4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

godt internet

Et nyt instrument med godt net

Hvis du lige har givet dig i kast med et nyt instrument, som du vil til at mestre, duer det ikke, at dit net driller, for så bliver det svært at streame læringsvideoer.

Det er derfor en god idé at anskaffe sig et net, der rækker til forbruget og kører ubesværet. Fibernet på Tjekbredbaand.dk er værd at tjekke ud, hvis du skal sikre dig kvalitet. Og så er det bare med at komme i gang

Hvad gør musik ved os?

Hvor skal man starte, når det kommer til musik og snakken om, hvordan vi mennesker bliver trigget af at lytte til den og opleve den. Når man går til en koncert eller sætter et godt stykke musik på, kan hårene rejse sig på kroppen og man kan opleve tårer og glæde – det er det, den gør ved os. Det er belønningssystemet, der bliver aktiveret, når vi udsætter os selv for at lytte.

Netop derfor har alle også et forhold til musik, nogen i højere grad end andre naturligvis, men der vil altid være noget i det, der kan fremkalde følelser – hvad end det er blød pop, jazz eller metal – det er nemlig her, vi udspiller os forskelligt. Musik har sådan en enorm effekt, at den kan bore ind i hjernen og fremkalde centeret for hukommelsen, da gamle toner kan sidde så dybt.

Lær at spille et instrument

Du har måske set din far spille et instrument eller har måske et stort idol inden for musikken og drømmer om selv at kunne gøre det samme? Det er bare med at komme i gang, for det kræver ikke andet end at låne din fars eller din vens guitar og finde nogle youtube klip af de sange, du kunne tænke dig at spille.

Startvis kan det være uoverskueligt, fordi man ikke har overblik over det pågældende instrument, og det er derfor, at dette step er det første. Det er vigtigt, at man ikke sætter ambitionsniveauet for højt i første omgang, for dét at lære at spille et instrument skal tages i etaper. Når du føler, du har dannet et nogenlunde overblik over instrumentet, kan du begynde at lære sange.

Musik er fællesskab

Musikken er uundværlig på den måde, at den skaber et fællesskab, man ikke ser andre steder. Den kan samle en masse mennesker med forskellige sindsstemninger og formå at smelte det hele sammen til én stemning, hvor alt går op i en højere enhed, og hvor alle kan være med på kryds og tværs af alder, køn og musikalske evner.

Især i et kor oplever man essensen af effekten, og der er ikke noget, der kan give mere gåsehud end når et stort kor står med diversitet og harmonerer rent og sårbart. Musik er fællesskab fordi den balancerer på alle livets følelser, og den danner et grundlag, hvor alle kan relatere. Den er der i en sørgende tid, og den er der når der ikke kan danses for meget.

 

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

mikrofon
Mikrofoner

Mikrofoner – De bedste i test

Hvis du elsker at spille musik og leder efter en god måde at forstærke det på, uden at gå på kompromis med lyden at dit

Akai MPC LIVE
DJ udstyr

Anmeldelse: Akai MPC LIVE

Standalone Music Production Center med 7″ multi-touch skærm, 16 anslags- og tryk følsomme RGB pads, 16 GB hukommelse og opladeligt batteri. MPC Live er en

M-Audio M-TRACK 2X2
Lydkort

Anmeldelse: M-Audio M-TRACK 2X2

USB/USB-C lydkort med 2 analoge ind/ud inkl. XLR mikrofon Crystal pre-amps med +48v Phantom Power, 24-bit/192kHz opløsning. Leveres inklusive stor AIR softwarepakke og Steinberg Cubase