Roland SYSTEM-8

Anmeldelse: Roland SYSTEM-8

Produktet kan findes her: https://www.gear4music.dk/da/Keyboards-and-klaverer/Roland-System-8-AIRA-Plug-Out-Synthesizer/1PB7

Performance synthesizer med avanceret ACB teknologi og 49 tangenter i fuld størrelse.

SYSTEM-8-synthesizeren leverer powerfulde og fyldige lyde, der er inspireret af Roland legendariske synthesizere over fire årtier. Næste generation af lydmodul Analog Circuit Behavior (ACB) giver et 8-stemmigt lydmonster med tre-oscillatorer, fantastiske filtre og effekter, og en meget alsidig LFO, samt et stort knappanel med drejeknapper og skydeknapper til at styre det hele. Der er tre PLUG-OUT-synths, hvilket betyder, at SYSTEM-8 kan styre genskabelsen af flere af Rolands klassiske synthesizere. JUPITER-8 og JUNO-106 PLUG-out følger med i købet. Du kan skabe uhørte lyde med Split og Layer af flere synthesizere på en gang, og du kan skabe kreative opdagelser med den indbyggede Vocoder, Arpeggiator, CV/Gate Outs, og den avancerede polyfoniske Step Sequencer. Juno-106 er planlagt til udgivelse i 2017 og support af SYSTEM-8 på tidligere udsendte Plug-Out synths vil snarest være tilgængelige.

Specifikationer:

  • Alsidig synthesizer med den avancerede ACB teknologi og 49 tangenter i fuld størrelse
  • Internt lydmodul der skaber den klassiske analoge lyd samt nye moderne og dynamiske lyde
  • Kan styre op til tre PLUG-OUT synths; JUPITER-8 og JUNO-106 PLUG-out er inkluderet (*)
  • Højopløslig kontrol af avanceret Low-Pass, High-Pass filtre
  • En lang række dedikerede drejeknapper, skydeknapper og knapper til Realtime-kontrol.
  • Polyfonisk Step Sequencer med den klassiske TR-REC brugerflade
  • Arpeggio, Vocoder og Chord Memory-funktioner
  • CV/Gate-udgange for samspil med modulære synthesizere og vintage udstyr
  • Stort udvalg af indbyggede effekter med direkte kontrolmuligheder.
  • USB audio/MIDI interface

Rolands roste Analog Circuit Behavior kredsløb genskaber nøjagtigt den gamle analoge lyd med en fremtidssikret teknologi. SYSTEM-8 er udstyret med det mest avancerede ACB-lydmodul, der tilbyder otte stemmers polyfoni, tre oscillatorer (herunder en sub-oscillator), og silkebløde filtre med en ekstrem høj opløsning. Det er nemt at skabe varme Pads-lyde, fede bas-lyde, udtryksfulde solo/lead-lyde m.m., der alle er inspireret af den karakteristiske klangrigdom fra den legendariske SYSTEM-serie. Udover retrolydene er SYSTEM-8 også i stand til at producere sprøde og dynamiske lyde samt stemningsfulde klange, der er ideelle for den moderne lyd-designer.         

Udover det imponerende indbyggede lydmodul, har SYSTEM-8 tre udvidelsesslots til at placere og styre Rolands PLUG-OUT software-synthesizere. JUPITER-8 og JUNO-106 PLUG-OUT er indbygget i instrumentet, og gør dig i stand til at reproducere lydene fra disse Roland klassikere (*1). Derudover kan du tilslutte PLUG-OUTs som SH-2, SH-101, PROMARS m.fl. og andre vil også understøttes (*2). Ved hjælp af SYSTEM-8’s Performance Mode kan du kombinere de indbyggede synthesizere med tilsluttede PLUG-OUTs, og derved kan du skabe super-synthesizer lyde med flere lyde oven på hinanden, keyboard splits og meget mere.

Med sin omfattende interface giver SYSTEM-8 utallige måder at skabe lyde på og opdage nye lyde på. Knappanelet er fyldt med direkte adgange til kontrol af lyden, hvilket betyder, at du nemt kan skabe dynamiske og levende udtryk. Mange Hi-Res filtertyper er tilgængelige takket være det avancerede ACB-lydmodul, herunder det meget effektive Side-Band-filter, der er arvet fra Roland’s højt estimerede V-Synth. Der er tonsvis af topklasse effekter lige ved hånden, hvor du kan tilføje karakter og atmosfære, Overdrive, Distortion, Fuzz  og Delay, Chorus, rumklang og meget mere. Og ligesom at du kan kontrollere de talrige synth-parametre med knapper, har effekterne også knapper til direkte kontrol, der gør, at du let kan forbedre og kontrollere lyden, mens du spiller.       

Inspirere, og er fyldt med intuitive lydværktøjer, der udfordrer din kreativitet. Du kan med 64-Step Sequenceren optage, afspille og redigere loops i Realtime, og den har det velkendte TR-REC interface med dedikerede knapper. Når du opbygger dine sekvenser, kan du optage dit spil af enkelttoner eller fulde akkorder, og du kan optage alle dine ændringer på drejeknapperne og skydeknapperne.  Arpeggio-funktionen er udstyret med drejeknapper til at skifte patterns og Styles mens du spiller, mens Chord Memory-funktionen gør, at du kan afspille flere toner på en gang, ved blot et enkelt tangenttryk. SYSTEM-8 har også en avanceret Vocoder indbygget, der gør, at du kan skabe unikke og mindeværdige synthesizeroptrædener.

SYSTEM-8 er perfekt som liveinstrument, men det kan nemt integreres med dit studieproduktions software og andet eksternt udstyr. SYSTEM-8 fungerer som et USB audio/MIDI interface til din DAW, og det har 49 tangenter i fuld størrelse, hvilket giver en god spillefornemmelse, når du laver optagelser af MIDI spor. Der er endda en kontrolbrugerflade-mode, hvor du kan styre dine software synthesizere med SYSTEM-8’s knapper, skydeknapper og drejeknapper. Derudover kan de indbyggede CV/Gate udgange, sende Note/Pitch-data fra lydmodulet og Step Sequenceren, for at trigge dine modulære synthesizere og eller andet retro udstyr.


Anmeldelse: En ny klassiker !

Retro og fremtid forenet i en maskine !

Kort sagt: Ja, jeg kan personligt anbefale Roland SYSTEM-8

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Temafesten: Rave Party

Skal du til en Rave party? Disse typer af fester kan altid gå lidt vildt for sig, men ikke desto mindre er det sjovt at

Roland E-A7
Keyboard

Anmeldelse: Roland E-A7

Arrangementskeyboard med over 1500 lyde fra hele verden, masser af globale backingstilarter, indbygget sampler til egne lyde, triggerpads og 2 separate LCD-skærme. E-A7 er et

Dynacord PowerMate 1000-3
Studie

Anmeldelse: Dynacord PowerMate 1000-3

Powermixer PM-1000, 2×1000 watt RMS, 10 mikrofon/line kanaler, heraf også 4 stereo kanaler, programmerbar DSP, 2 x 24 bit digital effekt, 4 kanals USB 2.0