Elguitar

Elektrisk guitar – De bedste i test

Den elektriske guitar er en basal del af moderne musik, derfor er den også blevet et populært instrument at ville lære. Elguitarens popularitet skyldes især også dens alsidighed.

Fordi du nemt kan manipulere dens lyd med forskellige pedaler og indstillinger, er det nemt for dig at opnå den rette lyd til netop den musikgenre, som du bedst kan lide at spille. Udover de forskellige indstillinger på forstærkeren og selve guitaren, så kan man også styre lyden med selve guitarens design. Der er stor forskel på, hvordan en guitar lyder alt efter, hvilken model det er.

Elguitar 
1. Testvinder – Beaton Legend SB el-guitar sunburstSe Prisen
2. Den billige – Beaton DIY-TL-12 el-guitar samle-selv-sætSe Prisen
3. Den mystiske – Beaton Jakarta elguitar Se Prisen

Her kan du læse meget mere om, hvilke guitarer der er bedst i test, hvilke der er gode til begyndere, fordele og ulemper ved den elektriske guitar, så du ved alt det, som du skal bruge for at købe den rigtige elguitar.

Du kan finde et stort udvalg af guitarer på danguitar.dk.

Testvinder – Beaton Legend SB el-guitar sunburst

Beaton Legend SB el-guitar sunburst som blev vores bedste i test

Denne klassiske guitar er perfekt til dig, som gerne vil have en solid guitar til en god pris. Denne elguitar er i fuld størrelse og kommer med alt, hvad du skal bruge. 

Fordele:

 • Fuldstørrelse
 • Alt tilbehør følger med
 • Begyndervenlig

Ulemper:

 • Bedst til begyndere.

Denne elguitar er lavet i det karakteristiske stratocaster design. Den har i alt 22 bånd, hvilket giver dig mulighed for at spille i et stort toneregister. På guitaren er der monteret 3 mikrofoner, hvilket sørger for, at guitarens lyd er god. Guitaren krop er lavet i massivt træ og kommer med en hvid slagplade, som sikrer, at guitaren er flot efter mange års brug. Halsen er lavet af ahorntræ, og gribebrættet er lavet i poppeltræ.

Guitaren kommer med alt det tilbehør, som du skal bruge udover forstærker. Det inkluderer plektre, kabel, rem og en gigbag, så du nemt kan få din elguitar med på farten. Denne elguitar er udstyret med 5 forskellige positionsskifter, så du har hele 5 forskellige lydindstillinger på guitaren alene. Til at kontrollere guitarens klang er der også volumen- og tonekontroller. Guitaren er udsyret med 3 single coil pickups til at sørge for, at den endelige lyd er så god som muligt.

Inden afsendelse bliver alle Chateau guitarer kvalitetstjekket. Det er også her, at guitarens strenge bliver monteret, så de holder så længe som muligt hjemme hos dig.


Den billige – Beaton DIY-TL-12 el-guitar samle-selv-sæt

Den billige blev Beaton DIY-TL-12 el-guitar samle-selv-sæt

Denne flotte Beaton guitar er perfekt til dig, som leder efter en afbalanceret guitar, som er nem at spille på. Den er god til dig, som er begynder, men ikke vil gå på kompromis med lyden.

Fordele:

 • Afbalanceret lyd
 • Høj kvalitet
 • Dobbelt cutaway

Ulemper:

 • Prisen.

Denne flotte guitar lavet, så du kan få en guitar, som er solidt bygget til ordentlige penge. Dens krop er lavet i basswood med cutaway på begge sider. Fordi kroppen er massiv, laver kroppens cutaway ikke ændringer på lyden, men gør det i stedet nemmere at nå guitarens højeste bånd. Fordi kroppen er lavet af basswood får guitaren en god klang med en vedholdende tone. Den er også god til at holde på lyden, så tonen bliver ved lang tid efter, du har slået strengen.

Beaton guitarens hals er lavet af ahorn med et gribebræt af poppel. Den har hele 22 bånd, så du har et kæmpe toneregister. Strengelængden er den samme, som den de fleste store guitar fabrikanter bruger, så du har nemt ved at opgradere til en dyrere guitar.

Guitarens pickups består af 2 soapbar, som giver dig en rund og kraftig lyd uden støj. Du kan styre pickupperne med guitarens volumen- og tonekontroller. Derudover har guitaren også en 3-vejs pickup, som giver dig hele 3 forskellige grundindstillinger.


