Trommesæt

Trommesæt – De bedste i test

Trommer er fundamentet i ethvert band. Det er trommeslageren, som sørger for, at alle de andre instrumenter spiller i takt. Udover at være vigtig, så er trommerne bare et fedt instrument. De er ikke kun lækre at høre, men også sjove at spille på.

Ulempen ved trommerne er dog, at der følger en hel masse udstyr med. Det kan være svært at holde overblik over, hvad man skal bruge, men det kan du heldigvis læse mere om her. Du kan også læse om, hvilke trommesæt som er bedst i test, hvilke trommesæt som er gode til begyndere og meget mere.

Trommesæt 
  
2. Den billige – George Hennesey JBJ1049A børne-trommesætSe Prisen
3. Til begynderen – HitmaRoland TD-1DMK V-Drum el-trommesætSe Prisen

Du kan finde et stort udvalg af trommesæt på Danguitar.dk.

 

Den billige – George Hennesey JBJ1049A børne-trommesæt

 

Dette trommesæt kommer med alt, som du skal bruge, når du begynder at spille på trommer.

Fordele:

 • Prisen
 • Komplet sæt
 • Fuldstørrelse

Ulemper:

 • Prisen.

Dette trommesæt er perfekt til dig, som leder efter dit første trommesæt. Sættet kommer til en billig pris, men lyden er stadig god og fyldig. Du får alt det udstyr, som du skal bruge, så du ikke skal tænke på at købe noget udover dette sæt. Du får endda Trommestikker og trommestol med i købet. Sættet er et fuldstørrelse trommesæt med 5 trommer, 2 bækkener og stativer.

Trommesættet kommer i en størrelse, der gør det egnet til både den voksne begynder eller børn over 10 år. Stortrommen måler 22”, lilletrommen 14”, gulvtam 10”, og 2 tam’er på hhv. 10” og 12”.  De forskellige trommer giver dig mulighed for at få alsidig lyd, når du spiller på sættet, så du nemt kan spille på tværs af genre.

Trommerne er lavet af træ og er viklet ind i sort film, hvilket giver trommerne den glatte og skinnende overfalde. Det er kun lilletrommen som er lavet i sortlakeret stål. Udover trommerne får du 2 bækkener i bronze. Den medfølger en 14” hihat og en 16” crash bækken. Derudover får du også de tilhørende stativer, stortrommepedal, trommestol, trommestikker og en trommenøgle.


Til begynderen – Roland TD-1DMK V-Drum el-trommesæt

el trommesæt af Roland TD-1DMK V-Drum el-trommesæt
 

Dette kompakte el trommesæt er perfekt til dig, som bor i lejlighed eller et sted, hvor du ikke har meget plads eller ikke kan støje for meget.

Fordele:

 • Kan skrue ned for lyden
 • 193 lyde
 • Kompakt
 • AUX-indgang

Ulemper:

 • Lyden.

Dette el trommesæt er perfekt til begynderen. Trommesættet består af 3 tromme pads, 3 bækken pads og en snare pad. Alle trommerne er fastmonteret på det medfølgende stativ. På stativets bund finder du en pedal til sættets hihat og stortromme. Stativet er lavet af aluminium, hvilket gør trommesættet holdbart, så du roligt kan spille igennem. Derudover gør det også, at trommesættet er let, så du nemt kan flytte rundt på det, når du har brug for det.

El trommesættets model kommer med 10 forudindstillede rytmer, som du kan spille sammen med. Den har også hele 193 forskellige lyde, hvilket giver dig et alsidigt trommesæt. Derudover givet modulet dig også mulighed for at optage dig selv spille, så du kan høre, hvor godt du spiller.

Trommesættets AUX-indgang giver dig mulighed for at forbinde trommesættet med din telefon eller computer, hvilket giver dig mange flere muligheder, når det gælder indspilninger.

Du kan høre trommesættet blive spillet på her.

https://youtu.be/b95PnL0kDkw

Hvilket trommesæt skal jeg købe?

