genelec 8020

Anmeldelse: Genelec 8020B

genelec 8020

Find produktet her: https://www.thomann.de/dk/genelec_8020_dpm.htm

Stereosæt af 8020B aktiv højttaler med 4″ bas i matsort aluminiumskabinet. Inkl. to mikrofonstativer som højttalerne let kan monteres på.

Sæt bestående af to styk af Genelec´s nye model 8020B. 8020B er den mindste i 8000-serien, og er velegnet til de mindre lokaler. Den er udstyret med en 4″ bas og ¾” diskantenhed med avanceret DCW waveguide. Der er 2 indbyggede 20W forstærkere, som giver et peak SPL på 105 dB, og frekvensområdet er opgivet til 66 Hz – 20 kHz. Inklusive to stk MSS200 mikrofonstativer som højttalerne let kan monteres på.Samtlige højttalere i den nye 8000-serie har MDE (Minimum Difraction Enclosure)-kabinet af støbt aluminium med stor intern volumen, blødt rundede kurver og ekstrem mekanisk styrke. De bløde former giver en væsentlig mindre difraktion ved kanterne (der jo netop ikke er kantede), hvilket medfører en stor forbedring i stereoperspektivet, som nu er nærmest uhyggeligt præcist. En integreret del af det nye kabinet er endvidere en bagudrettet basrefleksport med et specielt patenteret rør, der optimerer luftstrømmen og giver en væsentlig forbedring af basresponsen.

Både enhederne og de aktive delefiltre er nye og specielt tilpasset de nye kabinetter. Hver højttaler har desuden en integreret stander, kaldet IsoPod, af specielt gummimateriale, som dels isolerer kabinettet akustisk fra underlaget, dels gør det muligt at vinkle højttaleren, så den akustiske akse kan rettes direkte mod lytteren. Højttalerne i 8000-serien er i øvrigt født med gevind til montering af beslag og stativer.

Specifikationer pr. enhed

 • SPL: 100 Hz til 3 kHz; 95 dB SPL
 • Største lydtryk med musik materiale: 105 dB SPL @ 1m
 • Enheder: Bass: 105 mm (4 “), Diskant: 19 mm (3 / 4 “) med metal dome
 • Delefrekvens: 3 kHz
 • Frekvensområde 66 – 20 kHz (± 2,5 dB)
 • Forstærker effekt: bas: 20 Watt, diskant: 20 Watt
 • Tilslutninger: XLR eller phono stik
 • Højttaler dimensioner (H x B x D): 226 x 151 x 142 mm
 • Vægt: 3,7 kg

Det finske firma Genelec har udviklet professionelle aktive monitorer i mere end 30 år.Genelecs forsknings- og udviklingsteam har været lydhør for kundens behov og forslag, hvilket har resulteret i en lang række nyudviklede teknologier  gennem årene. Dette har ført til produkter, som har sat standarden for aktive monitorer – fra de små 2-vejs til et sortiment af subwoofere. Udviklingen af dette store produkt sortiment har givet Genelec stor erfaring i at levere et præcisions værktøj til deres kunder.

Genelec er udviklet ud fra 5 nøgleteknologier:

 • Active crossover operating at low signal levels.
 • Each transducer is driven bu its own optimized amplifier.
 • Sophisticated drive unit protection circuitry for safe operation.
 • Precise room response controls for optimizing in-room performance.
 • Directivity Control Waveguide for flat on- and off- axis response.

Ud fra de 5 nøgleteknologier har man udviklet aktive monitorer, som gengiver det originale lydsignal uden nogen form for farvning. Det er dette, som gør at så mange brugere stoler på Genelec som reference højttaler. Genelec bliver produceret med stolthed af egen produktionsstab i Finland. Service og reservedele opretholdes i mindst 10 år efter endt produktion.

Bedøm dette indlæg

0 / 5 Stemmer: 0

Bedømmelse

Roland V-Drums TD-25KV
Trommer

Anmeldelse: Roland V-Drums TD-25KV

V-Drums i V-Pro Serien til live-scenen med Avanceret SuperNATURAL lydprocessor baseret på flagskibet TD-30. Inkl. MDS-9SC stativ. Med TD-25K kan den seriøse trommeslager trække på

Gode råd til din musikturné

Dette indhold er sponsoreret Er du en spirende musiker, der netop har fået fornøjelsen af at drage ud på din første turné? Så er det