Bedste synthesizere i test

0
1310

Nogle af de førerende producenter indenfor synthesizers er: Moog, Roland, Korg, Yamaha, Clavia og Access. Vi har taget nogle af de bedste på markedet og gjort det let tilgængeligt for dig at vælge mellem det meget store udvalg. Vi har blandt andet taget den bedste i test, den mest solgte, den der har fået bedste anmeldelser og så videre.

Bedst i test – Roland TB-3Se pris
Mest solgte – Korg MinilogueSe pris
Den billige – Korg Volca KeysSe pris
Bedste anmeldelser – Novation Peak Se pris
Klassikeren – Roland Juno DS 76Se pris
Den smarte – Monologue Gold SynthesizerSe pris
Redaktionen udvalgte – Korg MS-20 Mini HvidSe pris
Populær i udlandet – Multimedia Uno SynthSe pris
Anbefalet af producere – Roland JU-06A synthesizerSe pris

BEDST I TEST – Roland TB-3

Roland TB-3 Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Denne synthesizer er by far den der har testet bedst i vores gigant undersøgelse, hvor vi har tester over 1000 forskellige synthesizers. Det du får ved denne synthesizer er et utal af forskellige muligheder for at eksperimentere med al verdens lyde. Roland TB-3 er også den synthesizer der er klart nemmest at bruge, hvilket også var en faktor i vores test.

Denne Roland TB-3 synthesizer består basalt set af et fladt board, med en forholdsvis stort display, hvor du kan se lydens bølgefrom. Displayet har en masse forskellige farver, der kan indstilles, så det bliver nemt at se forskel på de forskellige lyde. Den indeholder også en masse forskellige knapper, da kan justere på lydene, så de bliver præcis, som du gerne vil have. Dreje knapperne på denne Roland synthesizer gør det muligt at få dannet en masse alternative lyde, da kan give et ekstra pift til for eksempel rap eller hip hop sange.

Den canadiske verdensstjerne Drake har for eksempel brugt denne synthesizer til at producere sange som “Nice for what”, “God’s plan” og “Passionfruit”.

MEST SOLGTE – Korg Minilogue

Korg Minilogue Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Denne fantastiske synthesizer med 4 stemmers polyfoni og 37 anslagsdynamiske tangenter der er programmebare med op til 200 hukommelses pladser. Dette betyder at man på hvert enkelt tangent kan have op til 200 forskellige lyde, som man kan skifte imellem. Så hvis man ganger det op, kan man have op til 7400 forskellige lyde på denne geniale synthesizer, hvilket jo er fuldstændig hjernedødt fedt.

På denne synthesizer er der også et lille display, der viser bølgeformerne på de forskellige lyde, så du altid kan følge med i, hvordan lyden lyder. Synthesizeren er lavet a aluminium, hvilket gør den utrolig slidsikker og vanvittigt holdbar. Den har gummibelagte drejeknapper og en bagside af træ, hvilket også giver den et mere unikt og elegant look. Den indeholder: MIDI, USB MIDI og Audio Sync for alle typer af live og studie sammenkoblinger så lige meget, hvordan din opsætning ser ud kan du med garanti tilkoble denne synthesizer og få et hav af nye muligheder.

Den indeholder udover det ovenstående også Voice Mode for konfiguration af de mange stemmer: POLY – som kan fungere som en 4 stemmig polyfonisk synthesizer, DUO – som kan fungere som en 2 stemmig synthesizer, UNISON – som kan fungere som unison all mono synthesizer, MONO – som kan fungere som mono synth med sub-oscillator, CHORD – der kan bruges til at producere akkorder, DELAY – den kan fungere så stemmerne 2-4 spilles efter hinanden efter stemme 1, ARP – der kan fungere som arpeggiator og sidst men ikke mindst SIDE CHAIN – der fungere sådan at, når en tone spilles sænkes volumen på den foregående tone.

Alle disse funktioner gør at denne synthesizer klart er den mest populære, da mulighederne simpelthen er uendelige med dette elektroniske vidunder.

