Bedste studie mikrofon i test

Skal du finde den bedste studie mikrofon, så skal du læse med her, hvor du finder eksempler til lige det behov du har. Du kan også finde forklaringer på, hvorfor du bør købe en studiemikrofon, og hvordan de er forskellige fra normale mikrofoner.

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er en studiemikrofon?

  En studie mikrofon er et vigtigt værktøj til ethvert studie. Det fanger lyd, der ellers ville blive uhørt, som en sangeres åndedræt eller en violins hvinende klang. En god studiemikrofon vil være i stand til at fange nuancer inden for rækkevidde og tone, mens den stadig lyder klar og tro mod den originale optagelse.

  Hvis du ønsker at købe en ny mikrofon, her er nogle oplysninger om, hvad de er! Der er tre forskellige typer mikrofoner: Omni directional, Cardioid og Hyper-Cardioid.

  “Omni” er den generelle kategori, der omfatter kardioidmikrofoner; disse er de bedste til optagelse af vokal og instrumenter, hvad angår lydkvalitet. “Cardioid” mikrofoner er designet til kun at optage lyd, der kommer direkte til dem. Mikrofoner af typen “Hyper-kardioid” optager lyd foran eller bag dem (det er det, der gør det til “hyper”).

  Det næste afsnit handler om at vælge din studie mikrofon. Hvis du vil optage instrumenter, skal du vide, at en “dynamisk” mikrofon er den bedste instrumentmikrofon. Til vokaloptagelse er de bedste mikrofoner kondensatorer. Dynamiske mikrofoner er normalt billigere end kondensatormikrofoner, men kan let opfange plosiver (“p” og “b” lyder specifikt). Kondensatormikrofoner tilbyder lav støj og maksimalt dynamisk område, men kan opfange enhver lyd, der er i nærheden. Kondensatormikrofoner opfanger ikke vibrationer gennem gulvet som dynamiske mikrofoner, men optager ekkoer og efterklang i dit akustisk behandlede studie.

  Bør jeg købe en studie mikrofon?

  Microphone

  Ved hjælp af en højkvalitets studie mikrofoner kan din stemme høres tydeligere og med mindre forvrængning. De er dyre og må derfor betragtes som en langsigtet investering. Om du skal eller ikke skal købe en mikrofon, afhænger af årsagerne til, at du vil have en, samt hvad du har råd til.

  Hvis du tænker på at lave en lydoptagelse i studiet, skal du på forhånd overveje, om du er egnet til jobbet og om det virkelig er det du vil – for en studie mikrofon er ikke gratis.

  Det afhænger også af, om du vil synge eller spille musik. Hvis du spiller instrumenter, især hvis du forsøger at synge i et band, er det meget sandsynligt, at du bliver nødt til at investere i den bedste mikrofon til musikoptagelse. Du skal også overveje, om din stemme skal forstærkes eller ej. I så fald vil dette igen have betydning for, om du skal købe en studiemikrofon eller ej.

  Der er mange, der siger, at det er bedre at bruge de bedste mikrofoner, fordi de producerer klarere lyd end billigere, selvom deres lydkvalitet ikke er fremragende.

  Hvordan er en studie mikrofon anderledes fra en normal mikrofon?

  Guitareffekter bliver brugt af guitarrist

  Den største forskel mellem en studie mikrofon og en normal mikrofon er, at en studie mikrofon har et større område og bedre følsomhed. Studie mikrofoner kan opfange mere støjsvage lyde end en normal mikrofon. Det skyldes, at studie mikrofoner kan forstærke lydbølger, der ville være for bløde til, at en normal mikrofon kan opfange, og de kan gøre det ved forskellige frekvenser, end hvad der kan opnås med en almindelig mikrofon.

  Dette gør studie mikrofonen langt mere alsidig end den almindelige mikrofon, som ikke har denne ekstra forstærkningsevne eller evne til at opfange ikke-menneskelige lyde som dyrekald eller høje fløjter. Resultatet er, at du kan bruge en studie mikrofon til feltoptagelse uden at bekymre dig om støjproblemer eller tvivlsomt opfange baggrundslyde. Af denne grund bruger den professionelle lydkarl Steven Rinella dem til sit show “Field Producers”. Folkene på iZotope har lavet en studie mikrofon kaldet RX4 for at producere de lyde, han har brug for til fortælling.

  En studie mikrofons evne til at opfange lyd ved højere frekvenser har mange fordele. For det første kan en studiemikrofon opfange lyde, som en normal mikrofon ikke kan opfange. For eksempel har den menneskelige stemme frekvenser over menneskelige hørefrekvenser, og mange fugle foretager forskellige opkald på forskellige frekvenser. Derfor er vores ører i stand til at opfange lyden af fuglenes kvidren uden problemer, mens vi ikke kan finde ud af, hvad de egentlige ord er. Studiemikrofonen kan forstærke bestemte frekvenser, som menneskelige ører ikke kan opfange, hvilket betyder, at du kan høre fuglenes stemmer tydeligere.

  Dette er også grunden til, at mange naturprogrammer som Animal Planet eller Discovery Channel bruger studie mikrofoner til at scanne lyde. Studie mikrofonen er i stand til at opfange de højfrekvente lyde, som selv vores bedste menneskelige hørelse ikke kan opfange, som lavfrekvente lyde fra spætter og deres bytte.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 0

  Bedømmelse