4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Mikrofonkabel

Mikrofonkabel: De bedste i test

Når man har et band, så er sang noget af det, som de fleste har mest fokus på. Det skyldes blandt andet, at det er her, hvor det bliver tydeligt, hvilken sang der bliver spillet. Når det gælder sang, så er det vigtigt at have teknikken i orden. I et band fyldt med lækre instrumenter, så kan det være svært at høre sangeren, hvis de ikke bruger en mikrofon. For at få mikrofonen til at virke, så skal man selvfølgelig have et mikrofonkabel til at koble den op til en forstærker.

Mikrofonkabel
1. Pulse xlr til jack-kabel – Mikrofon kabelSe Prisen
2. On-stage mc12 6 xlr mikrofon ledning Se Prisen
3. Hiend XLR til minijack kabelSe Prisen

Her kan du læse alt, hvad du skal vide om mikrofonkabler, så du kan finde det, som passer bedst til dig.

Du kan finde et stort udvalg af mikrofonkabler på Danguitar.dk.

Pulse xlr til jack-kabel – Mikrofon kabel

pu pulse xlr til jack kabel mikrofon

Dette kabel er perfekt til dig som gerne vil have et rent signal fra mikrofonen til en ordentlig pris.

Fordele:

 • Robust kabel
 • Rent og støjfrit signal
 • Støbte connectors
 • 10 farvekodningsringe

Ulemper:

 • Længden er i den korte ende.

Dette kabel giver dig et rent og støjfrit signal, hvilket giver dig den bedste lyd, når du bruger den. Det rene signal er især vigtigt, når det gælder sang, da det hurtigt kan lyde skingert, hvis der er dårligt signal. Kablet er 6 meter langt, hvilket giver den en fin længde til, når du skal øve, men det er lige kort nok til at blive brugt, når du optræder.

Kablet er et skærmet kobberkabel med støbte connectors, så du skal ikke være bange for, at det går i stykker.

Det kan være svært at finde rundt i alle de kabler, som der bruges, når man skal opsætte et bands lyd. Derfor kommer dette kabel med 10 forskellige farvede ringe, så du nemt kan farvekoordinere ledningerne, så du nemmere kan finde rundt i dem.

Kablet er et XLR til jack, så den er lavet til at koble mikrofoner op til en forstærker.


On-stage mc12 6 xlr mikrofon ledning

on stage mc12 6 xlr til xlr kabel 1 8 meter

Dette kabel er perfekt til dig, som enten ikke har brug for så lang en ledning eller skal bruge lidt ekstra længde på en ledning, som du allerede har.

Fordele:

 • Kobberkabel
 • Robust
 • XLR-til-XLR

Ulemper:

 • XLR-til-XLR
 • Længden.

Dette kabel er lavet som et XLR til XLR, det betyder, at du ikke kan koble den op til en forstærker, som bruger jack. Du kan til gengæld bruge den, som en forlænger til det mikrofonkabel, som du bruger i din forstærker. Den er især god, hvis du gerne vil have lidt ekstra længde på din mikrofonledning, når du skal optræde. Den kan også bruges, hvis din forstærker eller input er lavet til mikrofoner, da de typisk bruger et XLR-kabel.

Kablet er et 22 AWG kobber kabel, hvilket giver dig et robust kabel med god lyd. Et kabel med dårligt signal kunne gøre, at du vil kunne komme til at lyde værre af at bruge det, hvilket som regel ikke er formålet med en mikrofon. Det skal du dog ikke være bekymret for med dette kabel.

Kablet har en længde på 1,8 meter, hvilket ikke giver dig mulighed for at bevæge dig så meget rundt, men det er perfekt til dig som indspiller musik i et lille studie eller på dit værelse, hvor du står stille eller sidder ned. 


Hiend XLR til minijack kabel

xlr minijack mikrofonkabel

Dette lille kabel er perfekt til dig, som indspiller musik på din computer, tablet eller telefon.

Fordele:

 • Mini-jack
 • Kraftig kvalitet
 • 3 meter

Ulemper:

 • Kan ikke bruges på en forstærker.

Dette kabel er perfekt til dig, som er ny i musikbranchen. Det er langt fra alle, som har råd eller mulighed for at indspille i et rigtigt studie, men det betyder ikke, at de skal gå på kompromis med lyden. Med dette kabel fra Hiend får du et kabel som leverer god lyd til billige penge. Kablet er et XLR til minijack, hvilket giver dig mulighed for at koble din mikrofon direkte til din computer eller telefon, så du nemt kan lave dine egne indspilninger. Det gør det også nemt for dig at redigere lyden på din computer. Kablet er lavet i god kvalitet, så du er sikker på, at lyden er god, når du bruger det. Det hjælper også med at holde kvaliteten af dine indspilninger højt.

