Roland Integra-7

Anmeldelse: Roland Integra-7


Lydmodul med over 6000 lyde, herunder mange SuperNATURAL lyde. Kæmpe Greatest hits samling af lyde fra Rolands keyboards, V-Drums moduler m.m

Se mange videopræsentationer af Roland Integra-7 og hør lydeksempler nedenfor.

Med udviklingen af SuperNATURAL lyd og Behavior Modeling teknologien har Roland udvisket grænsen mellem akustiske og digitale instrumenter. Her introduceres også en ny teknologi ved navn Motional Surround, en 17-part ambience-engine der gør det muligt, grafisk, at kontrollere afstanden og positionen af hver part indenfor et 360-graders lydfelt.

Med Integra-7’erens ufattelige power kan man skabe fantastisk realistiske og detaljerede orkesterarrangementer, fordybende, rumlige lyde og meget meget mere.

Specifikationer – Roland Integra-7

  • Flagskibs-synthmodul med over 5000 indbyggede lyde
  • De nyeste SuperNATURAL lyde med forbedret Behavior Modeling teknologi, der giver udtryksfulde, akustiske instrumenter og præcis gengivelse af de fineste nuancer i dit spil
  • Powerfuld SuperNATURAL synthprocessor med fede, analoge synthmodeller og vintage filtertyper
  • Dynamiske SuperNATURAL trommeprocessor med naturlig tonalændring taget fra Roland V-Drums
  • Producerens “must-have” SRX Expansion lydbibliotek indbygget; Alle 12 SRX titler inkluderet
  • Dedikerede multieffekter og EQ til hver part (16 parter) og dedikerede COMP+EQ (brug seks samtidigt) til trommer og ambienceparametre til SuperNATURAL trommesæt
  • Innovativ 17-part Motional Surround ambienceprocessor for stereo, hovedtelefon og 5.1 kanals output
  • Integra-7 Editor til iPad og Motional Surround VSTi Editor til SONAR Software

Produktet kan findes her: https://www.gear4music.dk/da/Keyboards-and-klaverer/Roland-INTEGRA-7-SuperNATURAL-Sound-Module/MNX


SuperNATURAL lyde

Kernen i Integra-7 er dens SuperNATURAL lyde med Behaviour Modelingteknologi. SuperNATURAL gengiver ikke kun lydene fra akustiske instrumenter, det simulerer også instrumenternes adfærd når du spiller med dem. Med SuperNATURAL kommer lydene til live under dine fingre. Uanset om den bruges i akustisk eller elektronisk sammenhæng giver INTEGRA-7’eren dig en verden af udtryksfulde lyde.

Dyk selv ned i programmeringen og skræddersy dine egne lyde eller lad Integra-7 gøre det hele for dig. Med så mange fantastiske lyde indbygget og med Integra-7’erens organiske respons på hvordan du spiller på dit keyboard vil du opleve en helt ny grad af realisme og ubesværet udtryk.

Nedenfor er et par eksempler på de SuperNATURAL akustiske lyde der er indbygget i Integra-7 og deres realistiske adfærdsmønstre:

Grand Piano

 – Dette fantastiske flygel giver en rund, trinløs tonalændring fra bløde til hårde tangenttryk og naturlig udklingning uden “looping”. Lyden fortoner sig smukt og organisk. Du kan justere et udvalg af parameter for at skræddersy dine lyde. 

Elektrisk Piano

 – Genskabelse af legendariske EP’ere er indbygget, inklusiv ’68 Reed, ’73 Stage, ’78 Pure, ’76 Tine og ’81 Tine. Disse udtryksfulde El-pianoer har en realistisk key-off lyd og dedikerede effekter, inklusiv en helt nyudviklet phaser.

Guitar

 – Reproducer akkordspil, strumming og melodiske udtryk fra Stål, nylon og 12-strengs guitarer såvel som Flamencoguitarer, ukulele og mandolin. Integra-7 har også adskillige elektriske guitarmodeller, inklusiv en single coil Strat og endda en forstærkersimulator som eksempelvis Roland JC-120 Jazz Chorus, stack-forstærkere og mere. Elektriske guitarteknikker som eksempelvis “jazz-oktav” fraseringen kan ligeledes udføres helt enkelt.

Strenge

 – Pitcher transitionen naturligt fra tone til tone når man spiller melodilinjer i tied legatostil. Du kan nemt genskabe portamento, pizzicato, staccato og tremoloteknikker der er unikke for instrumenter som violin, viola, cello og kontrabas.

Blæsere

 – Integra-7 reproducerer troværdigt de dynamiske klangfarveændringer der er unikke for blæserinstrumenter – inklusiv saxofoner og trompeters overblæs og trombonens karakteristiske pitch bend. Spil staccato-, fall- og growl-teknikker med imponerende realisme.

