4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Musik til hunden

Du tænker måske ikke over, at din hund lytter med, når du hører musik. I dag findes der dog mange forskellige playlister med musik til hunde. De seneste år er der også blevet afholdt koncerter for menneskets bedste ven. Noget musik skulle være godt til den stressramte hund, mens andet musik skulle passe godt til den angstramte hund.

Flere undersøgelser viser at hunden lytter med, når du hører musik. Klassisk musik kan endda have en beroligende effekt på hunden. Du kan derfor bruge musikken i legen med hunden. 

Sådan opfatter hunden musik

Høresansen er hundenes næstbedste sans, som gør at den både kan høre højere og svagere toner end mennesker. Når hunde hører en lyd, kan de bruge lyden til at huske bestemte begivenheder. De kan altså afkode situationen ved at høre bestemte lyde. Hundene kan nemt afkode menneskers lyde og kropssprog. På den måde kan de altså også associere en bestemt musikgenre med en følelse, når du sætter musik på i hjemmet.

Hvis du viser hunden, at du er glad, når du hører en bestemt genre, vil hunden associere denne musikgenre med noget godt. Viser du derimod, at du er ked af det eller vred, når du hører en bestemt musikgenre, vil hunden forbinde musikken med noget negativt.

Musikgenre til hunden

Selvom hunden hurtigt kan afkode dit kropssprog i forhold til musik, viser flere undersøgelser, at bestemte musikgenre passer bedre til hunden end andre. Undersøgelser viser at hunden kan blive beroliget af lyde med en lav frekvens og langsomme rytmer. En musikgenre som heavy metal kan være med til at stresse hunden, da musikgenren ofte indeholde høje lyde og hurtige rytmer. Klassisk musik kan derimod berolige hunden, hvis den lider af stress eller angst.

Det kan for eksempel være, at din hund er bange for høje lyde. Dette kan være problematisk, når årets sidste dag nærmer sig, og raketter suser op mod himlen med et brag. Raketterne kan være med til at stresse hunden, fordi de høje lyde gør den bange. Klassisk musik kan være med til at sænke hundens hjerterytme og stressniveau. Desuden kan hundelegetøj være med til at skabe trygge rammer for hunden, så den slapper mere af. Det er altså vigtigt, at du skaber rolige og trygge rammer for hunden.

Hundetræning

Det er vigtigt, at hunden bliver stimuleret i løbet af dagen. Du kan derfor træne din hund til at lytte til musik for at aktivere den. Hvis du har en hund, som lider af angst eller stress, kan det være en fordel, at den lærer at lytte til klassisk musik. Dette gør altså, at du nemmere kan berolige den, når den bliver bange eller stresset.

Du kan træne din hund til at høre musik ved at spille musikken, mens du laver hyggelige lege og aktiviteter med hunden. På den måde vil hunden associere musikken med noget positivt. Det er også vigtigt, at du husker at rose hunden og give den godbidder, så den får positive minder fra musikken. På den måde kan du altså træne hunden til at lytte til musik.    

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

Epiphone Thunderbird IV Vintage
Bas

Anmeldelse: Epiphone Thunderbird IV Vintage

Den kan også findes her: https://www.thomann.de/dk/epiphone_thunderbird_vintage_pro_ebony.htm El-bas med krop af elletræ, ahornhals med gribebræt af rosentræ og to 2-TB humbucker pickupper. Gibson Thunderbird er lydmæssig

trådløs mikrofon
Mikrofoner

Trådløse mikrofoner: De bedste i test

Når du spiller eller indspiller musik, har du brug for athave mest mulig frihed og fleksibilitet. Her kommer det til at få storbetydning for dig

Aston Origin mikrofon
Mikrofoner

Anmeldelse: Aston Origin mikrofon

Stormembrans kondensatormikrofon fremstillet i Storbritannien, udviklet i samarbejde med professionelle lydteknikere og producere. Aston er den første mikrofonproducent, der designer, konstruerer og fremstiller sine mikrofoner