Skru op for lyden: Sådan kan auditive oplevelser hjælpe dig med at slappe af i hverdagen

I nutidens samfund oplever mange, at deres hverdag er præget af stress og jag. Konstante deadlines på arbejdet skal jongleres rundt med familieforpligtelser, hobbyer og huslige gøremål. Der er altid noget, du skal nå. Men som du måske også ved, så er det enormt vigtigt at få slappet ordentligt af, hvis du gerne vil være effektiv på andre tidspunkter. I denne artikel finder du inspiration til, hvordan musik og andre lydmæssige oplevelser kan hjælpe dig til endnu bedre afslapning.

Få kroppen i gang

Selvom det lyder helt omvendt at bevæge sig, når man skal slappe af, kan det faktisk være en god idé. Når du har motioneret, udløses der nemlig stoffer i hjernen, så du føler velbehag og bliver afslappet. Ønsker du ikke at bevæge dig alene, kan du tjekke en escortside eller invitere en ven på besøg. Sammen kan i sætte jeres yndlingsmusik på anlægget, skrue helt op og bare slå jer løs. Prøv at lade være med at tænke på, hvordan det ser ud. Fokusér i stedet på, hvad der føles godt for kroppen og at få pulsen op. 

Fjern fokus med lydbøger og podcasts

Selv når du forsøger at holde fri, kan det indimellem være svært at slå hjernen fra. Det er let at fortsætte med at tænke på arbejde og forpligtelser, forsøge at finde løsninger og huske alt det, du ikke må glemme. Her kan det hjælpe at tage høretelefoner på og tænde for en god lydbog eller podcast. Den indlevelse det kræver at følge med, vil naturligt få dig til at stoppe med at tænke på arbejde og lignende. På den måde kan lydbøger og podcasts være med til at give et frirum i hverdagen. Og må og skal du være lidt produktiv, kan du lytte, mens du laver mad eller hænger vasketøj op.

Prøv en guidet meditation

Allerhøjest på skalaen for, hvordan lydoplevelser kan få dig til at slappe af, finder du guidet meditation. Ikke nok med, at det naturligt kræver al din opmærksomhed på samme måde som en podcast, så guides du her i at slappe af. Ofte vil disse fokusere på at slappe af i én kropsdel ad gangen, mens du trækker vejret dybt og langsomt ind. På den måde vil du opleve at komme helt ned i gear, sænke hjerterytmen og slappe godt og grundigt af. Mange bruger desuden guidet meditation på dage, hvor de ikke kan sove, fordi tankerne kører rundt. 

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Pedaltrain

Pedaltrain Nano + Smidigt 2-rail pedalbord med softcase. Inkl. bånd som gør det enklere at sikre og organisere kablerne. Dimensioner 45.7 x 12.7 x 3.5

line 6 helix
Tilbehør

Anmeldelse: Line 6 Helix

Guitar multieffekt i pedalform med 45 forstærkere, 30 kabinetter, 16 mikrofoner og 70 effekter. Helix repræsenterer et stort skridt frem hvad angår bearbejdet guitarlyd, og