Etniske Intrumenter

Der er indbyggede instrumenter fra hele verden, såsom Shakuhachi (Japan) med autentisk pitch- og tonaludsving gennem åndedræt, Erhu (Kina) med den distinkte pitch bend når man går fra tone til tone, Sitar (Indien) med realistisk strengresonans og Kalimba (Afrika) med unikke vibrationslyde fra brættet og spidserne. Den indbyggede “ExSN1 (Expansion SuperNATURAL) Ethnic” lydpakke kan loades ind i et virtuelt slot for mere plads til flere lyde.

SuperNATURAL Synthesizer

Integra-7’s SuperNATURAL lyde rækker også ud over akustiske instrumenter. Den er propfyldt med SuperNATURAL synthlyde der præcist genskaber den fede lyd fra elskede vintage synthesizers, deres udtryksfulde filtre og unikke envelopeadfærd. Hundredevis af PCM waveforms er indbygget hvilket giver dig en sand skattekiste af klassiske digital-synth lyde der var udbredte i 80’erne og 90’erne. Du kan sågar editere lydene intuitivt på en iPad med den dedikerede edditor-app.

SuperNATURAL Trommer og SFX

Udover de udtryksfulde, akustiske toner og en fuldblods synthprocessor under hjelmen på INTEGRA-7, så finder du også en SuperNATURAL trommeprocessor der stammer fra Rolands V-Drums. Takket være Behaviour Modeling Teknologi kan INTEGRA-7 groove som en ægte trommeslager.

Trommesættene responderer fejlfrit og naturligt til anslag, men trinløs tonaltransition fra sagte til højt. Spil hurtige trommefills der ikke lyder som simulerede maskingeværsalver og skab flydende lilletromme-, tam- og bækken-hvirvler med realtime kontrol af hastighed og volume via modulations knappen på dit keyboard.. Trommeprocessoren har endda sin egen ambienceeffekt plus seks COMP+EQ sets som du kan tildele trommerne individuelt.

De nye SFX kits tilbyder en blanding af utroligt realistiske lyde, såsom biluheld, dør der smækker, fodtrin, fugle, vandløb og meget mere. Nogle af effekterne er perfekte til lydsiden på film, da du kan kontrollere lydene af et virtuelt publikum realistisk (mængden af klappen og hujen) eller lyden af tidevand, regn og vind.

Essentielle lyde fra Rolands arv

Roland har en lang og hæderkronet tradition for at skabe topsælgende synthesizere og mange musikere er stadig dybt afhængige af gearet fra de tidlige dage. I Integra-7 er der indbygget en “greatest hits” samling af tidligere Roland synths. Alle lydene fra XV-5080 er indbygget plus alle titler fra SRX Expansion bibliotekerne, inklusiv SRX-05 Supreme Dance med essentielle elektrolyde fra vintage TR-808 og TR-909 trommemaskiner, SRX-06 Complete Orchestra med en kæmpe samling af orkestrale instrumenter og dramatiske lydeffekter og SRX-09 World Collection der fungerer som en audioencyklopædi med etniske instrumenter inklusiv sjældne samples.

Integra-7 er udstyret med fire virtuelle udvidelsesslots der kan bruges til at loade fire SRX-biblioteker samtidigt. Med alle disse klassiske lyde umiddelbart tilgængelige plus et lager af forbedrede SuperNATURAL lyde binder Integra-7 fortiden, nutiden og fremtiden sammen i et instrument. 

Obs: Siden Integra-7 bruger den seneste MFX-processor vil de indbyggede SRX-biblioteker ikke lyde identiske med tidligere lydmoduler og synthesizers. Integra-7 kan ikke loade data fra XV-5080.

Motional Surround

Integra-7 introducerer en ny æra indenfor spatialt lyddesign. Motional Surround – der stammer fra den Roland-ejede RSS (Roland Sound Space) teknologi – gør det muligt at kontrollere, ikke bare venstre/højre panning af lyden, men også dybden, og man kan endda placere den bag dig. Et soloinstrument kan placeres tæt på, eksempelvis, mens backing- eller percussioninstrumenter placeres langt fra så man skaber et lydbillede med naturlig vidde og dybde.

Motional Surround er især fantastisk, når det benyttes med orkestersimulation. Denne spændende nye lydbehandling kan også anvendes  med ekstern audio; tilkobl en lydafspiller eller instrument til Integra-7’s inputs og fordyb det i Motional Surround. Juster parametrene i real time via MIDI, såvel som med den dedikerede iPad-app eller VSTi plugin-editor til DAWs som eksempelvis SONAR.

Man kan endda optage Motional Surround bevægelser i SONAR og afspille dem igen som automix. Motional Surround understøtter to-kanals output, så du kan opleve effekten med kun to højtalere eller hovedtelefoner. 5.1 channel output er også understøttet for maksimal effekt med fem højtalere og en subwoofer.


 

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Korg B1 BK el-klaver
Keyboard

Anmeldelse: Korg B1 el klaver

Digitalpiano med 88 vægtede tangenter, 8 lyde, indbyggede højttalere, effekter, 120 stemmers polyfoni, hovedtelefonudgang og pedal tilslutninger. B1 er et ægte Korg piano til en