zoom h6 + tilbehør

Anmeldelse: Zoom H6


High-End mobil lyd-optager og lydkort med udskifteligt mikrofon system. Op til 6 spor samtidig indspilning, support af SDXC memory kort op til 128GB. Leveres inkl. X/Y og Mid-Side mikrofoner.

H6 skiller sig ud fra mængden med sit udskiftelige mikrofon kapsel system. Den leveres med to forskellige kapsler – en X/Y konfiguration og en Mid-Side mikrofon for trinløs stereo bredde. Der kan yderligere tilkøbes en XLR/JACK enhed som giver ekstra to indgange for eksterne mikrofoner, samt en shotgun mikrofon. På H6 findes fire XLR/JACK combi indgange, og tilføjer man XLR/JACK enheden, kan der i alt bruges 6 externe professionelle mikrofoner samtidigt.

Zoom H6 kan anvendes monteret på en kamerarem eller monteret direkte på et DSLR (Hot Shoe Mount HS-1 ekstratilbehør) eller videokamera, og den store farveskærm gør det nemt at se optagelse og afspilnings niveauer, selv i omgivelser med svag belysning.

Zoom H6 optager direkte til SD, SDHC og SDXC-kort på op til 128 gigabyte i en række forskellige MP3 og BWF-kompatible WAV filformater, inklusive 24-bit / 96k for den ultimative i high-definition-lyd. Hver af de fire indgange har sin egen dedikerede gain kontrol og pad switch, samt phantom power med ikke mindre end tre forskellige spændinger.

Andre funktioner omfatter bl.a. en stereo line out for tilslutning til videokameraer, et hovedtelefonstik, en indbygget højttaler, indbyggede effekter, metronom og kromatisk tuner, justerbar afspilningshastighed med pitch korrektion og Pre-record, Auto-record, og backup-record funktioner. En USB-port gør det muligt at overføre data til og fra lydredigering software og Zoom H6 kan også fungere som et 6/2 multikanals computer audio interface.

Specifikationer

 • Verdens første handy optager med mulighed for at udskifte mikrofon
 • X/Y mikrofoner med stor stereo dybde og klarhed
 • Mid-side mikrofoner som giver trinløs stereo bredde
 • Fire XLR/TRS indgange for eksterne mikrofoner/line-signaler med +12, +24, eller +48 volt Phantompower
 • Gain kontroller med “rigtige” knapper og -20dB pad pr. kanal
 • Op til seks kanaler samtidig optagelse (6 mono eller 3 stereo wav filer)
 • High-definition-lyd op til 24-bit/96 kHz BWF-kompatibel WAV eller forskellige MP3 formater
 • 6-ind/2-ud USB audio interface
 • Over 20 timers drift med 4 AA batterier
 • Understøtter SDXC hukommelseskort på op til 128 GB
 • Indbygget højttaler
 • Indbyggede effekter som low-cut filter, kompressor og limiter
 • Indbygget metronome og kromatisk guitar/bas tuner
 • Pre-record funktion – H6 optager altid de første 2 sekunder i baggrunden – Auto-record starter automatisk ved en fastsat styrke
 • Ekstra tilbehør: Shotgun mikrofon (SGH-6), ekstern 2 x XLR / TRS indgange ( EXH-6), Hot Shoe Mount til montering af H6 på et DSLR videokamera
 • Dimensioner 77.8 x 152.8 x 47.8 mm
 • Vægt 280 g

Anmeldelse:

Høj kvalitet – fantastisk produkt

En virkelig kvalitetsrecorder som jeg bruger primært til optagelse af lyd ifm. videoproduktion. De 6 kanaler er en stor fordel ved video, da jeg kan køre en trådløs knap mic. ind sammen med mics som tager baggrund og sidelyd. Bagefter mixer jeg det hele i Final CutPro.
Jeg har to videokamearer (Canon + Sony) kørende, og det eneste lyden fra disse kameraer kan bruges til er at synce lyden fra H6. Det fungerer rigtig godt.
Om jeg vil anbefale H6 til andre: Ja, det vil jeg, og har allerede gjort det.


SangskriverværktøjET

4 indgange som standard, som kan suppleres med 2 ved tilkøb.
2 medfølgende stereomikrofoner med en fantastisk lydkvaliteten.
Compression og gatening indbygget i tre versioner.
Intuitiv og effektiv mixdown interface.
Indspil i wav eller mp3 i studiekvalitet.


fornuftig bærbar til både rene lydpopt. og video

Positiv overrasket.
Zoom har ikke haft det allerbedste rygte, men H6 er en rigtig godt apparat. Mic-indgangene er tilstrækkelig støjsvage til optagelse af akustiske instrumenter.
Når optagelsen er foretaget ryger min lyd ind i en flersporsoptager på lydprogrammet Audition 3.
MS-mikrofonen der medfølger er at betragte som legetøj, signal/støjforholdet er for dårligt. Shutgun og XY-mic. kan bruges til video på nettet.
Video : Anbringes sammen med mit Canon 650 D
kamera. Fotoapparatet har den ulempe at jeg kun kan se VU-metret før jeg indspiller ikke under, ej heller kan jeg høre lyden.
Her hjælper Zoom H6. Her kan jeg både se og høre lyden under videooptagelsen. Kalibreringen af H6 og Canon 650 D sker med et SD-kort hvorpå der er indspillet 440 Hz til 0 DB. Udgangssignalet som er linje på H6 kan stilles ned til Mic-signal som indg. på Canon er forsynet med.
Display på H6 kan være svært at se, men et røde ledlamper advarer mod overstyring.
Konklusion : Et fornuftigt alsidigt app. til en rimelig pris.


Fantastisk!

Valget stod mellem Zoom H6 og Roland R-26. Grundet de udskiftelige mikrofoner samt 4 xlr indgange med mulighed for 2 ekstra indgange faldt valget på H6’ern, og intet er siden fortrudt. Utrolig god kvalitet, både hvad angår bygge kvaliteten, de medfølgende mikrofoner og de indbyggede preamps. Fantastisk fieldrecorder.


God service

Har forudbestilt H6 og fik besked så snart den var til salg. 4Sound’s Sune var endda så flink at arrangere at jeg kunne køre ind og hente varen i butikken selvom jeg oprindeligt havde bestilt den via webshop.
Det må jeg sige at jeg satte pris på.

Så som alle de andre gange jeg har købt noget hos 4Sound, så er jeg stadig tilfreds, og så hjælper det jo også at de er de billigste på største delen af kvalitetsvarene!

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Waldorf Blofeld Desktop synthesizer
Studie

Anmeldelse: Waldorf Blofeld Desktop synthesizer

Desktop synthesizer med virtuel analog struktur, mere end 1000 lyde og klassiske Waldorf Wave-tables. Nu i en limited sort finish. Så er Waldorf tilbage! Den

Western guitar
Guitar

Western Guitarer: De bedste i test

Guitaren er en af de mest populære instrumenter i verden. De er lette at lære at spille på, hvilket gør det til et instrument, som