Arbejder du, eller opholder du dig ofte på et sted med meget høj og vedvarende støj, så har du med al sandsynlighed behov for høreværn.
Formålet med høreværn er at skåne og beskytte ører og hørelse mod at tage skad af lyd og larm. Høreværn findes i mange afskygninger. I dag laves mange høreværn med en indbygget bluetooth funktion. Det er blandt andet smart, fordi det gør det muligt at kommunikere klart med andre, mens du har høreværnene på. Men det kan også være et redskab til underholdning, fordi du på den måde kan høre musik, radio og lignende i dine høreværn.
Høreværn med bluetooth | |
1. Testvinder – Høreværn med DAB+ radio | Se Prisen |
2. Den billige – Høreværn med fm/DAB og trådløs forbindelse | Se Prisen |
3. Til begynderen – Høreværn med bluetooth | Se Prisen |
I denne guide finder du tre bud på de bedste produkter på markedet – henholdsvis en testvinder, høreværn med bluetooth til dig på budget og et par til dig, der er ny på området. Du finder også hjælp til, hvad du skal prioritere, når du vælger dine høreværn med bluetooth og en beskrivelse af, hvordan sådanne høreværn fungerer.
Kunne du tænke dig at vide mere, skal du altså læse med her. Vi du se et større udvalg af høreværn med bluetooth, kan du klikke her.
Testvinder – Høreværn med DAB+ radio
Høreværn med bluetooth, hvor der er tænkt på det hele – både kvalitet og funktionalitet – i alle dele af designet. Høreværn for dig, der sætter pris på god kvalitet og gerne vil betale lidt for det.
Fordele:
- Komfortabelt design
- Indbygget FM-stereoradio
- Bluetooth-funktion
- Forbind til telefonen og brug høreværnet telefonisk eller til underholdning
- Med smart ”side tone” funktion, der gør, at du kan høre dig selv
- Med ”adaptive volume” funktion, der justerer lydniveau efter omgivelser
Ulemper:
- Relativt høj pris.
Disse høreværn med bluetooth fra mærket Zekler hører utvivlsomt til blandt nogle af de bedste. Her er der styr på alle detaljer, som hver især fungerer godt og også spiller godt sammen som en helhed.
Du får et par yderst komfortable høreværn, der beskytter godt mod den støj, der måtte være omkring dig. Designet er lækkert og formfuldendt med alle de funktioner og detaljer, du måtte have brug for. I alle dele af designet er både kvalitet og funktionalitet tænkt ind.
Høretelefonerne har ikke alene bluetooth, de har også indbygget FM-stereoradio, som kan fungere som underholdning, når du eksempelvis opholder dig på byggepladsen eller lignende. Med bluetooth-funktionen kan du nemt tilslutte eksempelvis din telefon til høreværnet, så du både kan kommunikere telefonisk med andre og lytte til musik, podcast eller lignende, som du kan streame fra din telefon. Taler du med andre, mens du har høreværnet på, vil du med garanti få glæde af ”side tone”-funktionen, der gør, at du – på trods af, at du har høreværn på – kan høre din egen stemme klart og tydligt, hvilket hjælper dig til at kunne tale i et almindeligt samtaleniveau. Samtidig kan du have glæde af ”adaptive volume”-funktionen, som automatisk justerer samtaleniveau og volumen ud fra støjniveauet omkring dig.
Alt i alt er der her tale om høreværn, hvor der er tænkt på det hele. Vil du investere i et produkt, du kan regne med i alle henseender, er det dette fra Zekler, du skal gå efter.
Zekler 412rdb kommer med batteri og oplader.
Den billige – Høreværn med fm/DAB og trådløs forbindelse
Høreværn til dig, der handler på budget. Her får du et kvalitetshøreværn til under 1000 kroner. Med bluetooth og indbygget DAB+ og FM-modtager.
Fordele:
- God pris
- Bluetooth, der gør det muligt at tilslutte fx telefon
- Med indbygget DAB+ og FM modtager
- Indbygget mikrofon
- LCD-display
- Vejer kun 340 gram
- Tåler regn
- Med genopladeligt batteri
- Med USB-kabel til opladning
Ulemper:
- Har ikke medhør.
Ønsker du dig høreværn med bluetooth, men handler du på budget? Så er dette høreværn fra mærket Boxer et rigtig fornuftigt valg. Her får du et godt høreværn med lækre funktioner til under 1000 kroner, hvilket er langt under det prisniveau, høreværn som disse normalt fås til.
