kom i gang med at spille musik

Den ultimative guide: Sådan kommer du i gang med at spille musik

Den ultimative guide til at blive en bedre musiker.

Og vi starter her. Helt fra bunden.


Få dig et instrument

Første skridt er så åbenlyst, at det næsten ikke er værd at nævne, men vi gør det alligevel. Du skal selvfølgelig have et instrument, du kan spille på.

Enten skal du købe det selv, eller også har du fået det i gave. Det behøver ikke at være verdens dyreste guitar eller verdens dyreste klaver, du starter på. Den kan du jo altid opgraderes i takt med, at du bliver bedre. Og når du engang bliver verdensstjerne, kan du købe dig alle de guitarer eller klaverer, du overhovedet kan forestille dig. 

Det kunne eksempelvis sagtens være en akustisk guitar, du starter på, for ligesom at få følelsen af det hele. Sammen med et plekter er det alt, du behøver til at begynde med. Så kan du altid få elektriske guitarer, forstærkere og tunere og alt muligt fedt grej senere. Men du kan selvfølgelig også begynde med en elektrisk guitar, hvis det er lige netop det, du drømmer om.

Her kan du læse en guide om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din første guitar.

Hvis det er klaver, du går efter, kan du købe et helt simpelt digitalt elpiano. Måske er du så heldig at kunne låne en guitar eller et klaver til at starte med – af din far eller en god ven eller på en lokal musikskole – for at teste, om det virkelig er dig. Men det er tit federe, når instrumentet er ens eget.

Kopier på livet løs

Når du går i gang med de første strofer på guitaren, er kravet langt fra, at du straks skriver dit eget mesterværk á la Jimi Hendrix. Du skal bare lære de mest basale akkorder og et enkelt nummer. Alle de store er jo også startet med at lære et af deres yndlingsnumre.

En god vej kan igen være at spørge din far eller en god ven, hvordan man egentligt gør. Sætte sig ned sammen med dem og øve. Eller gå på YouTube og søge på akkorder og tutorials om dine yndlingssange. Så skal du nok hurtigt være på vej med den helt basale viden. Men sørg for at holde dig til én sang til at starte med! Ellers lærer du bare alt halvt.

Elsk musikken

Først og fremmest skal du dog vide, hvorfor du vil spille musik. 

Selvom du gerne vil imponere søde Malene eller Anders fra gymnasiet, er det vigtigt, at du rent faktisk er glad for musik. At du rent faktisk elsker drømmen om at stå og fyre den af på guitar. Eller blokfløjte, hvis det er det, du er til – men så skal du nok ikke regne med at imponere Malene eller Anders.

Det kan være lidt risikabelt at sætte sig ved tangenterne, hvis du i virkeligheden vil være guitarist. Eller omvendt. Så kan din musikkærlighed hurtigt ud, fordi det øvningen bliver irriterende træning i stedet for en glædesfuld passion.

Du skal spille guitar, fordi du elsker at høre sange med en fed guitar. Du skal synge, fordi det er det, der rocker dit hjerte. Du skal spille klaver, fordi du elsker Mozart eller Beethoven eller filmmusik – eller hvad end der får dit hjerte til at flyde over. 

Og så er det ellers bare med at gå i gang. Og blive ved. Og ved.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

RØDE NTG-1
Mikrofoner

Anmeldelse: RØDE NTG-1

Kondensator shotgunmikrofon med supernyre karakteristik til broadcast og filmoptagelse. Røde NTG-1 er en letvægts, retningsbestemt kondensator-mikrofon specielt designet til professionel anvendelse indenfor film, video og

Annonce

Så skal der vælges højttalere til hjemmet

Med mange streamingmuligheder for musik, TV-serier og film samt spændende videospil, som der efterhånden forefindes, skal disse også udforskes med de bedste lydmuligheder på markedet.

Annonce

Snus – det nye moderne drug

Snus er et tobakksprodukt, som indeholder nikotin og har vundet popularitet i de senere år. Det er blevet udbredt som et moderne drug, især blandt