Trommesæt: Her er de bedste i test

0
1052

4sound.dk her i denne artikel været inde og kigge på de forskellige trommesæt der findes på markedet. Der er alt fra begyndertrommesættet til børnetrommesættet og helt over i de helt unikke og professionelle trommesæt. Der er kort sagt et trommesæt til enhver smag, så dyk ned i anmeldelserne og find lige netop det trommesæt der matcher dine behov.

BEDST I TEST – Gretsch Energy Studio Black Komplet TrommesætSe Pris
MEST POPULÆRE – Basix Junior BørnetrommesætSe Pris
BEDSTE ANMELDELSER – Yamaha 50th Anniversary TrommesætSe Pris
DEN SMARTE – Nux DM el-trommesætSe Pris
MEST SOLGTE – George Hennesey Sort tromme sætSe Pris

BEDST I TEST – Gretsch Energy Studio Black Komplet Trommesæt

Gretsch Energy Studio Black Kmplet Trommesæt

BEDST I TEST – Gretsch Energy Studio Black Komplet Trommesæt

I 4sound.dk’s store test af trommesæt er vi faldet over Gretsch Energy Studio’s komplette trommesæt. I dette trommesæt får du fuldstændig fantastisk performance for pengene. Du får simpelthen et suverænt trommesæt, men også et rigtig billigt trommesæt. Trommesættet her er ideelt både til nybegynderen, en også til den erfarne trommeslager som ønsker sig et rigtig godt trommesæt.

Trommesættet er lavet en syv-lags poppeltræs kerne, som skaber en super fed dybde og opfanger alle vibrationerne i slagene der kommer fra kunstneren. Vibrationerne sætter lydbølgerne i gang igennem poppeltræet, hvorefter der kommer den fantastiske lyd ud.

Alle trommerne på dette trommesæt er påmonteret med en 30 graders kant, hvilket giver mulighed for blandet andet også at benytte disse til at skabe en super fed slageffekt til et nummer. Derudover elsker enhver trommeslager der for eksempel spiller jazz, at benytte disse kanter, da de ofte er benyttet i netop denne genre.

Udover at have 30 graders kanter er der også 1,6mm stål reifer rundt om trommerne.

Udover selve trommerne kommer alt hardware til trommerne i krom, hvilket giver dig et trommesæt der holder i mange år, også selvom det får nogle tæsk. Hardwaren betår af en stortrommepedal i krom samt et hihatstativ også. Derudover er der 2 bækkenstativer med i pakken. Så er der også et stativ til lilletrommen og til sidst også en trommestol i krom. På selve stolen er der monteret Gretsch helt egen Remo skind.

Redaktionen har sammen med Lars Ulrich udvalgt Gretsch Energy Studio black komplet trommesæt, da du får enormt meget trommesæt for pengene. Materialerne er i super god kvalitet, hvilket gør, at man virkelig får noget for pengene her, og man har et trommesæt i mange år.

MEST POPULÆRE – Basix Junior Børnetrommesæt

Basix Junior Børnetrommesæt

MEST POPULÆRE – Basix Junior Børnetrommesæt

Det mest solgte trommesæt er trommesættet fra Basix, og her er der tale om deres Junior Børnetrommesæt. Trommesættet er det perfekte begynder trommesæt til når dit barn godt kunne tænke sig at nørde i et instrument og få udlevet sin rytmiske sans samt udfolde kreativiteten. Basix børnetrommesæt er det mest populære på markedet for børnetrommesæt.

Trommesættet fra Basix er et sort coated trømmesæt som kommer inklusiv hardware som en lilletromme, et bækkenstativ og en stortrommepedal. Her har du altså den ideele starterpakke til dit barn. Udover det kommer barnet første sæt trommestikker også med i bøgetræ. Udover trommestikker er der også et 10 tommer bækken med en pakken, så undervisningen kan påbegyndes med det samme.

Det eneste der mangler i denne pakke er en trommestol. Denne skal købes seperat, men er nemt at finde til sit barn.

Størrelsen på trommesættet er en lille smule mindre end et normalt, da det er lavet specifikt til børn. Derfor er dette starter sæt ikke muligt at spille på for voksne, da det simpelthen vil være for lille. Prisen på sættet er ekstremt fordelagtigt og faktisk rigtig billigt. Du får her et prisrigtigt trommesæt, som vi i redaktionen klart anbefaler at købe.

