det skyldes blandt andet, at du ikke skal bruge særlig meget kraft til at få meget lyd frem i stålstrenge. Det er især derfor, at en western guitar er blevet så populær.

Bedøm dette indlæg

Western Guitarer: De bedste i test Guitaren er en af de mest populære instrumenter i verden. De er lette at lære at spille på, hvilket gør det til et instrument, som mange har prøvet at spille på i deres liv. Selvom langt de fleste guitarer ligner hinanden, så er der stor forskel på de forskelle typer. Når du begynder at gå […]
5 1 5 1
0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

junior guitar
Guitar

Junior guitar: De bedste i test

Vil du gerne give evnen til at spille på guitar til et barn, så er en junior guitar perfekt til de mindste. Forskellen er nemlig,

Toontrack EZdrummer 2
Software

Anmeldelse: Toontrack EZdrummer 2

Trommebibliotek/plug-in med intuitivt bruger-interface. Svenske Toontrack har med deres serie af EZ plug-ins ændret hvad der førhen var muligt, og gjort det supernemt (EZ =