DEN BILLIGE – Korg Volca Keys

Korg Volca Keys - Analogue Loop Synth Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Hvis man er ny indenfor synthesizers og ikke helt føler sig sikker på, hvor meget man vil komme til at bruge den, så kan man altså også få ret billige synthesizers. Denne Korg Volca Keys synthesizer er utrolig billig, men giver stadigvæk en lang række muligheder og kan pifte din performance op til et helt andet niveau end set før. Det en Korg Volca Keys kan gøre er, at den kan danne en lang række konpakte synth, sequencers, trommemaskinelyde og generelt bare store lead lyde, bas linjer og rytmer.

Tager vi Volca serien består den af Volca Keys, Volca Bass, Beats, Volca Sample og Volca Fm. Så lige meget hvilken lyd du leder efter, kan du altså få en Volca synthesizer der kan danne den til dig.

Strukturen i denne synthesizer er: 3VCO, 1VCF, 1VCA, 1LFO og 1EG, hvilket giver en helt igennem fantastisk mulighed for eksperimenter. Sequencer i denne synthesizer er: 1 part, 16 trin og 8 pattern.

Tilslutningerne er hovedtelefon udgang: 3,5 mm jack, Sync in og out 3,5 mm jack og MIDI in. Batteridriften i denne synthesizer er 6 x AA alkaline batterier eller 6 x AA nikkel metal hybrid batterier. Der er cirka 10 timers batteritid med Alkeline batterierne. Du kan også tilkoble en KA 350 strømadapter, som medfølger i prisen. Synthesizeren er 193 x 115 x 46 mm, hvilket er en utrolig dejlig størrelse, ikke for stor og ikke for lille, den er helt perfekt. Den vejer 377 gram, så den er også dejlig nem at have med rundt omkring til diverse koncerter.

Så selvom denne synthesizer er billig, får man altså stadig noget for pengene, da man få en masse forskellige muligheder og en utrolig håndgribelig synthesizer.

BEDSTE ANMELDELSER – Novation Peak

Novation Peak Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Novation Peak er by far den synthesizer der har fået bedst anmeldelser gennem vores kæmpe undersøgelse. Man får her en dejlig varm analog 8 voice ploysynth med 3 oscilliatore per stemme. Derudover får man også et utrolig resonant multi mode analogt filter til hver eneste stemme, samt 1 amp asdr, 1 filter adsr, noise generator og ringmodulator. Udover de basale triangle, sawtooth og squarewave har Novation Peak også 17 wavetables. Så der er rig mulighed for at skabe helt enestående lyde med denne synthesizer.

Kigger vi mere konkret med, hvordan denne synthesizer ser ud. Så har den 42 control knobs, 8 styks 35 mm sliders, 1 volume knob, 30 lit funktions knapper, 16 ikke lit funktions knapper, 2 animate buttoms plus hold buttoms og 2 data encoders. Derudover har den også 90 indicator LEDs med en OLED display. Den har også en power switch og en power supply connector.

USB socket systemet for denne synthesizer er MIDI desværre kun MIDI og ikke noget bus power. Der er dog både MIDI ind, ud og igennem. Den indeholder et 2 1/4 jack socket for kontinuerligt eller skiftende pedaler. In jack stikket er for CV 3,5 mm. Output jackstik er både i venstre og højre side til 1/4 også for hovedtelefoner.

Synthesizeren er lavet af amerikansk valnøds træ, dog er der også elementer er magnetisk metal, så den er utrolig holdbar og nem at benytte, hvilket nok er derfor den har fået så gode anmeldelser.

KLASSIKEREN – Roland Juno DS 76

Roland Juno DS 76 Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

 Roland Juno DS 76 synthesizeren er en ny version af den ellers klassiske Juno, hvilket er derfor vi har taget den med som vores klassiker. Roland Juno DS 76 har fået opdateringer på både hardware og software, hvilke gør den helt exceptionel god og hurtig. Den er derfor klar til et nyt årti som den klart bedste af alle velocity sensitive keys synthesizers.

Denne synthesizer inkludere alle JUNO Di plus lydene fra de klassiske akustiske klaverer, elektriske klaverer og meget meget mere. Derudover indeholder den også over 30 trommesæts lyde og mere end 1200 forskellige patches. Den kan dog indeholde op til 256 bruger patches, som du selv kan uploade. Den har overraskende nok også op til 128 stemme polyfonier, hvilket giver den nogle helt unikke lyde. Det der gør den her synthesizer helt exceptionel er de 8 phrase pads, som kan bruges til at lave samples og sange.

