Fender American Special Stratocaster RW Sonic Blue

Anmeldelse: Fender American Special Stratocaster RW Sonic Blue


El-guitar med krop af elletræ, ahornhals, tremolo, 3 singlecoil pickupper og chrome hardware. Inkl. gigbag.

Her er guitaren til folk som gerne vil have en US model og synes en Highway One er for lidt, men at en American Standard er for meget. Med denne American Special får du highgloss lakering og federe pickupper i forhold til Highway modellen og til en pris godt under en American Standard.

Specifikationer – Fender American Special Stratocaster

 • Krop: Elletræ
 • Hals: Ahorn
 • Hals profil: Modern C-shaped
 • Gribebræt: Ahorn eller Rosewood
 • Radius: 9.5″ (241 mm)
 • Bånd: 22 jumbo
 • Tremolo: Vintage-style synchronized tremolo
 • Stemmeskurer: Fender standard cast/sealed tuning machines
 • Hardware: Krom
 • Mensur: 25-1/2″ (648 mm)
 • Pickupper: 3 x Texas Special Strat pickups
 • Deluxe gig bag

Anmeldelser:

Fantastisk køb!

Jeg må sige at jeg var meget overrasket fra første gang jeg spillede på det her stykke instrument. Hvis jeg skulle nævne tre nøgleord om min 2-tone Sunburst American Special, er det pålidelighed, spilbarhed og komfort!

Den mat-lakerede hals med c-profil er, tro det eller ej, den mest behagelige hals jeg har spillet på, til trods for at have prøvet en 50-100 forskellige. Éns hånd flyver bogstavelig talt op og ned af halsen uden at sidde fast på noget tidspunkt. Det har specielt været et problem for mig, da jeg har ret svedige hænder når jeg spiller til.

Guitaren lyder som den skal. Texas Special pickupperne har en naturlig tyk og mørk blues-lyd, som man ikke kan klage meget over. Jeg udskiftede dog mine for nogle Seymore Duncan Antiquities (som desuden koster over dobbelt så meget som Texas Specials) for at få en mere detaljeret vintage-lyd, men det er jo helt en smagssag.

Alt på denne guitar virker som det skal, dog vil jeg anbefale, at man anskaffer sig nogle locking-tuners eller som minimum putter lidt grafit i nut’en, hvis man skal bruge tremolo-systemet mere aggressivt.
Vægten er ikke for meget og ikke for lidt, og guitarens balancepunkt ligger også et meget behageligt sted.

Kosmetisk fejler guitaren jo ikke noget! Det gamle 70’er CBS hoved er ret retro og guitaren har en flot og dyb poly-lak. Jeg syntes dog at slagpladen så lidt for billig/plastik-agtig ud, så jeg udskiftede den, men jeg tror det er samme kvalitet som på alle andre af Fenders amerikansk-producerede guitarer.

Alle de venner og bekendte som har haft hænderne på min American Special har alle sagt det samme; “Det er f*ndme en fed og nem guitar at spille på”. En egenskab jeg synes er vigtig hvis man gerne vil kunne udtrykke sig let på sit instrument.

Træet er, efter min mening, ikke spor anderledes end på de dyrere American Standard eller American Deluxe, og hardwaren er lige så pålidelig, så spar dig de penge eller brug dem på nogle pickupper efter eget valg, hvis du overhovedet vil have dem skiftet!

Jeg ved ikke, om jeg har været heldig eller hvad, men hvis du ikke tror mig, så prøv den selv og se om jeg tager fejl!

P.S. (For begyndere/øvet)
Værd opmærksom på at guitarene dog kan være forkert justeret fra fabrikken af 😉


Super Fed!

Det er nok en af de bedre guitarer jeg har købt gennem tiden, den er ikke helt ligesom de dyrere American Standards, og personligt syntes jeg at de er meget federe. I en god forstærker er den alt for fed at jamme noget blues, rock, whatever på. Guld værd

Kort sagt: Ja, jeg kan personligt anbefale Fender American Special Stratocaster RW Sonic Blue

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

beyerdynamic-DT-770-Pro-250-Ohm
Studie

Anmeldelse: Beyerdynamic DT-770 Pro 250 Ohm

Lukket dynamisk hovedtelefon designet til kritisk musik-, mix- og lydmonitorering. Beyerdynamic har i mange år nærmest  været synonym for studiehovedtelefoner. Faktisk udviklede og fremstillede beyer

numark
Brands

Numark

Numark MIXTRACK PRO 3 – DJ controllere Numark MIXTRACK PRO 3 Dj-Controller med 5″ metal scratch-hjul, 16 multi-funktions pads, 100 mm faders og indbygget audio

RØDE Procaster
Mikrofoner

Anmeldelse: RØDE Procaster

Broadcastmikrofon med nyrekarakteristik. Dynamisk mikrofon af høj klasse beregnet til blandt andet Podcast optagelse, men kan ligesåvel bruges til diktafon-formål eller som sladrehank i øvelokalet.