Til begynderen – Chateau ST01 rd elektrisk guitar

ch st01 rd pack1 elguitar

Når man lige er begyndt at spille guitar, så kan det være svært at finde rundt i alt det forskellige udstyr. Med denne Chateau el-guitar pakke får du alt, hvad du skal bruge for at spille el-guitar.

Fordele:

 • Alt hvad du skal bruge
 • Begyndervenlig
 • God kvalitet til prisen

Ulemper:

 • Prisen.

Denne guitar pakke giver dig alt, hvad du skal bruge til at begynde at spille el-guitar. Den kommer med en solid begynder el guitar, guitarforstærker, tuner, plektre, kabel, rem og en transporttaske. Elguitaren kommer i en flot rød farve og er lavet i den velkendte stratocaster krop. Elguitaren har en alsidig lyd, hvilket gør den god til langt de fleste genrer. Kroppen er lavet i massivt træ, hvilket giver dig en guitar, som er holdbar. Halsen er lavet i ahorn, og gribebrættet er lavet af poppeltræ. Der er hele 3 mikrofoner på guitaren, som giver dig en god og jævn lyd. Derudover er der også 5 forskellige positionsskiftere, så du har et godt udvalg af lydindstillinger.

Forstærkeren leverer 10 watt, hvilket gør den kraftig nok til at øve sig på. Den er nem at bruge, da du bare skal sætte din guitar til. Den har en overdrive-kanal, så du kan lave en lyd som er perfekt til rock. Derudover har den også en udgang til hovedtelefoner, så du kan øve dig på alle tider af døgnet.

Hvilken elektrisk guitar skal jeg købe?

Der findes et kæmpe udvalg af forskellige guitarer, hvilket kan gøre det svært at vælge den rette. Når du leder efter en guitar, så skal du ikke nødvendigvis tænke på, hvad der er nemmest at spille på, men i stedet den lyd, som du godt kan lide. Hvis du køber en guitar, som ikke passer til din spillestil, så vil du have svært ved at finde motivationen til at øve dig. Hvis du i stedet fokuserer på at vælge den guitar, som lyder godt for dig, så får du lyst til at spille på den. Det er ikke alle guitarer, som er lige nemme at spille på, men det er heldigvis noget, som du nemt kan lære.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type guitar, som passer til dig, så kan du kigge på din musiksmag. Du kan fx se live optagelser af dine ynglings musikere for at se, hvilken guitar de bruger. De mest populære typer af elguitarer er modeller som stratocaster, telecaster og les paul, men der mange flere at vælge i mellem. Du kan også bruge lidt tid på at lave en smule research på, hvilken type pickup som passer bedst til din spillestil. Her er nogle af de mest populære single coil, humbucker og soapbar.

Sådan fungerer en elektrisk guitar

Det kan være svært at finde rundt i, hvorfor en guitar ser ud, som den gør, hvis man ikke ved, hvordan den virker.

På en akustisk guitar, er det strengen, som laver lyden, og den hule krop, som forstærker den. På en elektrisk guitar er det stadig strengen, som laver lyden, men i stedet en forstærker, som forstærker lyden. Der skal dog noget til at opfange lyden, så forstærkeren kan få den. Her er det, at guitarens pickup spiller en vigtig rolle. Guitarens pickups er placeret under strengene på guitarens krop. De fungerer ved, at det er en magnet, som er viklet ind i kobbertråd, som laver et elektromagnetisk felt. Når du så spiller på din guitar, så kan guitaren pickup opfatte de ændringer, som sker i feltet. Det signal kan de sende videre til forstærkeren som giver dig den endelige lyd. Hvis du oplever at have problemer med lyden på din guitar, så kan det godt skyldes problemer med dens pickup, men det er langt fra altid. Det smarteste er at prøve at spille med et andet kabel, da det også tit er dem, som kan opføre sig underligt.

Fordi det for det meste kun er strengene og pickupperne, som laver lyden på en elguitar, så spiller kroppens form ikke den store rolle. Det betyder, at du for det meste kan gå efter den guitar, som du synes er flottest. Det giver dig også mulighed for at få en guitar med en speciel og unik krop.

