4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Bedste basstrenge i test

Det er alpha og omega at man altid har gode strenge til sin bas. Måske står du og har brugt de samme basstrenge i lang tid, og tænker det tid til at udskifte dem? Hvis ja – så er du kommet til det rigtige sted, hvor du både finder en guide til om man skal købe dem brugt, hvordan man forlænger levetiden og meget mere. 

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Bør jeg købe brugte basstrenge?

  Du kan købe basstrenge brugt, men før du gør det, skal du sørge for, at basstrengene er i god stand. Hvis de ikke er i god stand, anbefales det, at du ikke køber dem og i stedet køber nye strenge. Der er en stor forskel mellem basstrenge, der er blevet brugt, og dem, der ikke er blevet brugt. Du kan se, om de er blevet brugt eller ej, ved at kontrollere for revner og andre skader på basstrengens overflade. Det er også vigtigt at vide, hvor gammel din basstreng er, fordi gamle kan udvikle revner, selvom de ikke var beskadiget da du købte dem. Dette sker, fordi metalstrengene er meget følsomme, og de kan ændre form, selv efter at du kun har brugt dem i cirka en måned eller to.

  Close-up of strings on the fretboard of a bass guitar.

  Brug af basstrenge, der ikke er i god stand, kommer til at beskadige din bas. Du kan tænke over det på denne måde: Hvis du har en rigtig flot bil, skal du købe benzin af topkvalitet. Det samme gælder, når du køber strenge til din bas – jo dyrere strengen er, jo bedre kvalitet er den, og derfor er det en bedre lyd, den producerer. Hvis du bliver ved med at bruge gamle basstrenge, der ikke er i god stand, vil din bas til sidst stoppe med at fungere fuldstændigt på grund af den ekstra skade, der kommer pga., at du bruger dårlige strenge. Det første tegn på dette vil være, at din bas pludselig går i udu og stopper med at virke.

  Hvordan vedligeholder jeg basstrenge?

  Close up view of musician plays bass guitar indoors

  Det er vigtigt at rense dine basstrenge, da de bliver meget beskidte, mens du spiller på dem. Den bedste måde at rengøre dine basstrenge på er at bruge en fnugrulle. Der er to grundlæggende måder at holde din bas ren og frisk. Dette gøres ved at opbevare din bas på et stativ, da de let kan vælte.

  Det værste, du kan gøre ved dine basstrenge, er at tage dem af og vaske dem i vasken, fordi det får strengene til at gå dårligt og ødelægge alt dit arbejde. Det bedste du kan gøre for dine strenge, er at bruge en luftfugter for at forhindre dem i at blive for tørre. Derfor er det vigtigste for dig at basstrenge opbevarer dem på et tørt sted, men lad dem ikke ligge i solen, da de ikke må tørre ud.

  Hvis dine basstrenge har fingeraftryk eller andre pletter på dem, kan en mere let rengøring være vejen at gå. Den bedste måde at rense dine basstrenge let på er ved forsigtigt at tørre den, mens du kun rører overfladen af ​​strengen med en serviet eller klud.

  Endelig er det også vigtigt at sterilisere dine basstrenge, hvis de har bakterier eller bakterier på sig, der kan få strengene til at blive funky. Du kan bruge sprit eller en desinficerende klud.

  Hvis du er interesseret i, hvordan man rengøre guitaren i sig selv, så kan du finde bedre indhold om dette her. 

  Hvordan vælger jeg de rigtige basstrenge?

  Det kan være svært at vælge de rigtige basstrenge. Her er en guide til, hvad du skal være særlig opmærksom på.

  1. For det første skal du overveje det instrument, du bruger. For eksempel, hvis du har brug for et sæt rundstykker med basstrenge til en Fender Jazz Bass, så kig på sæt, der specifikt nævner denne type instrumenter.
  2. Måling af strengene er også noget at tænke på. Lettere basser vil generelt blive foretrukket frem for tungere på grund af deres tone og fornemmelse.
  3. Endelig skal du sørge for, at strengproducentens ry er, hvad du forventer, at det skal være. For eksempel er D’addario bredt anerkendt for at lave de bedste strenge, og det afspejles i deres pris.

  En af de vigtigste ting at huske er, at der ikke er rigtige eller forkerte svar, når man vælger strenge. Det er et spørgsmål om personlig præference og hvad du kan lide at spille. Den eneste undtagelse fra denne regel er, at du skal prøve forskellige typer og finde ud af, hvilke der passer bedst til dine behov.

