Midi controllere og keyboards

0
569

Se udvalget af MIDI keyboards hos SoundStoreXL her (åbner ny fane).

Hvis du hellere vil se udvalget af MIDI controllere kan du finde det her hos SoundStoreXL (åbner ny fane).

Du kan også tjekke udvalget hos Danguitar ud her (åbner ny fane)


I dag er det blevet lettere at komponere musik over din computer, tablet eller ligefrem din smartphone. Det kræver ikke alverdens udstyr, men noget er dog nødvendigt, hvis du gerne vil producere ordentlig musik i en god kvalitet. Ved at investere i Midi keyboards controllere kan du lade kreativiteten flyde og skabe din egen musik ved hjælp af din computer med et lydprogram og dit Midi keyboard. Det er praktisk, i og med at det er lettere at have med under armen, og samtidig har du dit eget lille hjemmestudie til at lave musik.

Hvad er Midi keyboard controllere?

En Midi controller er kort fortalt en enhed, der giver dig mulighed for at styre samplinger og diverse softwareinstrumenter direkte fra din computer. Denne kontrol gør den rigtig god at bruge i flere forskellige situationer. Det kan blandt andet være:

  • Hvis du skal optræde live foran et publikum
  • Hvis du gerne vil optage din lyd
  • Hvis du vil styre din DAW eller et andet lydprogram på en nem måde via midi signaler

En Midi controller er dermed et midi keyboard eller controller keyboard, der, som navnet antyder, er designet og ser ud som et elektronisk keyboard. Ved hjælp af enten en Midi eller USB forbindelse kan du altså bruge Midi keyboard controlleren til at sende signaler til din computer eller andet musikalsk udstyr, du har sluttet til enheden.

På den måde kan du fra denne enhed kontrollere de andre enheder eller udstyr. Selve keyboard controlleren har ikke indbygget lyd. Til gengæld kan du ved at sende Midi signalerne til en anden ekstern enhed som for eksempel en computer med et lydprogram aktivere de ønskede toner der. Det gør du netop ved at trykke på keyboard controllerens forskellige dele. Det betyder også, at du som sådan ikke kan bruge keyboard controlleren for sig selv, men skal have den sluttet til en anden ekstern enhed.

Find flere forskellige modeller

Du kan finde flere forskellige Midi keyboards controllere på markedet i dag. Disse kan både være forskellige i størrelsen, men også i deres features. Du kan for eksempel finde de mere traditionelle modeller, som kun har de klaverlignende tangenter. Antallet af tangenter kan desuden variere, og du kan for eksempel finde Midi keyboards med 25 tangenter, 88 tangenter og alt det imellem.

Samtidig kan du også få modeller med flere funktioner. Disse kan blandt andet være fades, drejeknapper og knapper. Funktionerne giver dig nye muligheder både, imens du spiller og under det senere redigeringsarbejde. Derudover kan du også finde modeller, hvor det er muligt at tilkoble en pedal.

De mange forskellige modeller inden for Midi keyboards controllere gør dem egnet til meget arbejde inden for musik. Det gælder både, når det kommer til musikudøvelse og ikke mindst arbejdet i studiet. Det er dermed også en af de helt store fordele ved en keyboard controller. Fordi mange modeller ikke er så tunge, er de også gode at rejse med, hvis du som musiker er meget på farten.midi controller145
maschine mikro41
beatstep pro34
akai mpd21829
akai apc mini29
maschine mikro mk327
arturia beatstep pro24
launchpad23
midi keyboard18
native instruments maschine mikro mk3

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her