Anmeldelse af Crewsaver Crewfit 165N Sport

Anmeldelse af Crewsaver Crewfit 165N Sport

Jeg havde i flere år sværget til klassiske skumredningsveste, når jeg var ude at sejle eller ro i kajak – de der faste og rimelig klodsede veste, hvor man til gengæld aldrig var i tvivl om, at de ville holde en oven vande med det samme. Men efter nok en varm sommerdag, hvor jeg nærmest følte mig kogt levende efter tre timer i min gamle Baltic Aqua Pro, besluttede jeg mig endelig for at prøve noget nyt: Crewsaver Crewfit 165N Sport – og det var lidt som at skifte fra gummistøvler til klipklapper, men til søs.

Jeg endte med at bruge Crewfit 165N Sport igennem hele forrige sæson – både på Sjællands vestkyst i havkajak og under weekendture i sejlbåd på Øresund. Og lad mig bare sige det med det samme: Hvis du er én af dem, der prioriterer bevægelsesfrihed og komfort over “plug-and-play” sikkerhed, så er det her redningsvesten for dig.

Anmeldelse af Crewsaver Crewfit 165N Sport

Fuld bevægelsesfrihed – også for padlere

Noget af det første jeg lagde mærke til, var hvor lidt jakken egentlig fylder. Man skulle næsten tro, man havde glemt at tage den på. Den sidder højt og tæt ind til kroppen, og der er intet på ryggen, som støder ind i sædet, når man sidder i sin kajak. Som én der har haft lange ture langs kysten med åren i hånden, er det en kæmpe luksus, at man ikke skal bakse med en vest, der skærer ind i ryglænet eller føles som en uformelig rygsæk.

Jeg har tidligere testet Baltic Winner 150 Zip Auto, som også er en oppustelig model, og selvom den bestemt er god – særligt til sejlads – havde Crewfit’en en endnu mere strømlinet pasform. Den følger kroppens bevægelser rigtig fint, og den er behagelig, selv efter flere timer i solen. Jeg har også haft enkelte venner med, som testede den på fisketure i mindre joller – de bemærkede det samme: at den hverken føltes for varm eller klodset.

Oppustelig og med EXOLOK – men ikke altid lige nem

Denne vest er oppustelig og kræver derfor, at man enten udløser den manuelt med en snor, eller at den pustes op automatisk, hvis den model man har valgt er udstyret med auto-udløser. Jeg prøvede den manuelle version, og jeg testede den én gang i praksis ved at hoppe i en havn. Den pustede sig op lynhurtigt, og det mest overraskende var, hvor stabil jeg følte mig bagefter – blæren foldede sig ud og holdt mit hoved godt oppe, også selvom jeg vendte mig rundt i vandet. Den rullede mig endda pænt over på ryggen.

EXOLOK-funktionen (en lås over patronen, så den ikke løsner sig) giver en form for mental tryghed, og jeg kan personligt godt lide detaljen. Men altså, det gør det besværligt, hvis man skal tage vesten med på fly – det slog mig, da jeg skulle med en ven til Bornholm og pludselig skulle erklære en CO₂-patron i lufthavnen. Det er ikke nødvendigvis et problem for alle, men det er værd at tænke over.

Vedligeholdelsen kræver lidt disciplin

Efter hver sæson skal den pustes op manuelt (via mundstykke) og stå 24 timer for at sikre, at der ikke er utætheder. Det er i princippet ligetil, men ærligt talt – jeg glemte at gøre det i tide sidste forår og stod så og tvivlede på, om jeg egentlig burde bruge vesten, når jeg ikke havde testet den. Det er ikke produktets skyld, men det betyder altså, at du skal være en smule disciplineret, hvis du vælger en oppustelig redningsvest fremfor en skumvest som f.eks. Helly Hansen Rider.

Til gengæld vejer det altså ret tungt for mig, at jeg kunne sejle en hel sommeraften uden at føle mig hæmmet af vesten. Jeg glemmer for alvor, at jeg har den på – og det er første gang, jeg har oplevet det med redningsudstyr.

Hvordan er den sammenlignet med konkurrenterne?

Skal jeg være helt ærlig, så udmanøvrerer Crewfit 165N Sport alle skumveste, jeg har testet, når det kommer til komfort – især på varme dage og ved fysisk aktivitet som roning og SUP. Sammenlignet med Baltic Winner 150 føles Crewfit’en lidt lettere og tættere på kroppen. Og i forhold til billigere oppustelige modeller fra f.eks. Lalizas, føles byggekvaliteten bare i en anden klasse. Stroppen i skridtet (skridtgjorden) sidder godt fast, og justeringen fungerer uden at det hele snor sig.

Dog: Hvis du absolut ikke vil tænke på vedligeholdelse, eller hvis du sejler med børn eller folk, der ikke er trygge i vand, så vil jeg stadig anbefale en god, CE-mærket skumvest. Der er noget rart i den øjeblikkelige opdrift. Men for os, der nyder friheden og komforten, er det her virkelig en topkandidat.

Konklusion: Let, komfortabel og bygget til aktive sejlere

Crewsaver Crewfit 165N Sport har vundet min tillid og er blevet min foretrukne redningsvest til mine kajakture, sommersejladser og små roeventyr. Den er ikke perfekt – vedligeholdelsen er vigtig, og den kræver, at man sætter sig ind i, hvordan den virker – men den frihed den giver kroppen, især i varmt vejr og under aktivitet, er fantastisk.

Jeg giver den med god samvittighed mærkatet: Bedst til maksimal bevægelsesfrihed for sejlere. Den er ganske enkelt et fremragende valg, hvis du prioriterer komfort, lav vægt og en pasform, der gør, at du næsten glemmer, du har den på.

Fordele:

  • Exceptionel bevægelsesfrihed – perfekt til kajak og aktiv sejlads
  • Kølig og komfortabel selv på varme dage
  • Sikker oppustningsmekanisme og god opdrift
  • EXOLOK-funktionen giver ekstra tryghed
  • Passer godt til både mænd og kvinder

Ulemper:

  • Kræver årligt eftersyn og manuel test
  • Ingen øjeblikkelig opdrift – ikke egnet til børn eller ikke-vandsikre
  • CO₂-patronen giver udfordringer ved flyrejser
  • Nogle kan finde genpakning efter udløsning besværlig

Efter nøje overvejelse har Crewsaver Crewfit 165N Sport fået en 5. plads i min top 7 bedste redningsveste.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Anmeldelse af Skeppshultstegen Standard 4.5m
Hus

Anmeldelse af Skeppshultstegen Standard 4.5m

Skeppshultstegen Standard 4.5m er den syvende bedst anmeldte brandstige jeg har af alle dem jeg har testet. Jeg bor i et murstenshus med halvandet plans

Bedste Ozongeneratorer i test
Hus

7 Bedste Ozongeneratorer i test

Efter flere uger med grundige tests og personlige eksperimenter med forskellige ozongeneratorer, er jeg blevet overvældet af, hvor effektivt ozon kan fjerne lugte, bekæmpe bakterier