Der findes mange forskellige trommesæt, som hver kan noget forskelligt. Alt efter hvilken type og materiale et trommesæt er lavet af påvirker trommernes lyd forskelligt. Derudover er der også stor forskel på, hvad trommesættet består af. Der er nogle modeller, som kun har det mest basale, hvilket gør dem perfekte til begynderen. Det kan godt være, at du ikke kan alt med et basalt trommesæt, men du kan spille det meste. Derudover slipper du også for at blive distraheret af unødvendigt udstyr, som de fleste begyndere ikke bruger alligevel. Du kan selvfølgelig også få trommesæt, hvor der er meget mere udstyr, så du har mulighed for at laver mere avancerede rytmer. Hvis du er på udkig efter et professionelt trommesæt, som du kan bruge til at optræde, så er det akustiske trommesæt vejen frem.

Det er også vigtigt at vælge efter størrelse. Hvis du skal købe et trommesæt til et barn, så er det vigtigt at gå efter et børne eller junior trommesæt. Her vil du være sikker på, at dit barn kan nå, hvilket de vil have svært ved på et fuldstørrelses trommesæt.

Hvis du gerne vil have den bedste lyd muligt, så er det akustiske trommesæt vejen frem, men det er ikke alle, som kan tillade sig at støje så meget, hvis de fx bor i lejlighed eller tæt på sine naboer. Her vil et elektrisk trommesæt være mere praktisk, da det giver dig mulighed for at skrue ned for lyden, hvilket du ikke har mulighed for ved et akustisk trommesæt.

Sådan fungerer et tromme sæt

Trommerne er et af de ældste instrumenter i verden, så det er forståeligt, at de har ændret sig meget gennem tiden.

Moderne trommer er lavet ved, at der er en kasse af træ, hvor der er spændt et stykke skind over. Når du slår på trommen, så begynder den at vibrere. De vibrationer bliver forstærket i trommens hulrum, hvilket er det, som laver lyd. Du kan stemme en tromme ved at spænde trommen mere på bunden eller på toppen. Du strammer eller løsner en tromme ved at bruge en trommenøgle.

Trommens størrelse giver den forskellig klang og tone. Den større tromme vil typisk lyde dybere, og en mindre tromme vil typisk lyde lysere. Det er også derfor, at der er forskel på trommers udseende, når du kigger på forskellige trommesæt, da trommerne typisk er lavet til at passe en bestem klang.

Derudover er der også stor forskel på, hvilket træ en tromme er lavet i, når det gælder trommens lyd og klang. Trommer, som er lavet i birk, er typisk høje i volumen og med en balanceret i lyden, Bubinga giver trommen en god middeltone, Mahogni giver trommen en varm og dyb klang, og ahorn giver trommen en varm, men lys tone.

Bedste professionelle trommesæt i test

De bedste professionelle trommesæt kommer typisk i en dyrere træsort. De billigste trommer, som du kan møde på markedet, er typisk lavet af plastik eller poppeltræ, det går dog tit udover klangen. For professionelle trommeslagere spiller træsorten en stor rolle i, om et trommesæt er egnet til en musikgenre eller ej. Når du er begynder, behøver du dog ikke at tage højde for det. Du vil gerne undgå at vælge et plastik trommesæt, da lyden typisk er meget værre end på trommer lavet i træ. Du kan dog sagtens gå efter et poppel trommesæt, da lyden er helt fint til begynderen. Hvis du gerne vil have det bedste trommesæt, så spiller bækkenerne også en stor rolle. Hvis du gerne vil have den bedste lyd, så er det smart at gå efter Paiste bækkener.

Hvis du stadig er i tvivl, om et trommesæt er godt, så kan du gå efter et trommesæt, som er bedst i test. Her er det typisk en med mere viden om trommer, som har bedømt, hvilket gør deres bedømmelse mere kvalificeret.

Fordele & ulemper

Det er fedt at spille trommer, men der findes også mange andre fordele ved at være trommeslager. Det betyder dog ikke, at der ikke findes nogen ulemper ved trommer. Du kan få et overblik over fordelene og ulemperne ved at spille trommer her.

