4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Bedste klarinet i test

Skal du købe en ny klarinet, eller er du bare interesseret i hvad det er og hvordan den fungere? Så skal du læse med her, hvor du finder alt relevant information og anbefalede produkter!

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er en klarinet?

  Hvis du undrer dig over, om du skal købe en klarinet eller ej, så er svaret ja!

  Først og fremmest er en klarinet et musikinstrument, der er i træblæserfamilien, og er et lige metalrør med et mundstykke.

  Kvaliteten af ​​klarinetter varierer som med alle andre instrumenter fra mærke til mærke, og kan eksempelvis henvende sig fra begyndere til professionelle. Der er nogle mærker, der endda henvender sig specifikt til elever eller studerende, f.eks. Belluno Bellwood eller Yamaha Student Clarinets for begyndere. Lavpris -klarinetter, såsom Lowdens cembalo tilbyder egentligt en høj kvalitet, og de kan enten købes ny eller brugt stand, afhængigt af dit budget og dine præferencer.

  Street musician playing the clarinet

  Udover ovenstående er en klarinet også kendt for sin alsidighed, da den kan bruges til enhver musikstil helt fra klassisk til moderne musik og fra big band swing til blues og jazz.

  Så hvis du er interesseret i at opleve musik som helhed, anbefaler jeg, at du køber en klarinet, da den kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken retning du vil tage din fremtidige musikkarriere i. Grunden til dette er, at du kommer til at jame med en masse andre musikere, der kan inspirere dig i en masse forskellige retninger.

  En klarinet er et meget alsidigt instrument. Det er relativt let at producere en række forskellige lyde, og den række af lyde, en klarinet kan producere, er fantastisk. Klarinetten har et enormt sortiment, så man skal passe på, når man vælger mærket og den model, han/hun ønsker (for eksempel begyndere).

  Ofte vil du se en klarinet blive spillet i et orkester sammen med fløjten eller sammen med andre træblæsere til at ledsage melodien eller rytmesektionen, andre gange kan du endda se det spille i et funkband. I dette tilfælde er de mest basklarinet og alt/tenor/basklarinet. For eksempel er de i et jazzensemble kendt som “string bass”.

  I klassisk musik vil de oftest spilles som tredjelinieinstrumenter. Jeg kender et stort band, der spiller med mange forskellige klarinetter i stedet for saxofoner. En sjov anekdote er at de engang udskiftede alle instrumenter med klarinetter og lyden blev magisk.

  Er det svært at spille klarinet?

  Monochromatic image of clarinet lying on a white binder in a high school parking lot.

  I første omgang kan det være svært at lære dig selv at spille klarinet. Efter at have øvet i et par uger begynder det dog at blive lettere, og du vil let kunne spille mange forskellige sange. Det grundlæggende ved at spille klarinet er at man blæser ind i den og bevæger fingrene op og ned på ”tasterne”, der så fremtvinger en bestemt lyd. Du kan komme i gang med klarinetten, når du har fået den ud af kassen. Den kommer formegentligt med et mundstykke, rør, ’tønde’, ligatur og et par andre ting. Når du først får det ud af kassen, skal du bare putte et siv i. Når du er færdig med at skrue det sammen, er du klar til at spille!

  Når din klarinet er klar til at spille, skal du blot blæse i mundstykket. Mundstykket kanaliserer derefter luften ind i tønden, som derefter bliver fordelt af tasterne, som du trykker på. Du kan derefter afspille en lav tone ved at trykke på tasterne nederst og en høj tone ved at trykke på tasterne øverst. Jo mere du blæser i det, jo højere vil det være. Hvis du ikke får en lyd eller bare knap får en, skal du sandsynligvis skrue din ligatur af og skrue den igen.

  Det anbefales ikke, at du spiller klarinet i mere end 30 minutter uden pause. Hvis du spiller det i en længere periode, begynder du at få blærer på huden omkring dine læber eller endda din hals på grund af at du prøver at blæse hårdt nok ud for at få en god lyd.

  Hvordan skal en klarinet lyde?

  Portrait of man with clarinet over black

  En god klarinet skal have en lys, klar tone. Hvis du køber et billigt instrument fra en lavprisbutik, vil det sandsynligvis lyde for blødt, og tasterne vil være træge til at reagere, mens du spiller. En klarinet, der koster dobbelt så meget, vil have en lysere tone og bedre lydhørhed.

  Den bedste måde at fortælle, om du har fundet den rigtige, er at holde den tæt på dit ansigt, så klokken hviler mellem din hage og kravebenet.

  Udover det, nogle andre punkter at overveje:

  Nøglerne: nøglerne skal være stramme og lydhøre. En alt for løs nøgle kan gøre spillet ubehageligt, mere som et klaver end en klarinet. Taster, der er for stramme, tillader dig muligvis ikke at trykke hårdt nok (især ved høje toner).

  Rør: Hvis du kontinuerligt kan blæse luft gennem instrumentet uden nogen begrænsning, er det måske for lille. Dette kan skyldes en utilstrækkelig boring; du bør kontrollere, om den er stor nok til dine fingre.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 2

  Bedømmelse