Vox AC15C1 rørforstærker

Anmeldelse: Vox AC15C1 rørforstærker


Rørforstærkercombo på 15 watt med 3x12AX7 og 2xEL84 rør, 12″ Celestion G12M Greenback højtaler, 2 kanaler og rumklang.

Da den første gang blev introduceret i 1958, blev AC15 hurtigt en populær forstærker blandt guitarister over hele verden. Baseret på mere end 50 års erfaring med AC-serien, har Vox nu lanceret denne AC15C1 Custom som det nyeste eksempel på den fremragende og velkendte Vox-tone.

Vox AC15C1 Custom er en guitar comboforstærker hvis lyd er baseret på 2 kanaler: Normal og Top Boost. Hver kanal er udstyret med sin egen volume kontrol, og Top Boost kanalen byder på nogle yderst aktive diskant og bas tonekontroller. Denne kombination af kanaler giver en overflod af lydmulighedder at vælge imellem, så du kan dreje dig ind på den lyd du skal bruge. Dog forudsat at det er en Vox tone du går efter!

Begge kanaler benytter sig af Tone Cut og volume kontrollen i master sektionen. Tone Cut kontrollen påvirker lyden i forstærkerens effekttrin og ikke i forforstærkeren, sådan som man normalt ville forvente det – dette giver en ekstra mulighed for at forme tonen som man ikke finder i andre forstærkere. Master Volume kontrollen arbejder sammen med de individuelle volume kontroller på hver kanal. Ved at afbalancere de individuelle volume og master volume kontrollen, kan du dreje dig ind på forskellige grader af gain, lige fra en flot ren tone til en stærkt forvrænget guitar lyd. Du har yderligere mulighed for at påvirke lyden hvis, du aktiverer den indbyggede tremolo-effekt, hvor både hastigheden og dybden kan justeres, og med den varme fjeder rumklang som alle Vox Custom forstærkere er udrustet med.

Vox AC15C1 Custom er en rørforstærker som er bygget op omkring 3 x 12AX7 preamp rør og et par EL84 rør som driver en enkelt 12 “Celestion G12M Greenback højttaler. Alle guitarforstærkere i Vox Custom Serien har en ekstra højttaler udgang som gør det muligt at tilslutte et højttaler kabinet, hvis man har brug for at kunne flytte noget mere luft. Bruger man denne udgang vil forstærkerens indbyggede højttaler blive sluttet fra. Derudover har Vox AC15C1 en yderligere højttaler udgang som du kan bruge til at køre et ekstra 16-ohm kabinet sammen med de interne højttalere.


Specifikationer AC15C1 Custom

  • 15W rørforstærker combo
  • 1 x 12″  Celestion G12M Greenback højtaler
  • 3 stk. 12AX7 og 2 stk. EL84 rør
  • Normal og Top Boost input
  • Rumklang
  • Tremolo med Depth og Speed kontroller
  • Master Volume og Tone Cut
  • Mulighed for tilslutning af footswitch (Vox VFS2)

Anmeldelser:

En fornøjelse

Jeg har nu haft min forstæker i ca. 6 måneder og er ret glad for den. Vox sounden er nok kendt af de fleste der spiller guitar og AC15C1 er et glimrende bidrag til VOX serien. Forstærkeren er “kun” på 15W, men kan spille utrolig højt. Jeg bruger primært min til studiebrug og det er yderst sjældent at jeg passerer klokken 12, medmindre jeg ønsker en cranked sound.

Til clean sounds, synes jeg forstærkeren leverer til 5 stjerner. Det er supernemt at både ramme og optage en stor og åben, lækker og varm rørlyd. Er man f.eks. til U2 toner bliver man hurtig tabt i drømmeverden når man parrer den med en god delay. Et minus ved forstærkeren er, at den ikke er glad for typiske midboost pedaler som f.eks. tubescreamer des lign. Det tog mig lang tid at finde noget der fungerede ordenligt i mine ører, men det kan sagtens lade sig gøre. Den er glad for pedaler som f.eks. Crowther Hotcake og den billige Pro Cat RAT, som fungerer glimrende med denne forstærker. Dog lidt irriterende at den er så “kræsen” med drive pedaler, hvorfor jeg giver den 4 istedet for 5 stjerner. Overvejer du at købe forstærkeren og allerede har de pedaler du skal bruge, vil jeg anbefale at prøve dem af sammen med forstærkeren inden et køb.