Fordele:

 • Bedre til rytme. Rytme er super vigtigt i musik, især når man spiller sammen med andre. Når du spiller trommer, så er rytme noget af det vigtigste. Det betyder, at du typisk bliver meget stærk i rytmisk arbejde.
 • Spil sammen med andre. Trommer ligger meget op til at spille sammen med andre, hvilket giver dig mulighed for at møde nye mennesker.
 • Hav nemmere ved at spille på andre instrumenter. De evner, som du får af at spille trommer, kan gøre det nemmere at begynde på et nyt instrument.

Ulemper:

 • Stort instrument. Trommerne er et instrument, som fylder meget, så du skal være villig til at ofre en smule plads.
 • Svært at transportere. Der er mange dele i et trommesæt, hvilket gør det svært at have med på farten.
 • Volumen. På akustiske trommer har du ikke mulighed for at skrue ned på lyden.

Trommesæt til begyndere

Når du er på udkig efter et trommesæt til begyndere, så er der mange ting, som er vigtigt at overveje. Når du er begynder, så behøver du ikke at gå efter det mest avancerede trommesæt. Ikke kun vil det være nemmere at overskue et mere simpelt trommesæt, men det vil også typisk være billigere. Jo bedre kvalitet og mere avanceret et trommesæt er, jo højere vil prisen typisk også være. Når du er begynder, så skal du heller ikke være bange for at spare en smule på lydkvaliteten. Når du er begynder, så vil dit øre ikke være trænet nok til at kunne høre den store forskel.

Hvis du gerne vil have et godt trommesæt til en god pris, så kan du med fordel gå efter en billigere træsort. Nogle af de træsorter, som du ville møde i professionelle trommesæt, er mahogni, birk, ahorn og bubinga. Disse træsorter kommer derfor også med en meget højere pris. Hvis du gerne vil have et trommesæt med god lyd, som ikke koster en formue, så kan du med fordel gå efter et trommesæt i poppel.

Noget, som du helst ikke vil spare på i et trommesæt, er stativerne. Dårlige stativer er ikke lige så stabile, hvilket ikke er praktisk, da du slår en tromme for at spille på den. Du kan få trommer, som er lavet i massivt træ eller i træ finér i lag. Her er finér billigst, men du skal altid gå efter trommer, som er lavet i flere lag.

Trommesæt vs. El trommesæt

Når du er på udkig efter et nyt trommesæt, så vil du både møde akustiske og elektriske trommer. Når du er begynder, så skal du gå efter det, som er mest praktisk for dig. På den måde er du mere sikker på, at du får øvet.

Hvis du bor i lejlighed, så kan det være smartest at vælge et el trommesæt. Det skyldes, at det typisk fylder mindre, og du har mulighed for at skrue ned for lyden eller sætte høretelefoner i. Dog ofrer du en del af lyden for at have mulighed for at skrue ned. Det er ingen hemmelighed, at akustiske trommer lyder bedre, men de er også mere upraktiske. Derudover så føles akustiske trommer også bedre at spille på, da du får mere respons på dine slag. På elektriske trommer slår du på en gummi pad, hvilket gør, at det tit føles meget anderledes end på akustiske trommer.

Hvis du gerne vil have et trommesæt, som passer sig selv, så er et el trommesæt lige noget for dig. Her skal du kun sætte den til et strømstik. Et akustisk trommesæt skal du sørge for stemmer for at det lyder godt.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 3

Bedømmelse

Ableton Live 10 Intro Software, download
Software

Anmeldelse: Ableton Live 10 Intro Download

Midi/audio sequencer til livebrug og remixing. Live 10 er et audio/midi-sequencerprogram med unikke features i forbindelse med live performances og remixing. I Live arbejder man

teenage engineering
Brands

Teenage engineering

teenage engineering PO-32 tonic – Grooveboxe og samplere teenage engineering PO-32 tonic Live trommemaskine og sequencer med trådløs overførsel af lyde og data, parameter lås,

Korg Kaoss Pad KP3+
DJ tilbehør

Anmeldelse: Korg Kaoss Pad KP3+

Effektprocessor/sampler med sammenlagt 150 realtime-effekter, realtime-editering via touch pad, MIDI og USB. KP3+ er den seneste videreudvikling af konceptet effektprocessor og det revolutionerende trykfølsomme display