4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Bedste ørepropper i test

Omgås du i miljøer der er meget støjende, så skal du anskaffe dig nogle gode ørepropper! Hørelsen er en af de mest udsatte sanser, og det er vigtigt du tager beskyttelsen alvorligt! Læs meget mere om det, og hvor meget ørepropper kan reducere her!

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvorfor skal jeg bruge ørepropper?

  Hvis du nyder koncerter, eller bare er i støjende omgivelser i en længere periode, bør du anskaffe dig et par gode ørepropper. De beskytter ikke kun din hørelse mod al støj, men de er meget overkommelige af finde og bruge. Derudover sikre du dig vigtigst af alt at du ikke risikerer høretab. Og det er vitterligt ingen spøg.

  Ørepropper er små stykker støbt skum, der indsættes i din ydre øregang for at blokere for meget støj, før det kommer til din trommehinde. Når de indsættes, sænkes støjen med cirka 25db (decibel). Du kan købe forskellige former og størrelser, så de passer bedre til din øregang og reducerer lyden mere eller mindre.

  Senior stressed man holding a yellow earplug trying to sleep having insomnia

  Du bør aldrig bruge ørepropper på baghånd, hvis musikken var for høj. For at beskytte din hørelse skal du indsætte dem, før du går til et højt show, koncert eller klubber. Hvis du bærer dem, efter at du allerede har stødt på en hård støj, er der slet ingen beskyttelse af dine ører. Typiske ørepropper kan købes i de fleste apoteker eller på nettet. De er typisk billige og fås i en række farver. Hvis du leder efter den bedste beskyttelse, kan du prøve at købe dem ved Thomann, hos en audiolog eller høreapparatbutik. Du kan også søge lægehjælp, hvis du lider af høretab for at få tilpassede ørepropper (mere om dette nedenfor).

  Hvor mange decibel nedsætter ørepropper lyden med?

  A lot of lying earplugs

  Du undrer dig måske over, hvor mange decibel ørepropper der kan reducere. I gennemsnit reducerer ørepropper typisk lydniveauet med omkring 20-30 decibel. Mængden af ​​støjreduktion afhænger af øreproppens type og kvalitet, samt hvor godt det passer i dine øregange.

  Den måde, de fungerer på, er også enkel. Ørepropper virker ved at blokere lydbølger ligesom vand for at forhindre vand i at komme ind i ting.

  Dette skyldes, at ørepropper fremstilles efter støbning af speciel slags blød plast, der ved kontakt med vand eller omgivende væsker udvider sig til at passe ind i øregangene og derved reducerer støjniveauet i miljøet.

   

  Det er værd at bemærke her, at for at få mest muligt ud af dine ørepropper skal du sørge for at bære dem korrekt. Brug f.eks. Ikke ørepropper så stramt, at de forårsager smerter i ørerne. Bær heller ikke ørepropper inde i dine ører, selvom de er lavet af plastik. Det betyder, at du skal opbevare dem i en forseglet beholder, f.eks. En pose eller æske (foretrukket), med kun producentens anbefalede plejemærker med. Endelig skal du sørge for at gemme dem væk fra alt omkring det, f.eks. Tekstiler eller kæledyr, fordi dette kan påvirke materialets evne til at ekspandere og dermed forhindre støjreduktion.

  Hvis du ønsker at reducere flere decibel end ørepropper tillader, så kan du alternativt læse mere om høreværn her:

  Sådan indsætter du ørepropper

  For de fleste ørepropper er den begyndende måde at bruge dem på:

  1. Rul øreproppen til en cylinderform.

  2. Placer øreproppen i øret med den åbne ende af proppen vendt ud og begge ender af den buede top af proppen pegende opad (se diagram).

  3. Hold fingeren over den ene ende, og skub den ind i øregangen, indtil du føler modstand, slip derefter forsigtigt trykket og lad det ekspandere opad i position. Gentag med det andet øre.

  Det er vigtigt at bruge ørepropper på den rigtige måde for at maksimere den fordel, du får. Brug ikke ørepropper til at overdøve støj på arbejdet eller under legen – dette forhindrer dig i at høre advarselssignaler, reducerer bevidstheden om dine egne handlinger og gør det sværere at høre folk tale til dig.

  Hvis du ikke hører nogen tale til dig, skal du bede dem om at gentage, hvad de sagde. Dette er især vigtigt, når man betjener maskiner eller kører køretøjer, da støj kan skjules af selve støjens støj.

  Endelig skal du altid vaske dine hænder efter håndtering af ørepropper. Du vil ikke bruge et snavset par og derefter putte dem i ørerne.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 2

  Bedømmelse