fordele ved at spille musik

Der er kun fordele ved at spille et instrument

Mange mennesker finder en hobby som unge eller når de bliver voksne. Gerne drevet af interesse og passion. I gamle dage var et par af de mindre sociale og stillesiddende fornøjelser modeltog, flaskeskibe og frimærker. I dag er ekstremsport populært. Hvorfor ikke få en hobby, der kan involvere andre mennesker, der imponerer dine venner og din familie og som måske endda kan kaste lidt penge af sig?


Husker du, da du var barn? I mange ledige stunder (og dem var der flere af dengang) skabte du noget: Du tegnede, malede, sang og dansede. Er der stadig gang i den fantasifulde og kreative skaber i dig? Eller er livet blevet alt for seriøst?

Da du var lille, var du vild med bare at lære. Børns hjerner er svampe, når det gælder at absorbere ny viden og nye kundskaber, men som voksen har du mange andre fordele, når det gælder at lære – og dermed at komme til at spille på et instrument:

  • Din motorik er færdigudviklet
  • Du formår at koncentrere dig i mere end syv sekunder ad gangen
  • Du kan læse sammenhængende
  • Ingen har sagt, at du skal lære at spille
  • Du er dygtigere til at analysere og lære af dine fejl
  • Du ved og kan meget mere

“At lære at spille på et instrument som voksen øger livskvaliteten.”


Musikere er mindre stresset

At lære at spille på et instrument som voksen øger livskvaliteten. Man snakker tit om, hvor stolte børn bliver af at kunne noget for første gang, men det gælder også for voksne: Mestring giver glæde og øger selvtilliden betragteligt.

Hvilke yderligere fordele giver det så at lære at spille på et instrument?

  • Musik minimerer stress. Har du haft en dårlig dag på uddannelsen eller jobbet? Der er næppe noget så velgørende at lade det “gå ud over” et trommesæt. Det at spille musik selv, påvirker din hjerne på mange positive måder og får dig også til at glemme bekymringer for en stund.
  • Har du haft et skænderi eller brud med din kære? Intet får smertefulde følelser ud som en øm guitarsolo, en melankolsk sang eller en blues på klaveret. På længere sigt har det at spille ligefrem terapeutisk effekt.
  • Har du svært ved at finde en kæreste? Det at spille og skabe musik har enorm tiltrækningskraft. Vi elsker musik – og kærligheden smitter af på den, der spiller.
  • Et instrument og musik er socialt. Du kan blive festens midtpunkt. Du kan spille omkring sommerens lejrbål. Du kan spille i band. Ud over den direkte menneskelige kontakt kan du dele dine musikstunder på sociale medier.

Lære at spille selv eller gå på musikskole?

Som når du køber træningsudstyr, nytter det ikke bare at lade vægtene samle støv i kælderne og tro, du bliver stærk af det. Det er en kliché – men øvelse gør faktisk mester. Så når du har fået dit instrument, er det bare at begynde at øve. Og det kan faktisk være sjovt.

Hvis tidsproblemer hindrer dig i at få undervisning på en musikskole, finder du millioner af instruktionsvideoer på YouTube. Ikke alle er af højeste kvalitet, men du finder hurtigt dem, der passer bedst til dig og dit niveau.

Det er aldrig for sent at begynde at spille et instrument, og alle som drømmer om det, kan gøre det. Også dig.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

Yamaha Pacifica PAC510V
Guitar

Anmeldelse: Yamaha Pacifica PAC510V

Se hele udvalget af Yamaha Pacifica el guitarer her: https://www.gear4music.dk/da/Elektriske-guitarer/Yamaha-elektrisk/Pacifica El-guitar med krop af elletræ, ahornhals med Rosewood gribebræt, tremolo og Seymour Duncan P-Rails pickup.

Beyerdynamic DT-1770 Pro
DJ udstyr

Anmeldelse: Beyerdynamic DT-1770 Pro

Dynamisk lukket reference hovedtelefon til studie og monitorerings opgaver. Monteret med Tesla 2.0 enheder. DT 1770 PRO er en af topmodellerne på markedet inden for

Behringer UCA222 U-Control
Lydkort

Anmeldelse: Behringer UCA222 U-Control

USB-lydkort med 2 analoge ind/ud, digital ud samt separat hovedtelefon udgang. UCA222 leveres inkl. en stor software pakke med bl.a. Audacity, Podifier, Juice, Podnova og