Bedste guitareffekter i test

Er det på tide at oppe dit guitar game? Så er  det næste skridt måske en guitareffekter! Her på siden finder du en bred vifte af information samt hvordan man vælger den helt rigtige guitareffekter.

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad bruges guitareffekten til?

  Du har helt sikkert set en masse guitarister, der bruger guitareffekter. Men hvad bruges de egentlig til? Guitareffekter bruges af mange forskellige årsager. Nogle guitarister vil bruge dem til at ændre lyden af ​​deres instrument for at gøre det til deres eget og hjælpe med at skille sig ud fra resten. Andre guitarister bruger dem til live optrædener, fordi de har brug for en lang række lyde for at imødekomme publikums behov, og det er svært at genskabe en lyd uden effektpedaler.

   

  Guitareffekter kan også bruges i mange andre scenarier, f.eks. optagelse derhjemme eller producere andre musikers sange, men det er ikke det mest almindelige formål.

  Guitareffekter virker ved at blive tilsluttet en forstærker. Når man først tilslutter guitaren, er den lyd, der produceres, normalt meget svag. Når du nu spiller på din guitar, bliver lyden mere kraftfuld på grund af de effekter, du har valgt at bruge. Effektpedaler har mange forskellige typer effekter, de kan producere, men hovedtyperne er:

  Reverb og forsinkelse. Reverb og forsinkelse skabes ved at tage en lyd, du vil producere, og tilføje den tilbage til den oprindelige lyd. Under afspilning forsinkes den producerede lyd, fordi du har tilføjet en anden lyd til den. Denne forsinkelse kan bruges af mange forskellige årsager, fordi den giver musikken kontrol over, hvor længe han vil have denne effekt til at vare, før den falmer ud.

  Forvrængning er den mest almindelige effekt, du vil støde på, når du forsøger at finde guitareffektpedaler. Forvrængningspedaler tager en ren lyd og forstærker den, hvilket forårsager en hård høj lyd, der er meget tydelig, når man spiller. Forvrængningseffekter bruges på mange forskellige måder, såsom at sænke lydstyrken på din guitar, når du spiller i et roligt miljø for at ændre tonehøjden på din lyd, eller få din guitar til at lyde som en elektrisk guitar, når den faktisk bare er en akustisk.

  Filtereffekter bruges på rene toner for at give en lysere lyd. Filtereffekten tilføjer en oktav til din basistone, hvilket får den til at lyde meget klarere. En grund til at folk bruger denne effekt er, så de kan få bedre overdrevne lyde ud af deres forstærkere uden at skulle skrue op for lydstyrken.

  Skal jeg købe en guitareffekt?

  Guitareffekter

  Et spørgsmål, som mange guitarister stiller sig selv, inden de køber en guitareffekt er, om de skal købe effektpedalen eller ej.

  For at hjælpe med at besvare dette spørgsmål, fortæller jeg dig først om to forskellige typer effektpedaler:

  Den første type kaldes “stand alone” og den anden “stampeboks”. En stand alone pedal vil enten have to eller flere knapper på den hvilket sikrer, at du har fuldstændig kontrol over alle guitarens lydparametre.

  Modsat har stompkasser kun har en enkelt drejeknap eller knap for at ændre, hvilken lyd den producerer. Stompkasser er meget nemme at bruge, men tilbyder ikke så meget kontrol som enkeltstående pedaler gør.

  Vi anbefaler guitareffekter til alle vores kunder, og vi tilbyder dem i et udvalg af forskellige effektpedaler og stampekasser. Vi vil ikke have, at du køber den forkerte pedal til dig, fordi alle har forskellige smag.

  Hvordan vælger jeg den rigtige guitareffekt?

  Guitareffekter bliver brugt af guitarrist

  Processen med at vælge den rigtige guitareffekt kan forklares i tre enkle trin.

  1. Bestem den nøjagtige lyd, du ønsker

  2. Identificer en pedal, der kan opnå denne lyd

  3. Test den effekt på din guitar for at sikre, at det er det, du leder efter

  Hvis du eksempelvis er til klassisk rock og vil bruge en fuzzpedal til at genskabe en elektrisk guitars kraftige forvrængning, vil vi anbefale Fulltone OCD, fordi det er blevet vist igen og igen, at det er i stand til at gøre denne lyd meget godt.

  Hvis du ved præcis, hvilken slags guitareffekt du leder efter, gør det søgningen meget lettere. Hvis du ikke ved, hvilken slags lyd du vil have, er det også fint. Du skal bare teste så mange pedaler som muligt og se, om nogen af ​​dem giver dig den tone, der taler til din indre guitarist.

  En anden ting at huske på, når du udarbejder din lyd, er den type musik, du skriver. Bortset fra at det lyder dårligt, hvis du skal bruge en pedal til at efterligne en bestemt lyd, ville din musik være meget sjovere, hvis du bruger noget, der passer til den musikgenre, du skriver. For eksempel, hvis du skriver blues, ville en forvrængningspedal ikke være det rigtige valg, fordi der er masser af forstærkere, der gør nøjagtig det samme til billigere.

  Hvor mange guitareffekter er for mange?

  Det er rart at have forskellige padler at arbejde med, men du kan også have for mange. En enkelt guitareffekt er ikke for mange, men hvis du begynder at løbe tør for plads i din effektkæde eller skal bekymre dig om at rykke din forforstærker frem og tilbage, skal du begynde at tænke på at fjerne nogle.

  Du bør også overveje, hvor meget brug hver effekt bidrager til din overordnet optræden, før du beslutter, om det er pladsen værd. Nogle mennesker kan klare sig med bare en forsinkelse eller rumklangspedal, mens andre har brug for en hel masse modulering.

  Guitareffekt set tæt på

  At have for mange effekter kan også føre til spild af tid med at justere og tilpasse dem væk fra deres oprindelige indstillinger. Faktisk har jeg fundet ud af, at jo flere effekter jeg har, jo mere tid bruger jeg på at få dem i den bedst mulige position, hvilket ikke godt kan være spild af tid.

  Konklusionen er, at hvis du konstant repositionerer dine pedaler eller skal konfigurere tingene igen, tager du muligvis for meget opmærksomhed.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 3

  Bedømmelse