Zoom R24 harddisk-recorder / audio interface

Anmeldelse: Zoom R24 harddisk-recorder / audio interface


24-spors SD-Card optager fra Zoom. 8-spor samtidig optagelse, 24-spors afspilning, Sampler med 8 pads, USB-lydkort, Mackie Control Emulering.

Zoom har igennem de seneste år lagt sig i overhalingsbanen, når det kommer til begrebet “value-for-money”. R24 optageren er ingen undtagelse og featuremæssigt er det temmeligt svært at finde noget lignende i dette prisniveau. Fordelene ved R24 er indlysende: Den kan bruges som selvstændig indspilningsløsning for solisten og for hele bands eller som simpel mixer i livesituationen. Den kan også anvendes som audiointerface til computersoftware og sågar også som mix-controller til styring af software. Hertil kommer ampsimulering, rumklang- og delayeffekter og ikke mindst mastering-processorer til det samlede mixdown. Zoom har her udvidet deres revolutionerende model R16 med en sampler og trommemaskine, 8 yderligere spor og 6 kanaler med phantom-power.

R24’s nye sampler funktion kan trigges ved hjælp af 8 pads samt 3 bank keys, til at assigne lyde til hvert spor eller skabe loops. Man kan også bruge den indbyggede trommemaskine og dens 400 rytmemønstre til at kreere backing rytmer. Der medfølger et kæmpebibliotek med loops på USB flashdrev, bl.a. 500 MB tromme loops produceret af Grammy Award vindende jazz/fusion trommeslager, Peter Erskine. Fra Big Fish Audio, top producent af sample biblioteker, medfølger der 1GB trommeloops.

Zoom R24 er en SD-Card Recorder, et USB-Audiointerface og en DAW-softwarecontroller med 24 spors afspilning og 8 spors optagelse på samme tid (2 stk. R24 (eller R16 plus R24) kan sammenkobles via USB for 16 samtidige spors indspilning). Optager i op til 24-bit/48 kHz WAV-format, har indbygget stereo kondensator mikrofon og kan strømfødes af 6 AA batterier, medfølgende strømforsyning eller USB strømkilde. Den er udstyret med 8 mikrofonindgange (6 med 48 V Phantompower), 2 udgange (8 i 2), 8 balancerede XLR / 1/4 TRS tilslutninger. Enheden understøtter op til 24-bit/96 kHz optagelse med DAW-software og anvender Mackie Control Emulering til styring af DAW-software via USB. Understøtter Windows XP / Vista og Mac OS, og leveres inkl. Steinberg Cubase LE5 og 1 GB SD-kort (Understøtter SDHC-kort op til 32GB).

Specifikationer – Zoom R24

 • Over 100 studie-kvalitets effekter inkl. guitar modelling og master effekter
 • Kan benytte op til 32GB SDHC kort
 • 8 balancerede XLR/Jack combi indgange
 • Optager i WAV 48kHz/44.1kHz format i 16 eller 24-bit
 • 4-segment LED meter
 • 6-kanaler samtidig 48V phantom power
 • Over 4 timers brug med 6 AA alkaline batterier
 • Sync 2 R24 via USB for 16 spor samtidig optagelse
 • Fungerer som Audio Interface med 8 ind / 2 ud via USB
 • Fungerer som remote og transport control til bl.a. Cubase, Logic, Sonar m.m. med standard Mackie Control emulation
 • Indbygget sampler
 • Pad sampler med 24 voices (8 pads x 3 banks)
 • Loop-baseret audio sequencer til musikproduktion

Systemkrav:
Windows®:
Windows® XP SP2 or later / Vista SP1 or later / 7
Intel® Pentium® 4 1.8GHz or better
1GB RAM or more
USB 2.0 compatible port.

Intel®Mac:
OBS: G4 og G5 processorer understøttes ikke.
OS X 10.4.11 or later / 10.5 / 10.6
Intel® Core Duo processor 1.83GHz or better
1GB RAM or more
USB 2.0 compatible port.


