Boss CS-3 Compressor Sustainer Pedal

Anmeldelse: Boss CS-3 Compressor/Sustainer Pedal


Kompressionspedal med lavt støjniveau.

Sustain-pedal til guitar, der komprimerer kraftige signaler og hæver svage signaler. Det giver en stabil sustain uden at forringe den oprindelige lyd. Har et meget lavt støj-niveau.

Kompressoren bruges af guitarister, der gerne vil have et ensartet signal med sustain, og den bruges som regel til ren lyd, da man der ikke kan udnytte den kompression, der ligger i en forvrænger. Country-guitarister kan ikke leve uden, men også pop/rock-guitarister som The Edge fra U2 anvender kompression til at give punch til rene toner og gøre dem mindre kantede.


Anmeldelser:

Compressor af kvalitet

boss’s blå compressor har såhvidt jeg ved altid haft et godt ry.. specielt CS-2’eren som nu er ude af produktion.
i CS-3’eren er den eneste nye feature en tone knob.. om man kan li’ dette er vel relativt. nogle siger den hæmmer din tone en smule, og derfor at deres CS-2 var bedre. jeg mener derimod den kan være ret praktisk.

En compressor er altid godt at have i sit arsenal, hvis man vil kontrollere lyden fra dine ´attacks´.. det bliver altså en mere stabil tone med mindre dynamic, så klangen bliver mere rolig. en compressor tilføjer naturligt mere sustain til din lyd, hvilket lead-guitarister ikke kan få nok af,. 🙂

– jeg har vedlagt en video der forklare godt hvad en compressor gør. i videoen bruger han dog en anden model. men hovedessencen handler om hvorfor DU skal have en 🙂


Bruger den altid!!

Vildt fed pedal, har den altid sluttet til. Jeg synes selve lyden bliver bedre når den er sluttet til, den holder tonen rigtig godt samtidig med at man får en rigtig fed varm, som især er god når man spiller blues. Den kan bruges til alle genre lige fra det helt stille til det helt vilde hvor der skal virkelig meget sustaine på. Jeg har ikke fortrydt en eneste gang, at jeg købte den!


Compressor/ikke compressor? GET ONE, NOW!

Lige siden jeg købte CS-3’eren har den stort set aldrig været slukket, den er altid tændt på boardet! Jeg elsker den måde den tager min normale lyd og forvandler den til noget som lige pludselig lyder meget bedre end det jeg havde inden. Bruger den også til rigtig mange af mine soloer, den tager lige det værste af de lidt skingre og lyse toner og giver dem en mere harmonisk klang!
Dog vil jeg ikke ligefrem kalde den støjfri, eller med lavt støjniveau – alt dette afhænger jo netop af hvor meget Sustain og Volume du vælger at sætte pedalen til, men jeg må så også indrømme, at det er i så små mængder at det på ingen måde vil høres eller bemærkes ved gigs eller studieindspilninger!
BOSS er bestemt også et af de brands der kan prale af at have lavet nogle virkelig gode og kvalitets pedaler! Rigtig mange berømte og kendte guitarguder har lavet deres “signature tone” med BOSS pedaler!
Hvis ikke du har én, så gør dig selv den tjeneste at anskaf dig en! Den vil tilføje så meget mere til dit board og din lyd!


God effekt.

Boss leverer her en fantastisk compression sustainer. Den tilfører god varme og fyldig sustain og er ret nem at bruge. Hvis man mod al forventning har svært ved at justere den, så den passer til ens personlige lyd og behov, kan man visse steder få fat i et lille katalog med forskellige forslag til indstillinger. Og ellers findes der masser af gode vejledninger på YouTube.


Forbedrer din guitars lyd markant!!

Som mange andre brugere af Boss CS-3 pedalen, så har jeg stort set også altid min pedal aktiveret, når jeg bruger mit pedalboard.
Især når man, som jeg selv, spiller i et coverband og skal kunne efterligne de polerede lyde fra de indspillede versioner af store hits, som folk kender.

Den får især topkarakter, når man skal spille lidt mere funky sager eller vil have separate toner til at stå mere frem i mixet.
Derudover er den eminent til at udjævne niveuforskelle og give sustain til lange toner.
Køb den endelig, du vil aldrig fortryde det! En god kompressor er helt uundværlig i de fleste set-ups, og hvis jeg mistede min CS-3, så ville jeg købe en ny med det samme!


Kvalitet? Muligvis.

For en del år siden købte jeg sådan en compressor her. Mens lyden faktisk var overraskende dejlig og tog fat på den helt rigtige måde, blev jeg faktisk chokeret over at den, en ganske almindelig Boss-pedal, ikke havde holdbarheden som en tank. Efter at have anvendt den i et stykke tid ville pedalen simpelthen ikke mere – jeg havde ikke udsat den for noget usædvanligt og jeg kan stadig ikke sige hvad problemet var. Men holdt op med at virke, det gjorde den da.

Jeg kunne ganske vist have fået en mandagsmodel, men det indtryk den gav mig, var ikke umiddelbart et godt et. Jeg husker dog stadig lyden som værende ganske fin, så hvis man stoler på Boss’ ry for at være solide og holdbare, kan jeg sagtens anbefale et køb af Boss CS-3.


Den er nu fast inventar i 99% af mit musik

Den giver en fed sustain, som jeg nu næsten ikke vil kunne undvære. Og det er ret fedt at man samtidigt kan holde den høje tone uden skinger.
Selvom det ikke er den mest sexede pedal, er det alligevel blevet den vigtigste. (Meget lidt ekstra støj, hvilket er imponerende.)
Gibson SG classic 2 x P-90, Roland Cube 60

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

MXR
Brands

MXR

MXR M222 Talk Box – Pedaler MXR M222 Talk Box Legendarisk Talk Box i finjusteret model med egen forstærker og højttalerenhed inkl. 18-volt strømforsyning. Ikke

Boss GT-100
Tilbehør

Anmeldelse: Boss GT-100

Multieffekt til guitar med unikt dual-LCD system, 24 bit konversion, EZ Tone-funktion, MIDI og USB-tilslutning. GT-100 er spækket med forstærker modeling, der både genskaber vintage

Ernie Ball Regular Slinky 2221 10-46
Guitar

Anmeldelse: Ernie Ball Regular Slinky 2221 10-46

El-guitar strenge i sæt. 010-013-017-026w-036w-046w. Ernie Ball Regular Slinky elguitar strenge er Ernie Balls mest solgte elguitar strenge, og er dermed selvsagt en af de