4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Bedste cello i test

Spiller du cello, eller vil du gerne komme igang? Så skal du læse med her, hvor du finder de bedste celloer i test lige her! Du finder også historien bag en cello, og hvordan den er anderledes end violinen.

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvad er en cello?

  En akustisk cello er et instrument, der blev opfundet i det 17. århundrede. Det er et strengeinstrument, der har en stor krop og en lang hals, der ender i fire strenge. Celloen har fået sit navn fra sin dybe bastone, som høres højest, når instrumentet spilles perkussivt, deraf navnet “cello”. I moderne symfoniorkestre er der to celloer pr. sektion.

  En person, der spiller dette, kaldes en “cellist”.

  Udtrykket “akustisk” adskiller instrumentet fra den almindelige “klassiske cello” med trækroppe.

  En akustisk cello er lavet af træ, selvom der er flere nutidige modeller, der er lavet af glasfiber. Akustiske celloer varierer i størrelse fra model til model.

  Cello player's hands close up

  Nogle modeller har en lang hals og lav profil, mens andre har en kort hals og en højere tonekvalitet. Akustiske celloer kan også udstyres med tarmstrenge eller syntetiske strenge, men de fleste af dem bruger dyretarmsstrenge, der typisk er tykke, men ikke altid alt for stærke i spændingen. Skulder en på en akustisk cello er normalt bred, mens rullen normalt er tynd – en egenskab, der kun deles med kontrabassen.

  Basstangen er et stykke træ, der er fint udskåret og limet mellem instrumentets to sider. Basstangen er ansvarlig for at overføre vibrationerne fra strengene til instrumentets krop. Celloen har en udskåret hals med et langt gribebræt, som giver spilleren en øget rækkevidde til fingersætning af noder. Halsen ender i en rulle, som er udskåret og lakeret og dekoreret af nogle producenter med kunstfærdige kunstværker og en kunstfærdig hagestøtte, der strækker sig derfra.

  Hvad er celloens historie?

  Cello back silhouette

  Cello og violin er to forskellige instrumenter, men begge producerer lignende musik. De deler en fælles forfader, violfamilien, som udviklede sig fra det byzantinske imperiums rebekker engang omkring det 10. eller 11. århundrede. Violerne blev brugt i kristen liturgi; til sidst udviklede deres toner sig til det, vi kender som en del af instrumentet i dag: en violin og en cello.

  Violinerne eksisterede som en familie, før celloen kom til. I 1536 forsøgte de venetianske instrumentmagere at øge rækkevidden af ​​deres instrument ved at strække det fra fire til fem strenge. Man forsøgte i 1708 at få en femte streng på violinen, men det lykkedes ikke. I 1931 udviklede Nathan Cole en cello med en femte streng og kaldte den en kontrabas eller basviolin.

  I 1829 blev den første firstrengede cello udviklet af den belgiske instrumentmager Jean-Baptiste Vuillaume. De første femstrengede celloer blev udviklet af Johann Georg Stauffer fra Wien i 1833 og Miller & Perry fra New York City i 1859.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Bedøm dette indlæg

  0 / 5 Stemmer: 1

  Bedømmelse