Anmeldelser:

Optagelse med 2 x Zoom R24

Har 2 stks Zoom R24 og syncer dem sammen med usv, host/slave, så jeg får 16 spor. Optager en del livekoncerter med line out eller fra insert/direct out fra hver kanal eller group out fra live mixeren med jack kabler..Det eneste man skal passe på er for højt input så jeg plejer at stille alle gain knapper på “kl 21” og har limiteren aktiveret.Så funker det.Bruger 16 gb sandisk class 10 sd-kort.kopierer wavs til computeren via cardreader, smider det i cubase LE bagefter,mixer skidtet og voila excelent lyd. Eneste kritik punkt er at gainknapperne skratter en smule når man checker input med høretlf.Der ku godt ha været bedre potmetre i.

vh
Henrik J
www.tvmarineret.dk

Ps. youtube-link er optaget i Vega med 2 x Zoom R24


Dårlig vejledning/intuitivt svært produkt at bruge

Vi købte Zoom R24 til vores 15-årige søn.
Han har let ved alle IT-produkter såsom: pc, ipads, Itouch, smartphones etc.
Zoom R24 volder imidlertid store problemer. Vejledningen er usædvanlig dårlig – maskinen gør ganske enkelt ikke som den skal, når man følger vejledning, efter man har oprettet projekt etc.
Bortset fra drumboxen er det ikke lykkedes at få udslag på nogle af pot-metrene på vores R24. Vi har prøvet med mikrofon, guitars, keyboards og via de indbyggede kondensatormikrofoner
Det er som sådan et meget skuffende produkt – og vi kan desværre ikke anbefale andre at købe produktet.
Der må findes andre maskiner, der klart overstråler R24 i funktionalitet og i brugervejledning. Måske Ipad med et godt program??
KeyboardWizard


Helt kanon lille sag….

Det er virkelig et genialt produkt. Så kan man tale om valuta for alle pengene… 🙂
Som ekstra lille feature kan også bruges som mini mackie controller – osv. Super produkt!


Meget bra!

R24 maskinen er lett at Bruke og perfekt til mitt bruk. Størrelsen er fin (som et pc tastatur) og lett å ta med, opptak av inntil 8 spor samtidig, bare dra wav filer over til cubase spor for miksing – veldig enkelt! Og når man bytter til nytt prosjekt lagrer maskinen automatisk (dette gjør den også når man slår av).
Veldig brukervennlig maskin!


Nem at bruge, fantastisk usb lydkort.

Zoom R24 klarer opgaverne nemt. Nem at finde ud af. Jeg bruger den primært som lydkort/Interface. Varen gør det den skal…


Nem at betjene, for mig har det været klart den letteste måde at indspille trommer på i øveren (med op til otte mikrofoner) og så tage det med hjem og arbejde videre i hjemmestudiet.
Før denne havde jeg en Fostex mr-8. Det er nogenlunde samme princip, men Zoom r-24 har otte samtidige indspilningsspor.
Zoom vejer næsten intet.
Let at overføre filer til og fra Mac.


God handelsoplevelse

super hurtig levering – en god handelsoplevelse som jeg varmt kan anbefale.


Utrolig let at bruge.

Bruger den både som standalond optager til band øveaftner og som lydkort / interface til Logic – fungerer perfekt.
Meget let at koble til Mac.

Vejer og fylder intet.

Manual kunne være bedre – man som altid findes mange gode youtube videoer.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Blue Yeti Mikrofon - Sort
Mikrofoner

Anmeldelse: Blue Yeti (sort)

USB mikrofon i høj kvalitet med 3 individuelle kapsler samt 4 valgbare karakteristikker. Yeti anvender en høj-kvalitets analog-til-digital konverter til at sende lyd direkte ind

KRK
Brands

KRK

Mørk, gråsort finish, afrundede kanter og gule højttalerenheder i kevlar – KRK-monitorer genkendes let på deres udseende. Men udseende er ikke noget mål i sig