Genelec 8040 BPM Black

Anmeldelse: Genelec 8040 BPM


Aktiv højttaler med 6,5″ bas i aluminiumskabinet. Pris pr. stk. Forsynet med autoswitch.

Genelec 8040A er seriens svar på en professionel monitor i mellemklassen. 8040´s størrelse giver øget dynamik og frekvenz-gengivelse, mens størrelsen stadig passer de fleste steder. 6 1/2´´ bas- og 3/4´´ diskantenheder samt 2 stk. 90W forstærkere indkapslet i Genelecs kendte alu-kabinet.
Frekvensgangen lyder på 45 Hz – 21 kHz, Max. SPL pr. sæt med musikalsk materiale er 120 dB.

Samtlige højttalere i den nye 8000-serie har MDE (Minimum Difraction Enclosure)-kabinet af støbt aluminium med stor intern volumen, blødt rundede kurver og ekstrem mekanisk styrke. De bløde former giver en væsentlig mindre difraktion ved kanterne (der jo netop ikke er kantede), hvilket medfører en stor forbedring i stereoperspektivet, som nu er nærmest uhyggeligt præcist. En integreret del af det nye kabinet er endvidere en bagudrettet basrefleksport med et specielt patenteret rør, der optimerer luftstrømmen og giver en væsentlig forbedring af basresponsen.

Både enhederne og de aktive delefiltre er nye og specielt tilpasset de nye kabinetter. Hver højttaler har desuden en integreret stander, kaldet IsoPod, af specielt gummimateriale, som dels isolerer kabinettet akustisk fra underlaget, dels gør det muligt at vinkle højttaleren, så den akustiske akse kan rettes direkte mod lytteren. Højttalerne i 8000-serien er iøvrigt født med gevind til montering af beslag og stativer.


Anmeldelser:

Brugt af Avicii, Deadmau5 og enhver youtube studioperformer jeg har set. Nogle mener lyden er for digitalt. Igen igen…spørge dig selv 🙂


Anmeldelse af 8040B

Hej alle som overvejer at købe disse monitors.

Jeg arbejdede for en stund i en lokal musik forretning, hvor jeg havde mulighed for at lytte til massere af monitors, B.la Adam x serierne, Dynaudio, self hele serien fra Genelec incl Sam versionerne, og en masse andet i Ca samme prisklasse, og der er en VERDEN til forskel med lige præcis Genelec, de har for at sige det mildt, en uhyggelig god stereo imaging, du er ikke et spor i tvivl om hvor lyden befinder sig i dit mix, og tag ikke fejl af de små 6.5″ bas enheder, hvis man er ude efter monitors til producering af elektronisk musik, grundet deres gode basrefleks mærkes bunden ikke bare, men den kan faktisk høres, også selv i de lavere freqs, selvom de ikke går lavere end 45hz.
Jeg valgte at købe denne model fra 8000B serien da vi er flere som bruger det rum jeg arbejder i, hvor Sam modellen ville være et helvede grundet hvis der blev flyttet på noget i rummet, og jeg må sige jeg stadig er lidt skeptisk med selv justerende højtalere i forhold til miljøet.

Desuden bruger de en teknik som formindsker lydrefleksion, noget med lydbølger som cirkulere, det kan findes på nettet eller i manualen hvis man skulle være i tvivl.

Så jeg valgte 8000B modellerne, i stedet for Sam.

Genelec er generelt en smule dyrere end andre monitors i samme prisklasse, men de er pengene værd.
Jeg kunne sige meget mere positivt, men man er nød til selv at opleve dem.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

celemony melodyne
Brands

Celemony

Se hele udvalget af Celemony Melodyne produkter her Celemony Melodyne Assistant 4 [Download] – Software Celemony Melodyne Assistant 4 [Download] Plug-in til tuning og timing