Zoom R16 harddisk-recorder / audio interface

Anmeldelse: Zoom R16 harddisk-recorder / audio interface

Produktet er udgået og erstattet af den nye model: Zoom R24.

16-spors SD-Card optager, 8-spor samtidig optagelse, 16-spors afspilning, USB-lydkort, Mackie Control Emulering.

Zoom har igennem de seneste år lagt sig i overhalingsbanen, når det kommer til begrebet “value-for-money”. R16 optageren er ingen undtagelse og featuremæssigt er det temmeligt svært at finde noget lignende i dette prisniveau. Fordelene ved R16 er indlysende: Den kan bruges som selvstændig indspilningsløsning for solisten og for hele bands eller som simpel mixer i livesituationen.  Den kan også anvendes som audiointerface til computersoftware og sågar også som mix-controller til styring af software. Hertil kommer ampsimulering, rumklang- og delayeffekter og ikke mindst mastering-processorer til det samlede mixdown.

Zoom R16 er en SD-Card Recorder, et USB-Audiointerface og en DAW-softwarecontroller med 16-spors afspilning og 8 spors optagelse på samme tid (2 stk. R-16 kan sammenkobles via USB for 16 samtidige spors indspilning). Optager i op til 24-bit/44.1kHz  WAV-format, har indbygget stereo kondensator mikrofon og drives af batteri eller USB strømkilde. Den er udstyret med 8 mikrofonindgange (2 med 48 V Phantompower), 2 udgange (8 i 2), 8 balancerede XLR / 1/4 TRS tilslutninger. Enheden understøtter op til 24-bit/96 kHz optagelse med DAW-software og anvender Mackie Control Emulering til styring af DAW-software via USB. Understøtter Windows XP / Vista og Mac OS, og leveres inkl. Steinberg Cubase LE4 og 1 GB SD-kort (Understøtter SDHC-kort op til 32GB).

Specifikationer – Zoom R16

 • Digital optager med 16-spor afspilning og 8-spor samtidig optagelse
 • 16/24-bit/44.1kHz linear PCM optagelse i WAV format
 • Indbygget stereo condensator mikrofoner
 • Leveres inkl. 1GB SD kort, support op til 32GB SDHC
 • Samtidig optagelse af 8 separate spor
 • Battery operation for remote recording
 • USB power for audio interface and control surface operation
 • 8 mic inputs / 2 outputs (8 x 2)
 • 8 combination XLR-1/4-inch inputs
 • High-definition 24-bit/96kHz recording capability using digital audio software
 • Built-in effects can be used as outboard effects as well
 • Hi-Z input for direct connection of guitar or bass
 • Includes preamp with phantom power on two channels
 • Mackie control emulation via USB for popular DAW software including Cubase, Logic, Digital Performer and more
 • Over 100 built-in studio effects coming from advanced DSP
 • Amazing guitar amp and effects models
 • Professional quality mastering effects including multi-band compressor, normalizer and more
 • Operates as USB storage device for quick data transfer
 • Connect two R16s via USB for synchronized operation and 16 tracks of simultaneous recording
 • Undo/Redo functions
 • Comes with Steinberg Cubase LE 4
 • Supports Windows XP/Vista/7, Mac operating systems

Anmeldelser:

Multifunktionsgrej men bedst som harddisk recorder

Zoom R16 er en 16 spors HD Recorder, 8 kanals lydkort og 16 spors controller (Mackie std.). Den har udmærkede preamps, gode DSP effekter, på dens 3 funktionsområder fungerer den super godt på nær fl.g. detaljer:

– Drivere til specielt windows 7 64 bit er ret dårlige
– Mekanisk problem at der er valgt plastic som ikke tåler alverden i live situation. Desuden falder knapper på fadere let af.
– Overførsel fra USB lagerenhed fungerer bedst hvis denne er FAT32 formateret og stadig med enkelte fejl i overførslen til tider.
– De fleste effekt presets kræver justeringer manuelt for at være optimale.

Men all round betragtet et super værktøj til prisen.


Genial, men…

Jeg var bare nødt til at give denne topkarakter, den har tjent mig vel på alle måder den kan, og det er ikke så lidt endda!

Den gør det rigtig godt som lydkort/controller.
Den er genial som recorder!
Effekterne er gode (omend lidt fumlede at redigere til perfektion).
Og så at den kan alt det i en og samme pakke er bare genialt!

Det eneste jeg vil sige den på, er noget jeg er kommet til at savne nu og da, og det er et ekstra stereo output, gerne i form af et RCA S/PDIF.
Jeg må da også medgive at den er plastik, og man skal ikke tæve den. Men jeg pusler altid om mit grej og har aldrig haft nogle problemer eller tegn på svagheder. Føles bare ikke helt så robust og lækker som hvis der havde været noget metal i. Omvendt giver det også en lav vægt som gør den ideel til felt-optagelser.