Kablet er 3 meter langt, hvilket gør det perfekt til indspilninger derhjemme. Det giver dig mulighed for at bevæge dig rundt, men det er ikke så langt, at det bliver uoverskueligt.

Hvilket mikrofonkabel skal jeg købe?

Der er stor forskel på mikrofon kabler, og de forskellige typer har store betydninger for, hvad du kan bruge kablet til. Et kabel er ikke bare et kabel, da det meste udstyr har forskellige inputs og outputs. Det betyder, at du skal have styr på, hvilket udstyr du bruger, så du er sikker på at købe et kabel som passer til.

Der er nogle mikrofon kabler som har XLR connectors i begge ender. Dem kan du bruge som forlængere, hvis du skal bruge et langt kabel, eller som adapter, hvis du har udstyr, som kræver et XLR-input. Der findes også mange XLR-kabler som kommer med et jack-stik. De er lavet til at kunne kobles til langt det meste udstyr, da jack-stikket er det, som bliver brugt mest. Det er en god løsning til dig, som bruger forstærkere til din mikrofon. Der findes også mikrofonkabler, som kommer med et mini-jack. Det er det stik, som du finder på dine høretelefoner. Det betyder, at det kabel kan kobles til din computer, hvilket gør det nemt for dig at indspille musik derhjemme. Hvilken mikrofonledning du skal købe går meget an på, hvad du skal bruge den til. Der er også mange som har flere forskellige mikrofon ledninger, så de har en til forskelligt brug. Du vil for eksempel sjældent bruge det samme kabel, når du optræder, som når du indspiller.

Hvad er et mikrofon kabel?

Et kabel er ikke bare et kabel. Der er stor forskel på kabler af god kvalitet og kabler af lav kvalitet. Her kan du læse lidt mere om, hvad et XLR mikrofonkabel er, og hvordan det virker.

Det mikrofonkabel består af tre komponenter; lederen, som er de indre ledninger eller kernen, beskyttelsen, som er det gummi en ledning typisk er dækket i, og connectoren, som er enden, der leverer lyden ud eller ind.

Lederen er enten en masse små ledninger eller en kerne af typisk kobber. Det er den del af ledningen, som transporterer lydsignalet videre. For at signalet er rent, så er det vigtigt, at lederen i et kabel fungerer ordentligt. Beskyttelsen er det, som både beskytter dig og ledningen. Ledninger transportere et elektrisk signal, som bliver oversat til lyd. Det betyder, at hvis der ikke var et gummilag på ydersiden, så kunne du risikere at få stød, når du rørte ved ledningen. Udover at beskytte dig, så beskytter gummiet også ledningens yderside fra omverden. Det gør blandt andet, at der ikke kommer fugt, støv eller snavs ind i ledningen. Den sørger også for at holde selve ledningen samlet. Connectors er det, som forbinder ledningen med mikrofonen og forstærkeren. Et mikrofon kabel kaldes typisk for et XLR, da det er en XLR connector, du typisk ville finde på en mikrofonledning. Den anden ende skal passe til det input, om det så er et jack, mini jack eller et andet XLR.

Bedste mikrofon ledning i test

Der findes mange forskellige kabler til mikrofoner, hvilket kan gøre det svært at vælge. Selvom der findes et stort marked at kabler, så er det langt fra alle, som er lige gode. Du skal typisk holde dig fra dem, som ser billige ud. De vil typisk have en hårdere yderside, som næsten minder om plastik. Deres ender vil typisk også være i plastik. Når du leder efter et godt kabel, så er det bedst at gå efter et, som er fleksibelt. De vil typisk have en blødere gummioverflade, så du nemt kan bøje dem og bevæge dig rundt med dem. Derudover vil enderne typisk også være lavet i metal eller gummi, så de holder bedre.

Hvis du er i tvivl om, hvilket kabel som er godt, så kan du overveje at gå efter dem, som er bedst i test. Her er du sikker på, at kvaliteten er i orden, og du vil typisk kunne læse dig frem til, hvorfor de er gode, så du har nemmere ved at tage stilling til, om det kabel er noget for dig eller ej.

Fordele & ulemper

Der er mange fordele ved at bruge et XLR-kabel til din mikrofon, men der findes også et par ulemper. Her kan du læse lidt mere om, hvad er der godt ved et XLR-kabel, og hvad der er dårligt.

