Roland RD-2000

Anmeldelse: Roland RD-2000

Produktet er udgået. Vi anbefaler som en god og lignende erstatning: Roland FP-60 BK. Find den billigst lige nu: her.


Stagepiano til scenen og til studiet med progressive hammer-action tangenter, 2 uafhængige lydmoduler, 8 zoner som kan spille og kontrollere interne og eksterne lyde samt software instrumenter.

RD-2000 er en drøm for den udøvende pianist og keyboardspiller til scene eller studiebrug. Pianoet er udstyret med to lydmoduler med Rolands bedste akustiske og elektriske klaverer, samt de bedste styringsmuligheder, Roland nogensinde har lagt i et stagepiano. Der er et stort udvalg af førsteklasses ensemblelyde, der kan anvendes til alle former for musikalske opgaver, samt to Wave-udvidelses-slots hvor du kan tilføje endnu flere lyde. Og med den nye innovative og moderne brugerflade, er RD-2000 det perfekte instrument til scenen og til at arbejde sammen med nutidens software-baserede instrumenter.

Specifikationer:

 • Næste generation af RD stagepianoer med 2 uafhængige lydmoduler og moderne kontrol-funktioner
 • Dedikeret akustisk klaver lydmodul med den nyeste Roland-teknologi, der giver en autentisk, overtonerig og detaljeret lyd med fuld polyfoni
 • Andet lydmodul er SuperNATURAL-baserede med 128-stemmig polyfoni med elektriske klaverer og ekstra lyde (kompatibel med RD-800 Live Sets)
 • Otte drejeknapper med LED-status indikatorer og ni skydeknapper til realtime styring af lyde og effekter
 • Otte zoner der individuelt kan spille lydkombinationer af interne og eksterne lyde (herunder softwareinstrumenter)
 • PHA-50 keyboard konstrueret i en hybrid af træ og støbt materiale, der giver en fantastisk spillefornemmelse og stor holdbarhed
 • Klassiske elektriske klaverer, herunder Rolands legendariske RD-1000 og MKS-20
 • Gengivelser af klassiske analoge effekter, herunder BOSS CE-1 Chorus, Roland Dimension D og meget mere
 • Over 1100 ikke klaverlyde, heriblandt orgler, strygere, messingblæsere, synthesizere og mange andre
 • To Wave-udvidelsespladser til indlæsning af ekstra lyde hentet fra Rolands Axial website, herunder lyde fra tidligere RD-seriers pianoer
 • 100 Scene hukommelsespladser til at gemme og hente opsætninger ved blot ét tryk
 • Traditionelle Roland pitch/mod-pind og to kontrol-hjul
 • 24-bit/192 kHz USB audio/MIDI interface

Mere information:

RD-2000’s akustiske klaverlyde er fantastiske. Instrumentet benytter Rolands allernyeste klaver-teknologier og V-Piano-forskning, hvilket betyder, at den akustiske klaverlyd er utrolig naturlig, responsiv og overtonerig. Det dedikerede akustisk lydmodul har total polyfoni, så du kan spille autentisk klavermusik uden nogen form for kompromisser.   

Det andet lydmodul er SuperNATURAL-baseret, hvilket giver RD-2000 adgang til en lang række klassiske elektriske klaverer fra ’60erne, ’70erne og ’80erne. I dette lydmodul findes også den nyudviklede genskabelse af RD-1000 (den allerførste RD-stagepiano) og MKS-20 lydmodulet fra 1980’erne. Med Rolands SA-teknologi genskabes disse instrumenters unikke og karakteristiske lyd, der er let genkendelig fra den tids plader. Vintage-effekter er også indbygget i instrumentet, så du fx kan tilføje den berømte BOSS CE-1 Chorus og Roland SDD-320 Dimension D.

PHA-50 progressive hammer-action tangenter med Escapement er det ideelle klaviatur til at spille RD-2000’s responsive akustiske og elektriske klaverlyde. Dette innovative klaviatur med tangenter der er fremstillet af træ og støbte materialer, kombinerer klassisk spillefornemmelse med robusthed og holdbarhed. Sammen med Rolands avancerede sensor-mekanisme og hammer-action design, leverer PHA-50 en spillefornemmelse som på et autentisk flygel, og dine fingre vil straks føle sig hjemme på klaviaturet.

Med den intuitive brugerflade og navigation bliver live-optrædener med RD-2000 pærelet. Otte drejeknapper og 9 skydeknapper giver kontrol over lydene, effekterne og meget mere, og knapperne har LED-indikatorer for præcis justering af parametrene og der er øjeblikkelig visuel feedback.

RD-2000 arbejder med otte forskellige zoner, som kan spille forskellige lyde i forskellige tonelejer. Du kan også oprette lyde, der kombineres i op til otte lag. Og med den nye Scene-funktion, kan du gemme 100 forskellige øjebliksbilleder af hele keyboardopsætningen og hente dem igen, ved et enkelt knaptryk mens du spiller.

