Anmeldelse af Topeak Journey Trailer

Anmeldelse af Topeak Journey Trailer

Jeg har anmeldt Topeak Journey Trailersom den 4. bedste cykeltrailer .

Jeg har haft fornøjelsen af at bruge Topeak Journey Trailer på flere længere ture gennem det sydlige Sverige og de danske øer – og jeg tør godt sige, at det er en af de bedste trailere, jeg har haft spændt bag cyklen. Jeg købte den oprindelig efter at have kæmpet med en tung, lidt klodset Burley Flatbed på en tur til Møn, hvor både vægten og håndteringen blev frustrerende i længden. Journey derimod? Den gjorde hele oplevelsen til ren touring-glæde.

Det første, man lægger mærke til ved Journey Trailer, er dens ekstremt lave vægt. Med sine lige over 4,8 kg (uden DryBag) føles det næsten som at trække en vandflaske – særligt i forhold til mange to-hjulede alternativer, jeg tidligere har testet. Det gør en kæmpe forskel, især når man kører op ad bakker med fuld oppakning, hvor hver gram tæller.

Anmeldelse af Topeak Journey Trailer

Føles som en del af cyklen

Det absolut mest imponerende ved Topeak Journey er dog, hvor godt den følger cyklen. Den “track’er” simpelthen perfekt. Jeg har taget den med gennem skarpe serpentinkurver i Blekinge, elendige grusveje i Nordvestsjælland og over ujævne brosten i København – og jeg skulle næsten dobbeltkigge bagud, fordi jeg ikke kunne mærke, at jeg trak noget. På det punkt overhaler den Burley Nomad klart – som ellers er en solid toerhjuls-trailer – men som godt kan “vralte” lidt rundt bag dig, hvis vægten ikke er fordelt helt perfekt.

Jeg oplevede aldrig, at traileren væltede, selv når den holdt alene i vejkanten. Men her skal man dog vænne sig til, at den ikke har sin egen støtte – så du er afhængig af at finde et jævnt sted at læne cyklen. Det er nok det eneste “minus”, jeg vil give designet – men det er prisen for at have en single-wheel trailer med så strømlinet og aerodynamisk profil.

Solid byggekvalitet i aluminium

Jeg elsker gear, der bare føles rigtigt bygget fra starten, og her skuffede Topeak bestemt ikke. Rammen i aluminium (AL 6061) gør, at jeg ikke behøver bekymre mig for rust efter ture i regn – og tro mig, jeg har testet den i mere regn end godt er. Jeg har pakket den med både telt, kogegrej, sovepose og tøj – og selv med 25 kg last kunne jeg ikke mærke nogen forskel på stabiliteten eller handlingen på cyklen.

Jeg har tidligere haft et B.O.B. Yak, som også er en single-wheel trailer, men som vejer lidt mere og føles mere som et stykke industrielt værktøj end noget, der er udviklet til modern touring. Journey føles lettere og mere gennemført i detaljerne – især SlideLock-monteringssystemet, som fungerer overraskende enkelt og sikkert.

DryBag’en er guld værd

Topeak inkluderer en DryBag, der følger formen på traileren, og den er faktisk bedre, end jeg først troede. Jeg kørte gennem 3 dages silende sommerregn midt i Skåne, og da jeg til sidst fik teltet op, forventede jeg våde sokker og dryppende støvler – men alt var knastørt. Den føles solid, lynlåsen virker vandtæt, og den har håndtag så du let kan tage den ud og bære den med op i teltet eller ind i en hytte.

Der er ikke meget organisering indeni, så hvis du er typen, der vil have alting pakket i små poser og på sin plads, kan det være en idé at kombinere med egne packpacks eller tørtasker. Men pladsen er rigelig – 65 liter er nok til en weekendtur og endda også længere ture, hvis du pakker minimalistisk.

Sammenlignet med andre trailere

Hvor Journey virkelig skinner, er når man sammenligner den med andre trailere jeg har haft fingrene i. Som nævnt, Burley Nomad giver stor fleksibilitet og god lastevolumen, men er tungere og ikke nær så fleksibel off-road. Roland Big Boy er fantastisk til fragt og store genstande hjemme i byen, men den er hverken let eller komfortabel på lange afstande. Og M-Wave Stalwart? Den føltes mere som et skoleprojekt end et touring-redskab – og vibrerede som en raslende indkøbsvogn efter 15 km på landevej.

Hvis du søger en trailer til full-time bikepacking, cykelrejser eller letvægts-camping, så er Topeak Journey klart mit valg. Den kompromitterer ikke på kvalitet, og selvom den koster lidt mere end de fleste, så får du altså noget der holder til rigtige eventyr – ikke bare lørdagsudflugter til stranden.

Fordele og ting, du skal være opmærksom på

Fordele:

  • Ekstremt lav vægt – gør bjergkørsel og lange distancer lettere
  • Fantastisk tracking – følger cyklen uden slinger
  • Vandtæt og rummelig DryBag medfølger
  • God synlighed pga. reflekser og hjuldesign
  • Stærk og holdbar aluminiumsramme

Ulemper:

  • Ingen støtteben – kræver, at man læner cyklen ved parkering
  • Ikke optimal til bykørsel og daglig shopping
  • Relativt dyr – men pengene værd for seriøse brugere

Konklusion – Letvægtstraileren jeg ikke vil undvære

Topeak Journey Trailer har efterladt et varigt indtryk hos mig – og den har stort set sat min gamle B.O.B. og Burley Nomad på pension. Den er perfekt til dig, der ikke vil pakke for meget, men som skal have hele campsetuppet med over lange distancer. Den er let, strømlinet, pålidelig og en fornøjelse at bruge – også når regnen vælter ned og landskabet bliver bakket og krævende.

Mærkat: Bedst til letvægts-touring

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Pladespiller tæt på
DJ udstyr

Bedste pladespillere i test

Pladespilleren er tilbage som et moderne element i musikkens univers. Det betyder der er kommet en masse nye modeller på markedet. Vi har kogt en

M-Audio M-TRACK 2X2
Lydkort

Anmeldelse: M-Audio M-TRACK 2X2

USB/USB-C lydkort med 2 analoge ind/ud inkl. XLR mikrofon Crystal pre-amps med +48v Phantom Power, 24-bit/192kHz opløsning. Leveres inklusive stor AIR softwarepakke og Steinberg Cubase