El-guitar bedst i test

Der er et kæmpe marked af elguitarerne, hvilket giver dig mange valgmuligheder, når du er på udkig efter en ny guitar. Det betyder dog også, at det kan være en smule overvældende at skulle vælge mellem de mange forskellige bud. Noget af det, som du kan gøre for at finde en god guitar, selvom du ikke har det største kendskab til elektriske guitarer, er at lede efter guitarer, som er blevet kåret som bedst i test. Her er det typisk folk med meget mere viden om guitarer, som har dømt en guitar. På den måde kan du lidt nemmere finde den guitar, som er din tid og penge værd.

Du skal dog være opmærksom på, at selvom en elguitar var bedst i test, så betyder det ikke nødvendigvis, at den er den rette til dig. Derfor er det altid en god ide at prøvespille den eller høre den blive spillet på, inden du køber den, så du er sikker på, at den er den rette for dig. Hvis du ikke kan lide dens lyd, så er der også stor chance for, at du ikke vil bryde dig om at spille på den, da den ikke kommer til at lyde, som du gerne vil have.

Fordele & ulemper

Det kan være svært at vurdere, om man skal investere i en elektrisk guitar eller en akustisk guitar. Begge dele har sine fordele og ulemper, som er vigtige at overveje. Her kan du læse nogle af de fordele og ulemper som er ved en elektrisk guitar.

Fordele:

 • En af de største fordele ved en elgitar er, at den giver dig mulighed for at få en meget alsidig lyd. Det er nemt at manipulere lyden fra en elguitar, hvilket gør det nemmere for dig at få den lyd, som du gerne vil have.
 • Tynde strenge. Elguitaren har tynde stålstrenge, hvilket betyder, at de er nemme at trykke ned. Fordi de er nemme at trykke helt ned, er det nemmere for dig at få en ren lyd, når du spiller på den.
 • Tynd hals. Det, som gør, at den akustiske guitar svært at spille på, skyldes især den tykke hals. Det kan være svært at nå de rigtige bånd, når halsen er tyk. Med en tynd hals, som den på en elguitar, kan du nemmere nå.

Ulemper:

 • Kræver meget udstyr. Den akustiske guitar kan du spille på overalt, men det er lidt sværere med en elektrisk guitar. Fordi du skal bruge en forstærker til at få lyd, så har du ikke samme frihed som ved den akustiske guitar.
 • Tynde strenge. De tynde strenge er nemme at trykke ned, men de gør også mere ondt at spille på, da de føles nærmest skarpe at spille på, hvis man ikke er vant til det.

Elektrisk guitar begynder

Når man begynder at spille på et instrument, så er der stor forskel på, hvor nemme de er at spille på. Det skyldes, at formen på instrument kan tage lidt tid at vænne sig til. Det gælder også ved den elektriske guitar. Når du begynder at spille guitar, så kan det være svært for nogen at nå de forskellige bånd og strenge. Derfor kommer mange begynder elguitarer med en tyndere hals, så du har nemmere ved at kunne nå både strenge og bånd. På den måde får du nemmere ved at spille forskellige akkorder, som du måske vil have sværere ved på en tykkere hals.

Fordi det kan være svært at nå de rigtige bånd, er der også mange som går efter en guitar, som har kortere båndafstand. Her skal man så være opmærksom på, at nogle kan have svært ved at spille på den, hvis de har større hænder.

Når du leder efter en elektrisk guitar til begynder, så er det altid en god ide at prøve guitaren inden. På den måde kan du få en ide, om du synes, at den er rar at spille på. Der er også nogle kroppe, som er bedre til begyndere end andre. Kroppe som stratocaster, som har cutaway på begge sider, gør det fx nemmere at nå de nederste bånd på guitaren. Det er dog sjældent, at man spiller på de bånd, så det er ikke det vigtigste at tage højde for.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 9

Bedømmelse

Roland TR-8 AIRA trommemaskine
Studie

Anmeldelse: Roland TR-8 AIRA trommemaskine

Performance rhythm machine med magien fra TR-808 og TR-909, men med nye lyde og moderne funktioner. TR-8 er en performance trommemaskine, der sammensmelter den legendariske

Yamaha LL16 ARE Natural
Guitar

Anmeldelse: Yamaha LL16 ARE Natural

Akustisk/elektrisk guitar med dæk af massiv A.R.E behandlet Engelmann gran, sider og bund af rosentræ, mahogni/rosentræhals med gribebræt af Ibenholt og Zero-Impact pickup-system. L6-serien er

PRESONUS
Brands

PRESONUS

PreSonus har i en lang årrække skabt en række gode værktøjer til den ambitøse hjemmestudieejer. Fra deres Blue-serie af små studieprocessorer til deres highend preamp