  Der er forskellige versioner af basstrenge. Det, der adskiller dem, er det materiale, de er lavet af.

  Jo mindre snoren er, jo mere spænding er der på dine fingre. Derfor er det en god idé at have tykkere strenge. Der er forskellige slags basstrenge med forskellige formål. Generelt anbefales det, at du har et sæt til hver type musik, du spiller. For eksempel, hvis du spiller rock, jazz og funk skal du have tre sæt strenge. Derudover er der forskellige typer basstrenge, og de findes i forskellige målere og materialer.

  Så hvilke strenge anbefales? Her er en liste over de mest populære basstrengtyper og deres fordele og ulemper:

  Roundwound basstrenge har en rund form. De har mindre spænding end flatwounds, så de giver en mere behagelig følelse og lyd. De er populære inden for jazzmusik og funkmusik.

  Flatwound basstrenge ligner roundwound, men forskellen er, at de med vilje er blevet indstillet i forskellige tykkelser – hvilket giver en ’tykkere’ og mere intens lyd end roundwounds.

  Nogle typer basstrenge har en multi-strenget stålkerne. Disse strenge er populære inden for rockabilly -musik.

  Coated bass strings har en gummi eller polyurethan belægning på dem. Dette får strengene til at holde harmonien længere og hjælper med at reducere fingerknirk. Nogle mennesker kan dog finder dem mindre komfortable end normale strenge.

  En “almindelig” version er snoreformet uden belægning. De er populære inden for rock- og jazzmusik.

  Disse kaldes også undertiden “flatwound” eller “groundwound” basstrenge. I dette tilfælde er strengen formet med en flad overflade (som en violinstring). Nogle mennesker foretrækker dem, fordi de har mindre fingerknirk og er lettere for fingrene. Du kan dog opleve, at følelsen er mindre behagelig end normale strenge.

  Bassens historie

  Basguitaren blev opfundet i 1930’erne. Dens navn er forkortes ofte bare til bas, selvom dette teknisk set er forkert. Instrumentet har fire strenge og en lang hals, der kan plukkes eller bukkes.

  Basguitarens tidlige historie kendes ikke fuldt ud, men det menes, at de første elektriske instrumenter blev skabt i begyndelsen af ​​1930’erne af George Beauchamp, som derefter arbejdede for National Guitar Corporation of America (senere kaldet Rickenbacker).

  Closeup High Angle View Of Bass Guitars

  Det er sandsynligt, at disse først blev designet som et alternativ til opretstående basser, som var meget dyre på dette tidspunkt; men de kunne ikke følge med petroleum eller elektricitet på scenen. I midten af ​​1930’erne var de første elbasister blevet født, og elbasser var meget populære.

  I 1960’erne begyndte bands at skabe deres egne lyde med tilpassede forstærkere, effekter og højttalere. Indførelsen af ​​disse optrådte i sangen “The Little Old Lady from Pasadena”. Sangen blev et kæmpe hit med sin lyd, der blev skabt af en gør-det-selv-tilgang. Leo Fender begyndte at fremstille sine egne versioner af sådanne instrumenter; introducerede den meget succesrige Fender Precision Bass i 1951.
  I de næste par årtier dominerede Fender basser musik. Elektriske og opretstående basser blev fremstillet af en række virksomheder, herunder Rickenbacker, Gretsch og Epiphone. Den mest berømte af disse producenter var Rickenbacker, som begyndte at lave Thunderbird -basen i 1968. Efterhånden som tiden skred frem ad, begyndte mindre virksomheder at producere deres egne versioner af instrumentet med Sadowsky Guitars som en af ​​de mest berømte.

  På trods af sin popularitet er elektriske basser blevet stærkt kritiseret for ikke at have den samme lyd som akustiske basser. Akustiske spillere mener, at disse er mere præcise, og derfor bruger mange professionelle studier dem i stedet for elektriske instrumenter.

  I dag er basguitaren et af de vigtigste instrumenter i moderne musik. Berømte basister der har brugt bassen inkluderer Paul McCartney, John Entwistle of The Who og Geddy Lee fra Rush.

  Hvis du er mere interesseret i bassens historie kan du læse mere her.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 2

  Bedømmelse