Indhold
Jeg har anmeldt SCO Premium E-Fresh Dame Elcykel 26″ 11.6AHsom den 4. bedste let elcykel .
Jeg har brugt SCO Premium E-Fresh Dame Elcykel 26″ 11.6AH i over fire måneder nu – gennem regn, vindstød, tætpakkede cykelstier og en enkelt snestorm i januar. Det her er ikke bare en “billig elcykel”, som nogle måske vil kalde den – det er et transportredskab, der over tid har gjort min hverdag lettere på en mere afdæmpet og stabil måde, end jeg havde forventet for prisklassen.
Jeg bor lige udenfor Aarhus og pendler dagligt ca. 12 km hver vej ind til midtbyen. Før jeg fik E-Fresh’en, kørte jeg på en Kildemoes Logic Egoing, som er en solid, men noget tungere model. Forskellen var til at tage og føle på, især i starten. E-Fresh føles simpelthen nemmere at håndtere – lidt som at skifte fra en gammel Opel Astra til en rap mikrobil.

Hverdagskomfort – lav indstigning, let håndtering
Det første, jeg bemærkede, var hvor lettilgængelig cyklen føltes. Jeg kunne nemt træde på, også når jeg har handlet eller har taske og jakke, fordi stellet har lav indstigning. Som en relativ lav person (1.62m), har jeg haft det svært med 28″ elcykler – men på denne 26″ føler jeg mig helt hjemme. Den føles kvik, og styringen er virkelig nem at kontrollere i tæt trafik ned ad Ingerslevs Boulevard.
Min nabo, der pendler på en Winther 28” Deluxe elcykel, griner lidt af størrelsen, men indrømmede efter en tur: “Den cykel føles faktisk sjov at køre på.” Og det er spot on. Det er ikke en racer, men den har personlighed og gør det let at smutte ind og ud mellem byens trafik.
Motorkraft og batteri – nok til de fleste pendlere, men ikke til langturene
Motoren yder en rolig, støjsvag assistance – jeg hørte faktisk flere gange småfuglene synge under morgenture. Den glider stille ind i pedalerne, og jeg oplever ikke det skub fra motoren, som nogle billigere elcykler kan give (det havde jeg f.eks. på en Aldi-model for nogle år siden – nærmest som at blive puffet i ryggen af en ivrig motionsløber).
Med en batterikapacitet på 11.6Ah ligger den på et fornuftigt niveau for en daglig pendler. Jeg kører som sagt 24 km dagligt, og der er stadig strøm nok på, når jeg kommer hjem – men jeg lader den så også næsten hver aften. På kolde vinterdage skal man ikke satse på den fulde rækkevidde, og jeg måtte et par gange trille de sidste meter uden motoren – ikke verdens ende, men værd at vide.
Display og brugervenlighed – simpelt men effektivt
Displayet er ikke noget fancy LED-touchpanel eller har Bluetooth som visse high-end modeller (jeg kiggede lidt på Specialized Turbo Como, men prisen…), men det gør arbejdet. Man skifter mellem tre assist-niveauer, og det er tydeligt at se batteri og tilstand. Jeg kan lide, at der ikke er tusind funktioner – bare simpelt og hurtigt at bruge. Og i Danmark, hvor man ofte hiver handskerne frem, elsker jeg at kunne betjene knapperne med lidt stive fingre i kulden.
Komfort og design – gammeldags på den gode måde
Sadlen er en positiv overraskelse. Jeg har haft ondt bagi af dyrere modeller (!), men her kan jeg sagtens sidde i 45 minutter uden gener. Kørestillingen er oprejst og traditionel, hvilket jeg personligt sætter pris på – især da jeg cykler gennem trafiktætte områder og skal have godt udsyn. Jeg kalder det “Dagli’ Brugsen-stil”: ikke smart, men særdeles praktisk.
Designet er mere anonymt end de mere flashy mærker som Cowboy, VanMoof eller Raleigh. Det betyder én vigtig ting i bybilledet: den tiltrækker ikke uønsket opmærksomhed. Jeg har aldrig været bekymret for at lade den stå udenfor Salling – låst naturligvis, men uden paranoia. En kæmpe fordel for de fleste pendlere.
Ulemper og småfrustrationer – småting der kan irritere
Batteriet er placeret bag sadelrøret og kræver lidt snilde at tage ud, især hvis man har handsker på eller skal ind mellem stativer. Det kunne være smartere integreret i stellet, som man ser på f.eks. Trek Verve+. Skærmene og kædeskærmen er noget plastikagtigt – de gør jobbet, men føles ikke helt solide. Jeg havde ønsket mig lidt mere robusthed her.
Den kører bedst på byveje eller let kuperet terræn – hvis du bor i super bakket område (som Vejle eller dele af Silkeborg), skal du måske overveje en model med kraftigere motor eller et større batteri – jeg testede f.eks. Specialized Tero X, som var langt bedre til bakker, men også tre gange dyrere.
Sammenligning med lignende modeller
Sammenlignet med SCO E-Fresh 28″ (samme prisleje) føles 26″ modellen væsentlig mere adræt. 28″ ruller bedre over bump, men jeg foretrak 26” i byen. Kildemoes City Egoing er flottere og lidt mere luksuspræget med affjedring og bedre finish – men også dyrere og tungere. Og min gamle Aldi elcykel? Den kunne simpelthen ikke måle sig i stabilitet og driftssikkerhed – og motoren lærte naboerne hurtigt at kende med sin summen.
Min konklusion: En elcykel du nemt bliver glad for
SCO Premium E-Fresh Dame 26″ 11.6AH er ikke en elcykel, man forelsker sig i på afstand – men til gengæld en, man bliver mere og mere glad for, jo mere man bruger den. Den er nem, pålidelig, lydløs og føles helt rigtig til den danske hverdag. Og i prisklassen? Uopslidelig logik. Det er uden sammenligning den mest budgetvenlige elcykel, jeg har testet, uden at det føles som et kompromis hele vejen igennem.
Er du ny i elcykel-verdenen, lav af højde, eller bare på udkig efter noget ukompliceret og kvikt til bykørsel? Så behøver du ikke lede længere. Men hvis du derimod har ambitioner om lange ture, jævnlige bakker, eller ønsker app-integration og fede features, så er det værd at investere i noget mere avanceret.
Fordele:
- Nimbleste styring af alle de modeller, jeg har testet i byen
- Lav indstigning – perfekt til daglig brug og fleksibilitet
- Stille og jævn motorsupport
- Brugervenligt og simpelt display
- En rigtig god begynder elcykel
- Billigste elcykel i test med høj pålidelighed
Ulemper:
- Batteriet kan være lidt bøvlet at tage ud
- Skærmene føles ikke helt solide – virker lidt plastikagtige
- Ikke egnet til lange ture eller meget bakket terræn
- Designet er lidt kedeligt/klassisk for nogle
Bedøm dette indlæg
Bedømmelse