BEDSTE ANMELDELSER – Yamaha 50th Anniversary Trommesæt

Yamaha 50th Anniversary Trommesæt

BEDSTE ANMELDELSER – Yamaha 50th Anniversary Trommesæt

Når man kigger på branchen for trommesæt er der specielt ét brand der skiller sig ud. Yamaha har i mange år været de førende på markedet for trommesæt i verden, da de producere i utroligt høj kvalitet, men derudover bruger de også materialer der giver en lyd der ikke er at sammenligne med andre.

Vi har i redaktionen valgt at kigge på en utroligt unik udgave af Yamaha’s trommesæt. Her har vi kigget på deres jubilæums udgave for 50 års jubilæet. Trommesættet er opbygget med udgangspunkt i deres Absolute Hybrid Maple serie, hvor man bygger hele trommesættet op omkring Exotic Maple træ og dette skaber et ekstraordinær dybde og kompleksitet for hvert enkelt slag der bliver foretaget.

4sound.dk ringede til den levende legende Gavin Harrison, som har vundet oceaner af priser for hans trommespil. Gavin har lavet en anmeldelse for Yamaha på dette trommesæt for at sikre, at de havde alle detaljer 100% korrekte. Der er derfor i samarbejde med Gavin Harrison lavet denne jubilæums udgave, og som i dag bliver brugt af en lang række forskellige trommeslagere der alle har det til fælles, at de spiller på de største scener i verden.

“Da jeg gik i gang med samarbejdet med Yamaha var det egentlig med udgangspunkt i, at det ikke var mit fortrukne mærke at bruge. Dog efter vi begyndte at lave dette samarbejde og jeg fik customized dette trommesæt, så var der ingen tvivl om, hvad jeg skulle bruge mere.” – Gavin Harrison

Trommernes krop er bygget op af en helt særlig konstruktion der hedder Maple-Wenge-Mapple, som betyder at det er et 8 lags system, hvor størstedelen af materialet der bliver brugt er ahorntræ, men det også er kombineret med andre trætyper for at skabe en kompleks og fleksibel lyd der tilpasser sig til enhver situation.

Kedlerne er på 6,6 mm på tammeren og lilletrommen, mens at stortrommen har en på 8,2 mm. Alle trommerne på dette trommesæt er monteret med guld lugs, hvilket skaber en utroligt eksklusivitet. Frontskindet er også unikt og specialdesignet til netop denne 50 årige jubilæums udgave.

Dette trommesæt er ikke kun anmeldt af 4sound.dk, men også mange andre sider, da det er så unikt om det er. Når man har folk som Gavin Harrison med inde over processon, som Yamaha har haft her, så skaber det naturligt en øget interesse, samt forventning om, at trommesættet skal være blandt de bedste i verden, og det må man sige er lykkedes for dem her. Hvert enkelt slag giver en fantastisk lyd, og du føler hvert enkelt slag. Trommesættet giver dig lyst til at spille endnu mere og give den gas på de helt store scener foran de helt store publikummer.

DEN SMARTE – Nux DM el-trommesæt

Nux DM el-trommesæt

DEN SMARTE – Nux DM el-trommesæt

Vi har i 4sound.dk udvalgt dette Nux DM El-trommesæt som det smarte trommesæt. Trommesættet er smart, da det er et elektrisk trommesæt. Den elektrisk del gør, at trommesættet kan bruges mange steder, men også tilbyder fleksibilitet og støjsvaghed.

Trommesættet er et rigtig godt junior trommesæt, men også et rigtig godt begynder trommesæt. Grunden til dette er, at trommesættet benytter en bluetooth teknologi, hvor du kan tilkoble et headset og herved spille på trommerne uden at andre end dig kan høre det. Det er derfor det ideele trommesæt hvis du bor i lejlighed eller i byer, hvor larmen ikke er mulig og du ikke har mulighed for at isolere og på anden måde fjerne støjer der kan være en gene for andre i nabolaget.

Har du husket at læse vores artikel om de bedste hovedtelefoner på markede? Find artiklen her!

Udover at være praktisk og potentielt støjsvagt har det elektriske trommesæt også en opbygning der minder rigtig meget om et rigtigt trommesæt. Du kan derfor nemt omsætte dig fra at spille på det elektriske trommesæt til at spille på et akustisk trommesæt.

