Audio-Technica ATH-M50X Hovedtelefon Sort

Anmeldelse: Audio-Technica ATH-M50X Black


Lukket limited-edition Blue studiehovedtelefon med 45 mm Neodymium enheder. Inkl. 3 aftagelige kabler.

ATH-M50X er en professionel studie hovedtelefon med enestående lydkvalitet, raffinerede ørepuder og udskiftelige kabler. De 45mm store neodymium enheder leverer klar og præcis lyd selv ved høje lydstyrker. Ørekopperne kan, som det kendes fra mange andre dj-hovedtelefoner, roteres 180° så man kan lytte med kun det ene øre og dette giver også mulighed for at klappe hovedtelefonen sammen for nem transport.

Specifikationer Audio Technica ATH-M50X

  • Lukket dynamisk hovedtelefon
  • Frekvensgang: 15 Hz – 28kHz
  • Impedans: 38 Ohm
  • Følsomhed: 99 dB
  • Sprial kabel med 1/8″ minijack stik, 3m lige og 1,2 m lige
  • 1/4 ” jack-adapter medfølger
  • Vægt: 285 g

https://www.youtube.com/watch?v=nJsC1XbH3J4&feature=youtu.be

Anmeldelser:

guitar_Chris

Fantastisk produkt!

Kan varmt anbefale dem! Da jeg selv er audio-phile så har jeg nydt dette headset utrolig meget. Et kæmpe plus er at man kan hører alle de små ting. Der er ikke noget i der bliver decideret overbetonet, på samme måde som bassen gør i Beats. Jeg bruger dem hele tiden, og jeg går sjældent hjemmefra uden dem! De sidder super godt, men kan dog godt gøre dine ører ret varme efter længere tid (vi snakker 2-3 timer). Jeg tager det ikke så tungt, da de spiller højt nok til at man bare kan slynge dem om halsen. Selve hovedtelefonerne kan næsten drejes i hvilken som helt retning man ønsker. Et andet minus ved dem er dog at selvom du kan adskille headsettet fra ledningen, så er enderne ikke ens… Der er kun en af enderne der passer til headsettet og kun et der passer til eks. telefonen. Det er dog ikke noget jeg selv synes er værd at bide mærke i. Når du køber headsettet får du 3 forskellige kabler med. 1 lige kabel på lige godt 1 meter, en på ca. 1,5 meter og et 1,5 meter med coil. Hvilket jeg synes er super dejligt, da kabellet med coil kan skrue en 1/4 jack adapter på til eks. guitarforstærkeren.


Marc de Darc

Bedste lukkede hovedtelefoner pt.

Jeg har før anmeldt disse hovedtelefoner, aner ikke hvorfor den er blevet slettet. Men en opdatering var alligevel på sin plads.
Oprindelig var de en del af sidste års 4-personers test, hvor de tog en tæt 2. plads, kun slået af de dyrere Shure SRH940. Primært pga. et ret snævert lydbillede, men den specielle bas-gengivelse gav også meget blandede meninger som ultimativt trak ned – mere on denne senere.

Siden da er de vindende Shure blevet “diskvalificeret” fordi hovedbøjlen brækker for et godt ord af plastik-træthed. Det blev jo så oplagt at kigge på nr. 2 i testen igen, da lydmæssigt er Shure og Audio-Technica stadig de 2 suverænt mest interessante mærker på markedet. I første test udraderede de (ufortjent) populære mærker som BeyerDynamic, AKG og Sennheiser.
Og nyere, dyrere, og fysisk klart bedre designede storebror M70x kunne ironisk nok ikke måle sig med disse M50x når det kommer til lyden.

M50x giver et klart indtryk af kvalitetsprodukt, men som vi nu ved fra Shure SRH940 kan det snyde. Dog har jeg ikke hørt nogen gyser historier.
Personligt er jeg ikke fan af det DJ-centriske design M50x (og SRH940) præsenterer sig med. Det er ikke just et udtryk for kvalitet, og jeg er ikke blandt dem der synes det er fedt at spænde et rumskib på hovedet. Når det er sagt er M50x ikke for kluntede og tunge som mange andre der kan ligne dem på overfladen, og de holder sig vel indenfor det rimelige, grænsende til diskrete.

Jeg synes også M50x er lidt for fleksible. Det lyder måske dumt, men kopperne drejer over 180 grader, og folder flere veje, hvilket er dybt unødvendigt i min bog, og bare er bevægelige dele der nemmere går i stykker. Der er M70x et klart bedre eksempel på hvordan et par studie hovedtelefoner bør være designet rent fysisk.

Komfort er ret god, de er ikke for tunge (modsat SRH940), og klemmer ikke for meget nogen steder. Trods de ret store enheder på 45mm er kopperne ikke voldsomt store, så hvis du har kæmpe flap-ører får du måske problemer med disse.

Polstringen fungerer upåklageligt. Nu er jeg vant til pluffy stof puder på kopperne fra SRH940, hvilket jeg egentlig foretrækker over Leatherette eller hvad de kalder det. Men ud over lidt mere varme udvikling/isolering i sammenligning er der intet at klage over.

Udstyrs mæssigt er de 3 forskellige ledninger rart, men transportposen kunne bestemt være bedre den er lige en tand for snæver, sammen med en foldeteknik jeg ikke bryder mig om. Og jeg havde også gerne set et par ekstra puder til kopperne.

I den første test var M50x lydmæssigt med helt fremme når det kom til ting som detaljering, lineæritet, transient respons mm. Dog var der især et centralt problem der trak ned: De var meget snævre i lydbilledet, og selvom burn-in hjalp noget var det bare ikke godt nok.

Jeg skal ikke kunne sige hvorfor, men det par jeg skriver denne test på er markant bedre på denne konto. De er stadig ikke oppe med de allerbedste, både M70x og SRH940 er lidt bedre på denne konto. Men det er gået fra at være et problem, til at fortælle dig alt du skal bruge, og er nu fuldt på højde med mange af de mere direkte konkurrenter.

Den anden del af lyden som bør nævnes er en speciel basfrekvens-respons. Andre tilsvarende hovedtelefoner ruller noget af i bunden, f.eks. SRH940 har ved 30Hz kun ca. 1/3 af styrken ved 90Hz. M50x har til gengæld en næsten totalt lineær kurve ned til 30Hz hvor efter de så ruller mere drastisk af. Nogle mennesker påstår at M50x kun er til bashoveder, jeg vil påstå det modsatte, da den ekstra kraft i 30-80Hz området betyder at numre med overkogt bas, lyder ret elendigt i M50x.

Baseret på M50x’s bas-respons prøvede jeg at EQ nogle af disse numre ned i rimeligt niveau, og resultatet var at numrene lød bedre på alle hovedtelefoner, også dem der ellers havde skjult problemet. Det kalder jeg resultat.

Resten af vejen er lyden alle dele så kanon som hele tiden, og lander efter min mening disse hovedtelefoner i toppen af deres klasse.

Kort sagt: Ja, jeg kan personligt anbefale Audio-Technica ATH-M50X Black

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 1

Bedømmelse

Focusrite
Brands

Focusrite

Focusrite blev grundlagt i 1985 af Rubert Neve, manden bag 60’ernes berømmede Neve-mixerpulte. Focusrites første bestilling kom fra den tidligere Beatles-producer, George Martin, som skulle

Pioneer
Brands

Pioneer

Pioneer DDJ-SR 2-kanals DJ-controller med Serato DJ software. Kan ikke bestilles på web Findes i 4Sound København kr 4.919,- Pioneer DDJ-RX – DJ controllere Pioneer