Fordele:

 • Gode kvalitets XLR-kabler har flere lag beskyttelse, så de holder længere.
 • Modstandsdygtig overfor andet signal. XLR er typisk meget modstandsdygtige overfor fremmede signaler, så som mobiler, som kan påvirke lyden.
 • Kommer med mange forskellige inputs. Der er stor forskel på, hvilket udstyr et kabel skal bruges med. Der er også stor forskel på, hvilket slags inputs som kan bruges med forskelligt udstyr. Heldigvis kommer XLR-kabler med mange forskellige outputs, så du kan få noget som passer til dit udstyr.

Ulemper:

 • Selvom et XLR-kabel kan bruges til meget forskellige udstyr, så er det ikke særlig mange instrumenter, som bruger XLR. Det skyldes, at instrumenter typisk bruger jack stik. Det betyder, at du typisk ikke vil bruge et XLR-stik til meget andet end mikrofoner.
 • Dårlige XLR-kabler er typisk meget dårlige. Det er vigtigt, at du vælger et kabel, som er lavet i god kvalitet, hvis du gerne vil have ordentlig lyd.

Bedste kabel til mikrofon

Når du skal købe et mikrofon kabel, så er det vigtigt at overveje, hvad du skal bruge det til. Hvis du skal bruge det til at spille live, så er det smart at gå efter en ledning, som er mere fleksibel. På den måde har du nemmere ved at bevæge dig rundt uden at skulle tænke på, om ledningen følger med. Hvis du skal bruge et kabel til studio brug, så er det mindre vigtigt, at du kan bevæge dig meget rundt, da du typisk står mere stille.

Længden af kablet har også stor betydning for, hvad det er godt til. Ledninger til live brug er typisk længere, så du har mulighed for at bevæge dig rundt uden restriktioner, men de er mindre praktiske i studioet. I et studio er der typisk ikke så meget plads, så der behøver du ikke at have en lang ledning, da den hurtig vikler sig ind i andre ledninger.

Det skal du vide om mikrofonkabler

Der findes som sagt et stort udvalg af mikrofon kabler, hvilket kan gøre det svært at vælge, hvilken du skal købe. Nedenfor kan du læse mere om, hvad der er godt at overveje, inden du køber et mikrofon kabel.

Kernen:

Tykkelsen på ledningen fortæller noget om, hvor god lyden er. En tykkere ledning vil typisk levere end bedre lyd og kan tit give lyden mere dybde. Hvis du gerne vil have den bedste lyd, så kan skal du gå efter oxygenfrit kobber. Det er typisk lidt dyrere, men lyden er for det meste det værd.

Shielding:

Det er dette, som beskytter lyden fra andre signaler. Det kan være din telefon eller radiobølger som kan gøre, at lyden fra ledningen bliver støjet. Uden beskyttelse, vil lyden typisk blive meget støjet, hvilket ikke er det, som du vil have.

Der er 3 forskellige materialer, som bliver brugt i shielding; aluminium laminat, tin-belagt kobber eller kobber.

Aluminium laminat er det billigste alternativ. Selvom den ikke er af lige så høj kvalitet som dem i kobber, så giver den solid beskyttelse. Du skal dog være opmærksom på, at de ikke er så fleksible.

Tin-belagt kobber er perfekt til dig, som arbejder meget med dybere toner. De leverer uden tvivl god lyd, men de er typisk meget tykke i ledningen. Du skal også være opmærksom på deres høje prisklasse.

Kobber er en god mellemting, når det gælder prisen. De giver god lyd og er fleksible, men de er ikke helt så holdbare. Du skal passe på med at bevæge dem for meget, da det kan skade ledningens inderside.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

AKG K271 MKII
Studie

Anmeldelse: AKG K271 MKII

Findes ikke til salg Vi anbefaler i stedet disse Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm. Lukket studiehovedtelefon, også velegnet i miljøer med meget baggrundsstøj. AKG´s

Korg Kaoss Pad KP3+
DJ tilbehør

Anmeldelse: Korg Kaoss Pad KP3+

Effektprocessor/sampler med sammenlagt 150 realtime-effekter, realtime-editering via touch pad, MIDI og USB. KP3+ er den seneste videreudvikling af konceptet effektprocessor og det revolutionerende trykfølsomme display

Yamaha Pacifica PAC510V
Guitar

Anmeldelse: Yamaha Pacifica PAC510V

Se hele udvalget af Yamaha Pacifica el guitarer her: https://www.gear4music.dk/da/Elektriske-guitarer/Yamaha-elektrisk/Pacifica El-guitar med krop af elletræ, ahornhals med Rosewood gribebræt, tremolo og Seymour Duncan P-Rails pickup.