RØDE NTG-1

Anmeldelse: RØDE NTG-1


Kondensator shotgunmikrofon med supernyre karakteristik til broadcast og filmoptagelse.

Røde NTG-1 er en letvægts, retningsbestemt kondensator-mikrofon specielt designet til professionel anvendelse indenfor film, video og tv produktion. Stor frekvensgang og super-nyre karakteristik i forbindelse med low noise SMT elektronik gør NTG-1 til det perfekte valg for optagelse i “broadcast lydkvalitet”. Samtidig gør den meget lave egenvægt denne mikrofon særdeles velegnet til montering direkte på videokamera og boom-stang. Ydermere er NTG-1 velegnet som overhead-mics for bækken/hi-hat og som “publikum-mikrofoner” ved live band optagelser. 


NTG2 kan findes her


Specifikationer – RØDE NTG-1

  • Solid metal konstruktion
  • Supernyre karakteristik
  • High pass filter on/off omskifter (80Hz 12dB/oktav)
  • Signal/støj forhold: 76dB
  • Følsomhed (1kHz, 1kohm): -36dB rel. 1V/Pa
  • Dynamikområde: 121 dB
  • Maks. SPL: 139dB ( @ 1%THD, 1kohm)
  • Output impedans: 50ohm
  • Medfølgende tilbehør: Stativ-adaptor, vindhætte og lynlås-etui

Anmeldelse: Mikrofon tl videooptagelse – God til prisen

Jeg brugernden sammen med min Canon XA-10 camcorder, som leverer den nødvendige fantom-spændning.
Sammenlignet med den lyd man er vænnet til fra camcordere i et overkommeligt prisleje, giver NTG-1 et mærkbart løft i lydkvaliteten.
Jeg er godt tilfreds med dette køb.
Jeg bruger mikrofonen med den medfølgende standard Røde skumvindhætte – og hvis det foregår udendørs tilføjer jeg min Rycote pelsvindhætte, som er mere effektiv end Rødes tilsvarende, men prisen er også noget højere.

Mikrofonen er forholdsvis lang og det hænger sammen med den fremragende retningsviorkning. Jeg havde gerne valgt en lidt kortere mikrofon men man må ofte gå lidt på kompromis.

Så alt i alt et godt valg til mit formål. Tak til Røde, som er et af de firmaer, som udnytter deres ekspertise fra topprodukter til at levere kvalitetsprodukter til budgetvenlige priser til krævende amatører.
Her er de på linie med for eksempel Behringer.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Marshall MS2
Tilbehør

Anmeldelse: Marshall MS2 mikro forstærker

Mikro Half Stack på 2 watt batteridrevet. MS-2´eren er den ultimative batteridrevne mikroforstærker. Fuldt pakket med Marshall-lyd i en størrelse på kun 14x11x6 cm. Har