Mikrofoner inputtet kommer med et speciel reverb, vocoder og pitch effekter der giver nogle helt unikke vokal performance. De 8 pattern sequencers er med non stop loop optagelses funktioner, hvilket giver både hurtige og fantastisk effektivt udvikling af sang ideer. USB audioen er med MIDI og DAW kontrol modes.

Synthesizerens mål er 1231 x 311 x 102 mm, hvilket gør dette til en ret stor synthesizer, dog vejer den kun omkring 7 kilo, men til gengæld får du jo et helt keyboard med i købet. Hvilket gør at du er fri for at skulle købe det ved siden af, så det er jo et kæmpe plus.

DEN SMARTE – Monologue Gold Synthesizer

Korg Monologue Gold Synthesizer Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Denne synthesizer kommer med 25 tangenter, hvilket gør den til et slags mini keyboard. Dette kombineret med alle den mange smarte egenskaber, er den primære grund til at denne synthesizer er kåret til den smarteste på markedet.

I denne synthesizer får over 100 programmer fyldt med mikrotuning og sequence data indstillinger. Derudover kommer den med en lang række parametre den arbejder under, jeg vil lige nævne nogle af dem: MASTER: drive, Vc01: Wave (Saw, Triangle og Sqaure) Shape, VCO2: Octave, Wave (Saw, Triangle og Noise), Sync Ring, Pich, Shape, MIXER: VCO1, VCO2, FILTER: Cutoff, Resonance, EG: Type (A/D, A/G/D, G) Attack, Decay, Int, Target (Pitch, Pitch 2, Cutoff), LFO: Wave (Saw, Triangle og Square) Mode (Fast, Slow og 1-shot), Rate, Int, Target (Pitch, Shape og Cutoff).

Synthesizeren har en 16 steps monphonic sequencer, der kan bruges på op til 4 forskellige parametre. Mikrotuningen ha r32 indstillinger, med 20 forud indlæste tunings, 6 bruger skalaer, 6 bruger octaves, og alle indstillingerne kan blive benyttet på alle tangenterne. Derudover har den 23 dedikerede panel controls der gør det muligt af få pludselig adgang til alle parametrene in synthesizeren. Slideren gør det muligt at have forskellige parametre indenfor hvert program.

Displayet på denne synthesizer er en Real time OLED, hvilket giver dig mulighed for at følge lydenes lydbølger og justere dem, så de passer lige til dit brug. Hovedtelefons stikket på denne synthesizer er et 6,3 mm stereo jack stik. Outputtet er en 6.3 mm monaural phone jack stik. Audio In er 6,3 mm monaural phone jack stik, SyncIn er en 3,5 mm monaural mini jack stik, Sync Out 3,5 mm monaural mini jack stik og sidst men ikke mindst er der MDI In, MIDI Out og USB Type B.

Strømtilslutningen kommer fra AA alkaline batterier og 6 styks af slagsen eller via 6 AA nikkel metal batterier. Du kan dog også tilslutte en AC adapter der optimalt kører gennem DC 9V eller KA 350 optional. Batteri tiden ligger på omkring 6 timer afhængigt af, hvor voldsomt den bliver brugt. Kan bruges i helt op til 8 timer, hvis der bruges nikkel metal batterier.

Målene for denne synthesizer er 350 x 276 x 76 mm og den vejer 1,7 kilo, hvilket gør den utrolig nem at have med over alt. Det er ikke for sjovt at den er blevet kåret til den smarteste på markedet.

REDAKTIONENS UDVALGTE – Korg MS-20 Mini Hvid

Korg MS-20 Mini Hvid Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Korg MS-20 Mini Hvid er en ny udgave af den klassiske og legendastisk MS 20 der først blev set på markedet helt tilbage i 1978. Det er en meget kragtfuld sem modular monofinsk analog synthesizer, hvilket vil sige at med lang række moderne funktioner, er den totalt state of the art.

