Audio-Technica ATH-M50

Anmeldelse: Audio-Technica ATH-M50

NB: Ny model – Audio-Technica ATH-M50X

En smule bedre, men ikke væsentlig forskel.


ATH-M50 er en professionel studie hovedtelefon med enestående lydkvalitet. De 45mm store neodymium enheder leverer klar og præcis lyd selv ved høje lydstyrker. Ørekopperne kan som det kendes fra mange dj-hovedtelefoner roteres 180° så kan kan lytte med kun det ene øre og dette giver også mulighed for at klappe hovedtelefonen sammen for nem transport.

Specifikationer Audio-Technica ATH-M50

  • Lukket  dynamisk hovedtelefon
  • Frekvensgang: 16 Hz – 28kHz
  • Impedans: 38 Ohm
  • Følsomhed: 99 dB/mW
  • Sprial kabel med 1/8″ minijack stik
  • 1/4 ” jack-adapter medfølger
  • Vægt: 284 g

Anmeldelser:

Michael Hansen

  • Har spillet i over 10 år
  • Niveau: Semiprofessionel
  • Alder: 25 – 34 år

Suveræn hovedtelefon til prisen!

Jeg købte et par ATH-M50 for et halvt år siden, og de har ALDRIG leveret andet end suveræn studiekvalitet til prisen.

– Du kan finde høretelefoner med mere detaljeret lyd, og du kan finde nogen med mere bas, og sikkert også mange i et mere stilrent design – MEN:

Leder du efter en solid arbejdshest af et par høretelefoner, der kan levere “flat out frequency response with no over powering, and still crisp highs and deep lows”, til en pris under 1200 kr. … så er det værd at overveje ATH-M50 fra dygtige AudioTechnica.

Oven i den gode og ærlige studie-lydkvalitet uden nogen form for uønsket “shaping” af lyden, er de store læderbetrukne ørebøffer formet perfekt til selv meget store ører, og den kraftige læderbetrukne bøjle passer til folk med selv meget store hoveder.. mit hovede har en hattestr. 60 cm., og når jeg bærer ATH-M50’erne er bøjlen kun strukken 1 CM ud i hver side – de kan max. strækkes 4 cm. pr. side.

Jeg bruger høretelefonerne når jeg er i mit hjemmestudie, når jeg spiller trommer i øvelokalet, eller når jeg er på job som DJ.
De er nærmest perfekt til alle 3 situationer, og til prisen – tro mig.. Der bliver det ikke bedre:
Udefra kommende støj er der isoleret godt imod, og det samme den anden vej: Musikken du hører i dem, trænger ikke ret nemt ud til omverdenen.
..Numindre du spiller virkeligt, virkeligt højt med dem, hvilket de faktisk godt kan holde til i enhederne (til en vis grænse selvfølgelig, men altså – de kan spille højt!)

Kablet er i en god kvalitet, og det er “coilet”, altså det kan strækkes.
Stikket på kablet er godt designet, og i en kvalitet man ikke lige får ødelagt ved de fleste uheld: Det er udført i rent stål, og med guld-stik.
Der medfølger minijack-to-jack omformer-stik med skrue-gevind i samme design og kvalitet som selve minijack-stikket på kablet.

Eneste ulempe ved dem, om man kan kalde det dét, er at de store 45 mm. neodynium-magnet drevne membraner i høretelefonerne, kræver en del strøm for at give et fuldt lydbillede, med andre ord: De er suverænt gode til at tilslutte til dit keyboard, din mixer, dit musiker-USB-lydkort eller lign., men glem alt om at rende rundt med dem tilsluttet din mobiltelefon – dens lydsignal er ikke kraftigt nok til at drive dem.
(og det gælder altså også det indbyggede lydkort på mange computere – har du købt dem, så tilslut dem dit stereo-anlæg eller hvad du ellers har med et ordentligt powered headphone-output)

Selve byggekvaliteten i dem er suveræn, plastic’en er nærmest slag/brudsikker, og skulle de falde på gulvet fra bordpladen af, så overlever de nok også den tur: Det har de i hvert fald gjort hjemme hos mig, og jeg har linolium på gulvet..

Michael Hansen
Trommeslager, DJ & musik-computer-ekspert

Kort sagt: Ja, jeg kan personligt anbefale Audio-Technica ATH-M50.


Sofacykel

Overraskende godt

Har meget erfaring med AKG’s linje af headsets, hvor K-240 er hvad der er bedst sammenligneligt med dette, og som er en del billigere end Audio Technica ATH-M50.

ATH-M50 har en del mere ‘moderne’ lyd, bassen er mere oomphy og diskanten er mere fremtrædende. Men K-240 har langt større scenebredde og gengiver et lydbillede noget bedre.

Jeg synes dog helt sikkert at ATH-M50 er mere en ‘fest’ at have på hovedet, så til generel musiklytning er det her headset fremragende.

I disse dage hvor Beats brager frem vil jeg helt sikkert anbefale folk at give dette sæt et lyt i stedet – lyden er langt bedre, og de foldbare kopper gør denne hovedtelefon langt mere mobil.

Havde dog gerne set at man kunne tage ledningen af. En luksus jeg ikke vidste jeg ville savne før jeg stod og manglede den.

Alt i alt en lille opgradering fra K-240. ATH-M50 er dog en lille tand dyrere, hvorfor man selv må vægte hvad der er vigtigst for én.Kort sagt: Ja, jeg kan personligt anbefale Audio-Technica ATH-M50.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Risa koki'o mahogany soprano
Strengeinstrumenter

Anmeldelse: Risa koki’o mahogany soprano

Sopran ukulele i mahogni med gigbag Når du spiller på en ukulele, er det svært ikke at drømme om ukulelens hjemland, Hawaii. Mange skønne ting

Boss RC-1
Tilbehør

Anmeldelse: Boss RC-1

Loop Station med 12 minutters optagetid i stereo. Siden lanceringen af RC-20 Loop Station i 2001 har BOSS ført an ved igen og igen at

Universal Audio Apollo Twin DUO MKII
Lydkort

Anmeldelse: Universal Audio Apollo Twin DUO MKII

Produktet kan findes her: https://www.gear4music.dk/da/Indspilning-and-computere/Universal-Audio-Apollo-Twin-Duo-MKII-Thunderbolt/1SWH Apollo Twin MKII leverer klassisk analog studielyd som kun UA kan lave den, hjemme eller på farten. Apollo Twin MkII