Jeg har altid elsket frisklavet pasta, men jeg må indrømme, at jeg ofte har valgt den nemme udvej og købt tørret pasta i stedet. Ikke fordi jeg ikke vil lave min egen, men fordi processen med en manuel pastamaskine – som min gamle Marcato Atlas – ofte krævede mere tid og tålmodighed, end jeg havde på en travl hverdag. Så da jeg fik mulighed for at teste Philips 7000 Series HR2665/96, var jeg spændt. Kunne en fuldautomatisk pastamaskine virkelig give mig hjemmelavet pasta uden besværet? Efter flere måneder med maskinen har jeg både fået succesoplevelser og lidt frustrationer, men jeg kan allerede nu afsløre, at hvis du drømmer om frisk pasta med minimal indsats, så er den her maskine en gamechanger! ### Automatikken gør hele forskellen
Noget af det første, jeg lagde mærke til, var hvor nem den er at bruge. Jeg har tidligere kæmpet med dejens konsistens i manuelle maskiner, men her skal jeg bare hælde mel i maskinen, fylde væsken på og trykke på en knap. Den indbyggede vægt sørger for, at jeg doserer korrekt, og så ælter maskinen dejen for mig. Efter et par minutter begynder pastaen at presse sig ud gennem formskiverne, og det føles næsten som magi at se tagliatelle komme ud uden at jeg skal rulle, skære eller noget som helst. Den indbyggede vejning er en klar fordel i forhold til andre automatiske maskiner, jeg har testet – for eksempel Klarstein Pastamania, hvor jeg selv manuelt skulle veje mel og væske op for at ramme den rigtige konsistens. ### Alsidighed kommer med maskinen
En af de ting, jeg især elsker, er de 8 medfølgende formskiver. Jeg har lavet alt fra spaghetti og fettuccine til penne og lasagneplader. Det gør maskinen langt mere fleksibel end en manuel model som Marcato Atlas 150, der som standard kun laver flade pastatyper – med mindre man investerer i ekstraudstyr. Derudover så håndterer Philips-maskinen alternative meltyper rigtig godt. Jeg har eksperimenteret med groft mel og endda kikærtemel uden problemer, hvorimod min manuelle maskine ofte blev for stram eller klumpede sammen, når jeg prøvede noget lignende. ### Hvordan er pastaens kvalitet?
Det helt store spørgsmål er selvfølgelig: Bliver pastaen lige så god som håndlavet? Svaret er både ja og nej. Konsistensen er en smule anderledes end den silkebløde pasta, du kan få, hvis du ælter og ruller den manuelt. Den føles lidt tættere og fastere, hvilket jeg faktisk godt kan lide i visse pastaopskrifter – især til retter, hvor pastaen skal have lidt bid, som cacio e pepe. Dog vil en pasta-purist nok stadig sværge til at lave dejen i hånden og rulle den ud med en Marcato Atlas. Hvis du går helt vildt op i traditionel pasta, skal du overveje, hvad der er vigtigst: autenticitet eller bekvemmelighed? ### Rengøring – smartere, men ikke perfekt
Et af de største irritationselementer ved min gamle pastamaskine var rengøringen. Det var et værre bøvl at få dej rester ud af krogene, og jeg måtte ofte bruge en tandstik for at få renset rullerne ordentligt. Philips 7000 Series HR2665/96 er heldigvis langt nemmere at gøre ren, fordi delene er non-stick og kan komme i opvaskemaskinen. MEN – og her kommer et vigtigt men – formskiverne har stadig små sprækker, hvor dej kan sætte sig fast. Jeg har flere gange skullet bruge den medfølgende rengøringsbørste for at få dem helt rene. Det er bedre end hos konkurrenterne, men stadig ikke helt problemfrit. ### Støj og kapacitet – et par ting at overveje
Under brug larmer maskinen en del. Den er ikke værre end en foodprocessor, men det er nok ikke en maskine, du vil bruge sent om aftenen, hvis nogen i huset sover. Det er noget, du ikke oplever med en manuel pastamaskine, men det er selvfølgelig prisen for den automatiske bekvemmelighed. En anden ting, jeg lagde mærke til, er portionernes størrelse. Maskinen kan lave op til 600 gram pasta, hvilket er fantastisk, hvis du laver mad til en familie. Hvis du derimod bor alene eller kun er to personer, så kan det måske føles som en stor mængde – men så kan du jo fryse overskydende pasta ned. ### Hvem bør købe den?
Philips 7000 Series HR2665/96 er perfekt til dig, der elsker frisk pasta, men som ikke gider bøvlet med manuelle maskiner. Hvis du vil kunne lave autentisk, silkeblød pasta hver gang, vil en traditionel rullende maskine som Marcato Atlas stadig være bedre – men hvis du, som mig, vil kunne lave frisk pasta på en travl hverdag med minimal indsats, så er Philips-maskinen intet mindre end genial. Jeg har testet adskillige pastamaskiner gennem tiden, og indtil videre er denne den nemmeste og mest alsidige af dem alle. ### Fordele:
✅ Fuldautomatisk – ingen manuel rulning eller skæring
✅ Indbygget vejning gør det svært at fejldosere
✅ 8 forskellige formskiver giver stor fleksibilitet
✅ Kan håndtere alternative meltyper
✅ De fleste dele kan vaskes i opvaskemaskine ### Ulemper:
❌ Larmer en del under brug
❌ Pastaen har en lidt tættere tekstur end håndrullet pasta
❌ Formskiverne kan være besværlige at rengøre helt
❌ Højere pris end manuelle modeller Hvis du vil have hurtig, nem og hjemmelavet pasta uden at skulle bruge tid på manuel rulning, så er Philips 7000 Series HR2665/96 den bedste løsning, jeg har prøvet.
Efter nøje overvejelse har Philips 7000 Series HR2665/96 fået en 5. plads i min top 7 bedste pastamaskiner.
Jeg har anmeldt Hemmingsen Kids Maya Laeringstarnsom næst bedste læringstårne i min test. Hemmingsen Kids Maya Læringstårn har været en fast del af vores hjem