Kan man se pointen i fleksibiliteten og skal ikke bruge de ekstra outputs, så kommer det simpelt hen ikke bedre!


Zoom R16

Zoom R16 er et utroligt fleksibelt stykke hardware. Med dets mange muligheder for både optagelse og afspilning, får man altså for billige penge alt man kan bruge.

1. Den er utrolig handy – kompakt, let og mange muligheder for strøm-tilslutning (batteri, 230V eller USB).

2. Kvaliteten af optagelserne er fede, prisen taget i betragtning OG de hele 8 inputs taget i betragtning – med de 2 inputs hvor +48V er inkluderet.

3. Menuen er meget kompakt og man lærer hurtigt at finde rundt i de forskellige instillinger.

4. Arbejder fantastisk sammen med Cubase (som vist er inkluderet?) og man er hurtigt igang, når først det er sat op.

5. Fungerer til de fleste styresystemer – Zoom har netop lanceret en Windows-8 driver, som også fungerer som den skal.


Fed sag – hurtig at komme i gang med

Jeg købte Zoom R16, fordi jeg blev spurgt af nogle unge musikere, om jeg ville hjælpe dem med at lave en demo. Meningen var egentlig at lave et steromix direkte fra en live session i øvelokalet. Jeg blev dog nysgerrig og kikkede mig lidt omkring på nettet, og faldt over Zoom R16. Den har ikke skuffet mig. Jeg brugte et par timer, inden optagelsen på at lære de grundlæggende funktioner. Demoen blev optaget på 8 spor uden problemer. Jeg har også prøvet at lave overdub og mixdown på Zoom’en – altsammen uden problemer. Man kan dog godt miste overblikket, når det går hedt til. Alle indstillinger skal laves i det forholdsvis lille display.
Med Zoom R16 følger Cubase LE6. Den blev installeret, men registreringen af Cubase kostede nogle voldsomme bidemærker i bordkanten. Det er godt nok bøvlet. Og da jeg ikke har erfaring med lydprogrammer, voldte det mig også besvær at finde rundt i Cubase. Jeg fandt i stedet StudioOne på nettet, som jeg synes er noget nemmere at have med at gøre. Og den fås i en gratis udgave, som man kan komme langt med. StudioOne kan, ligesom Cubase, fint arbejde sammen med Zoom R16.
Jeg kan kun anbefale Zoom R16 som hjemmestudie.


Genialt til pre-production optagelser

Super grej som trommeslager. Jeg har mic’et mit kit op permanent i øveren med den – således: 2 x overheads, 10, 12, 14, 16, SN (top), kick. Koblet sammen med Reaper, så har man alt hvad man skal bruge for at optage 8 spor samtidig på trommerne, mixe på dem bag efter og leverer en “over middel trommelyd” – vanvittig brugbart til pre-production – den kan dog højst optage de 8 spor på én gang i lidt over CD-kvalitet (44,1 khz – 24 bit). Det har været et ultra-stærkt værktøj i produktionen af vores nye album, hvor vi med det samme kunne høre om et riff var holdbart med gode trommeoptagelser direkte i øveren – og dermed som et bedre alternativ end Superior Drummer fx.


fint produkt

Jeg er godt tilfreds med min zoom. Den virker som den skal. Dog er de inbyggede preamps ikke gode nok til at kunne optage lave inputs uden at der kommer uhensigtsmæssig støj, så man skal være forberedt på at købe en seperat hvis man har brug for dette.


god men forvirende

en måde på at indspille er fantastisk på nær at man skal være kryptisk for at læse brugsforvirende


Zoom R16

Efter at have prøvet den i en kortere periode, kan jeg anbefale R16.
Den er nem at arbejde med, men er måske lidt besværlig at komme i de forskellige menuer, især effekterne, men ellers er der ikke noget negativt at sige om den.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

M-Audio M-TRACK 2X2
Lydkort

Anmeldelse: M-Audio M-TRACK 2X2

USB/USB-C lydkort med 2 analoge ind/ud inkl. XLR mikrofon Crystal pre-amps med +48v Phantom Power, 24-bit/192kHz opløsning. Leveres inklusive stor AIR softwarepakke og Steinberg Cubase

Boss RC-3
Tilbehør

Anmeldelse: Boss RC-3

Loop Station i ægte stereo og med intern hukommelse til over tre timers optagetid. RC-3 er en enkeltspors loop station i klassisk pedalformat. Tilslut dit