Keyboardet har indbygget 37 tangenter med 3 octaves, der er specifikt designet MS 20 mini. Dette giver dig en kæmpe ocean af forskellige muligheder.

Denne synthesizer skiller sig meget ud i forhold til mange andre synthesizer, da den har en lang række funktioner der er ekstraordinære. Jeg vil lige kort nævne nogle af dem, så du ved, hvad du køber: Voltage Controlled Oscillator 1 (VCO 1) og Voltage Controlled Oscillator 2 (VCO 2), VCO MAster Control, VCO Mixer, Voltage Controlled High Pass Filter (VCF HPF), Voltage Controlled Low Pass Filter (VCF LPF), Envelope Generator 1, Envelope Generator 2, Modulation Generator (LFO) Manual controller og control section.

Envelope Generatoren har en delay time på maksimalt 10 sekunder, en attack time på maksimalt 10 sekunder og en release time på maksimalt 10 sekunder. Envelope Generator 2 har en hold time på maksimalt 20 sekunder, en attack time på maksimalt 10 sekunder, en decay time på maksimalt 10 sekunder, Sustain level på 0V – 5V og en release time på maksimalt 10 sekunder.

Control sektionen har et input signal level, en low cut frequency fra 50 hetz til 2.500 hetz, en high cut frequency fra 100 hetz til 5.000 hetz. Derudover har den også CV adjust og Threshold level. Disse mange mange mange funktioner gør at vi har valgt den som redaktionens udvalgte.

Målene for denne synthesizer er 493 x 257 x 208 mm og vejer 4,8 kilo. Så den er ikke vanvittig stor, hvilket er rart, når man skal fragte den rundt til alle sine koncerter.

POPULÆRE I UDLANDET – Multimedia Uno Synth

IK Multimedia Uno Synth Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Multimedia Uno Synth er en bærbar, monofonisk og 100 % analog synthesizer, hvilket gør den helt unik. Den kører på IK Multumedia’s hardware, hvilket er verdens kendt indenfor synthesizer verdenen.

Lyden fra denne Multimedia Uno Synth synthesizer er helt unik, hvilket er grunden til den store popularitet fra udlandet. Denne synthesizer er blevet brugt at kunstnere lige fra Kendrick Lamar til Tiesto, fordi dens bredde vifte af muligheder, giver dig alt, hvad du skal bruge.

Det analoge filter der er i denne synthesizer giver en varme og dybder i lydene man aldrig har hørt før. Derudover er multi mode filteret også helt unikt, da man kan bruge subtile tonale modifikationer eller meget aggressive resonansfej. Den har også et special designet overdrive kredsløb der giver dig mulighed for at benytte mere moderne og mættede toner. du kan selvfølgelig også modulere og filtere via filterenvelope og LFO’er, som du også får ved denne synthesizer. Derudover kan du også benytte eksterne MIDI controllere, hvilket jo er mega fedt.

Den indbyggede delay effekt er synkroniseret med det helt unikke UNO Synth’s tempo, hvilket gør det muligt at udvide din horisont i forhold til dydbe og arpeggio eller endda sequenc mønstre. Du kan også bruge filtrene og oscillatorrparametrene til at modulere og justere lyden mens du laver dem. UNO Synth leverer over 100 forindstillede lyde, hvor 80 af dem er programmerbare, hvilket vil sige at du kan ændre i dem der allerede er indstillet. Hver lyd serveres med en tilhørerende arpeggio og en fulstændig unik sekvens, som du kan bruge til inspiration i dit videre arbejde.

Du får her også 40 forskellige controllere, som alle vil være tilgængelige for dig via UNO Synths toppanel. Dette giver dig direkte og øjeblikkelig adgang til Synth motor parametrene uden du skal til at rulle igennem en lang række af menuer. Dette giver dig mere kontrol og gør det nemt for dig at benytte Mac eller PC editor programmer. For du kan nemlig bruge computer programmer til at kontrollere lyden og administrere indstillingerne på denne synthesizer.

Klaviaturet på denne Multimedia Uno Synth synthesizer er et multi touch klaviatur, der giver dig mulighed for at benytte hele 13 forskellige skalaer som du kan hente inspiration fra. Der er indbygget et arpeggiator med 10 forskellige arpeggio modes, der via en rækkevidde på 4 octaver, gør denne Multimedia Uno Synth synthesizer i stand til at levere stemningsfyldte sekvenser, flydende baslinjer, animerede grooves og meget meget mere.

