4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Martin DCX1AE Macassar western-guitar

Anmeldelse: Martin DCX1AE Macassar western-guitar


Akustisk/elektrisk westernguitar med massivt grandæk, krop i HPL (kunststof) med mahognimønster og Fishman Sonitone pickupsystem.

Martin DCX1AE er en 6-strenget westernguitar baseret på Martin’s D-14 platform. Det vil sige, at det er en dreadnought-størrelse guitar, med den store og afrundede klang, denne type guitar leverer. Halsen er monteret på kroppen ved 14. bånd, således at man ubesværet kan nå guitarens toner i det høje leje. Martin DX1AE’s Mortise & Tennon-halssamling giver en holdbar konstruktion med optimal tone, som eliminerer tab af tone ved mere dynamisk og nuanceret spil.

Martins’ X-serie har det klassiske, massive sitka-grandæk, som Martin er kendt for, mens kroppen på DCX1AE er konstrueret af et kunststof – mahogny-mønstret HPL (High Pressure Laminate). Dette reducerer produktionsomkostninger og er med til give holde prisen på et overkommeligt nivaeu for en guitar af denne klasse – og så er det bedre for miljøet. Det giver også en stor og muskuløs tone og gør guitaren ekstremt holdbar – endnu et eksempel på, at Martin vedbliver med at udvikle den akustiske guitar til fordel for os alle. Martin Guitars er i det hele taget meget engageret i kampen for et bedre miljø. Som FSC-certificeret virksomhed er Martin Guitars medlem af The Rainforest Alliance, der i mere end 70 lande arbejder med bevaring af sårbart miljø og knappe naturressourcer.

Stratabond halsen er endnu en af Martin’s opfindelser. Halsen er lavet af utallige lag finer som bindes sammen under et ekstremt højt tryk, hvorefter halsen tilvirkes efter den traditionelle Martin opskrift. Dette giver en voldsom stærk hals som tilfører guitaren sustain som man normalt skal bruge meget udsøgte (og dyre) træsorter for at opnå. Derudover er Stratabond halsen med “Modified Low Oval” hals form, 25.4″ mensur og 16″ radius, en helt almindelig Martin hals som de fleste kender den.

Endvidere er Martin DCX1AE udrustet med Fishman Sonitone pick-up med integreret volume og tonekontrol, som er smart placeret i lydhullet. Fishman er det førende firma når det gælder udvikling og fremstilling af pickupsystemer til akustiske guitarer, så det er helt naturligt at Martin har valgt dette system til deres guitarer. En westernguitar der passer til alle niveau’er.

Specifikationer

 • Konstruktion: Mahogni blok/Dovetail halssamling 
 • Krop: D-14 bånd
 • Dæk: Massiv Sitka gran
 • Dæk afstivnings mønster: D1 A frame
 • Afstivnings materiale: Sitka gran
 • Bund materiale: HPL i Mahogni finish
 • Side materiale: HPL i Mahogni finish
 • Hals materiale: Rust Stratabond
 • Hals form: Modificeret Low oval
 • Hoved belægning: HPL i mahogni finish med tryk i Guldfolie 
 • Gribebræt materiale: Micarta
 • Mensur: 25,4″
 • Stol materiale: Morado
 • Stemmemekanikker: Chrome med små knapper
 • Pickupsystem: Fishman Sonitone

Anmeldelser:

Rigtig meget guitar for pengene

Jeg er rigtig tilfreds med min DX1AE – har haft den i en måned nu og bliver mere og mere glad for den. Den har en rigtig dejlig lyd, med både klare overtoner og en fyldig bund. Derudover er den med sin lave action rigtig let at spille på. Man føler virkelig, at man får en Martin-guitar med alle de kvaliteter som det indebærer. HPL-materialet virker ikke billigt og stratabond-halsen er rigtig stærk, samtidig med at den ser rigtig fed ud efter min mening. Alt i alt et rigtig godt instrument til billige penge.


Fantastisk

Jeg har netop købt en Martin DX1AE. Har spillet guitar i mere end 43 år og har aldrig spillet på en guitar der var så komfortabel. Fantastisk håndværk, fantastisk fyldig og stor lyd, også når den sættes til min forstærker en Laney LA65D.
Jeg har købt den med Martin kuffert hvor guitaren ligger perfekt.
Er ganske enkelt rygende lykkelig for for at være ejer af sådant et mesterværk!

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

dave smith instruments sequential instruments
Brands

DAVE SMITH INSTRUMENTS (Sequential instruments)

Du kan se udvalget her: https://www.thomann.de/dk/dave_smith_instruments.html Du kan også se hele udvalget af synthesizere her. Bag firmaet DSI, står legenden og opfinderen af Sequential Circuits

Universal Audio APOLLO 8 Quad
Lydkort

Anmeldelse: Universal Audio APOLLO 8 Quad

Thunderbolt 18×24 interface udstyret med et UAD-2 QUAD DSP processing system. Ægte Universal Audio analog design og kvalitets AD/DA convertere med førsteklasses audio kvalitet. Apollo

Boss GT-100
Tilbehør

Anmeldelse: Boss GT-100

Multieffekt til guitar med unikt dual-LCD system, 24 bit konversion, EZ Tone-funktion, MIDI og USB-tilslutning. GT-100 er spækket med forstærker modeling, der både genskaber vintage