Yamaha HS8 Aktiv Studio Monitor

Anmeldelse: Yamaha HS8 Aktiv Studio Monitor


Aktiv 2-vejs studie monitor med 8″ bas og 1″ diskant, 120 watt. Stk. pris.

HS-serie aktive monitors har arvet den underliggende filosofi omkring præsision og detaljeret gengivelse som har gjordt Yamaha monitors til standarden i mange studier verden rundt. Serien gengiver lyden ufarvet med nærmest lineær frekvensgang, og med nyudviklede transducere, en frekvensgang op til 30 Khz. 

Kabinettet på Yamaha HS8 er udformet sådan, at uønsket resonans og vibrationer bliver minimeret, bl.a. takket være en ny samleteknik hvor alle hjørner er konstrueret med tre-delt gering teknik. Dette giver en stabil, resonansfri og utrolig stærk konstruktion. En perfekt monitor til hjemme- og projektstudier samt filmkomponister.

Specifikationer – Yamaha HS8

  • 2-vejs basrefleks bi-amp nearfield studie monitor
  • Enheder: 8″ basenhed og 1″ dome tweeter
  • Frekvensgang 38Hz – 30kHz
  • Udgangseffekt 120 Watt, 75W LF plus 45W HF
  • Indgange XLR og jackstik balancerede eller ubalancerede signaler
  • Kontroller for styrke (+4 dB / center klik), EQ: Høj Trim omskifter (+ / – 2dB in HF) / rumregulering (0/-2/-4 dB under 500Hz)

Anmeldelser:

YAMAHA HS 8

Ville ind for at købe HS80, men blev så gjort opmærksom på den her nyere model.
Skulle så også lige høre bla. Genelec modellen der koster næsten 4 gange så meget og ja uanset hvor meget godt jeg har hørt om mærket, så lyttede jeg ikke mere til dem end i 10 sek…
Var i mine øre en rent ud sagt klam mellemtone i dem, så der blev de penge så sparet 🙂
Købte så et par af de billige Monitorstativer så de kom op i øre højde og ikke i alt muligt andet 😉
Nå men efter de blev sat til, bemærkede jeg med det samme støj fra en mic. indgang, som jeg ikke før havde hørt og ja da det blev fikset, kunne jeg så også tydeligt høre støj fra en af mine VST Synths….
Så ja er virkelig afslørende højtalere og så nu blevet muligt for mig at høre hvad jeg faktisk laver med lyden, når jeg piller og ikke mere bare køre bob bob stilen 😛
Derfor et SUPER Køb !!!


Active Heaven..

Jeg har lyttet til mange forskellige højtaler både passiv og acitve fra. f.eks B&O og Linn Akubarik som er langt dyrere end HS8 som alligevel ikke kan hamle op med disse små vidunder.
Hifi industrien har i årevis fodret forbrugerne med dyre vodoo kabler, ‘magisk afkobling’ og dårlige passive højtalere der farver lyden.

HS8 formår at præsenterer lyden på den mest naturtro måde som er utrolig vanedannede som kun de bedste aktive højtaler formår.
Man fornemmer godt at Yamaha har haft pianister indover produktionen af denne speaker, da gengivelsen af klaver bare af en af den mange stærke sider.. bare tænk Ray Charles 😉
Vokaler står skarpt præcist og så levende man aldrig har hørt bedre, ligesom trommerne også bare lyde lækre tørre og ikke skær i ørene på cymbals som på så mange andre højtalere.
Selv bassen er perfekt artikuleret, den kommer og giver dig en lussing i fjæset, men kun når dit track beder om det..
Det sværeste for en speaker en gengive er vokaler og klaver og den gør HS8 til mester, tag selv ned og lyt 😀

Jeg vil ikke tøve et sekund om at anbefale Yamaha HS8 som BEST BUY op til 30K.. Disse højtalere er latterlige billige for hvad de præsterer.
De eneste jeg har hørt der kommer på samme niveau er de engelske aktive fra AVI, som har indbygget DAC er mere beregnet til Hifi.
Snyd ikke dig selv med gammel passiv højtaler og forældet forstærker som kvæler musikken, tag ned og lyt og hør hvordan musikken i virkeligheden skal lyde 😀


Jeg elsker lyden fra mine HS8

Jeg har nu haft disse Yamaha HS8 et par uger. Jeg syntes de lyder godt til det musik jeg laver, rock, pop og radio hørespil. Før brugte jeg høretelefoner beyerdynamic DT 770 PRO 250 ohm og det gør jeg stadig når jeg indspiller og laver første løse mix. Det er mere for at skåne min naboer, da jeg bor i lejlighed. De spiller også godt når jeg ikke har skruet ret meget op når bare jeg sidder 100% i the sweetspot. Senere når jeg laver “rigtig” mix af sange skruer jeg lidt op. Jeg har prøvet at tage to mix af en sang med ud og hørt sangen på andre anlæg. Et mix jeg har lavet med høretelefoner og et mix hvor jeg brugte HS8’erne. Det mix hvor jeg brugte HS8’erne var det mix der have den rigtige sound.

