Anmeldelse af Discmania Fanatic Go frisbee golf bag

Anmeldelse af Discmania Fanatic Go frisbee golf bag

Jeg har anmeldt Discmania Fanatic Go frisbee golf bagsom næst bedste disc golf tasker i min test.

Discmania Fanatic Go har været min faste makker på banen i et godt stykke tid nu – og det har været lidt af en øjenåbner for mig. Som en, der har spillet disc golf i årevis og testet et hav af tasker – alt fra den minimalistiske Innova Starter til den mere premium Latitude 64 Core – var jeg skeptisk i starten: kunne en så billig og enkel taske virkelig være noget for mig?

Men her må jeg ærligt indrømme: jeg tog fejl. Jeg troede egentlig, at jeg ville bruge Fanatic Go som “rejsetaske” eller til hurtige runder i parken – men den har flere gange sneget sig op som den foretrukne taske på hele banen. Og især til begyndere tror jeg ikke, man finder et bedre valg til prisen.

Anmeldelse af Discmania Fanatic Go frisbee golf bag

Let som en fjer – perfekt vægtfordeling uden at være “klodset”

En af de allerbedste ting ved Fanatic Go er, hvor let den føles på ryggen. Jeg har slæbt på store tasker før – f.eks. Latitude 64 Swift eller min gamle Dynamic Discs Commander – og efter 18 huller begynder skuldrene altså at brokke sig lidt. Her var Fanatic Go bare en fornøjelse. En søndag i efteråret gik jeg og spillede en runde i skovterrænet i Rude Skov, og jeg lagde virkelig mærke til, hvor frit jeg kunne bevæge mig. Det var næsten, som om jeg ikke bar på noget overhovedet – og det er altså ikke hver dag, man kan sige det efter 12+ kast med en bag på ryggen.

Simpel opbygning – men det fungerer

Der er ikke mange dikkedarer her – og det er faktisk en del af charmen. Hovedrummet rummer omkring 8-10 discs uden problemer, og så har man putter-lommen i toppen til de 1-2 vigtigste (jeg kører altid med min Beat-in P2 og en Zone dér).

Sidepocketen er, ærligt talt, ikke noget vidunder af organisering. Det er bare et stort rum med velcro-lukning, hvor jeg smider en lille markør, lidt gaffatape, en snack og mine nøgler. Det fungerer – men du skal ikke regne med at finde plads til scorekort, kuglepen, og et førstehjælps-kit og stadig have styr på det hele. Det er no-nonsense. Perfekt for mig på de “hurtige runder”, men måske lidt for simpelt til turneringer, hvor jeg har brug for mere udstyr.

God komfort, selv på de lange rundstræk

Rygsækstropperne er polstrede uden at være overdrevne, og pasformen ligger godt langs ryggen. Selv min kæreste – som ellers brokker sig højlydt, så snart noget vejer over 2 kg – roste Fanatic Go, da hun prøvede den på en 9-huls bane i Birkerød. Den har også et lille håndtag i toppen, som faktisk viser sig at være overraskende praktisk, når man lige skal smide tasken bag i bilen eller tage den op fra græsset mellem hullerne.

Materiale og holdbarhed – bedre end forventet

Til prisen havde jeg ærligt talt regnet med, at den ville begynde at flosse eller falde fra hinanden efter nogle måneders brug. Men nej – den holder sig stærkt. Stoffet virker slidstærkt, alle lynlåse fungerer stadig som de skal, og har du lidt respekt for tasken (altså ikke smider den i en mudderpøl), så holder den længe. Den har ikke forstærket bund, og der er ingen dræn, så pas på med morgendug eller regnvejr – jeg havde en episode i Hillerød, hvor jeg satte tasken ned i vådt græs og kom hjem med gennemblødte discs. Min fejl, men nu ved jeg det.

Drikkedunkholder – lidt snæver

Vandflaskelommen på siden er elastisk og sidder stramt, hvilket er super, hvis du har en standard 0,5L flaske fra supermarkedet. Men glem alt om Yeti, Camelbak eller de store Nalgene-flasker – dem får du ikke presset derned. Jeg endte med at bruge den gamle trick med at sætte en krog i toppen af tasken og hænge flasken derfra.

Fanatic Go vs. andre tasker

Hvis jeg skulle sammenligne Fanatic Go med dens konkurrenter, så er den klart mindre avanceret end f.eks. Latitude 64 Swift og Core, hvor man får mere plads, flere rum og bedre struktur – men også til en højere pris. Den minder lidt om Viking Disc Backpack Light i minimalistisk tilgang, men jeg synes, Fanatic Go vinder på design og bærekomfort.

Innova Starter Bag er billigere, men kun skulderbåret og føles upraktisk, især hvis du er vant til rygsækmodellen. Efter én weekends brug af begge, valgte jeg konsekvent Fanatic Go.

Konklusion: Fantastisk til nybegyndere og letvægtere

Discmania Fanatic Go er en discgolftaske, som virkelig rammer plet for den rette målgruppe. Hvis du lige er begyndt på disc golf-eventyret, og ikke orker at smide 600-800 kr. efter noget, du ikke ved om du vil bruge ofte – så skal du kigge her. Til prisen får du overaskende meget: god komfort, udmærket kapacitet til casual runder, og lav vægt.

For mere erfarne spillere som mig, fungerer den fremragende som rejse- eller vintertaske (hvor man ikke gider slæbe hele sortimentet med). Den er ikke for dig, hvis du spiller turneringer, slæber 15+ discs med, eller altid er i al slags vejr – men det ved du nok allerede.

Fordele:

  • Utrolig let og behagelig at bære
  • Overraskende solidt bygget for prisklassen
  • Perfekt til nye spillere eller alsidige runder
  • Simple og hurtige adgang til discs og puttere
  • Flot og diskret design

Ulemper:

  • Begrænset plads – max 10 discs og lidt tilbehør
  • Ingen forstærket bund eller dræn – dårlig i regnvejr
  • Sidepocket og flaskeholder er lidt for simple
  • Topmonteret putterrum er lidt småt til større discs

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Anmeldelse af Fellow Stagg XF
Køkkenudstyr

Anmeldelse af Fellow Stagg XF

Fellow Stagg XF er den syvende bedst anmeldte pour over jeg har af alle dem jeg har testet. Hvis du – ligesom mig – har

Anmeldelse af Ninja OG901EU
Køkkenudstyr

Anmeldelse af Ninja OG901EU

Efter at have haft Ninja OG901EU stående ude på min terrasse i lidt over fire måneder nu, må jeg bare sige: den har vendt rundt

Bedste Hæve sænke skriveborde i test
Kontor

7 Bedste Hæve sænke skriveborde i test

Efter alt for mange timer med ondt i ryggen og en konstant søgen efter den perfekte arbejdsstilling besluttede jeg mig endelig for selv at undersøge,