4sound.dk anmelder musikudstyr. Vi forhandler ikke produkter men anbefaler blot de forhandlere vi har mest tiltro til. 4sound.dk har således intet med tidl. butikker under navnet: 4SOUND

Roland TR-8 AIRA trommemaskine

Anmeldelse: Roland TR-8 AIRA trommemaskine


Performance rhythm machine med magien fra TR-808 og TR-909, men med nye lyde og moderne funktioner.

TR-8 er en performance trommemaskine, der sammensmelter den legendariske lyd og vibe fra TR-808 og TR-909 med features og funktioner der passer til tiden. Genre-definerende lyde, klassiske effekter og hidtil uset live pattern-manipulation. Robust, intuitiv performance kontrol. Dét er TR…Genudviklet.

Præcis som originalen: Fuldstændig reproduktion af de originale TR-808 og TR-909 rhythm maskiner baseret på de specifikationerne af det originale design og detaljerede kredsløbsanalyser af de forskellige elektroniske dele, inklusiv Rolands egne unikke enheder. Nyudviklet Analog Circuit Behavior (ACB) teknologi gør det muligt at lave part-by-part analyser og troværdigt genskabe tonalitet og adfærd inklusiv de små, lækre variationer i lyden der kan høres, når man arbejder med kontrolknapperne på de enkelte instrumenter. Fokus ned til mindste detalje – som at genskabe den originale TR’s unikke variationer i lyd og tone når flere instrumenter spilles i accentuerede steps.

Specifikationer

  • Byg egne drømmekits baseret på forskellige instrumenter fra TR-808 og TR-909
  • 16 fantastiske kits lavet ud fra 11 instrumenttyper
  • Kontrollér intensiteten af Accent-funktionen med en dedikeret drejeknap
  • Per-step Gate Reverb og Delay-effekter med dedikerede real-time drejeknapper
  • Mix lydkilder, der er tilsluttet External Input
  • Indbygget Side Chain-funktion leverer rytmisk ducking-effekt på de eksterne Inputs med per-step kontrol
  • To assignable analoge inputs og samtidig et komplet parallelt output via USB for total mixingfleksibilitet
  • Dimensioner 400 x 260 x 65 mm
  • Vægt 1.9 kg

TR-808 og TR-909 blev sluppet løs i en intetanende verden i 1980’erne og leverede måske de mest indflydelsesrige trommelyde i moderne musik. De har ikke bare figureret på tusindvis af dancetracks henover tre årtier, de har også bidraget til at definere lyden af hele musikalske genrer. Fra rap og house til techno og trance har disse to trommemaskiner sat deres umiskendelige præg på musikken som både kultur og kunstart.

Med TR-8 har Roland analyseret som besatte, og troværdigt genskabt hver eneste detalje i det analoge kredsløb på disse legendariske trommemaskiner. 808’erens boom og snap. 909’erens dunk. Det robotagtige klik fra et 808 kantslag eller en klassisk 909 lilletrommehvirvel. Det er her alt sammen. Roland er dog ikke tilfredse med blot at lave kopier, så man har forbedret disse klassiske instrumenter med egenskaber, der favner langt bredere end de originale enheder.

Tune og Decay drejeknapper er nu til stede på hvert instrument og bas- og lilletrommemodulet har dedikeret “Attack” og “Comp” drejeknapper, hvilket giver muligheden for større lydvariation – fra nuanceret ambient perkussion til pumpende dance grooves. Per-step-effekter og den musikalskvanedannende “Scatter” løfter det hele ind i helt uudforsket musikalsk territorium. Med den autentiske lyd og karakter fra de originale enheder og med helt nye lydmanipulerende muligheder inspireret af en hær af brugere, blæser TR-8 nyt liv i de lyde vi alle kender og elsker.

TR-8 er et instrument der er omhyggeligt designet helt fra bunden til at blive spillet på. Hver kontrol har et solidt, genkendeligt feel og hver trommeinstrument har robuste “spilbare” faders. Adskillige lysende drejeknapper og RGB-belyste knapper giver real-time performance-feedback og et cool udtryk på scenen. Det er intuitivt at lave patterns ved hjælp af den videreudviklede version af TR-REC metoden, der først så dagens lys i TR-808’eren og sidenhen er blevet standarden for elektronisk rhythm programmering. TR-REC adfærd er, baseret på detaljeret analyse af den originale TR-808, troværdigt modelleret i TR-8. Men TR-8 går et langt skridt videre end originalen og gør det muligt, helt uden besvær, at skifte mellem programmering og performancemodes og introducerer samtidig masser af groovy rytmevariationer – fra nuancerede lilletrommehvirvler til totalt glitch-agtig nedsmeltning af musikken.

Scatter er en unik performancefunktion der giver detaljeret real-time kontrol over variationer i sine pattern og alle indkommende eksterne input-signaler. Scatter kan lave reverse, glitch, gate, truncate, stutter og levere alle former for rytmiske variationer – fra det nuancerede til det ekstreme – og det hele i perfekt sync. Vælg mellem 10 forskellige typer af Scatter og juster intensiteten eller “Scatter Depth” med det store drejehjul. Skift problemfrit mellem Scatter-patterns og tænd og sluk for Scatter hurtigt for de fede variationer lige når man vil have dem.

TR-8 kan tilsluttes computer via USB stik og sende og modtage Audio-MIDI-data. TR-8 kan også modtage MIDI clock-information til at sync´e med eksterne enheder, inklusiv andre enheder i AIRA-serien.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

4 tips til at vælge den rette højtaler

Når hjemmet skal fyldes med god musik, skal der naturligvis en god højtaler til. Højtalere kan i den grad være med til at fremme den

Annonce

Ting du skal vide om erhvervslån

Dette indhold er sponsoreret Du går måske rundt med en drøm om at starte en virksomhed op. Du har en god forretningsidé, og det eneste,

Novation
Brands

Novation

Novation Launchpad Mini MKII Mini Ableton Live Grid-controller med 64 mini pads til triggering af clips, mix-kontrol, effektsends m.m. Inkl. Ableton Live Lite 9. På