Jeg købte også nogen Supreme Speaker Pad SP7 og de står på to små kasser så de er hævet lidt op, 20 cm så 1″ diskanten er i øre højde.

Det gjore mig også glad da jeg i instruktions bogen så de viste et Steinberg UR28M usb lydkort i deres tegninger. Det er nemlig et sådan usb lydkort jeg har.

Jeg har siden jeg fik dem hjem brugt dem på et spisebord som står mit i et rum. Da jeg flyttede dem over til mit skrivebord kunne jeg høre en dyb rumlen i bassen og fandt ud af de stod for tæt på en væg, jeg flytede dem lidt, ca 26 cm fra væggen og legede med Room Control og fik rumlen fjernet ved at sætte dem på -2 istedet for på 0.

Jeg bruger dem også til at se og høre DVD film med musik på PC’en. F.eks Alice Coppers koncert DVD Live at Montreux lyder super godt, sikken sprød bas lyd der er i dem og Michael Jacksons This is it har jeg hørt med HS8erne og her lyder de også flot.
Selv en DVD med gode gamle Slade lyder de rigtig fedt.

Også en stor tak fordi 4sound sendte dem så hurtigt til mig. Og tak for hjælp da jeg ringede og ville høre hvad jeg skulle købe af monitors. God hjælp i telefonen

(Fotos er fra dagen jeg fik dem hjem og jeg lige satte det hele til i stuen for at teste det hele.)


Store monitors

Har lige fået dem og spillet mindst 3 timer, de er store og med masser af power, ingen frekvensområde virker unaturlige i lydstyrken, de er nemme at tilslutte og bruge, selv om de er lidt store, 40 mm skumunderlag fra 4sound gir lige lidt ekstra i højden til diskanten men tror de 7.5 cm fra et sæt isoacoustics vil være perfekt til mig.

Der er ingen behov for en subwoofer med mindre man mixer musik med kirkeorgle og speciel techno musik med bas fra ca 40-20hz (hs8 subben går ned til 22hz)

Havde forventet at de var mere kliniske og analystisk i lyden, som de ikke er, men spille godt det gør de, bruger dem til at lytte til musik med, ikke pladeproduktion

Mest negative er omkring kantophænget(der hvor det hvide del af membranen begynder og selv kantophænget) der ser mindre pænt ud, ikke en finish til topkarakter,plastik rammen med de 6 skruer ser billige ud,den ene højtaler jeg har, havde fået et lille svagt slag,hak i kanten på fronten og måske er der susen fra forstærkeren, som der nogen steder har været skrevet noget om med den gamle model, hvor de begge to vidst nok har samme forstærker (køre balanceret med et presound 22vsl lydkort)


Super Lyd, Super Kvalitet, Super Pris

Yamaha HS8 gør sit arbejde suverænt. Jeg har købt to højtalere, og har udfordret dem til lidt af hvert. De yder rigtigt godt, lige meget om det er stille musik(alá blues), rock eller noget House, hvor der er massere af bass. Man kan høre alt helt ned til den mindste detalje, hvilket jeg er super tilfreds med, fordi jeg selv producerer house musik.

Har både prøvet at spille FLAC musik & MP3 musik, og de/den klarer begge slags suverænt.

Det skal lige siges, at de kan spille meeeeget højt, så de kan også bruges til fester.


En god højttaler med små fejl-

En dejlig lyd, uden nødvendighed af Sub.. jeg syntes dog de har et dyk i den høje ende af mellemtonen.. kan ikke helt forklare, det er som om den er dæmpe i et lille område.. og det er i forhold til min gamle B2031A. men HS8 er dog på ALLE andre punkter en meget bedre højttaler, med god fornuftig bund, uden at være hård. og blid diskant uden at være tværet ud. bruger den som Stue højttaler dejlig lyd.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Epiphone SG G400 Pro Cherry
Guitar

Anmeldelse: Epiphone SG G400 Pro Cherry

El-guitar med krop af mahogni, mahognihals med Rosewood gribebræt, Alnico Classic PRO pickupper. Epimanondas Stathopoulos grundlagde Epiphone i 1924. Han var græsk indvandrer i New

Korg Pa4X 61
Keyboard

Anmeldelse: Korg Pa4X 61

Avanceret arrangementskeyboard med 61 semi-vægtede tangenter, mere end 1500 lyde, sampling, over 500 styles, digitale drawbars, TC Helicon Voice Processor. Pa4X Professional Arranger er mere

Foamzorb LFtrap 300 Masterpack
Studie

Anmeldelse: Foamzorb LFtrap 300 Masterpack

Basfælde – lydabsorberende skum, 4 stk. Basfælder, 4 stk., 30 x 30 x 60 cm.Benyttes til absorbering af lyd i studier og andre steder hvor