4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

fordele ved at spille musik

Der er kun fordele ved at spille et instrument

Mange mennesker finder en hobby som unge eller når de bliver voksne. Gerne drevet af interesse og passion. I gamle dage var et par af de mindre sociale og stillesiddende fornøjelser modeltog, flaskeskibe og frimærker. I dag er ekstremsport populært. Hvorfor ikke få en hobby, der kan involvere andre mennesker, der imponerer dine venner og din familie og som måske endda kan kaste lidt penge af sig?


Husker du, da du var barn? I mange ledige stunder (og dem var der flere af dengang) skabte du noget: Du tegnede, malede, sang og dansede. Er der stadig gang i den fantasifulde og kreative skaber i dig? Eller er livet blevet alt for seriøst?

Da du var lille, var du vild med bare at lære. Børns hjerner er svampe, når det gælder at absorbere ny viden og nye kundskaber, men som voksen har du mange andre fordele, når det gælder at lære – og dermed at komme til at spille på et instrument:

  • Din motorik er færdigudviklet
  • Du formår at koncentrere dig i mere end syv sekunder ad gangen
  • Du kan læse sammenhængende
  • Ingen har sagt, at du skal lære at spille
  • Du er dygtigere til at analysere og lære af dine fejl
  • Du ved og kan meget mere

“At lære at spille på et instrument som voksen øger livskvaliteten.”


Musikere er mindre stresset

At lære at spille på et instrument som voksen øger livskvaliteten. Man snakker tit om, hvor stolte børn bliver af at kunne noget for første gang, men det gælder også for voksne: Mestring giver glæde og øger selvtilliden betragteligt.

Hvilke yderligere fordele giver det så at lære at spille på et instrument?

  • Musik minimerer stress. Har du haft en dårlig dag på uddannelsen eller jobbet? Der er næppe noget så velgørende at lade det “gå ud over” et trommesæt. Det at spille musik selv, påvirker din hjerne på mange positive måder og får dig også til at glemme bekymringer for en stund.
  • Har du haft et skænderi eller brud med din kære? Intet får smertefulde følelser ud som en øm guitarsolo, en melankolsk sang eller en blues på klaveret. På længere sigt har det at spille ligefrem terapeutisk effekt.
  • Har du svært ved at finde en kæreste? Det at spille og skabe musik har enorm tiltrækningskraft. Vi elsker musik – og kærligheden smitter af på den, der spiller.
  • Et instrument og musik er socialt. Du kan blive festens midtpunkt. Du kan spille omkring sommerens lejrbål. Du kan spille i band. Ud over den direkte menneskelige kontakt kan du dele dine musikstunder på sociale medier.

Lære at spille selv eller gå på musikskole?

Som når du køber træningsudstyr, nytter det ikke bare at lade vægtene samle støv i kælderne og tro, du bliver stærk af det. Det er en kliché – men øvelse gør faktisk mester. Så når du har fået dit instrument, er det bare at begynde at øve. Og det kan faktisk være sjovt.

Hvis tidsproblemer hindrer dig i at få undervisning på en musikskole, finder du millioner af instruktionsvideoer på YouTube. Ikke alle er af højeste kvalitet, men du finder hurtigt dem, der passer bedst til dig og dit niveau.

Det er aldrig for sent at begynde at spille et instrument, og alle som drømmer om det, kan gøre det. Også dig.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Behringer MS40 Digital
PA Højttalere

Anmeldelse: Behringer MS40 Digital

Kompakt studiemonitor med digital indgang. Pris pr. sæt. Et kompakt sæt monitors til det lille hjemme-setup. Nemme at tilslutte og med mange tilslutningsmuligheder. Højttalerne er

Yamaha GL1 Guitarlele Mini
Guitar

Anmeldelse: Yamaha GL1 Guitarlele Mini

Klassisk guitar i ukulele-størrelse, god rejseguitar og/eller børneguitar. Inkl. etui. Guitar eller ukulele? eller begge dele? Yamaha GL1 Mini er en ukulele som er opstrenget

TEENAGE ENGINEERING op-z
Keyboard

Anmeldelse: TEENAGE ENGINEERING OP-Z

Kompakt multimedia synthesizer og 16-track sequencer. Komponer med komponenter, tilslut smartphone trådløst, fremstil synkroniseret musikvideo ’a-la-minute. OP-Z er en stand-alone synthesizer og komponist, klar til