Multimedia Uno Synth synthesizer har et ultra kompakt design, der gør den til den mindste monofoniske synthesizer på markedet. Dette gør det nemt for dig at benytte den over alt, om det er på Bøgescenen til Smukfest eller hjemme på dit værelse er fuldstændig ligegyldigt. Den vejer kun 400 gram, så den er utrolig praktisk at flytte rundt på. Den inkluderer 4 x AA batterier og en USB strømforsyning og en powerbank, der igen gør denne synthesizer utrolig praktisk, da du kan have den med og bruge den over alt.

ANBEFALET AF PRODUCERE – Roland JU-06A

Roland JU-06A synthesizer Syntheziser, digital synthesizer, analog synthesizer, novation summit, roland d-05, moog grandmother

Roland JU-06A er en mege unik synthesizer, da den er skabt på basis funktioner fra ikoniske Juno 60 og Juno 106 synthesizere. Det denne synthesizer så kan, så andre ikke kan er at den har en akkordhukommelse uden lige. Derudover kan den også bruger moderne Eurorack systemer, hvilket er helt ekstraordinært. Dette giver en lang række af rytmiske variationer.

Lyden i denne synthesizer er helt autentisk og utrolig fleksibel. Klangmæssigt er det umuligt at skelne mellem JU 06A og de Juno 60 og Juno 106 synthesizere som denne model er bygget på. Klangen fra Junos legendatiske chorus effekt er her blevet genskabt, til nøjagtighed. Derudover er klangen og justerbare, hvilket er mega nice.

Roland JU-06A fungerer specielt godt med K 25m, hvilket er et 25 tangenters anslagfølsomt keyboard. Slår man disse to instrumenter sammen, kan det ikke beskrives, hvor mange muligheder man får for at sammensætte en lang række af forskellige lyde og effekter.

Roland JU-06A kører på 4 AA batterier og alternativt kan du tilslutte strøm til Roland JU-06A via et USB busstrøm kabel. På den måde at den nem at genoplade.

Grunden til at denne synthesizer er anbefalet af producere, er fordi de jo oftest sidder og arbejder i deres studios. Så de flytter ikke særlig tit rundt på deres instrumenter. Denne synthesizer er ret stor og fungere bedst tilsluttet til et keyboard, hvilket de fleste producere også benytter. Dog får man jo så en lang række muligheder her, som man ikke får ved andre synthesizers, hvilket virkelig tiltrækker producerer.

Hvad er en Synthesizer?

En synthesizer er et specielt elektronisk musik instrument, der blandt andet kan bruges til fremstille en lang række forskellige lyde, der ellers ikke kan fremstilles af andre musik instrumenter. Det ekstra fede ved en synthesizer er så, at den så også kan bruges til at fremstille lyde der allerede er kendt i forvejen. Så man kan nærmest kalde det for et multi instrument. En synthesizer kan altså erstatte alle andre instrumenter, så har du en synthesizer behøver du jo nærmest ikke andet. Man kan derfor ene mand styre et helt orkester, så det er virkelig værd at investere i.

Det mest brugte lyd apparat til at fremstille realistiske lyde, vil nok være en sampler, da den optager lyde, redigere, filtere og lægger dem ud, så man kan benytte dem i sit videre arbejde. Forskellen på en sampler og en synthesizer er, at en synthesizer ikke optaget lydene, men simpelthen selv generer dem.

Mange synthesizers blive oftest programmeret til registrere bølgeformer, som så kan bruges til, at skabe lydene. Ved hjælp af filtre, forstærkere og effekter danner den simpelthen selv lydene, så man få nogle helt unikke lyde ved hjælp af en synthesizer.

Synthesizers er oftest brugt at rap og hip hop kunstnere, da de skal lave deres helt eget musik uden hjælp fra et orkester. De kan derfor ved hjælp af synthesizeren have lyde med fra alverdens forskellige instrumenter. Dog skal det lige siges at synthesizers kan indstilles til brug i alle genre.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her