Udstyret med Rolands klassiske pitch/mod-pind og to modulations-hjul, giver RD-2000 keyboardspilleren mulighed for at tilføje forskellige udtryk til sin spillestil. Det dobbelte hjul kan styre detaljeret lydjustering på eksterne synthesizere, og kan sættes forskelligt op for hvert program.

RD-2000’s dynamiske Encoder-drejeknapper giver keyboardspilleren et nyt niveau af kontrol ved live-optræden. LED-indikatorerne viser den aktuelle knaps værdi, selv på de mørkeste scener. Desuden er knapperne trykfølsomme, så du kan udføre præcise redigeringer med langsomme bevægelser og gennemløbe lydbanker og parametre med hurtige bevægelser.

Udover at være et klaver i verdensklasse, omfatter den alsidige RD-2000 over 1100 ekstra lyde, så du kan spille i enhver form for musikalsk genre med dette keyboard. Rolands SuperNATURAL-teknologi indeholder meget udtryksfulde Virtual Tone Wheel-orgler, moderne og vintage synthesizere, klavinet, strygere, messingblæsere og mange andre lyde. På Rolands Axial hjemmeside kan du finde endnu flere lyde, som du kan downloade og indlæse til RD-2000’s via to Wave Expansion-slots, derudover kan du hente lyde fra ældre RD-instrumenter. Og hvis du opgraderer fra RD-800, vil du blive glad for, at alle dine Live Sets er fuldt kompatible med RD-2000.

RD-2000 tilbyder den mest omfattende kontrolsektion et RD-piano til dato har haft, hvilket gør dette instrument til det perfekte keyboard til at styre og kontrollere større opsætninger. RD-2000 kan problemfrit styre og integrere egne interne lyde, software-baseret instrumenter, hardware lydmoduler m.m. i sin opsætning, hvilket gør, at RD-2000 er det perfekte kontrol-instrument til de mest avancerede sceneshows.

Med RD-2000’s USB audio/MIDI interface, er det nemt at integrere software-instrumenter med et studie DAW-system eller en bærbar computer, der kører dit foretrukne musiksoftware på scenen. Du kan styre Soft Synths i RD-2000’s zone sammen med de interne lyde, og lede lyden gennem RD-2000 for at skabe den perfekte keyboardopsætning. Interfacet understøtter 24-bit Audio med hastigheder op til 192 kHz, hvilket giver dig adgang til den bedste lydkvalitet.

Med de alsidige lydudgange, er RD-2000 klar til at oprette forbindelse til et hvilket som helst PA-system eller studieopsætning. Main Stereo output med XLR og ¼” jackbøsninger samt sub-udgange som du kan dirigere interne lyde og USB audio ud af.

Når man kombinerer den traditionelle RD-serie med elementer af V-Piano, rummer RD-2000 både tradition og nytænkning. Instrumentet er designet fra bunden med en professionel keyboardspiller i tankerne, og der er gjort omhyggelige overvejelse om, brugerfladen, workflowet, lydorganiseringen og den fysiske placering af stik, omskiftere, knapper og skydeknapper.

Mens RD-2000’s funktioner er betydeligt opgraderet, er vægten uændret fra de tidligere RD generationer. Det er stadig nemt at transportere instrumentet fra koncert til koncert, og aluminiumskabinet er både smuk og meget slidstærk.

RD-2000’s har 4 pedal-indgange, der kan konfigureres til Damper-pedal, Expression-pedal og meget mere. En DP-10-pedal er inkluderet til at fungere som Damper-pedal (forte-pedal). Med pedalerne RPU-3 (ekstraudstyr) opnås ægte flygelpedaler og en ultimativ klaveroplevelse med tre pedaler i én kompakt enhed.

Ønsker du at instrumentet skal stå solidt på scenen eller i studiet, vil ekstraudstyret KS-G8 være det perfekte valg til RD-2000. Stativet har et åbent design og et elegant udseende, og det er lavet af robuste stålrør og stive profiler, der sikrer en maksimal stabilitet. KS-G8 kan foldes sammen, så den er let at transportere, og højden kan indstilles til siddende eller stående stilling.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Cameo
Brands

Cameo

Cameo er et registreret varemærke tilhørende Adam Hall gruppen. Cameo producerer professionelt lysudstyr og tilbehør indenfor LED, effekter, Moving Heads og raffinerede Gobo scannere. Cameo

Guitar stativ
Guitar

Bedste guitarstativ i test

Er du træt af at opbevare din guitar usikkert? Måske har du mange guitare der ikke har et hjem? Eller også har du en helt

Cort Earth 100 NS 2018
Guitar

Anmeldelse: Cort Earth 100 NS 2018

Western guitar med massivt grandæk, mahogni krop, og mahogni hals med gribebræt af rosentræ. Den traditionelle Dreadnought krop har været en standard i mange år.