Jeg vil endvidere fremhæve både tremoloen og fjederrumklangen som er af absolut høj klasse. Jeg er ovenud tilfreds med min, og selvom jeg både ejer og planlægger at anskaffe, mig dyrere og “bedre” forstærkere, vil min AC15C1 altid bevare en speciel plads i studiet.


Rør uden at ørene falder af

15 W lyder ikke af meget, men det skal man ikka lade sig nare af. Jeg har spillet et telt op med 160 spisende gæster med min.
Til hverdag bruger jeg den mest i øvelokalet, hvor jeg ikke har nogle problemer med at spille et akustisk trommesæt op, hverken når jeg spiller rytme eller lead.
Hvis du er til wox sound, så kan jeg fint anbefale dette produkt, der er mere end rigelig lyd til de fleste.


En gammel klassiker!

Meget simpelt sagt; En fænomenal forstærker!

1. Der er masser af lyd til de fleste jobs!
2. Forstærkeren er MEGET følsom og detaljeret i sin clean lyd.
3. Man ved at man ikke kan gå galt i byen hvis man helt enkelt ønsker en clean lyd eller vil cranke den op og få den der klassiske British Rock lyd, som alle kender.
4. Forstærkeren presser faktisk én til at blive en bedre guitarist, for den er meget følsom og forstærker ALT – Også dine fejl! Det kræver lidt tilvænning, men godt i sidste ende.

3 ting du skal overveje, hvis du vil købe den:

1. Hvis du skal kunne skifte mellem clean lyd og crunch så har du brug for en A/B boks, for forstærkeren har to forskellige inputs til de to kanaler.
2. Ikke verdens flotteste forstærker, medmindre man overvejer de retro Limited Edition modellerne i blå, lilla, rød osv. Pålideligheden er dog i top!
3. Du må leve med at forstærkeren kun har én enkelt og meget karakteristisk lyd. Clean lyden er utrolig “flat sounding” og en af de mest rene lyde jeg har hørt, og ligeledes er crunch lyden meget British-Rock lignende og kan altså ikke justeres andet end hvor meget du vil presse rørene og så med en 2-band EQ. Derfor er forstærkeren ikke særlig alsidig.

Jeg håber det var til hjælp for jer, der overvejer at købe en AC15. Forstærkeren fejler INTET, men det handler mere om hvad lyd man godt kunne tænke sig.


Lækker mellemtone og super til acoustisk

Jeg var på udkig efter en god rock combo. Det skulle være rør og jeg spiller ikke for flere tusinde mennesker, så den behøvede ikke at brøle.

Efter at have prøvet samtlige fender hotrods og blues´som også er lækre, savnede jeg generelt bare noget mellemtone (vigtig), og at den ikke behøvede at blæse ruderne ud i øvelokalet.

Så fandt jeg den her frem i butikken og satte min guitar i og var solgt. Solgt fordi den, havde en fed rør clean lyd.

Og den er god med pedaler. (Det siger alle selvfølgelig, men det er den faktisk).

Derudover har jeg også indsat min halvakustisk western i og det er lækkert. Nok til at jeg ikke vil overveje en Fishman til den!

Det jeg ikke er vild med er at der ikke følger en pedal med og at Tone Cut ved siden af Master Volume ikke rigtig har nogen effekt. Og det er lidt bøvlet med to jack stik til Normal og Top Boost. Havde været nemmere med en channel select og en pedal med i hatten.
Men det er åbenbart VOX og det er ok, taget i betragtning med den lyd jeg har fået for de penge!

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Stroboskop til en koncert
Lysudstyr

Bedste stroboskoper i test

For bare 4-5 år siden kunne man ikke få stroboskoper med farver eller LED teknologi. Markedet er gået stærkt og nu kan man endda få