Ud over bluetooth funktionen, som lader dig tilslutte eksempelvis din telefon til høreværnet, har høreværnet også indbygget DAB+ og FM-modtager, der gør det muligt at høre radio i høreværnet.
Høreværnet kommer med indbygget mikrofon, der gør det muligt at kommunikere med andre, når du eksempelvis tilslutter din telefon ved hjælp af bluetooth funktionen. Du kan besvare opkald uden at skulle have telefonen op ad lommen. Det er blandt andet en fordel, hvis man er i gang med at udføre et stykke arbejde, hvor man skal bruge hænderne – for eksempel på en byggeplads.
Høreværnet har LCD-display og vejer kun 340 gram, hvilket gør dem behagelige at have på – også i længere tid ad gangen.
Høreværnet er modtandsdygtigt mod vand, hvilket betyder, at de kan bruges i regnvejr eller lignende.
Høreværnet fra Boxer er udstyret med et genopladeligt batteri. Med høreværnet kommer et USB-kabel til opladning. Høreværnet holder cirka 15 timer på en opladning, hvorefter det skal oplades igen for at kunne afspille musik, tage radio og lignende.
Til begynderen – Høreværn med bluetooth
Velegnet høreværn til begyndere. Hørværnet kommer brugervenligt og kommer blandt andet med et menusystem med guidestemme, der hjælper til at bruge de forskellige funktioner. Med indbygget DAB modtager.
Fordele:
- Brugervenligt
- Godt til begyndere
- Komfortabelt design
- Robuste materialer
- Menusystem med guidestemme
- Kan tilsluttes telefon, MP3 afspiller og lignende
- Kan modtage DAB+ signal og FM signal
- Mulighed for at gemme stationer
- Lang levetid på batterier
Ulemper:
- Ingen mikrofon
- Ikke trådløs
- Bruger batterier og er ikke opladeligt.
Har du ikke før brugt høreværn med bluetooth, er dette høreværn fra Peltor et godt sted at starte. Her får du et brugervenligt bluetooth høreværn, der har alt, hvad man kan forlange af et høreværn. I designet har der især været blik for komforten, og det kan mærkes, når man har høreværnet på. Man kan sagtens have det på i mange timer, uden det føles anstrengende eller forstyrrende. Designet er desuden utroligt robust, hvilket gør høreværnet ekstremt velegnet til industrielle miljøer såsom et værksted, en byggeplads eller lignende.
Høreværnet har et menusystem med guidestemme, så du aldrig er i tvivl om, hvordan du betjener høreværnet og gør brug af funktionerne. Det styrker brugervenligheden og er med til at gøre høreværnet egnet til nybegyndere.
Du kan tilslutte din telefon, en MP3 afspiller eller lignende til høreværnet, eller du kan bruge den indbyggede DAB+ eller FM modtager, der gør det muligt at høre radio via høreværnet. Høreværnet har desuden den smarte funktion, at det lader dig gemme dine foretrukne kanaler. Du kan således gemme op til 10 DAB+ stationer og fem FM stationer, som du nemt kan vælge mellem, når først de er gemt.
Høreværnet bruger 2 stk. AA-batterier. Det er således ikke opladeligt i sig selv, men anvender du genopladelige batterier, kan effekten på sin vis være den samme. På de to batteriers levetid kan du høre cirka 23 timers DAB+ radio eller 31 timers FM radio.
Hvilke høreværn med bluetooth skal jeg købe?
Det kan være svært at sige noget generelt om, hvilke høretelefoner med bluetooth, der er det bedste køb. Det afhænger nemlig af flere forskellige ting og kan egentlig være en ret individuel sag. Spørgsmålet er nemlig i lige så høj grad, hvad du forventer af dine høreværn med bluetooth, og det kan blandt andet afhænge af, hvad du skal bruge dem til, og hvor meget du er villig til at betale for dem. Det gælder nemlig med høreværn, som det gælder med så meget andet – du får i mange tilfælde, hvad du betaler for. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få gode høreværn til gode priser, men vil du have fingre i noget godt kram, vil du naturligvis også være nødt til at betale for det. Er det eksempelvis nok for dig, at høreværnet har en bluetooth-funktion, eller vil du også gerne have mulighed for at høre radio, skal det automatisk kunne justere lydniveau og så videre?