Det elektriske trommesæt tilbyder dig at afprøve flere forskellige genre indenfor trommernes verden. I dette trommesæt får du mulighed for at skifte mellem op til 20 forskellige trommesæt, altså hvor lydene fra de forskellige trommesæt er gældende, så alt efter om du skal spille jazz, blues eller rock, kan du med dette trommesæt vælge lyden der passer til den specifikke genre.

Trommesættet har også en indbygget optager, hvor du kan optage en jam session og herefter høre det, hvis du ikke var helt sikker på, hvordan dit jam lød. Dette gør, at du nu både kan være kunsteren, men også tilhørerende og efterhøre dit et stykke for at høre, om der skal være nogle eventuelle forbedringer eller ændringer. Derudover kan du også sammensætte dine ynglings sange med dit eget musikalske præg.

Det elektriske trommesæt tillader dig også at tage imod undervisning, da der er en indbygget undervisningsfunktion i trommesættet. Her kan du lære alt fra de basiske tromme færdigheder, men også til det helt komplekse og tekniske fra trommernes verden.

Helt praktisk, så er DM-1 trommesættet fra NUX også et letvægtstrommesæt, der er rigtig nemt at pakke ned og fragt med rundt. Det er derfor også ideelt at have med på farten og benytte sig af til for eksempel bryllupper eller andre koncert forhold der ikke er så store eller kræver et fuldt tromme setup. Selve trommesættet består af 4 pads som fordeler sig på henholdsvis en lilletromme, en lille tam og en stor tam samt en gulvtam. Udover dette, så består trommesættet af tre bækkenpladser. Her har du en hi-hat, en rude og et crash bækken. Til sidst har du selvfølgelig en stortrommepedal, men også med hi-hat kontrol pedal, så du kan åbne og lukke hi-hatten.

MEST SOLGTE – George Hennesey SP525T trommesæt

George Hennesey Sort tromme sæt

MEST SOLGTE – George Hennesey SP525T trommesæt

Som det sidste, og også mest solgte trommesæt, har vi tager George Hennesey SP525T trommesættet med. Dette trommesæt er ekstremt populært, da prisen er meget fordelagtig, og du får rigtig meget trommesæt for pengene. Det er et billigt trommesæt som tillader begynderen at udforske hvad instrumentet kan.

Trommesættet er sågar kåret til det bedste full size trommesæt på markedet i sin prisklasse. Der er gået en lille smule på kompromis med materialer for at give alle muligheden for at have et rigtig godt trommesæt til meget få penge. Dette er lykkedes, og det er det der gør George Hennesey’s trommesæt SP525T så populært som det nu engang er, hvilket kun er fedt for alle. Rigtig mange professionelle trommeslagere har brugt dette trommesæt i deres unge dage da de startede med at spille trommer, men der er faktisk også mange af dem er har brugt det op igennem karrieren da det tilbyder et hav af muligheder inden for udforskning af genrer.

Sættet kommer med 5 trommer, en hihat, et bækken, en pedal til stortrommen, en pedal til hi-hatten, stativer til bækkenerne samt trommestoller og en stol til trommesættet.

Trommesættet er defineret, som værende et trommesæt til begynderen der ønsker at udforske genren og instrumentet, men også til den let øvede som ønsker et stabilt trommesæt der performer lige godt, ikke blot hver gang, men hver eneste gang. Dette må man sige, at George Hennesey er lykkedes rigtig godt med her. Trommesættet er beregnet til voksne og børn over 10 år.

George Hennesey har i mange år været kendt, som et ikon indenfor trommesæts genren, og har på mange måder været banebrydende med de mange forskellige typer der er tilføjet til CV’et fra deres side af, og modellen SP525T er ingen undtagelse.

Så hvis du skal bruge et trommesæt der er designet til alt fra nybegyndere der ønsker at benytte sin rytmiske sans til at udforske et instrument til den erfarne trommeslager der har brugt lang tid på at blive undervist og derved have opbygget en større række erfaringer, eller som måske spiller fast i et band der turnere rundt i lang og rige for at opbygge sig et navn, så er trommesættet her noget lige for dig. Trommesættet er budget venligt og kander derfor også med god samvittighed slides ned for at udskiftes, uden at man bliver rutineret af det. Trommesættet tilbyder nemlig både den dybe mærke tone til metalbandet, men også en langt mere diskant lyd til popbandet og til sidst også en helt skarp og ren lyd til jazz og blues bandet der har brug for en trommeslager der rammer tonerne og jams lige på og hårdt.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her