Access Virus TI2 Desktop

Anmeldelse: Access Virus TI2 Desktop

Produktet kan findes her: https://www.thomann.de/dk/access_virus_ti2_desktop.htm


VA desktop-synthesizer med computerintegration

Virus|TI 2 Desktop er essensen af Virus. Med samme lyd og betjeningsflade som keyboardmodellerne, men er ikke udstyret med keyboard, og deraf mere transportegnet. I forhold til forgængeren byder TI 2 versionen på mere regnekraft, nye effekter og lettere chassis  Access har med lanceringen af Virus|TI 2 serien redesignet synthesizernes integrering med computere. Således kombinerer man i Virus|TI 2 serien en hardware synth med et topmoderne VST/AU instrument via det indbyggede USB2 interface.

Virus|TI 2 har dels en række nyheder og forbedringer i forhold til tidligere Virus modeller. Der er selvfølgelig stadig tale om en Virus med den klassiske Virus sound, der har gort serien legendarisk. Vi har stadig at gøre med en matrixsynth opbygget med 3 oscillatorer, 1 sub oscillator, 3 polyfoniske LFO´er, 2 multimode-filtre med saturation og 2 envelopes. Virus|TI 2 er – som sine forgængere – 16 parts multitimbral og har en masse effekter. Virus|TI er dog væsentligt udbygget og byder på mange nyheder. Læs mere herunder:

VirusControl

Foruden det nye styresystem OS3, byder Access Virus TI 2 på et nyt redesignet VST og Apple AudioUnit plugin til Mac OS X og Windows XP. VirusControl er et plugin der – via USB2 integrerer Virus|TI 2 med en Audio-/MIDI-sequencer, således at Virusen betjenes fuldstændigt som et plug-in.

Rigtig meget polyfoni

Virus|TI 2 er nu blevet optimeret og i hjertet af Virus|TI 2 banker et dual core DSP system med højhastigheds lokal bus. Altialt yder Virus|TI 2 25 % mere regnekraf i forhold til forgængeren.  Denne kombination gør det muligt at få mere end 80 stemmer under almindelige forhold. Deruover har det nye design medvirket til en forbedret responstid (= lavere latency) hvilket især er en fordel for live musikere.

WaveTable Oscillatorer

Ud over de legendariske Virus oscillatorer, giver Virus|TI 2 naturligvis også mulighed for Wavetable oscillatorer, og lukker dermed op for andre lydmuligheder. Wavetable oscillatorerne kan naturligvis kombineres de øvrige Virus oscillatorer.

HyperSaw Oscillatorer

En særlig oscillator der består af op til 9 oscillatorer. Mængden af oscillatorer kan vælges i realtime, hvilket ogå gælder parametrene relativ detune og panspread. Hver af disse oscillatorer har desuden sin egen parallelle suboscillator. 

Større modulationsatrix

Modulationsmatrixen består nu af 6 slots, hver med 1 source og 3 destinationer.

Delay og rumklang for hver Part

Som noget nyt er der kommet separat delay og rumklang for hvert af de 16 lag i Performance Mode.


Programmérbar arpeggiator

På Virus|TI 2 er det  muligt at programmere et arpeggiator pattern på op til 32 steps for hvert enkelt patch.

Display og færre menusider

Displayet  viser op til 4 rækker tekst i og på mange menusider vises 3 parametre ad gangen, hvorved sidetallet i er reduceret til 1/3.


Professionel lydkvalitet

Virus|TI har 6 balancerede udgange med +4 dB lydstyrke, og en soft limiting algorithm switch. Konverterne fungerer med D/A konvertering på op til 192 kHz i 24 bit. Hertil kommer digital S/PDIF ind- og udgange (44,1 eller 48 kHz samplerate) og en hovedtelefonudgang, naturligvis.


Nye effekter

Virus|TI 2 har fået en ny stor vifte af vellydende effektalgoritmer:

  • Character – lader dig farve klangen af Virus TI 2 efter eksempelvis klassiske analogsynths
  • Stereo frequency-shifter og en ny ringmodulator inspireret af gamle stompbokse
  • Nye distortioneffekter med forbedrede dynamiske egenskaber – alt fra subtil varme til samplerate og bit revamping
  • Tape Delay – klassisk effekt til dig med hang til de fede gentagelser;-)
  • Lavere vægt

Hukommelse

1024 RAM and 3328 ROM baserede lyde, 16 inkorporerede multipatches sammen med 112 konventionelle multi slots, 16 parts i multimode.


Anmeldelse:

Det vil fylde alt for meget at beskrive features for Virus Ti.
Det er den mest avencerede og omfattende harware VA synth der findes.

Hvordan lyder den…hvor godt lyder den? Det er måske en smagssag. Virus vs. Nord Lead har alle dage været lidt ligesom Mac vs. PC. Det kommer meget an på smag. Der går meget snak om, hvorvidt Nord Lead kommer en smule tætter på at lyde 100% analog end Virus gør.
Det er muligt, men Virus slår altså Nord Lead på features…flere gange! For at gøre det kort, så kan jeg hurtigt nævne at Virus er 16 parts multitimbral, hvor Nord Lead er 4 parts. Virus har en af de mest omfattende, vellydende og stærke effektprocessorer nogensinde indbygget i en synth – herunder også Workstations. Jeg har faktisk oplevet, at der udkom gratis updates, der tilførte effekter, som ikke var i synthen, da jeg købte den.
Nord Lead har indtil version 4 ikke haft indbyggede effekter.
Man siger at Nord Lead har hands on til alt. Det har Virus ikke. Men de features der kræver, at man går i menuen, er de features, som de andre ikke tilbyder.

Men alligevel har jeg solgt min Virus Ti for muligvis at skifte over til Nord Lead. Hvorfor? Fordi Virus Ti er en stor og tung sag. Når jeg havde den sin flightcase, så vejede den godt over 20 kg, og var meget uhåndterbar. Nord Lead er let som en fjer og de dertil designede gigbags kan bæres på ryggen.
Det slags har betydning for mig, da jeg overvejer at stille bilen og bruge cyklen noget mere 😉

For lige at komme tilbage til lyden af Virus kontra lyden af konkurrerende synths…
Synthesizere laver ikke lyden…det gør du.
Access tilbyder fremragende service. Der kommer konstant nye gratis opgraderinger og forbedringer til fri download. Har du nogle problemer, så bliver de hurtigt løst via mail. Jeg har flere gange skrevet direkte med nogle af de øverste hoveder fra Access. Det betyder meget for dem, at deres produkter er top notch og at alle deres kunder er happy campers 🙂

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Focusrite Scarlett 18i8 Gen2
Lydkort

Anmeldelse: Focusrite Scarlett 18i8 Gen2

USB-2.0 lydkort med 18 ind/8 ud inkl. 4 Focusrite Pre-amps, 2 SPDIF, 8 ADAT ind, MIDI ind/ud. Inkl. stor softwarepakke med bl.a. Softube Time og

AKG K240 Studio
Studie

Anmeldelse: AKG K240 Studio

Hovedtelefoner. Halvåbne. AKG´s hovedtelefoner har i årevis været førende i studie-miljøer verden over. Specielt deres Studio-serie er kendetegnet ved et let design og rigtig god