Som sagt kan det også være afgørende, hvad du skal bruge høreværnet til. Arbejder du eksempelvis på en byggeplads, vil det som regel være påkrævet at bære hjelm. I sådan et tilfælde er det nødvendigt at vælge høreværn, man kan have på samtidig med en hjelm.
Noget man kan sige, som gælder helt generelt er, at høreværnene skal være i stand til at beskytte dine ører. Når du tager høreværn på, er det jo netop for at skåne dine ører og din hørelse fra den støj, du omgiver dig med – det kan for eksempel være på en byggeplads. Derfor er det vigtigt at vælge et godkendt høreværn, der skærmer for støj i tilstrækkelig grad – også når du vælger et høreværn med bluetooth.
Sådan fungerer bluetooth høreværn
Bluetooth høreværn er en blanding af høreværn og høretelefoner. Høreværn er som nævnt først og fremmest har til formål at skærme ørene og beskytte hørelsen mod støj fra omgivelserne. Opholder man sig længere tid ad gangen på steder med vedvarende støj, risikerer man at forårsage vedvarende skader på sin hørelse. Derfor er det vigtigt at tage de forbehold, der skal tages. Det kan man blandt andet gøre ved at bruge høreværn.
Høretelefoner er først og fremmest lavet til underholdning. De gør det muligt at lytte til musik, podcasts og meget andet. De gør det også muligt håndfrit at kommunikere telefonisk med andre, hvis de er tilsluttet en telefon.
Når det gælder bluetooth høreværn, er der tale om en kombination af disse egenskaber. Forbindelsen mellem telefon og høreværn sker via bluetooth. Det vil sige, at man skal aktivere bluetooth funktionen på høreværnet og søge efter bluetooth enheder ved hjælp af sin telefon. Når først forbindelsen er oprettet, er den stabil og holder ved, indtil man fjerner forbindelsen igen.
Aktive høreværn med bluetooth test
Der kan overordnet set skelnes mellem to typer af høreværn – den aktive type på den ene side og den passive type på den anden side. Om høreværn er aktive eller passive afhænger af, om høreværnet selv justerer dæmpningsgraden – det vil sige graden til hvilken, de dæmper lyden i omgivelserne. Mens passive høreværn altid har den samme dæmpningsgrad, tilpasser aktive høreværn sig lydene i omgivelserne og dæmper lyden herefter.
Passive høreværn er velegnede til situationer, hvor du ikke har behov for at kommunikere med andre, og hvor du skal bære høreværnet i relativt kort tid ad gangen, er aktive høreværn langt mere egnet til situationer, hvor du eksempelvis befinder dig på en byggeplads hele dagen med kollegaer, du er nødt til at kommunikere med. Passive høreværn er gode i situationer med et ekstremt højt lydniveau. Passive høreværn kan nemlig dæmpe lyd mere effektivt end aktive høreværn. De fleste vil dog formentlig have mest glæde af aktive høreværn, netop fordi de blandt andet gør det muligt at kommunikere med andre. Når aktive høreværn tillader dig bedre at kunne høre, hvad der foregår omkring dig, skaber det også en højere grad af sikkerhed, fordi du bedre kan være opmærksom på det dynamiske miljø, du befinder dig i. Skulle uheldet på den ene eller den anden måde være ude, kan du bedre reagere på det i situationen.
Vælger du et aktivt høreværn, vil de have brug for strøm fra et batteri. Mange høreværn har genopladelige batterier indbygget. Det vil sige, at du ikke selv skal investere i batterier og holde øje med, hvornår et sæt batterier er opbrugt. Alt du skal gøre er at oplade det eksisterende batteri ved hjælp af et (ofte medfølgende) opladerkabel. Det vil sige, at du aldrig rigtig vil havne i en situation, hvor du ikke har mulighed for at få strøm på dit høreværn, eftersom alt, du skal bruge, er opladerkablet og en stikkontakt. Bruger høreværnet omvendt batterier, som skal skiftes, hvilket ofte kan være tilfældet med ældre modeller, er du afhængig af at sørge for, at du altid har batterier med strøm på inden for rækkevidde, hvis høreværnet skulle løbe tør. Fordelen her er dog, at denne type høreværn ofte fås til en billigere pris. Og anvender du genopladelige batterier, kan man argumentere for, at effekten er tæt på at være den samme.
Bedøm dette indlæg
Bedømmelse